Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אז ככה יש לי גולף שנת יצור 1999, מנוע 1800,אוטומטית.

הרכב אצלי כשנתיים וכמה חודשים,קניתי אותו בזמנו ושלימתי 3000 שח מעל המחירון.

הרכב נקנה עם 99 אלף קמ,וכרגע אני ב 116 אלף.

החלפתי לרכב 4 צמיגים חדשים,עשיתי לו טיימינג,הוחלף מצבר חדש,משאבת דלק,יוניט חום,חיישן סיבובי מנוע,ותושבת של המגבים,ונעשה כיוון פרונט.וכמובן טיפולים שוטפים שהחלפתי פלאגים,וכל הפילטרים שקיימים ברכב מקוריים.

באופן כללי אני מאוד מרוצה מהרכב,מהיום שקניתי אותו יש דפיקה ממש קלה במעבר מהילוך ראון לשני בגיר.

הייתי אצל רון הוא עשה סיבוב על הרכב ואמר שזה בסדר.

אני מתלבט באם למכור את הרכב רק בגלל הסיבה שאולי הגיר לא ייהרס פתאום,הוא עבר רק 115 אלף קמ אבל מאיזה לפחות 50 הודעות שקראתי פה בפורום,גיליתי שלצערי בגולפים בשנים האלו דור 4,הגיר "מת" בממוצע באיזור של ה 150 אלף קמ.

האם כדאי למכור את הרכב? ולקנות רכב עם גיר ידני? כאשר אני יודע שהרכב מטופל באהבה,ואין לו שום בעיות שום תאונות והוא נראה די חדש חיצונית ופנימית.

פשוט הרכב שנת ייצור 1999, אני מפחד שלא יתחילו המחלות שלו..גיר, משאבת abs מדחס של מזגן..

מה דעתכם?להקדים תרופה למכה? או להישאר איתו לספוג את התיקונים אם יהיו וזהו?תודה למגיבים.

פורסם

במידע ויש לך אפשרות לקנות רכב חדש אז כן כדי למכור את הרכב. אם אין לך מספיק כסף לרכב חדש ואתה חושב שוב על רכב משומש אז סיכוי גבוה מאוד ששוב תשקיע על תיקונים למיניהם ואני עוד לא מזכיר את כל נושא חיפוש ובדיקות.

בנוסף קח בחשבון שכמו שאתה קורא פה הודעות על תקלות בגירים ואורך חיים קצר לגירים כך גם קונה פוטנציאלי קורא אותם וידרוש ממך להוריד מהמחיר סכום רציני.

לגבי סיפורים על תקלות אני הרצתי חיפוש ולא ראיתי 50 אנשים שכתבו שהלך להם הגיר אז כך את השמועות בערבון מוגבל.

פורסם

יעזור אם תיתן יותר פרטים לגבי התקלה ומה רון אמר.

גם לי היה קפיצה בגיר בין 1 ל-2 בגולף V5 שלי.

הייתי אצל רון ולאחר התחברות למחשב גיר וסידור התקלה דרך המחשב הגיר חזר לתפקד כמו שצריך.

בנוסף התקנו אצלו גוף קירור (מקרן) חיצוני לגיר כפעולת מניעה...ומאז טפו טפו טפו הגיר לא עושה בעיות.

אז השאלה מה המצב כרגע?

פורסם

המצב שנתיים וכמה חודשים אותו דבר- דפיקה קלה בנסיעה שבין 15-25 קמש איטית,אז הדפיקה מורגשת יותר,בנסיעה מהירה יותר כמעט לא מרגישים אותה.אני ככה כבר שנתיין ומשהו וזה ממש לא מפריע לי.השאלה כמה זמן יחזיק הגיר.....

פורסם
שלום, אז ככה יש לי גולף שנת יצור 1999, מנוע 1800,אוטומטית.

הרכב אצלי כשנתיים וכמה חודשים,קניתי אותו בזמנו ושלימתי 3000 שח מעל המחירון.

הרכב נקנה עם 99 אלף קמ,וכרגע אני ב 116 אלף.

