Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההודעה הזו מיועדת בעיקר לאנשים שמעלים הודעות ונותנים או שואלים לטיפים כיצד להתחמק מדוחות וקנסים שונים לגבי כל מיני עבירות שביצעו.

*הודעתך נערכה, הערות למנהלי האתר בה"פ בלבד*

עקב תאונת דרכים לפני חודשיים אני עדיין יושב בבית רוב היום בנכות מירבית עקב מכונית שפגעה בי כשרכבתי על אופנוע בזמן נסיעה.

מאז אני עובר פיזיותרפיה במרכז רפואי במרכז הארץ וכל יום אני פוגש אנשים שעברו תאונות דרכים כמוני עקב נהגים שביצעו עבירות פעוטות ולא פעוטות.

היום פגשתי מישהי שלא יכולה לדבר או לזוז כבר שנה, ואמא שלה סיפרה לי שנהג לא הדליק אורות באמצע היום ופגע בבתה, העיף אותה למרחק 40 מטר ומאז היא לא השמיעה הגה. היא כרגע בת 16.

התאונה שאני עברתי קרתה בגלל נהג שלא אותת(!!!!) והסתכל הצידה-עבירות שרוב הנהגים בישראל עושים על בסיס יום-יומי.

אני אצא מזה בעוד זמן מה, אבל מה בעד כל שאר האנשים שלא יעזבו את המרכז הרפואי כל החיים שלהם?

מה אם האנשים שלא יוכלו עוד להגיד מילה אי פעם?

האנשים שלא יוכלו להכיר בן/בת זוג בחיים שלהם מאחר והם לא מסוגלים לדבר.

האנשים שלא יוכלו לאכול בעצמם אי פעם.

לא יוכלו לנשום בעצמם אי-פעם.

לא יוכלו ללכת אי-פעם.

אני מבקש שתעשו חשבון קצר ותשימו לב שכל פעם שאתם לא מאותתים, כל פעם שאתם מחליטים שממילא יש אור בחוץ ואתה לא מדליקים את הפנסים, כל פעם שאתם נוסעים 70 בתוך העיר, כמעט הרגתם מישהו.

לירן בידרמן.

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כואב מאוד - אין ספק.

לא הבנתי מה הקשר בין אי הדלקת אורות ביום לפגיעה באדם כל שהוא? :? . אין ספק שהמקרה מצער מאוד, אבל לא הבנתי את הקשר בין העבירה לפגיעה בצורה ישירה כל כך כמו אי מתן זכות קדימה או איתות וכו'. מידע כללי, אני נוסע עם אורות דלוקים תמיד, בכל עונה, בכל שעה. פשוט רואים אותי יותר טוב, זה שווה את זה.

לצערי אני מכיר באופן אישי פגיעות של תאונת דרכים, אחת מהן היא חברה טובה של אמא שלי שנהרגה בתאונת דרכים. חשוב מדי פעם להזכיר לאנשים את הסיכון הקיים בנהיגה.

אני מבין את הכעס שלך, אבל תנסה לא להציג את עצמך כמלאך טהור ואת שאר העולם כשחור. האמת היא איפה שהוא באמצע.

אכן חשוב שאנשים ינסו לשים לב יותר לסביבה שלהם ולהיות יותר קשובים לה.

והחלמה מהירה מהפציעה, אני מקווה שימצו את הדין אם הנהג שפגע בך. :evil:

גיא.

פורסם
התאונה שאני עברתי קרתה בגלל נהג שלא אותת(!!!!) והסתכל הצידה-עבירות שרוב הנהגים בישראל עושים על בסיס יום-יומי.

אשמח אם תספר את הסיפור המדויק של התאונה.

וכמובן בקשר לאורות , אני אישית לא מדליק אורות בקיץ - אני לא רואה בזה

צורך - כמובן שגם החוק לא רואה בזה צורך.

אז אני לא מבין מה הקשר בן זה לבין התאונה .

בכל מקרה החלמה מהירה .

פורסם

:mm_yeah:

אי אפשר שלא לכעוס על אנשים שלא מסוגלים להזיז את האצבע ולאותת/להדליק אורות.

אני לא יודע אם הסיבה לאי קיום דבר זה הוא משום חינוך לקוי ואו חוסר תשומת לב בתום לב אך אין לדעתי כל דרך לתרץ את אי ביצוע הפעולות הנ"ל.

2. אני מקווה שאתה מרגיש יותר טוב ושתחלים באופן מלא

smily1121.gif

פורסם

אשמח אם תספר את הסיפור המדויק של התאונה.

וכמובן בקשר לאורות , אני אישית לא מדליק אורות בקיץ - אני לא רואה בזה

צורך - כמובן שגם החוק לא רואה בזה צורך.

אז אני לא מבין מה הקשר בן זה לבין התאונה .

