Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב :)

אמנם לא באמת ניסיתי בפורום גיאולוגיה, אבל אני מניח שמישהו פה ידע להסביר לי.

לאחר רעידת האדמה הנוראית שקרתה, שומעים בחדשות על נזקים אדירי מימדים במדינה האיטי שנמצאת באי הספניולה.

מדובר על אי קטן שכולל בתוכו שתי מדינות, האיטי והרפובליקה הדומיניקנית.

איך זה שברפובליקה הדומיניקנית לא התרחש שום נזק מרעידת האדמה (או לפחות לא שומעים עו זה בחדשות), הרי הספניולה זהו אי קטן והמדינות ממש צמודות אחת לשניה.

אמנם אני מבין שהאיטי ענייה בהרבה משכנתה ועל כן התשתיות שם לוקות בחסר וכנראה גם פגיעות יותר לנזקי הטבע, אבל עדיין, שתי מדינות כל כך קרובות והבדלים כל כך גדולים בנזקים?

פורסם

עוצמת הרעש נחלשת ככל שמתרחקים ממוקד ההתרחשות.

אפשרי כי עוצמת הרעש שהגיעה לרפובליקה הדומיניקנית לא הייתה מספיק משמעותית כדי לגרום שם לנזקים משמעותיים.

רק לפני כמה ימים הייתה רעידה בצפון קליפורניה בארה"ב. לא רעידה חלשה במיוחד. אך לא נגרם כמעט נזק ומספר הפצועים נמדד בעשרות או מאות בודדות.

לא זכור לי שהדבר דווח אפילו בתקשורת הישראלית (ואצלנו מדווחים על כל נאד שנתקע בארה"ב, במיוחד אם מדובר על קליפורניה).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

קטן זה מושג יחסי. שטח הרפובליקה הדומיניקנית כפול משטח מדינת ישראל,

והשטח של האיטי קרוב לזה של מדינת ישראל.

רעידות אדמה הן אירוע די נקודתי, באופן תיאורטי אילת יכולה להיחרב (סתם דוגמה!)

ומקסימום ייפול איזה אגרטל בירושלים.

עריכה: נפלאות האינטרנט! הצץ בתרשים המצורף מתוך ויקיפדיה:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:2010_haiti_shake_map.jpg

לא רק שהרפובליקה הדומיניקנית לא הושפעה, אלא רוב האיטי לא לא הושפעה.

אבל ברגע שמרכז הרעש קרוב למרכזי אוכלוסייה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

דיברו היום בחדשות על אזורים נרחבים בשטח האיטי שלא חוו כלל שום נזק ובקושי היו מודעים לרעידת האדמה בזמן שהתרחשה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רעידות אדמה בד"כ מתרחשות לאורך שולי לוחות ואזורי שבירה.

"טקטוניקת הלוחות" היא תיאורייה שפותחה בשנת 1912 ע"י חוקר בשם ווגנר שטען שכל העולם המוכר לנו היום היה פעם יבשה אחת גדולה שבמרוצת השנים התחלקה למס' היבשות המוכר לנו היום.

אותן יבשות שאנו רואים הן למעשה רק "קצה הקרחון" של לוחות גדולים יותר הנמצאים תחת פני הים ושרויים בלחצים אדירים וחיכוך מתמיד (בעיקר בגלל יציאת מגמה מליבת כדה"א, אבל לא ניכנס לזה). האיטי יושבת על מה שנקרא איזור הפחתה, שהוא למעשה איזור חיכוך בין שני לוחות אשר לוח אחד "רוכב" על גבי הלוח השני ועלול לגרום לרעידות אדמה קשות וחזקות מאוד, בדיוק מה שקרה.

אלו היו 30 שניות על רעידות אדמה, בלי להיכנס למונחים גיאולוגיים מסובכים בטירוף :wink:

איתמר (שיש לו מבחן בגיאולוגיה ביום שלישי, באמת).

