Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

חום המנוע עולה בסיוויק אוט' מודל 99. תחילה היה חסר שמן, ההוספה לא עזרה לעניין.

ממצאים: צינור רדיאטור עליון מתחמם ומגיע לטמפ' גבוה יחסית לצינור רדיאטור תחתון(שממשיך להיות קריר) שממשיך להיות קריר כ8 דקות לאחר הנעה, המנוע כבר הגיע למפ' עבודה.

מאורר לא עובד, כאשר מנתקים את הקונקטור מה ECT(electrical coolant temperature) ישנו מתח קבוע של 14V, כלומר המאורר אמור לעבוד? אבל בכניסה למאורר המתח הוא 0.

אתמול לאחר נסיעה כשחום המנוע גבוה מחצי, המאורר כן עבד.

במה עלי לחשוד? טרמוסטט תקוע במצב פתוח? או העניין עם תיזמון המאורר והפעלתו?

נ.ב. האוטו עבר החלפת רצועת טיימינג לפני כ5 חודשים- יכול להיות שהתזמון לא נכון- וזה גורם לעליית הטמפ'?

פורסם
המחוג של החום עובר בהרבה את החצי?

האם בשלב מסוים הצינור הקריר הופך

להיות חם מאד ?

המחוג מגיע עד יותר מ 3/4 ואז זז בין החצי ל3/4 תלוי בתנועת הרכב ובמאמצים

הצינור התחתון של הרדיאטור בקושי מתחמם, אני אבדוק זאת שוב בערב לאחר נסיעה קצרה בשביל לחמם את המנוע.

פורסם

בבדיקה שערכתי עכשיו גם צינור הרדיאטור התחתון מתחמם, אחרי שהאוטו התחמם

כלומר התרמוסטט(תקין או תקין חלקית) מה שמעלה את החשד שהבעייה נעוצה באחד ממכלולי המאורר?

פורסם

פתרון הבעייה:

לאחר ביקור במוסך מרכזי של הונדה בת"א שבו הושיבו אותי בחדר הסטרילי ולא נתנו לי להסתכל על הרכב, הוחלט על החלפת רדיאטור- 500 ש"ח (רדיאטור פורק לחץ), החלפת תרמוסטט 300ש"ח(נוהל שיגרתי בהחלפת רדיאטור), ואז נראה מה קורה... ציטוט:" יש מצב ...ראש מנוע...." וכו'. נוזל קירור 150 שח... סה"כ עם מעמ ועבודה 1200 ש"ח.

קיבלתי רגליים קרות, כי האינטואיציה שלי אמרה שהרדיאטור עדיין תקין, והסתובבתי כירושלמי אבוד בהר הגעש התל אביבי בנסיון למצוא מכון רדיאטורים. נםלתי במקרה על מוסך נראה לי "תל אביב סנטר", אדון בשם אורי, חביב מאוד, מנומס מאוד, ואיש של עבודה, שמע את הסיפור מא ועד ת, הקשיב בדק, נתן לי לשהות במחיצתו, וקבע בדומה לכם שלדעתו התרמוסטט לא לגמרי תקין. הוחלף התרמוסטט 390 שח כולל מעמ ועבודה. הסיפור בינתיים עובד. מוריד את הכובע בפני אורי.

טיפ לבעלי המקצוע: דע את לקוחותיך, חלקם לא יעזבו את הרכב, בדומה לבדיקה אצל רופא, שתמיד נוכח אדם נוסף(זכות ע"פ חוק), כך גם במוסך לדעתי, העמימות מחשידה. נכון שזה יכול להפריע אם כל בעלי הרכבים יעמדו וישגעו את בעל המקצוע בזמן העבודה, אבל רוב רובם לא יתעניינו כל כך, ופה צריך שיקול דעת, מתי באמת להרחיק את בעל הרכב- או לתת לו לצפות במתרחש.

• תוכן חדש...