Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ההודעה הזו מיועדת בעיקר לאנשים שמעלים הודעות ונותנים או שואלים לטיפים כיצד להתחמק מדוחות וקנסים שונים לגבי כל מיני עבירות שביצעו.

רון.

-אני סתם לא אוהב שמטיפים לי מוסר-

אתה רוצה להעלות השערה למה אתה חושב שהתכוונתי אליך?

Luffield, תודה על האיחולים!

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רון, אתה יודע מה אומרים על אדם שכתב את מה שכתבת מהמקום שממנו אני בא?

"אדם חסר רגישות וטאקט שלא רואה סנטימטר אחד מעבר לאפו" (האמת אומרים את זה קצר יותר ובשתי מילים אבל החתימה שלי מחייבת).

מאוד מעניין שאתה מוצא לנכון להעלות הודעה כמו "מי הוא חרטטן" אבל להודעה כמו של בידר אתה לא מוצא מקום בפורום. גם אם הבן אדם רצה רק לחלוק את הסיפור שלו ולשמוע איחולי החלמה, זוהי זכותו (יש מי שמחליט למה יש או אין מקום בפורום) ואין בזכותך לשפוט אותו במיוחד כשאתה לא יודע מה הוא עובר. זה הכי קל לשפוט מהצד אבל אין בכך שום גבורה :evil:

בידר, מי יתן ותחלים במהרה.

פורסם

תאמת זה ממש נכון שלאנשים בארץ אין טיפת תרבות נהיגה, שלא לדבר על תרבות בכללי!

אבל מה שכן מפחיד אותי בכבישי הארץ שאנשים בכלל לא מבינים עד כמה זה מסוכן!

לדוגמא היום אני נוסעתי כמו תמיד בבוקר לעבודה ואני צריך לעבור בכיכר

ולפנות בכיכר שמאלה, אני עובר מראש לנתיב השמאלי אבל הנתיב השמאלי בכיכר תפוס

הכיכר הוא בעל שני נתיבים שיוצא לכביש בעל שני נתיבים אז בכדי לא להפריע לתנוע

שחולפת לייד הכיכר בכביש שממנו פניתי אני עובר לנתיב הימיני של הכיכר .

אני עומד ראשון בכיכר בנתיב הימיני ולשמאלי עומדת מכונית עם אישה בהגה, ובנה יושב לידה

טוב הכביש פנוי מתחילים את הנסיעה השתלבנו בכביש ונוסעים במקביל לגברת החביבה

אבל פתאום אני שם לב שהגברת מתקרבת אליי ושהיא עוד מתקרבת ועוד ואני כבר יכול לראות בברור

את מה שהבן שלה מוצא מהאף שלו בגלל שהוא פאקינג 20-30 סנטים ממני

אני צופר ורק אז הגברת החביבה הבינה שיש לידה מכונית ושהנתיב אליו היא רצתה לעבור

הוא לא ריק!

אבל זה עוד כלום!!!!!

מה שבאמת הפחיד אותי זה שהגברת ממשיכה לנסוע במבט רציני כזה קדימה כאילו כלום לא קרה!

כלומר זה לא משהו שצריך להתרגש ממנו, אז כמאת מרחת אותי ואת האוטו שלי על איזה

עמוד אז כמאת עשית ממני קווטץ (דוגמא: קטשופ), אז סיכנת את החיים שלי ושלך ושל

הבן שלך שבסך הכול ישב וחיטת באף, לא ביג דיל נכון?

אז רגע אולי מחר כשהיא חס וחלילה תעשה תאונה היא תבין?

או שבעצם כבר יהיה מאוחר מידי ומישהו יפגע! :evil:

ובידר אני מאחל לך החלמה מהירה!

נ.ב

אנשים לא יכולים לראות מכוניתבנתיב לייד,זאת פאקינג מכונית!!!

איך אתם מצפים מנהגת כזאת לראות אופנוע?

נראה לי שהיא לא לתצליח לראות משאית גם עם היא תהיה ממש מולה :shock:

My Dream: Shelby Mustang GT500 Eleanor

FIAT TEMPRA 1.6 92

פורסם
רון, אתה יודע מה אומרים על אדם שכתב את מה שכתבת מהמקום שממנו אני בא?

"אדם חסר רגישות וטאקט שלא רואה סנטימטר אחד מעבר לאפו" (האמת אומרים את זה קצר יותר ובשתי מילים אבל החתימה שלי מחייבת).