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

וזה רק עניין של זמן עד שרעש אדמה שכזה יהיה גם בארץ..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
מזל שבארץ לא בונים עם חרא של פרות

האופטימיות שלך נובעת מבורות, אחרת היית יודע שהמצב בארץ בתחום הזה הוא חמור מאד.

יצא לי לשוחח בזמנו עם גיאולוג מזרח-אירופאי שערך יחד עם כמה קולגות ניסוי מטעם הטכניון לבדיקת עמידות המבנים בישראל ברעשי אדמה. המסקנות היו כ"כ אפוקליפטיות שהמשרד הרלוונטי בממשלה דחה אותן מבלי להעלות אפילו את הנושא לדיון בכנסת, והתכנית הרלוונטית בטכניון נגנזה בתוך ימים ספורים. המדענים טענו כי ע"מ להשביח את התשתיות (איפה שניתן) ידרשו מיליארדים, משום ששיטות הבניה ובעיקר חלוקת האדמות בישראל לאורך השנים התעלמו לגמרי מהתחום הזה. מבנים רבים, גם בשנים האחרונות, בנויים באופן כזה שברעש אדמה, במקום לקרוס, הם יפלו אחד על השני ויגרמו לנזק היקפי עצום.

שמעתי תיאוריות דומות ממקורות נוספים, אבל במקרה הנ"ל התרשמתי שמדובר בהצהרה מבוססת היטב. סביר להניח שרזמל, שמכיר את התחום מהצד האדריכלי והתכנוני, יוכל לתרום מידע נוסף.

פורסם

יכול להיות שהאמריקאים עברו לשלב של הניסויים הממשיים בפרויקט HAARP ?!

זהו פרויקט של האמריקאים אשר מנסה להקנות להם שליטה במזג האוויר.

אפשרי שזה אחד ההסברים לטענה שפרז העלה.

ג'סי ונטורה חוקר את העיניין:

חלק 1:

http://www.youtube.com/watch?v=uh2gbJA898s

חלק 2:

http://www.youtube.com/watch?v=kr0aMJF7Jaw&feature=related

חלק 3:

http://www.youtube.com/watch?v=zu5-6_qH9LQ&feature=related

חלק4:

http://www.youtube.com/watch?v=vlWuiDde3YI&feature=related

צפיה מהנה.

Build your own dreams or someone will hire you to build theirs.

פורסם

תרשה לי לא לטרוח אפילו להקליק על הלינקים.

א. מה הקשר בין רעידות אדמה למזג אוויר?

ב. שליטה במזג אוויר? צפית יותר מדי ב-X-MEN, כנראה. קשקוש בלבוש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
האופטימיות שלך נובעת מבורות, אחרת היית יודע שהמצב בארץ בתחום הזה הוא חמור מאד.

יצא לי לשוחח בזמנו עם גיאולוג מזרח-אירופאי שערך יחד עם כמה קולגות ניסוי מטעם הטכניון לבדיקת עמידות המבנים בישראל ברעשי אדמה. המסקנות היו כ"כ אפוקליפטיות שהמשרד הרלוונטי בממשלה דחה אותן מבלי להעלות אפילו את הנושא לדיון בכנסת, והתכנית הרלוונטית בטכניון נגנזה בתוך ימים ספורים. המדענים טענו כי ע"מ להשביח את התשתיות (איפה שניתן) ידרשו מיליארדים, משום ששיטות הבניה ובעיקר חלוקת האדמות בישראל לאורך השנים התעלמו לגמרי מהתחום הזה. מבנים רבים, גם בשנים האחרונות, בנויים באופן כזה שברעש אדמה, במקום לקרוס, הם יפלו אחד על השני ויגרמו לנזק היקפי עצום.

שמעתי תיאוריות דומות ממקורות נוספים, אבל במקרה הנ"ל התרשמתי שמדובר בהצהרה מבוססת היטב. סביר להניח שרזמל, שמכיר את התחום מהצד האדריכלי והתכנוני, יוכל לתרום מידע נוסף.

עדיין, מזל שבארץ לא בונים עם חרא של פרות, נשמע לי מגעיל.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

• תוכן חדש...