Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נגיד ומעסיק חייב לי 1,000 שקלים, כיצד החישוב מתבצע!?

מצאתי את הדבר הבא:

החוק (סעיף 17) קובע פיצויי הלנה כך:

1. 5% מהשכר לשבוע הראשון (או חלק ממנו), ו-10% לכל שבוע נוסף (או חלק ממנו).

2. הצמדה, שאינה ידועה מראש - הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת את המדד מדי 15 בחודש.

3. 20% לחודש על הסכום של 1+2, ובאופן יחסי לחלק של חודש.

והפיצוי מתווסף לברוטו, ולכן צריך להוריד ממנו מס הכנסה וביטוח לאומי, ואם מפרישים לעובד ברגיל למטרות הללו, אז גם להפריש לביטוח מנהלים, קרן השתלמות, וכך הלאה.

מכיוון שהמדד קרוב לאפס בשנים האחרונות, חישוב מקורב הוא -

שבוע הלנה: ( 1 + 0.05 ) * ( 1 + 0.2 * 0.25 ) = 1.1025, או קצת יותר מ 10%

שבועיים הלנה: ( 1 + 0.05 + 0.1 ) * ( 1 + 0.2 * 0.5 ) = 1.265, או 26.5%

שלושה שבועות הלנה: ( 1 + 0.05 + 2 * 0.1 ) * ( 1 + 0.2 * 0.75 ) = 1.4375, או 43.75%

חודש הלנה: ( 1 + 0.05 + 3 * 0.1 ) * ( 1 + 0.2 ) = 1.62, או 62%

נקודה עדינה - למעסיקים שמשלמים בעשירי, תשלום באחד-עשר נחשב כהלנה של 10 ימים, שהם שבוע + חלק מהשבוע השני. לכן איחור של יום נושא קנס של 5% על השבוע הראשון + 10% על חלק השבוע השני + 20% על 15% הללו, שהם 22.66%

זה נכון? מדויק? כי שבועיים הלנה יצא להם 26.5% ולאחר מכן יצא להם 22.66% גם על שבועיים, או שאני טועה?

יש מישהו פה שיודע בוודאות?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

רוני, אתה יכול להגיד לי כמה יוצא החישוב עם מדד של קרוב ל-4%?

-עריכה-

עוד שאלה, איך אני יודע שהחישוב של הלנת-השכר הוא נכון והמעסיק לא מטעה אותי.

הרי הרוב המוחלט של הציבור לא יודע לעשות את החישוב הנ"ל.

מישהו חתום על זה?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אני אבדתי את הידים והרגלים כבר בנוסחה השנייה שלך.

האם הנושא כאן הוא היפותטי או אמיתי?

אם הנושא הוא אמיתי והלנת השכר לא הייתה לאורך זמן ממושך כל כך (הכל יחסי) ובהתחשב בעלית המדד שעל תשכח שהוא כ 3.5% שנתי. ואז אם הסכום שהמעביד נראה כהוגן אני לא הייתי מתעמק יותר מידיי בחישובים לוקח מה שמציאים לי ואומר תודה.

יש גם שאלה, האם זה מעביד שאתה עדיין עובד אצלו ואז כדאי לשמור על יחסים תקינים וחבל לריב, או זה מעביד שכבר עזבת אותו ואולי עם כעסים ואז אין סיבה שלא להיכנס בו ולמרר לו קצת את החיים.

פורסם

אני כבר לא עובד שם תקופה ארוכה.

רציתי רק להיות בטוח שהוא ישלם לי את כל מה שהוא חייב לי, בלי רצון נקמה או משהו כזה.

אני צריך להגיד "חפיף" ,לקחת כמה שהוא יתן לי, ולהפסיד ככה כסף כי אני לא יודע את החישוב הזה? זה לא הולך ככה.

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם

הפיצויי הלנה שקבועים בחוק הם לא ריאליים בעליל - אף מעסיק לא יתן לך את הפיצויים הללו,

וגם אם תלך לביהמ"ש לא תקבל אותם, אלא את הסכום המקורי (ואולי פיצוי קטן בנוסף).

במקרה יצא לי להתעסק עם זה לאחרונה, כשניהלתי "קייס" בשביל אחותי. מקווה שלפחות תוציא את הסכום שמולן, ללא צורך בהתערבויות של גורמי משפט.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

יבין, אתה עורך-דין!?

נגיד ובית המשפט פוסק שהמעסיק צריך לשלם לי את מלוא הסכום ובנוסף פיצויי הלנת שכר,

המעסיק מצידו רוצה לשלם לי רק את הסכום ללא פיצויי הלנת השכר שקבע השופט. מה עושים אז?!

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם

אם יש פס"ד הוא כולל סכום ואת בסיס ההצמדה/ריבית ללא קשר להלנה או לא הלנה. פס"ד זה מחייב את שני הצדדים ואין שום סיבה להתפשר בו (פשרות עושים לפני ומבקשים מביה"מ לקבלן).

בכל מקרה נדיר מאוד שבית משפט יפסוק לך הלנה לפי מה שכתוב בחוק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עוד לא, תן לי עוד שנה 8)

כפי ששי אמר, ומנסיוני (שכלל מחקר לא מועט בתחום, וכפי שאמרתי - התעסקות מול מעסיקה הקודם של אחותי, וקבלת הסכומים הרלוונטיים לאחר הפגנת שרירים), פיצויי ההלנה שקבועים בחוק אינם ניתנים ע"י ביהמ"ש, למעט מקרים קיצוניים. אם אתה אחד מהמקרים הללו, מקווה שתקבל את הסכומים המגיעים לך.

בכל מקרה, אם יש פסק דין, הסכומים שמגיעים לך קבועים בו.

נראה לי שהוצאה לפועל תוכל לפעול בתחום אם המעסיק מסרב לשלם.

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...