מאוד מעניין שאתה מוצא לנכון להעלות הודעה כמו "מי הוא חרטטן" אבל להודעה כמו של בידר אתה לא מוצא מקום בפורום. גם אם הבן אדם רצה רק לחלוק את הסיפור שלו ולשמוע איחולי החלמה, זוהי זכותו (יש מי שמחליט למה יש או אין מקום בפורום) ואין בזכותך לשפוט אותו במיוחד כשאתה לא יודע מה הוא עובר. זה הכי קל לשפוט מהצד אבל אין בכך שום גבורה :evil:

בידר, מי יתן ותחלים במהרה.

בידר (ככה הבנתי שקוראים לך...)

לא חשבתי שהתכוונת אלי, אני מאמין שהתכוונת לכל מי שיקרא את ההודעה שלך, כמו שכבר כתבתי, איחולי החלמה ממני בהחלט נשלחים.. אבל לכתוב פה "תנהגו בזהירות כי אולי תעשו תאונות" זה כמו שייכנס אזה מלצר לפורום "אוף טופיק" ויבקש לתת טיפים נדיבים, כי יש מלצרים שלא סוגרים את החודש..

היוזמה ברוכה, על זה אין עוררין, אבל אני מרשה לעצמי לשאול למי אתה כותב את זה?

למי שבכל מקרה מסתובב פה ומכיר ו(אני מאוד מקווה) מנסה אף הוא לנהוג לפי החוקים ולהשפיע על הסביבה שלו שתנהג כמוהו?

אז במילים אחרות, היה קונקרטי.

ולהדגשה שלי מקודם ולאיילR, ראשית, את שרשור "מיהו חרטטן" העיליתי לפורום "אוף טופיק", לצערי, אני לא רואה את הקשר בין מה שאני כותב פה לשרשור שמטרתו להשתעשע בתופעתה"מבינים" ו"מנוסים" שצצים בפורומים השונים כפטריות אחרי הגשם... (ואני מאמין שכמנהל פורום אודיו אתה בטח נתקל בתופעה...) , התגובה שלי למה שכתב לירן היא לחלוטין לגיטימית... אתה לא מצפה לקונצנזוס בכל תחום נכון?

וזהו.

בעצם.

רון.

-כן אני חסר טאקט, צר לי, אבל מי שרוצה לשנות צריך לטפל בבעיה מהמקום בו היא נגרמת ולא מהמקום בו נוח לו.... (ראה ערך "הפגנה וירטואלית" בנענע למשל...) -

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לגבי התאונה - אופנוע לא נוסע ליד מכונית, הזמן שאני מבלה ליד מכונית עם האופנוע הוא הקצר ביותר האפשרי, בגלל שאני מכיר טוב מדי את חוסר היכולת שלו לשמור על נהיגה בקו ישר.מצד שני - יש הרבה דוג"ים קטני נפח שלא יכולים להאיץ מהר, במיוחד לא עם מורכב.

לגבי ה"למה יש חוק אורות ביום" - כי מר נהג ישראלי לא ידליק אורות אף פעם אם לא יהיה חוק, זה יתחיל באורות ביום חורפי, ימשיך לאורות ביום גשום - ויגמר בנסיעה בלי אורות בכלל כי "יש תאורת רחוב".

נסיך - אם הבנתי נכון את הרעיו שמאחורי ההודעה המקורית - יש פה לפעמים "דיונים" בנושא - עשיתי עבירה X ןניתפשתי , או עשיתי שטות כזו או אחרת וכמעט ועשיתי תאונה - מה לעשות הלאה?.

הענין הוא שלפעמים אין מה לעשות הלאה! לא תמיד אלוהים/אלת המזל/משהו אחר שומר עלינו!

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם

שוב רב תודות לכל אלו שאיחלו לי החלמה מהירה, תודה! :mm_yeah:

ורון, אני מאיץ בך שוב להסתכל על השורה הראשונה של ההודעה הראשונה שלי, כששם כתוב בדיוק למי ייעדתי את ההודעה הזאת.

לירן.

Howard Walker, Autocar: That rumble you're feeling is Ferry Porsche turning in his grave

פורסם

No Nick, ד"א, המקרה שאתה מציין גם לדעתי הוא בין הקלאסיים.

כמעט ולא פגשתי אנשים בארץ שמבינים את הלוגיקה של כיכר עם יותר מנתיב אחד.

פורסם

ואני ממש לא מתכוון לפגוע באף אחד.

דבר ראשון9 אני אאחל לך החלמה מהירה וקלה, בתור אחד שרכב על דו"גים וכבר שכב על הכביש בגלל אחד שחיפש חניה אני בהחלט מבין.

דבר שני אם אני לא טועה אתה גם כן עברת על החוק בכך שעקפת מימין |?| וזאת בהנחה שהוא היה נתיב אחד שמאלה ממך, אם ההית באותו נתיב כמוהו בצד ימין אז זה אפילו גרוע יותר.

