Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

גולף 2002 מנוע 2 ליטר גיר אוטומט , 60000 ק"מ. הגיר מתנהג מוזר.

ממה אמור להיות הסל"ד בנסיעה ב100 קמ"ש?

אצלי ברכב קורה משהו שלא מוכר לי משום רכב אחר שנסעתי עליו : ב100 קמ"ש מד הסל"ד כבר עובד על 3000, וממשיך לעלות ככל שמאיצים. ב120 הוא כבר נמצא על 3200. זה רועש ומוזר. מאין תחושה כאילו חסר שם הילוך גבוה יותר. לא נתקלתי בסלדים כאלה בשיוט גם במכוניות עם מנוע 1400.

במקביל שמתי לב גם הסלד אינו יורד מיד שאני מרפה מדוושת הגז - הוא פשוט יורד עם המהירות.

עוד שמתי לב שבהאצה רגילה בההעברה משני לשני מוזרה - היא מתבצעת ללא ירידה בסל"ד בכלל, והיא גם מתרחשת ממש מהר.

מה קורה כאן?

פורסם

תראה, יכול להיות שיחסי ההעברה אצלך קצרים מאוד, כמו אצלי (פולו 1.4 16V). ב100 קמ"ש אני ב3200 סל"ד. ב120 כבר קרוב ל4000. בקשר לירידה בסל"ד - זה תקין. כשהמנוע מחובר לתיבת ההילוכים (בניוטרל הוא מתנתק) מהירות הגלגלים נמצאת ביחס קבוע למהירות המנוע. בכל הילוך היחס הזה משתנה, כשבראשון היחס לטובת המנוע ובאחרון היחס לטובת הגלגלים. המהירות אמורה לעלות, או לרדת בהתאם לסל"ד כשהתיבה נמצאת בהילוך.

מקווה שעזרתי, ואולי מישהו שמבין יותר ממני יוכל לשפוך יותר אור על הנושא.

פורסם

היי Sypher,

סל"ד 4000 ב120 קמ"ש לא נשמע לי מוזר. אצלי בטויוטה זה גם בערך ככה. אולי 3500 לא זוכר בדיוק. אותו דבר לגבי יונדאי גטז עם מנוע 1400 רק שבגטז יש כפתור מיוחד שמוריד הילוך. ככה שיהיה לו יותר קל בעליות. ואז הוא באמת רועש. אולי אצלך יש גם איזשהו כפתור כזה.

רק אציין שבטויוטה אני לא שומע רעש גם ב 5000 סלד אבל זה כבר קשור לאטימות מפני רעשים יותר טובה.

פורסם

אז אולי אין שום בעייה. יש רכבים שהסל"ד שיוט שלהם גבוה.

בעזיבת דוושת מצערת בשיוט והסל"ד אינו נופל, זה מעיד על ממיר מומנט שעושה את עבודתו נאמנה.

• תוכן חדש...