בכל מקרה החלמה מהירה .

אורות זה תמיד טוב, לא משנה מה המצב בחוץ (קיץ/חורף/יום/לילה וכו').

מה שגם זה לא גורע ממך או מהאוטו כלום (טוב אולי להחליף מנורות לעיתים קרובות יותר, עניין של מספר שקלים), להפך.

תעשה ניסוי, תיסע ביום קייצי ושים לב בכביש איזה מכוניות אתה קולט מהר יותר (כמובן שאלו עם האורות).

Finger's gonna kill me.

פורסם

לא הבנתי מה הקשר בין אי הדלקת אורות ביום לפגיעה באדם כל שהוא? :? . אין ספק שהמקרה מצער מאוד, אבל לא הבנתי את הקשר בין העבירה לפגיעה בצורה ישירה

זו לא עבירה אבל זה פרט קטן שבהחלט יכול ביום יום למנוע תאונות ואו כמעט תאונות מיותרים. אורות תורמים בכך שהם מושכים את העין (אע"פ שזה ברור שאין להם השפעה כמו שבחושך) ולרוב מי שמדליק אורות ביום יראה טוב יותר מאשר רכב בלי אורות. ובהתחשב בכך שהדלקת אורות זה דבר של מה בכך אני לא רואה סיבה למה לא להדליק אורות ביום.

פורסם
לדעתי זה מיותר , גם החוק קובע כך.

בנוסף משום מה אורות ביום מסנוורים אותי ..

תשים לב לאורות ממול ביום שמש .

לפעמים זה נכון שזה מסנוור אבל אני בהחלט חושב שלרוב הדלקת אורות תורמת יותר מאשר גורעת.

מה קרה לירן, אתה ברייס שאתה מתקמצץ להדליק אורות? :wink:

פורסם

לפעמים זה נכון שזה מסנוור אבל אני בהחלט חושב שלרוב הדלקת אורות תורמת יותר מאשר גורעת.

לא מתקמצן אלא לא רואה בזה צורך , לא אני ולא החוק .

בחורף תמיד אני מדליק , גם אם מדובר בעיר ובתקופה הקבועה על פי חוק להדלקת אורות בדרך בין עירונית אני מדליק.

פורסם

לא הבנתי מה הקשר בין אי הדלקת אורות ביום לפגיעה באדם כל שהוא? :? . אין ספק שהמקרה מצער מאוד, אבל לא הבנתי את הקשר בין העבירה לפגיעה בצורה ישירה

זו לא עבירה אבל זה פרט קטן שבהחלט יכול ביום יום למנוע תאונות ואו כמעט תאונות מיותרים. אורות תורמים בכך שהם מושכים את העין (אע"פ שזה ברור שאין להם השפעה כמו שבחושך) ולרוב מי שמדליק אורות ביום יראה טוב יותר מאשר רכב בלי אורות. ובהתחשב בכך שהדלקת אורות זה דבר של מה בכך אני לא רואה סיבה למה לא להדליק אורות ביום.

הפסיכומטרי היה מגדיר את זה בתור לא וודאי. אם עברת באדום ונכנסת במישהו אין ספק שאם לא היית מבצע את העבירה לא היתה תאונה. כנ"ל באיתות שכנראה היה אומר למישהו שאתה מתכוון לבצע פניה, זכות קדימה וכו'. הדלקת אורות זה לא עבירה שבגללה התרחשה התאונה. (או לחילופין אני לא מצליח כרגע לחשוב על מצב כזה, כמובן שמדובר על הדלקת אורות ביום).

גיא

פורסם

לא מתקמצן אלא לא רואה בזה צורך , לא אני ולא החוק .

בחורף תמיד אני מדליק , גם אם מדובר בעיר ובתקופה הקבועה על פי חוק להדלקת אורות בדרך בין עירונית אני מדליק.

1. ממתי אתה מצדד בחוק כשזה נוגע לחוקי תעבורה/תנועה וכו' :p?

2. אני לא חושב שאתה פועל באופן לא בסדר בזה שאתה לא מדליק אורות ביום, אבל אם יש בידך את היכולת להשפיע לטובה וזה לא מצריך ממך מאמץ אזי אני לא רואה שום סיבה למה לא להדליק אורות.

פורסם

1.כן יש להחדיר תרבות נהיגה, עם דגש על נהיגה אלמנטרית ,עירנות , איתות,

מבט במראות, שמירת מרחק, שתיה קלה, לא בירה, ושתיה חריפה, חגירת חגורות בטיחות , חובה גם מאחור כמובן, ועוד.

2.יחס לרכב כאל כלי רכב ,ולא כאל מכונת כביסה, כלומר לערוך ספר טיפולים

להיות עירני לרג'קטים ברכב כגון בלמים, נורות שרופות, צמיגים שחוקים,

פנס שבור, מגבים, חלונות נקיים, וכמובן טיפולים בזמן, ואפילו ביקורות מידי פעם, ועוד.

