Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עדיף - CIVIC 2002 או סיטרואן C5 2006

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב בכמה רמות מעל ה B4, אוונסיס, אקורד, ושאר היפניות שמאוד מתאמצות להכנס לקטגוריה ללא הצלחה

המשותף לכולן, כולל ה C5, שהן מכוניות מישפחתיות בגודל מלא - אף אחת מהן אינה מכונית סאלון ובטח לא מכונית יוקרה.

עם כל הכבוד ל C5 (ויש לי הרבה כבוד אליה) היא רק יכולה לחלום על יחידת הינע (גיר-מנוע) ברמה של האקורד או האוונסיס או ליכולת הדינמית של הסובארו.

ועוד משהו שמשותף לכל היפניות שבחבורה - אחרי 3 שנים מקבלים תמורתן סכום שמאפשר שוב רכישת מכונית חדשה מאותו הסגמנט.

או שמנסים לתקן את העולם..:-D

מה שהופך אותה לקנייה מצויינת כמשומשת, בתנאי שבודקים היטב את האקזמפלר המיועד, ובייחוד את טיב הטיפולים שקיבלה, ורצוי גם לבדוק היסטוריית תביעות במסגרת האחריות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בבקשה לא לצטט הודעה קודמת.

מבחינת איכות הנסיעה שלה{נוחות,ספיגת מהמורות,בידוד רעשים} יש לא מעט רכבי סאלון ואפילו פאר שלא מדגדגים את איכות הנסיעה של הסיטרואן,כמובן שלהשוות את איכות הנסיעה לרכבים כמו אוונסיס או אקורד זה לעג לרש ודי מצחיק.

פורסם

על זה אין ויכוח, וזה יתרונה העיקרי של ה C5 על פני מיתחרותיה.

לעומת זאת ליפניות יש יחידות הינע מעולות, איכות ייצור וגימור ברמה גבוהה מאד, וכפועל יוצא שמירת ערך מצויינת.

ולפחות לגבי ה B4 והאקורד, אני יכול להעיד ממקור ראשון שהן מהנות בהרבה לנהיגה מהסיטרואן, ולפחות מהבחינה הדינאמית הן עולות עליה.

פורסם

לעומת זאת ליפניות יש יחידות הינע מעולות, איכות ייצור וגימור ברמה גבוהה מאד, וכפועל יוצא שמירת ערך מצויינת.

ולפחות לגבי ה B4 והאקורד, אני יכול להעיד ממקור ראשון שהן מהנות בהרבה לנהיגה מהסיטרואן, ולפחות מהבחינה הדינאמית הן עולות עליה.

יכול להיות שהb4 והאקורד קצת יותר מהנות הרי לא מדובר בsti ןtype r מדובר על משפחתיות גדולות ובמדד איכות הנסיעה והפינוק {מה שלדעתי לרוכש ממוצע של רכב "מנהלים" מאד חשוב} הc5 עולה על היפניות ב15 דרגות.

מי שמעניין אותו שוק שייקח הונדה או שימכור מלפפונים,מי שמעניין אותו איכות נסיעה שייקח הסיטרואן,ולשאלה של פותח השירשור כמובן שלעומת הסיויק ה c5 זה שידרוג רציני.

פורסם

וזה בדיוק העניין: ה-C5 אינה מתוכננת להיות עילוי דינאמי, ואף אינה מתיימרת לעשות זאת.

מה שהיא כן מתיימרת להיות זה קרוזרית נוחה ונעימה, ובזה היא הצליחה לפתוח פער גדול על המתחרות.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אין קשר למכירת מלפפונים.

אדם מצפה לתמורה עבור רכבו כעבור 3 או 4 שנים, ולא לקבל סכום שלא יאפשר לו לרכוש אפילו סוזוקי אלטו חדשה, ואני בהחלט יכול להבין את השיקול הזה, בייחוד שמדובר במכוניות של 150K+.

שוב, כמשומשת ה C5 היא עסקה מצויינת - כחדשה מדובר בהתאבדות כלכלית.

פורסם

אם סיויק שהוא רכב עם שוק טוב מאד מאבד 30% מהערך אחרי שנתיים אז זה מדבר בעד עצמו,שוק הרכב היום הוא לא מה שהיה עד לפני כמה שנים שרכבים היו כמו פסל במוזיאון ששמורים על ערכם למשך שנים רבות.

פורסם

C5 בלי למצמץ.

מה שכן, הייתי מעדיף 406 שגם הייתה מהנה יותר לנהיגה משאר המשפחתיות הגדולות וגם נוחה יותר מכולן (נוחה מכולן פרט ל-C5 המנותקת והמנתקת...)

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

אוקיי, ההודעות הפרטיות מהמשתמש הזה כבר מתחילות להטריד, והפעם אני כן אפרסם את השם שלו:

לפחות יש בידור חינם בפורום,סיטרואן זה רכב יוקרה??

20000 פחות מהמחירון הוא נמכר,לאיזו יוקרה מתכוונים?

