Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ב- 7 שנים האחרונות אני נוהגת בפז'ו 106, ועכשיו אני רוצה לעבור לרכב חדש יותר, משפחתי ואוטומטי. הרכב אמור לשמש אותי ואת בעלי רוב הזמן לנסיעות עירוניות.

אני נהנית לנהוג ב- 106, וחשוב לי ליהנות גם מהרכב הבא.

התקציב הוא עד כ- 60,000 ₪.

כרגע הרעיון העומד על הפרק הוא לקנות רכב ממגרש מכוניות לצורך קבלת מימון ואפשרות לקנות רכב משנתון מתקדם יותר.

דרישות נוספות- עלויות אחזקה סבירות, צריכת דלק טובה ואמינות טובה.

אשמח לשמוע את דעתכם על רכב מתאים.

תודה מראש

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

שלום חלי, המאזדה 3 תענה על דרישותייך מבחינת מחיר, הנאה מנהיגה(הכי מהנה מהמשפחתיות האפורות), אמינות(מאוד אמינה), בטיחות(6 כריות אוויר), ואחזקה זולה.

פורסם

אכן ה3 היא אופציה מעניינת.

גם פורד פוקוס (בעיקר בגירסת ה2 ליטר) תענה על אותם צרכים.

אני אישית לא הייתי רוכש רכב שהיה בעברו בליסינג ו/או חברת השכרה בשל יחס הנהגים הקודמים לרכב ורמת האחזקה הלרב נמוכה שהם מקבלים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ברוכה החוזרת חלי, אני וזכר אותך עוד מימיי המפגשים בר"ג כאשר רכשת את ה-106. איך הייתה האמינות במהלך השנים?

כפי שרשמתי בשרשור שפתח לא מזמן "ילד 106" אחר, המשפחתיות הכי מהנות (מבחינתי) הם אופל אסטרה ופורד פוקוס. הפוקוס טיפה יותר טובה מהאסטרה, בעיקר בתחום התקשורת (הגה) ובנוסף פוקוס ניתן למצוא (בודדות) עם גיר רגיל שזה הבדל אדיר בשביל משוגעים כמונו.

המאזדה פחות טובה מהאסטרה והפוקוס בעיקר בגלל הגה חסר תקשורת אבל השלדה מפתיעה לטובה ובשילוב עם מערכת מתלים יחסית נוקשה לרכב משפחתי וניתן לצאת איתה לזריקות זנב מרשימות בשביל רכב משפחתי. גרסאת ה-2 ליטר עדיפה מבחינת כח מנוע ובלימה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מסכים עם אלעד לגבי פוקוס ואסטרה בעיקר בגרסאות 2.0 של פוקוס.

אבל , לאחר שנים עם פוקוסים ומאזדות מליסינג אני חושב ה מאזדה 3 יותר מהנה לנהיגה מפוקוס דור השני במיוחד לאחק מתיחת הפנים שבה הפך הרכב לכבד ומשהוא בכיול הפך אותו לממש עגלה למרות ההגה הטוב.

בקיצור, למרות ההגה קשה להמליץ על פוקוס 1.6. חפשי מאזדה 2.0 או פוקוס 2.0.

אסטרה דרך אגב נמכרת הרבה מתחת למחירון.

פורסם

אלעד- טוב לשמוע ממך. בסיכומו של דבר לדעתי האמינות של ה- 106 בסדר גמור.

רוב הבעיות שהיו לאורך השנים נגרמו מבלאי טבעי, בהתחשב בקילומטראז' ובגיל.

הפוקוס והמאזדה 3 הן אופציות שבאות בחשבון.

למרות החסרונות ברכישת רכב מליסינג/ השכרה, זו האפשרות הכי פרקטית כרגע.

נראה שאת גירסאות ה- 2 ליטר בפוקוס ובמאזדה קשה יותר למצוא.

האם גירסת ה- 1.6 תענה על הצרכים והאם בגירסה זו המאזדה 3 עדיפה?

מה דעתכם על מיצובישי לאנסר/ סיטרואן C4 משנת 2006? אשמח לשמוע המלצות נוספות במידה ויש.