3.מומלץ לכל נהג מגיל 17 ועד 70+ להרשם לקורסי נהיגה מתקדמת .

4.חינוך מגן חובה, לתרבות מוטורית, חצית הכביש, חגירת חגורת בטיחות

גם מאחור,ראה סעיף 1, כן, אפילו ללמד אותם תמרורים,לפחות אלמנטרים

ומהדרין,חוקי תנועה, יש משחק כזה לילדים.

הידעתם?

רוב הנהגים לא יודעים פיזית להחליף פנצ'ר, כלומר להוציא את הגלגל רזרבי, לפרק את הגלגל(המפונצ'ר) מהרכב,ולהרכיב במקומו את הגלגל הרזרבי,

ולא לשכוח להניח את המשולש שיראה למרחק של 100 מטר לפחות,

לבדוק שמן מנוע, שמן גיר אוטומט, גובה נוזל קירור במיכל עיבוי כשהוא קר כן,

לבדוק מידי פעם, מים מזוקקים במצבר, שאני אמשיך?

אם כל אחד יבין במה הוא נוהג, ויהיה קשוב/עירני לזולתו ולמשתמשים בדרך

החיים על הכביש יהיו קלים יותר, וכתוצאה מכך בטוחים יותר

וכך לפחות יפחתו המקרים המגיעים לביה"ח.

כן האימרה אל תהיה צודק היה חכם, לא בדיוק מוצלחת,כי באותו

תחום אפור קיימים (הרבה)חכמולוגים, שבגללם אנשים סובלים.

יש לקרוא מצבים בכביש , ולתכנן מראש מהלכים קדימה.

אך כולם יודעים שאפילו שנקטת בכל האמצעים והפעלת את כל חושיך

המחודדים, אולי בפעם ה 101 , יבוא ה"חוכמולג"/משוגע/שיכור/ רוצח

ויפגע בך.

החינוך מתחיל בבית.

סעו בזהירות

בידר שוב תהיה בריא.

בכבוד רב

turbo

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
רוב הנהגים לא יודעים פיזית להחליף פנצ'ר, כלומר להוציא את הגלגל רזרבי, לפרק את הגלגל(המפונצ'ר) מהרכב,ולהרכיב במקומו את הגלגל הרזרבי,

ולא לשכוח להניח את המשולש שיראה למרחק של 100 מטר לפחות,

לבדוק שמן מנוע, שמן גיר אוטומט, גובה נוזל קירור במיכל עיבוי כשהוא קר כן,

לבדוק מידי פעם, מים מזוקקים במצבר, שאני אמשיך?

אני יודע שזה א-ט אבל האם מדובר פה באשליה היפנית??? שהכל בסדר ולא צריך לבדוק כלום באוטו??

אם אין לחם, תאכלו עוגות!!!

מארי אנטואנט ברגע של ההארה

פורסם

לירן אתה אומר בעצמך הרבה פעמים שהחוק דפוק וצריך לשנות אותו.

אז לפי דעתי יש המון דברים דפוקים בחוק ואחד מהם זה שלא מחייבים להדליק אור ביום.

אני פעם לא היתי מדליק אור ,כשהחוק טען שלא חייבים, אבל אחרי כמה זמן הבנתי שרואים הרבה יותר טוב את מי שמדליק אורות אפילו אם יש אור יום בחוץ.

פורסם

אין ספק שתרבות הנהיגה הכ"כ ירודה בארצנו אחראית לא מעט למצב הקטל בכבישים.

נכון יהיה גם לומר כי זילות חיי האדם במדינה (ולא משנה כרגע הסיבה לכך), מוסיפה את קלות הראש של הנהג הישראלי בכל פעולה שהוא עושה.

אבל !

מתחקירי תאונות שאני מבצע יום יום בתפקידי באלטרנתיבי, אוכל לומר לכם שמרבית הנהגים בארץ כלל אינם מודעים לכלים העומדים לרשותם לצורך מניעת תאונות והחלצות ממצבי חירום.

אני מוכן להתערב שגם 80% חברי הפורום אינם מודעים לצעדים המניעתיים שניתן לנקוט במצבי סיכון שונים, שעלולים להסתיים בתאונה או לא (תלוי מה עשינו).

השילוב של תת-תרבות הנהיגה + מודעות נמוכה מאד + קלות ראש + אי נקיטת פעולות מנע + תשתית גרועה + . . . . לפעמים אני מתפלא איך זה שאין יותר תאונות ממה שבאמת יש (ולא שחסר), לא יכול לתת תוצאות טובות ...

כנראה שגם למזל יש חלק, שאם לא הוא מצבנו היה רע פי כמה ..

דני 325 G.

• תוכן חדש...