שלחתי לך הודעה פרטית כדי למנוע ממך לקנות את הצרה הצרורה שנקראת סיטרואן.(הדף הטכני עמוס בצרפתיות)

הרכב הזה משתייך ליקיר המוסך עם הצרות והמחלות שלו.

אני לא חובב יפניות ,אני חובב אמינות! ואת זה לא תמצא בסיטרואן.

המלצתי-לא לקנות בשום אופן סיטרואן!!!!!!!!!!!!!!!!!!

התשובה שלי:

http://tinyurl.com/yb5fdda

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

פורסם
אני אומר שהמחיר של הטויוטה יקר באופן לא הגיוני/ המחיר של הסיטרואן זול באופן לא הגיוני.

על רכב מהסגמנט הזה אתה צריך לקבל תמורה, באופן תמוה הטויוטה לא נותנת כלום ועדיין יקרה בעשרות אחוזים מה C5

אז אני מנחש שהכל זה בגלל הסמל כי לא בגלל זה אז בגלל מה?

במה טובה יותר הטויוטה מהסיטרואן שמשתלם לשלם עבורה 23000 ש''ח יותר?

האם באיבזור? לא, האם בנוחות? לא? האם באיכות? לא האם בכח המנוע? לא האם באמינות? לא

אז מדוע לשלם 23000 ש''ח יותר או מדוע הסיטרואן לא עולה לפחות כמו הטויוטה?

מר כרמי, כל מה שאתה אומר טוב ויפה (אגב, אתה גם אובייקטיבי מאד עפ"י הסמלון). חלקו אכן נכון ואפילו מאד. חלקו יכל להאמר רק אחרי איזה עישון של חומר משובח במיוחד. אין ספק שהנוחות טובה יותר. גם האבזור יתכן שיותר (אם כי יפה שעשית רשימה באורך הגלות לסיטרואן, ורשמת אפילו לא את המינימום האפשרי בצד הטויטה. יש לה מראות חשמליות...:)).

איכות? מה יותר איכותי בסיטרואן? האם זה עמידות ומוצקות תא הנוסעים שיחזיק עוד שנים טובות כחדש בטויטה אחרי שינשור בסיטרואן? כח המנוע? בחלומותיך הרטובים לא תצליח להדביק את זנבה של אוונסיס בכל תוואי דרך, בכל מצב, בכל עומס מול סיטרואן מקבילה. אמינות? נו באמת.

נהגתי על רבות על c5 שיש אצל אבי בחברה. כיף כיף כיף ברמות. חד משמעי. האונסיס פשוטה ומרגישה זולה ממנה ללא ספק.

אבל מבחינה דינמית (להרגשתי, אני לא נהג מירוץ) השילוב של כוח המנוע ותגובת הגיר מהירים כברק בכל מצב מהC5.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
אבל מבחינה דינמית (להרגשתי, אני לא נהג מירוץ) השילוב של כוח המנוע ותגובת הגיר מהירים כברק בכל מצב מהC5.

השאלה אם זה מעניין את רוכש הרכב הפוטנציאלי עד כדי כך שיעדיף להוציא עוד 20 אלף שקל בגלל זה.

לא נראה לי.

ולזה ששולח הודעות פרטיות

קוראים לך במקרה ירון כוכבי?

:lol:

פורסם

אם כבר הטויוטה אוונסיס הוזכרה, אז גם אני יכול לכתוב השוואה בין שתיהן, שכן אני מכיר שתי מכוניות כאלה מקרוב מאוד:

האוונסיס משנת 03' ושייכת לחבר טוב שהוא היד השניה. היד הראשונה היתה זקן שבקושי נסע על הרכב, ועל כן יש לו קילומטראז' נמוך מאוד והוא במצב מעולה.

ה-C5 משנת 07', שייכת להוריה של זוגתי וגם היא יד שניה, כאשר היד הראשונה היתה חברת ליסינג. הקילומטראז' מעט גבוה, גם בזכות היד הראשונה וגם בגלל שהוריה של זוגתי נוסעים די הרבה.

שתי המכוניות מצויידות במנוע 2 ליטר, ובשתיהן הזדמן לי לנהוג כמה וכמה פעמים בתנאים שונים ומגוונים.