והכי חשוב, לפני שלושה ימים היתה לי תאונה קטנה, אידיוט שנסע באמצעי מבין שלושה נתיבים שפונים שמאלה החליט לגנוב ישר (הנתיב הימני יותר פונה שמאלה או ישר) ובצורה מפגרת לחלוטין פגע בי בצד שמאל מאחור.

כמובן שהוא אשם והוא כבר שילם על הנזק והכל אבל קודם כל מבלי לדבר עליו אני מאשים את עצמי.

אני הייתי צריך לבדוק טובה יותר שאני מחוץ לכל סכנה בעת ביצוע הפניה ואני הייתי חייב להיזהר יותר כשפניה זו ידוע בשל החברה הללו שגונבים בא.

אז נכון חוקית והכל אני לא אשם אבל אני יודע שאם יותר תשומת לב ושכל, אולי הכל היה נמנע.

אז במיוחד בתור רוכב אופנוע אתה צריך לדעת קודם כל להזהר מהכל,

רכב שמאיט ---> סכנה סטייה (אני לא מאמין שרכב פנה פניית 90 מעלות לחניה ב 40 קמ"ש ...)

נהג מסתכל לצד ---> מעבר נתיב אפשרי

כמעט כל תאונה שנגרמת בשל נהג טיפש יכולה להמנע על ידי נהד חכם וזהיר מספיק מהצד השני.

שימו לב אתם קודם כל.

בתקווה שהאחרים כבר ישמידו את עצמם ...

פורסם

טוב , להצטרף לאיחולי ההחלמה זה לא חוכמה , אבל בכל זאת , באמת , שתחזור לפחות למצב של לפני ושהדרך תהיה כמה שיותר קצרה.

אני רוצה להדגיש כמה דברים , שבעיני חשובים ולא זוכים מספיק לדגש עד כאן.

1. האיתות. פאק על האיתות. הוא שווה לתחת בעיניי. קודם כל , ולפני מחשבות על איתות. מבט . במראה , הצידה ,קדימה ,אחורה. הכל.

רק אחר כך לאותת. עשירית שנייה אחרי , שנייה אחרי ,5 שניות אחרי. לא משנה. אבל קודם כל , לעזאזל , תוודאו שבעצם הסטייה שלכם אתם לא גורמים הפתעה למישהו , או שלפחות הוא הבין שבכוונתכם לפנות/לסטות. הדלקת האיתות עצמה לא עוזרת , גם אם נניח , אתם בכביש מהיר ,על 90 , רוצים לעקוף מישהו ולעלות ל-100 , מאותתים לפני ורק אז סוטים מהנתיב.

עדיין , זה שמגיע על 180 , הטמבל , העבריין , שלא מעניין אותו שאתה רק רוצה לעקוף את המשאית שלפניכם , לא יספיק לעצור וייכנס בכם.

נכון , הוא זה שנסע במהירות בלתי סבירה באותו רגע. אבל עדיין , אתם אלה שסטו מהנתיב.

קודם כל תדאגו להציץ במראה ולראות שאותו טייס לא מגיע במהירות גבוהה.

אחר כך , בבקשה , ובכל הכבוד , תאותתו . שכולם יראו אתכם.

אבל קודם כל תתחברו לסביבה עם המבט , ואל תפתיעו אף אחד ואח"כ : "אבל מה אתה רוצה ? אותתי !".

2. קשר עין עם הנהג שלפניכם , לידכם , אחריכם : תמיד תחפשו לאן הולך המבט של הנהג. ותנסו להיות איתו עין בעין.

גם אם לא , לפחות אתם רואים לאן המבט שלו הולך ותוכלו לצפות את תגובותיו. חוסך מכם את השנייה שלרוב מבדילה בין תאונה ל"כמעט".

3. כשאתם לא מחפשים את מבטי הנהגים , השתדלו להביט כמה שיותר רחוק. 10 המטרים הקרובים אליכם לא רלוונטיים כי ב-99.9 אחוז מהמקרים , המוח כבר קלט את מה שמתרחש שם ונתן את ההוראה המתאימה לחלקי הגוף המשתתפים בנהיגה.

לעומת זאת , כמה שתביטו יותר רחוק , יהיה לכם את תמונת מצב הכביש ותוכלו להתכונן למה שקורה.

פורסם
[ ... שני דברים חכמים וחשובים מאוד על מבט בשעת נהיגה ... 20VT]

:mm_yeah:bowdown.gif

My responses are limited. You must ask the right questions

• תוכן חדש...