Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול התחדשתי בפורד פיאסטה שנת 00'. מצב טוב חיצונית ופנימית. 140 אלף ק"מ. שנתיים וחצי ראשונות השכרה. 7 וחצי שנים לאחר מכן אצל אדם מבוגר. בדיקה בקומפיוטסט ראשון לציון מלאה כסת"חים אבל למדתי להבדיל בין מה שחשוב למה שפחות חשוב גם בעזרת הבוחן.

לפיכך יש 2 דברים שהבנתי שעלי לתקן מיידית, היות וכל השאר במצב טוב. אין לי את הבדיקה מול העיניים אז אולי אטעה מעט בניסוח.

1. להחליף אגזוז דוד עמעם אחורי פגום. ממיר קטליטי לא תקין. הבוחן אמר שהוא כותב שהממיר לא תקין כי הרכב מזהם אך יכול להיות שהחלפת האגזוז תפתור את הבעיה ואין באמת בעיה בממיר. היכן מבצעים ומה העלות? (אני יודע שאצל אגזוזן אבל אני מבקש המלצה. אזור ת"א עם אפשרות לאזורים סמוכים). האם ניתן לבדוק אם הרכב מזהם גם אחרי ההחלפה? היכן?

2. צנרת מים+רדיאטור הבוחן אמר לי להחליף מיד כי זה יכול "להתפוצץ" בכל רגע ולגרום לנזק במנוע. לדבריו קורוזיה ונזילות בחיבורים. אני האמת שלא ראיתי כלום והרכב לא מתחמם אבל כנראה שצריך להחליף צנרת מים וזהו בלי להתווכח יותר מדי. אותה שאלה, היכן מבצעים ומה העלות? והאם כל מכון יכול לפרש את "צנרת מים" בצורה שונה או שזה מוגדר? (מכון לרדיאטורים מומלץ באזור ת"א והסביבה).

3. לצערי לא בדקתי קודם אבל המזגן ברכב לא עובד על חימום. על קירור הוא מקפיא. האם זו בעיה של חשמל? האם יכול להיות שזה קשור לבעיות 1 או 2? היכן אני בודק ומה עלולה להיות הבעיה? יש לי דרך עצמית לבדוק את זה?

4. לגבי 3 הסעיפים הנ"ל, אגזוז ודוד אחורי, צנרת מים ורדיאטור, מזגן - האם לדרוש חדש? משופץ? מקורי? חליפי?

5. רעש מכיוון השסתומים - האם זה כסת"ח? שסתומים נשמע לי לא טוב.

6. בטיחות. ברכב אין ABS. ב EURO NCAP הרכב קיבל 3 כוכבי בטיחות. האם שם הכוונה לפיאסטה עם ABS? אין אזכור לABS בדף שם. אם לא אז מה ההבדל בין הפיאסטה לאקסנט שנת 2000 שלשתיהן כרית אויר אחת ותו לא? בטיחות פסיבית? אזורי קריסה? מוטות חיזוק?

7. יישור קו טיפול עשרת אלפים. אני מעוניין להחליף לרכב מים שמן פלאגים ופילטרים לאיכותיים ומקוריים כיוון שאני לא יודע מה יש לו כרגע. מים ירוקים אני אשים עם החלפת הרדיאטור עד עכשיו היו שם מי ברז. פרסטון מומלץ-יש יותר טוב? באיזה שמן משתמשים ברכב הזה? צמיגות ואיכות. סינטטי מלא זה מוגזם? היכן להשיג פלאגים ופילטרים מקוריים ומה העלות של כל החלקים הנ"ל?

8. המלצה למוסך אמין ואיכותי מורשה פורד באזור ת"א. עדיף מחירים נוחים כמובן.

9. האם הרכב שיש לי הוא מסוג דינמיק? מה האופציות לשנת 00'? לגבי רמת גימור זכור לי שבפורום נאמר שבשנת 00' יש רק את רמת גימור CLX וברשיון רכב כתוב לי GLX. היכן הטעות?

תודה רבה, מקווה לקבל תשובות לשאלות.

פורסם

תתחדש על המכונית.

אל תלך מייד להחלפת ממיר קטליטי או צנור פליטה (אגזוסט) אלא צריך לבצע בדיקת עם מכשיר 4 גזים ומחשב/סורק אבחון תקלות כדי לראות ממה נובע זיהום האויר הגבוה שעלעול גם להיות מגורמים אחרים.

אין מוסך מורשה של פורד שהוא גם זול במחיריו.

אם ממצאי בדיקות זיהום האויר, אכן יראו על תקלה בממיר הקטליטי, אז החלף אותו לתחליפי טוב.

לגבי החימום הפנימי, יתכן שרדיאטור החימום הפנימי נוזל ולכן נתקו ממנו את צנורות הזנת המיים/נוזל קרור מהמנוע.

לפתרון תקלת זיהום האויר והחימום הפנימי גש אל "מוסך מלכי ובניו" שברח' שניצלר 23 יפו, טל' 03-6837398

אל דודי.

בברכה - רפי לין

פורסם

שלום omer ,

החלפת ממיר קטליטי ודוד אגזוז נעשית רק על ידי בדיקה .

יש להגיע למכון אגזוזים מקצועי על מנת לבדוק אם החומר הפנימי בממיר מפורק או שרוף , במידה וכן יש צורך בהחלפה .

