Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להחליף בעצמי משאבת מים,במוסך קיבלתי הצעה של 200 ש"ח עבור עבודה נכון שזה לא הרבה אבל הקטע הוא שאני רוצה ללמוד להחליף לבד .

יש לי רקע טכני,(יצא לי לעשות בעצמי טיפולי 10 אלף, פתרונות לתקלות,החלפת חלקים שונים אטמים וכו')האם אפשר להחליף בתנאים בייתיים או שזה דורש מוסך?

הרכב הוא גולף 97 1.8 משאבת מים והטיימינג מופרדים במנוע זה כמו שהבנתי.

פורסם

99% שאתה צריך לעלות רכב על ליפט,כלים מיוחדים לפירוק ברגים,בנוסף מומלץ לאחר החלפת המשאבה לרוקן את נוזל הקירור במערכת ולהשים אחד חדש דבר שמצריך ידע כיצד לא להכניס אוויר למערכת ועוד.

זה משהו רגיש,מערכת קירור של הרכב,אם לא תעשה זאת נכון יש לך סיכוי לשרוף מנוע בנסיעה.

דעתי היא שתיגש למוסך,גם ככה המחיר בריצפה,תעמוד ליד המוסכניק בזמן שהוא מחליף ,תסתכל,תילמד,תשכיל,ופעם הבאה תוכל אולי לעשות זאת בביתך (בתנאי שתימצא ליפט בהלוואה מהשכן:wink:).

פורסם

החלפת נוזל קירור,ניקוי רדיאטור ניקוי רדיאטור חימום ,הוצאת אוויר מהמערכת,פירוק חזית הרכב הכולל פגוש ,מגן,רדיאטור מעבה פנסים,כדיי להחליף סך הכל מאוורר,

אלה דברים שכבר עשיתי בגיל 18 היום אני כמעט בן 30 יכול להיות שהצתנעתי מדיי..

כלי עבודה לא חסר לי ,ולשכב מתחת לרכב כשהגלגלים על המדרכה.

השאלה היא אם דבר זה מצריך מוסך ?כמו שרוצים להחליף צירייה ובבית אין המכשיר.

פורסם

לא יודע עד כמה הרכב שלי דומה לשלך,אבל בסיאט איביזה היה צריך לפרק גלגל אחד ועוד דברים נוספים שמצריכים ליפט,בוא נגיד שזאת לא עבודה כל כך נוחה בטח אם לא עשיתה זאת בעבר ובטח אם אין לך ליפט,אולי זה אפשרי במידה ויש לך שלושה ג'קים ,להרים את הרכב באוויר (שים לב מסוכן מאוד אתה עובד מתחתיו ולכן אני ממליץ מוסך)

יש אפשרויות,אבל בשביל סכום מזערי הם לא שוות את הנסיון.

• ספונסר פורום
פורסם

כדי להוריד את המשאבה ברכב הזה עליך להסיר את רצועת התיזמון

ואת גל האביזרים וגם לדעת לכוונן את הרצועה ואת המותח ,נכון שברכב

הזה החלפת התיזמון היא לא מסובכת במיוחד אבל עדיין בשביל פעם ראשונה

אני לא ממליץ לך .

המחיר שאמרו לך 200 שח עבור פרוק והרכבת המשאבה הוא מחיר זול מאד

תן לו לבצע את העבודה ותראה מה המכונאי עושה כך תוכל ללמוד לפעם הבאה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

ממה שידוע לי במנועים האלה לא צריך לפרק את רצועת התזמון. צריך לפרק כנראה את המכסה התחתון של הרצועה ואת הפולי מנוע, וכמובן את משאבת ההגה.

שי, המנוע שלך הוא כנראה מהסוג עם המפלג שמחובר לגל זיזים, שם המצב שונה.

צריך להיזהר עם הברגים של הגלגלות- יש להם ראש אלן שקוע שעלול להישחק. זה קרה לי פעם עם בורג אחד, לא כ"כ נעים...

מומלץ להחליף את כולם על הדרך.

• ספונסר פורום
פורסם

מה שידוע לך זה לא מספיק במקרה הזה .

