Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קרוב משפחה דרגה ראשונה של נכה ניידות בעל נכות של 75%. (אין צורך לדאוג, הוא מתחת לגיל 67)

לפי מה שהבנתי מגיבוב המידע באתר ביטוח הלאומי, אם הוא קונה אוטו חדש:

1. הוא יוכל לקבל הלוואה עומדת רק אם יקנה אוטו עד 1300 סמ"ק.

2. הוא יוכל לקבל הלוואה עומדת על 75% מהמס על הרכב אותו הוא רוכש.

האם הבנתי נכון?

שאלה נוספת:

האם כדי שאני אהיה רשאי לנהוג באוטו, אני חייב להתגורר במרחק של 500 מטר מהנכה?

או שמספיק שאני קרוב משפחה דרגה ראשונה?

ועוד שאלה:

קראתי שאני יכול לנהוג באוטו בלי שהנכה נמצא לידי, רק כשאני מבצע סידורים בשביל הנכה.

מישהו באמת בודק את זה?

יש בכלל דרך לבדוק את זה?

בתודה מראש,

אלכס

פורסם

לפני זמן לא רב היה פה מישהו שאל על אותו עניין בשביל אח שלו.

הוא כתה פה וגם באוף-טופיק. תעשה חיפוש.

"Life Is Like a Box Of Choclate, You Never Know What You Gonna Get"

פורסם

500 מטר הם נתון חובה. 500 מטר קו אוירי זה מרחק די משמעותי.

כל אחד יכול לנהוג ברכב כשהנכה נמצא ברכב, הגבלת מגורים עד ל-500 מטר, נועדה למורשה נהיגה כאשר הנכה אינו ברכב.

לא תמיד יכולים לדעת מתי נהגת בשביל הנכה ומתי בשבילך. זכור שהרכב נועד אך ורק לצורכי הנכה. במקרה ותלך לעשות קניות בשבילך בסופר העירוני, אולי קשה יהיה לחדד איפה השימוש הפרטי שלך, אבל אם הנכה בת"א ואתה באילת, מן הסתם שום תירוץ לא יעזור.

ביטוח לאומי בודק מידי פעם שמקבלי קיצבאות וזכאויות שונות, לא עשו לו תרגיל כלשהו, יתכן וכך בודקים גם את ענין השימוש ברכב. אולי לא מקפידים בקוצו של י', אך ניתן להניח שבמקרי קיצון הם לבטח לא יעלימו עין. אתה גם צריך לזכור שלשכנים בד"כ יש נשמות טובות ולא מן הנמנע שהם עשויים לגלות אזרחות טובה ולדווח לבטל"א על-כך.

לדעתי, המידע באתר הבטל"א די מפורט.

במקום להעמיס על חץ השרת בקובץ שכבר קיים בו, אני מצרף לך קישור לשירשור שדן בנושא דומה - בתוך תגובה 4 מצורף קובץ שבו מפורט בהרחבה ענין גמלת הניידות, הלוואות, תנאים וכד'.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=304695&highlight=%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA

שבוע טוב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בבא,

חיפשתי גם פה וגם בפורום אוף-טופיק, ולא מצאתי את הפוסט שהתייחסת אליו (ניסיתי לחפש לפי: נכה, נכים, נכה ניידות והלוואה עומדת. ובאף אחד לא מצאתי את הפוסט)

אמיר,

תודה על העצות ועל ההפניה לפוסט.

עברתי על רוב הפוסטים בפורום שמתייחסים לנושא, אבל את הפוסט הזה ספציפית פספסתי.

לצערי אתר הבטל"א מאוד מפורט אבל מאוד רחוק מלהיות מובן.

למשל, רשום שם שהלוואה עומדת נהיית מענק אחרי 5 שנים, ומצד שני יש טבלה שמפרטת בכמה יורד המענק בכל שנה (והוא יורד ב90% רק לאחר 10 שנים).

או דוגמא אחרת: רשום בכל מקום שיש רכב קובע של 1300 סמ"ק, 1800 סמ"ק ו-2000 סמ"ק (שזה כב שעל פי שוויו מחושב סכום המכס הזכאי להנחה) אבל בשום מקום לא רשום איזה רכב נלקח בתור "רכב קובע" בכל קטגוריה. ואם כבר, למה צריך בכלל את המושג הזה? לא היה יותר פשוט לרשום את הסכום שניתן לכל קבוצה של זכאים (במקום לרשום שזה לפי "רכב קובע" ארטילאי כלשהו שלא מוגדר בשום מקום)?

ואלה רק 2 דוגמאות.

באמת שניסיתי להבין את מה שהם מנסים להסביר שם (אפילו הורדתי את נוסח החוק), אבל נראה לי שבלי לשאול אנשים שעברו את זה בעצמם, פשוט אין לי שום סיכוי להבין...

פורסם

בבא,

הקישור שצרפת, אין לו שום קשר לנושא השירשור הזה.

אולי תחפש את השירשור הנכון ותצרף אותו לתועלת השואל והקוראים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...