נשמח לסייע לך בבדיקת מערכת הקירור והפליטה ברכבך ללא תשלום .

יוסי בדש - אביפרטס בע"מ

טל' : 074-7017071

פורסם

תתחיל ממערכת הקירור ותתקדם הלאה. אם הרדיאטור יתפוצץ זה יהיה מצער.

תחליף על הדרך את כל הצינורות שמתחברים, זה לא יכול להזיק.

אחרי זה טיפול 10 אלף והחלפת כל השמנים - ורק אח"כ טיפול באגזוז ובממיר.

פורסם

מבחינתי 3 הדברים הם דחופים הצנרת מים עלולה להתפוצץ, האגזוז עושה ויברציות בכל הרכב בסרק (במידה וזה הוא) וזה שיש בעיה באגזוז זה ודאי כיוון שאם עומדים מאחורי הרכב אפשר לראות את האגזוז רועד ובעל ויברציות לא טבעיות לכשלעצמו. הממיר הקטליטי לא אובחן כבעייתי אלא נדחף כסוג של כסתח למקרה שהחלפת האגזוז, שנחוצה בלי קשר לזיהום האויר, לא תפתור את בעית הזיהום.

כמה כסף עלי לקחת איתי בדרכי להחלפת האגזוז והדוד האחורי? והאם יש דבר כזה "מקורי" או "חליפי" בדברים הנ"ל?

לאחר החלפת האגזוז והדוד האחורי יש לבצע בדיקת זיהום אויר לראות אם יש או אין בעיה בממיר או במשהו אחר. האגזוז הוא בעיה כשלעצמה.

לגבי המזגן והחימום הוא טוען שהחימום כן עובד אבל צריך לחכות שהמנוע יתחמם ושכפתור ה A/C יהיה סגור. אמרתי לו שהכוונה שלי היא למיזוג חימום ולא לחום של המנוע שיציף את תא הנוסעים והוא טוען שלכך מתכוון גם הוא. בעת הפעלת חימום ברכב כפתור A/C שזה בעצם "מיזוג אויר" צריך להיות במצב כבוי? ולמה צריך מנוע חם כדי לחמם? אני לא מתכוון לחום של המנוע. והוא אומר שזה בגלל שכל רכב מחמם רק אחרי שצינוריות המים מתחממות או משהו כזה.

אשמח לתשובות לשאר השאלות גם. תודה.

יוסי ורפי-תודה על ההצעה. מבצעים ב2 המכונים הללו רק בדיקה או גם החלפה במקרה הצורך?

פורסם

חבר'ה חשוב לי לגמור עם הדברים הללו. מבקש תשובות קצרות למה ששאלתי.

מעיון חוזר בבדיקה שקומפיוטסט עשו לי:

א. מבחן 4 גזים נערך והטופס מצורף.

ב. לגבי האגזוז כתוב "דוד עמעם אחורי פגום, צינור רקוב" ככה שהאגזוז עצמו להחליף בוודאות.

ג. כשכתבתי רעש מכיוון השסתומים כתוב "רצועת התיזמון והשסתומים".

מוסיף שאלה ומקווה לקבל הפעם תשובה: מבקש להאריך את חיי הדשבורד וצבע הרכב אשר במצב מעולה. מה מומלץ? הרכב כמו כל רכב כמעט בישראל יעמוד שעות רבות בשמש. ווקס?

מוסיף שאלה אחרונה: האם כדאי בשביל יותר שקט נפשי, למרות שגם ככה אם גנב אמיתי יבוא זה לא יעזור, להוסיף לרכב מיגון מסויים שיהיה קל להרכבה וקשה לפירוק/מתיש? כרגע יש רק אזעקה שזה בעצם כלום. ברכב הקודם היה מנעול הילוכים שאהבתי את זה אבל זה מיושן ולא מתאים לרכב שנת 00'. אולי קודנית מסויימת?

פורסם

שלום Omer ,

אנו מבצעים את כל התיקונים, הלחמות והחלפות חלקים הקשורים במערכות קירור ופליטה

( רדיאטורים, חימומים , אגזוזים , ממירים קטליטיים ) .

בדיקה נערכת ללא תשלום .

יוסי בדש - אביפרטס בע"מ

רח' אימבר 12 פתח תקוה

טל' : 074-7017071

פורסם
לגבי המזגן והחימום הוא טוען שהחימום כן עובד אבל צריך לחכות שהמנוע יתחמם ושכפתור ה A/C יהיה סגור. אמרתי לו שהכוונה שלי היא למיזוג חימום ולא לחום של המנוע שיציף את תא הנוסעים

אין דבר כזה "מיזוג חימום" ו"חימום חימום" :-)

כשמפעילים חימום יש רדיאטור בתא הנוסעים שדרכו מוזרמים מי הקירור של המנוע. האויר שנכנס לתא הנוסעים מתחמם במגע עם הרדיאטור הזה, וכך מגיע אויר חם לתא הנוסעים. כדי שהאויר יהיה חם, אכן צריך לחכות שהמנוע יתחמם מעט.

כשמתפתחת נזילה ברדיאטור הפנימי, החאפרים נוהגים פשוט לבטל את החיבורים שלו (למעשה לבטל את החימום לתא הנוסעים) כיון ש"מי צריך חימום בארץ" - ויתכן וזה המצב גם אצלך.

• תוכן חדש...