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

א. לא מומלצ לפרפקציוניסט רכישת רכב ממגרש.

ב. כל מה שמוצאים במגרשים זה דברים שחוטים.

ג. ב60 אלף לא קונים פוקוס מתוחה, צריך לפחות 70 בשביל רכב שמצבו רעוע, אני רכשתי לפני כחודש פוקוס מתוקה 11/2008 עם 30 אלף ק"מ ללא שריטה, הוצאה מעל 90K.

אני מאוד אוהב את הפוקוס, ע"פ הוצאות לא שפויות במוסך (טיימינג ב4K ש"ח בערך)

אגב, מזדה 1600 אני ממש לא אוהב, ה2000 סביר יש גם סאנרוף כצ'ופר, אין בעיה של רכבים.

פוקוס מנוע 2000 זה דבר די נדיר למצוא במצב שמור.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

הסבירות למצא מנוע 2.0 מליסנג יחסית נמוכה אבל קיימת.

פוקוס נמכרת במחיר נמוך יחסית כשהיא מליסינג.

יש רכבים טובים מליסינג אבל רובם נכרים ישירות מחברת הליסינג והממש טובים נמכרים ע"י קשרים עם קציני הרכב שמזהים "בונבונירות" ומקבלים איזשהוא צ'ופר על מכירה כי הם חוסגים לחברת הליסינג בעלות התפעול ובקיצור תהליך.

הכי טוב לבדוק דרך קשרים של קציני רכב בחברות הייטק וכולי.

יש נהגים ששומרים ממש טוב על הרכבים שלהם גם כשהרכב מליסינג.

אני יכול להעיד ששני הרכבים האחרונים אצלי שמורים במצב ממש טוב ומטופלים בקפידה , כל ציוץ זוכה להתיחסות. בסופו של דבר אנחנו משלמים הרבה כסף על הרכב והוא משרת אותנו כ 3 שנים, יש לנו אינטרס לשמור עליו, לא כולם בהמות שהופכים פוקוס ל"רכב שטח" אבל צריך להכיר את הנהג וההיסטוריה ולכן כדאי למצא קשר ישיר לקציני רכב.

אם תיסגרי על דגם ושנתון אני אוכל לבדוק עם קצין הרכב של החברה שאני עובד בה אם יש לו משהוא שהוא ממליץ עליו.

פורסם

תודה על התגובות.

אשמח לקבל המלצות על אופציות נוספות.

איך המיצובישי לנסר בהשוואה למאזדה 3 ולפוקוס מבחינת ההנאה ושאר הדרישות?

המחירון שלה זול יותר והיא נפוצה בחברות ליסינג.

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

אני לא יודע איך אפשר להשוות פוקוס למאזדה 3 ההגה של פוקוס אומנם מתקשר אבל הכובד שלה פשוט מוציא את הכיף

לעומת ה-3 שהיא זריזה ושמחה לצרף את הזנב בכל הזדמנות. אחרי רכב כמו 106 קטן וקל בטוח הייתי עובד למזדה.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

אני מוכן שההגה של הפוקוס יהיה קשה פי 4 ממה שהוא עכשיו אבל אני לא מוכן להתפשר על חוסר התקשורת שיש בהגה של המאזדה.

כפי שאתה רואה לכל אחד יש דרישות שונות לכן נסיעת מבחן על כל אחד מהרכבים היא הדבר הכי טוב שאפשר לעשות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני מוכן שההגה של הפוקוס יהיה קשה פי 4 ממה שהוא עכשיו אבל אני לא מוכן להתפשר על חוסר התקשורת שיש בהגה של המאזדה.

כפי שאתה רואה לכל אחד יש דרישות שונות לכן נסיעת מבחן על כל אחד מהרכבים היא הדבר הכי טוב שאפשר לעשות.

ההגה של המאזדה 3 לא מתקשר? :shock:

ההגה של מאזדה 3 דור ראשון הוא הכי מתקשר מכל המשפחטומטיות שיש כיום בשוק.

• תוכן חדש...