Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

נשמע קצת דומה לבעייה של משהו עם השרייד, אבל לא בדיוק אותו דבר..

היום נתקענו עם אופל קורסה 2003 בשלולית מים בזבוטינסקי כמו שאר המדינה. האוטו כבה בתוך השלולית, הנענו שוב מיד וחנינו בצד הדרך. לא ניסינו להניע שוב.

עזבנו את הרכב למשך 5 שעות, והנענו אותו - בהתחלה הייתה כמו שנייה של חנק למנוע, אבל זה הסתדר מיד. כשממים גז בניוטרל הכל נשמע תקין, בלי החנקויות או משהו כזה. נתנו לרכב להישאר כך כמה דקות ואז התחלנו לסוע.

לצערנו הרכב התחיל לסוע אבל כאילו סרב לעבור את ה-20 קמ"ש.. לא שמענו את המנוע מתאמץ או משהו, אבל כאילו המנוע לא מגיב לדוושת הגז..

מה כדאי לעשות? האם כדאי להשאיר את המנוע מונע ואולי יתייבשו שם דברים או שזה עלול להזיק?

האם זה נשמע בכלל כמו בעיית מנוע או משהו אחר?

אשמח לעזרה (אם יש משהו שכדאי לנסות) לפני שאני מחליט סופית לגרור את הרכב למוסך

תודה מראש!

קובי

פורסם

האם כשאתה נותן גז בניוטרל הסל"ד עולה?

אם לא, אז לידע כללי באופל קורסה 2003 המצערת נשלטת אלקטרונית(אין כבל גז). יכול להיות שיש לך תקלה חשמלית במצערת.

אם כן, אז כנראה הבעיה היא כראה בגיר ברובוטי(אני מניח שזה רובוטי אם לא תקן אותי) כראה קצר בצמה, פיוז שרוף.

פורסם

קודם כל תודה על העזרה המהירה, אין עליכם

לשאלה הראשונה, תיבת הילוכים אוטומטית

לגבי השאלה השנייה אני לא בטוח ב-100% אבל אני חושב שהטורים לא עולים הרבה (שוב - כשהרכב בניוטרל הם עולים ללא בעיה, אבל ברגע שמשלבים גיר - זה מרגיש כאילו האוטו לא מגיב לגז)

מה לדעתכם הבעיה כעת? מה זה אומר תקלה במצערת?

לגבי הפיוזים, זה פיוז שאמור להמצא בתיבות הרגילות או שקשה להגיע אליו?

מה הייתם ממליצים לעשות? לגרור או לנסות לנסוע איתו ואולי זה יסתדר?

תודה מראש!

פורסם

זה נשמע כמו בעיה חשמלית בתיבת הילוכים, אם זה אוטומטי זה כנראה רובוטי(אם אין לך P בידית הילוכים אז זה רובוטי).

כמו שאמרתי לדעתי זה בעיה של קצר בצמה של הגיר או פיוז שנשרף.על מנת שנוכל לנסות לעזור לך איזה נפח המנוע והאם זה בנזין או דיזל(קיים גירסת דיזל בכמות מועטת).

פורסם

אכן לפי התאור שלך, מדובר בגיר רובוטי שכן אין P בתיבת ההילוכים

מדובר באופל קורסה 2003 נפח מנוע 1200 בנזין

ממש ממש תודה על העזרה אנשים!

פורסם

באופל קורסה קיימים מספר פיוזים לתיבת ההילוכים. עליך לבדוק אם הם שרופים, אך אל תעשה זאת אם אינך יודע איך לבדוק פיוזים.

כמו כן צירפתי תמונה של תא המנוע ושל בית הפיוזים ומספרם של הפיוזים של תיבת ההילוכים.

בהצלחה.

corsa engine bay.jpg

corsa fuses.jpg

פורסם

ממש תודה על ההשקעה והעזרה! כנראה שמה שאעשה היום זה אלך לבדוק את הפיוזים, ואם לא אזמין גרר..

אני מבטיח לעדכן אחר כך על התוצאה

לגבי בדיקת הפיוזים - מדובר סה"כ בהוצאתם כשהרכב כבוי, ובדיקה האם המוליך שבתוכם חצוי לא?

פורסם

אכן כן, כמו כן גם אם הם נראים תקינים, אם יש לך רב מודד(פלוק) תבדוק אם הפיוז מוליך (שמים את הרב מודד על מדידת התנגדות ובודקים שזה כמה אוהמים בודדים). לפעמים העין לא רואה את הנסתר.

פורסם

שבת שלום

מנוע 1.2 זה רק בנזין, ומדובר בקסטת הצתה, שיושבת על ארבעת הפלגים

סכוי לחדירת מים אפסי, כי אם כן אז קודם המנוע יינק מים דרך מסנן האויר

מה שיותר הגיוני יחידת הבקרה של הגיר הרובוטי, שממוקמת נמוך יחסית

מודגשת בצהוב בתמונה כשאתה מול המנוע בצד ימין למטה מתחת לתיבת הנתיכים

במקביל לממיר הקטליטי

גרור את הרכב למוסך וקווה לטוב

אני לא רוצה להיות נביא זעם, אבל אם חדרו מים ליחידת הבקרה של הגיר

העלויות יהי גבוהות למדי

שא ברכה

easytronic.jpg