במנוע 1.8 מדגם ADZ כדי להחליף את משאבת המים עליך

לפרק את רצועת התיזמון ,לפרק את גלגלת המשאבה ,לפרק את גלגלת

ציר האביזרים (מומלץ להחליף מחזיר שמן בציר הזה) לפתוח את שמונת ברגי

המשאבה (ראש 10 ממ) והמשאבה בידיך .

אין צורך לפרק את משאבת ההגה וגם לא את הגלגלת שלה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
ממה שידוע לי במנועים האלה לא צריך לפרק את רצועת התזמון. צריך לפרק כנראה את המכסה התחתון של הרצועה ואת הפולי מנוע, וכמובן את משאבת ההגה.

שי, המנוע שלך הוא כנראה מהסוג עם המפלג שמחובר לגל זיזים, שם המצב שונה.

צריך להיזהר עם הברגים של הגלגלות- יש להם ראש אלן שקוע שעלול להישחק. זה קרה לי פעם עם בורג אחד, לא כ"כ נעים...

מומלץ להחליף את כולם על הדרך.

אני נוטה להאמין שאם רון אמר שצריך לפרק אז הוא "קצת" מבין ומכיר את הרכב :)

פורסם

אוקיי תודה על התגובות, מכיוון שאני עובד ואין לי זמן השארתי את העבודה הזאת למכונאי שלי לצערי לא יכלתי להישאר לראות את תהליך העבודה הרכב כבר אצלי מוכן.

החליף משאבת מים, וגם על הדרך החליף לי רצועת אביזרים שקניתי.

המנוע יותר שקט עכשיו.

משאבת מים גרמנית: 200 ש"ח

רצועת אביזרים: 50 ש"ח

נוזל קירור: פרסטון ירוק 40 ש"ח(מצטער אבל אישית לא מאמין שחייב להשתמש ב g12 )

עבודה: 250 ש"ח

פורסם
אוקיי תודה על התגובות, מכיוון שאני עובד ואין לי זמן השארתי את העבודה הזאת למכונאי שלי לצערי לא יכלתי להישאר לראות את תהליך העבודה הרכב כבר אצלי מוכן.

החליף משאבת מים, וגם על הדרך החליף לי רצועת אביזרים שקניתי.

המנוע יותר שקט עכשיו.

משאבת מים גרמנית: 200 ש"ח

רצועת אביזרים: 50 ש"ח

נוזל קירור: פרסטון ירוק 40 ש"ח(מצטער אבל אישית לא מאמין שחייב להשתמש ב g12 )

עבודה: 250 ש"ח

אתה לא צריך להתנצל, זה רכב שלך וזוכתך,

אני גם הייתי בראש כזה פעם, עד שראיתי מערכות היגוי נופחות נשמתן כתוצאה משימוש בנוזל הידראולי אדום,

במקום המקביל הירוק שלו ב-VW, מאותו יום אני מאמין שלא שווה לשחק עם הוראות יצרן, בטח ובטח שההפרש הוא שקלים בודדים.

אגב, המשאבת מים עם אימפולר פלסטיק או מתכת ?

פורסם

משאבת מים ממתכת.

המנוע עם 207K עובד כמו שצריך (עבר בדיקה) וגם אין נזילות מים אין קורוזייה,אין סימני אכילות.

לכן אני עדיין ממשיך להשתמש עם נוזלים "לא יעודיים"

זה לא שאני מנסה לשבור איזה מיתוס.

אם אני אצטרך לתת המלצה לנוזל קירור לגולף אז אני ימליץ על g12

פורסם

נראה שאתה מוכר את האוטו, אל תשכח בטיפולים הבאים שעל כל החלטה "אמיצה" כזו יהיו קונים שיחשבו שהיא לא משהו...

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

אני דיי מקפיד לטפל לפניי הזמן ועוד בחלקים מקוריים אני דיי פדאנט בנושא של תחזוקה,

בנושא של נוזל קרור ספציפית לרכב זה אני פועל לפי עובדות, לשכן שלי יש פולו 97 עם 320 ק"מ מנוע ראשון עדיין ולא

מראה סימני גסיסה משתמש קבוע עם נוזל פרסטון, היו לי לא מעט רכבים בחיי והיו כאלה שלאחר שמכרתי להם רכב התקשרו להגיד לי שהם מרוצים כן כן זה קרה .

• תוכן חדש...