החלפתי לרכב 4 צמיגים חדשים,עשיתי לו טיימינג,הוחלף מצבר חדש,משאבת דלק,יוניט חום,חיישן סיבובי מנוע,ותושבת של המגבים,ונעשה כיוון פרונט.וכמובן טיפולים שוטפים שהחלפתי פלאגים,וכל הפילטרים שקיימים ברכב מקוריים.

באופן כללי אני מאוד מרוצה מהרכב,מהיום שקניתי אותו יש דפיקה ממש קלה במעבר מהילוך ראון לשני בגיר.

הייתי אצל רון הוא עשה סיבוב על הרכב ואמר שזה בסדר.

אני מתלבט באם למכור את הרכב רק בגלל הסיבה שאולי הגיר לא ייהרס פתאום,הוא עבר רק 115 אלף קמ אבל מאיזה לפחות 50 הודעות שקראתי פה בפורום,גיליתי שלצערי בגולפים בשנים האלו דור 4,הגיר "מת" בממוצע באיזור של ה 150 אלף קמ.

האם כדאי למכור את הרכב? ולקנות רכב עם גיר ידני? כאשר אני יודע שהרכב מטופל באהבה,ואין לו שום בעיות שום תאונות והוא נראה די חדש חיצונית ופנימית.

פשוט הרכב שנת ייצור 1999, אני מפחד שלא יתחילו המחלות שלו..גיר, משאבת abs מדחס של מזגן..

מה דעתכם?להקדים תרופה למכה? או להישאר איתו לספוג את התיקונים אם יהיו וזהו?תודה למגיבים.

אם רון קבע שזה בסדר, אין לך ממה לחשוש. הבחור מקצוען.

לגבי הבלאי - לכל רכב בשלב מסויים מתחילים "מחלות", שהן בד"כ נובעות גם מהתחזוקה.

פורסם

תאכלס אם רון אמר שבסדר לא הייתי דואג.

האוטו שלך במצב נדיר עם ק"מ נמוך....אם אתה מחליט להחליף אז מסיבה אחרת ולא בגלל זה.

לא תמצא הרבה גולפים מהדור שלך במצב טוב כמו ששלך...

תמשיך לשמור עליו , ותמשיך להיות עם יד על הדופק לגבי הגיר.

אבל באמת כל עוד אתה מטפל אצל רון אז אתה במצב טוב :)

פורסם

לפי החישוב שלי, אם הגיר שלך ימות אחרי 150K ק"מ זה יקרה בעוד 3 - 4 שנים.

תרים טלפון לספי (מכון לשיפוץ גירים) מפ"ת, תשאל כמה עולה לשפץ תיבה אוטומטית כמו שלך.

אם המחיר בסביבות 8000 ש"ח לא הייתי נוגע בכלום, ואפילו לא חושב למכור (בהנחה שאתה לא רוצה גיר ידני),

פשוט חוסך כל חודש 150 ש"ח בצד ליום שבו תצטרך לשפץ, ואז המכה תהיה פחות כואבת.

כל רכב אוטומט בשלב זה או אחר יידרש לשיפוץ, וכמו שכתבו לך לפני, העובדה שאתה מכיר את הרכב, ויודע באיזה מצב הוא,

בעיקר אחרי מה שהשקעת בו, שווה יותר מלחפש רכב יד שניה במקומו, ולהשקיע שוב כמה אלפים ביישור קו (ומי יודע מתי תצטרך לשפץ גיר ברכב הבא... בדיקה במכון לא נותנת אנדקציה לגבי מצב הגיר, יש כאלה שבפורש כותבים שהוא לא נבדק, האחרים כותבים "נקישות במעבר הילוכים" )

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

לדעתי מדובר בדגם נדיר יחסית עם ק"מ נמוך ועושה רושם שלא חסכת כסף באחזקתו , לכן לא הייתי מוכר אותו עקב חשש לבעיות עתידיות, אלא אם כן באמת יש לך כסף לשדרוג רציני.

בשביל השקט הנפשי מהגיר, הייתי מרכיב מקרן חיצוני (אפשר לעשות את זה אצל רון) ונוסע לשלום.

אם אתה חושב שלא תצטרך להשקיע פחות או יותר את אותם דברים בכל גולף משומשת כזו שתקנה, אז אתה טועה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...