אין לי כוח להיכנס להשוואה של כל פיפס, רק אציין פרמטרים עיקריים (א'=אוונסיס, C=C5) :

• שמירת ערך: ללא כל צל של ספק - א'.
  • עיצוב: לעומת א', שנראית כמו הגדלה של אחותה הקטנה, ה-C נראית מכובדת, גדולה, ולא מזכירה שום דבר אחר. מה שיפה בכל העניין זה שהקו הזה ממשיך גם בתוך תא הנוסעים: בעוד סביבת הנהג של א' נראית סטנדרטית עד כדי פיהוק, זאת של C אינה שגרתית מחד, ומרעיפה על הנהג מידע ככל שהוא רק יבקש מאידך. תענוג, במיוחד בזמנים שבהם היצרנים מתחילים לדבוק בטרנד של קמצנות במידע.
  • מרווח פנים: אף אחת מהן בפירוש אינה קלסטרופובית, אבל נוסעי המושב האחורי של ה-C בהחלט ירגישו שיש להם יותר מקום. וזה עוד בכלל שהזכרתי את תא המטען ה-ע-נ-ק שלה (התגלה כמאוד שימושי בזמן שעברתי דירה).
  • אביזרי נוחות: בקרת אקלים דו-איזורית, בקרת שיוט, חיישן תאורה, חיישן מגבים, מערכת מתלים מתוחכמת, שפע תאי אכסון, תיבת הילוכים עם שליטה ידנית, נעילה אוטומטית של הדלתות בזמן נסיעה ותא כפפות מקורר - את כל אלה תמצאו ב-C, אך לא ב-א'.
  • אמינות: נכון להיום, שני הרכבים מגלים פחות או יותר אמינות מעולה, כאשר איכות הבניה של ה-C מעט פחות טובה מזאת של א'.
  • ביצועים: כנראה שיש כאן שוויון, עם פער קטן לטובת א'.

לסיכום: היתרון הגדול של א' הוא במועד מכירתה, שבו תוכלו בוודאי לקבל תמורתה סכום גבוה מאוד, בטח בהשוואה לסכום שתשלמו על C (למרות שבמקרה דנן ה-C היא החדשה יותר, דווקא החבר שרכש א' שילם סכום גבוה יותר). בכל שאר הפרמטרים, הייתי בוחר ב-C בלי לחשוב פעמיים, במיוחד לאחר שנסעתי ונהגתי בשתיהן.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אתה משווה רכבים משנתונים שונים מידי 03 ו07.

חוץ מזה אני לא רואה כשום יתרון בחיישן גשם למשל, סתם עוד דבר שיתקלקל עם הזמן.

ולמה צריך חיישן ? מה אתה לא רואה שיש גשם ומפעיל מגבים?!

ולא זה ששמו לה חיישן גשם וחיישן תאורה לא עושה אותה רכב יוקרה - מי אמר את השטויות האלה?

ממתי סיטרואן זה רכב יוקרה? זה אפילו לא פרימיום ולא סאלון, זה רכב משפחתי בגודל מלא - FAMILY CAR למי שלא יודע.

מה שאני כן מסכים לגביו זה שנוחות נסיעה בC5 באמת לא נתון להשוואה אפילו מול רכבים הרבה יותר יקרים אבל להגיד שהיא יותר טובה מאוונסיס?

כל בן אדם שונה ולכן לכל אחד העדפות שונות אני לא אוהב לסוע ולהרגיש כאילו אני בסירה כי אני משתעמם ואחרים זה מה שמחפשים.

לגבי אמינות, לא יודע היתה לנו 206 8 שנים ולא היה ממנה שום ציוץ, חוץ מקלאץ שהלך ב110 אלף ק''מ, אהה וגם מרווח הטיפולים היה פעם ב4 שנים, עשינו טיפול אחד בכל 8 שנים האלה.

פורסם

איזה סלט עשית...

אני אמרתי ש-C5 זה רכב יוקרה?

אין כל פסול בכך שאתה אוהב להרגיש את פאר היצירה מתוצרת מע"צ עובר בשידור ישיר לעכוזך. הבעיה היא שרוב האנשים יעדיפו להתנייד ברכב שישכך את מהמורות הכביש, ובכך ל-C5 אין תחרות, בטח שלא מצד האוונסיס האפרורית.

אני מניח שמימיך לא נסעת ב-C5, אחרת לא היית כותב שהתחושות בה הן כמו בסירה. אם כבר הייתי צריך להקביל את התחושות שבה לכלי רכב אחר, הייתי חושב על רחפת כתיאור הולם יותר. אגב, בפעם הקודמת שהייתי על סירה, זה נגמר בבחילה חזקה שכמעט הובילה להקאה. ב-C5, ברוך השם, בחיים לא חוויתי את התופעה הזאת.

אין לי בעיה להשוות גם C5 משנת 03' לאוונסיס ההיא. המאפיינים בגדול הם אותם מאפיינים, רק פערי המחיר ילכו ויגדלו, מה שכמובן משחק לטובת הרוכש הפוטנציאלי.

לגבי חיישן הגשם: כנראה שמישהו שם למעלה החליט לבוא לקראתך ולארגן לך מזג אויר מתאים מאין כמוהו לבחינת הפיצ'ר המבורך הזה. כל שנותר לך לעשות זה רק למצוא רכב כלשהו שיש לו חיישן גשם ולצאת איתו לסיבוב כדי להבין כמה המערכת הזאת מצויינת. מניסיוני, גם ברכב שכרגע נמצא בשנתו התשיעית לחייו, המערכת הזאת חפה מתקלות כלשהן.

• תוכן חדש...