Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה עדיף - CIVIC 2002 או סיטרואן C5 2006

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחת מהסיבות שקיבלתי רושם לא טוב מההודעה, היא בגלל שהוא "מפחד" להגיב כאן בדיון.

אם הוא היה כ"כ בטוח בדברים שהוא אמר, לא צריכה להיות לו בעיה ולפרסם את הדברים ע"ג הפורום.

בכל אופן, אני נשארתי עדיין בדיעה הקודמת שלי, ואני אקשיב לאנשים שמבינים עניין ולא אלו שמתחבאים מאחורי הודעות פרטיות.

אני מודה לכם חבר'ה,

אחלה פורום ואחלה אנשים :)

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שיווקי נטו.

מה אתה חושב שמנוע של סיטרואן עשוי טיטאניום?

לוקחים בחשבון, שבאירופה , מחזיקים רכב 5 שנים ,או פחות.

ולכן, 2 טיפולים ב5 שנים,זה "יתרון" על מתחרים.

בפועל,הרכבים עם מנועים גמורים נמכרים למדינות מזרח אירופה כיד 2.

אני בטוח שכל מה שנרשם פה מבוסס על מידע אמיתי ממקור מהימין.

מה קרה? כואב לכם שמישהו עובר מיפנית לצרפתיה?

אני באמת לא מבין למה אתם בכלל טורחים להגיב, אתם באמת מאמינים שמישהו יקח את מה שאתם כותבים (שטויות במיץ עגבניות) ברצינות?

ואני מאוד מקווה שהמנהלים ידעו לתת לכם אזהרה על יעוץ ומידע לא מבוסס.

פורסם

והנה נפתח לו עוד שרשור "מלחמת העולמות" יפני או צרפתי.

אני לא יודע איך הC5 מבחינת אמינות או נוחות או כל דבר אחר מלבד שמועות, מעולם לא ישבתי או נהגתי באחת. מתד שני, נהגתי על קסארה (2000 1.8 ) במשך כמעט 5 שנים. והיום כשיש לי אלמרה, אני מקלל את הרגע שבו מכרנו את הקסארה, שהייתה אמינה, נוחה, כיפית לנהיגה, מהונדסת אנוש (זה ביטוי אמיתי? :-)), ברמות שכל פעם מחדש גרמו לי להרים גבה כשדיברו על זה שצרפתיות הן ככה וצרפתיות הן ככה.

כמעט בכל דבר (חוץ ממזגן וכח) הקסארה הייתה שתיים אם לא שלוש רמות מעל האלמרה, להזכירכם, האלמרה היא 2003 (דגם שיצא ב2001) והקסארה הייתה 2000 (דגם שיצא ב98 ).

לפותח השרשור, אני לא מתיימר להגיד שצרפתיות יותר אמינות מסלע, כי כן, אם תטפל בה בהזנחה ובקלות ראש היא תנשך אותך איפה שהכי כואב, בכיס (כמו שלי הלך רדיאטור ב1500 שקל, כי לא טרחנו לשים מי קירור איכותיים).

אבל אם תטפל בה כמו שצריך, תקבל בתמורה אוטו מפנק, כיפי, שנמצא כמה וכמה דרגות מעל רמת המחיר שלו.

ושיגידו סוגדיי היפניות מה שהם רוצים.

על החתום, בעלים של יפנית

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לפותח השרשור:

נסה לבצע מספר חיפושים על הרכב בפורום ותמצא מספר רב של תשובות בשבילך.

ה C5 יהווה מבחינתך התקדמות משמעותית, מבחינת אבזור, נוחות נהיגה, ואיכות חיים הרכב משתייך לרכבי היוקרה, הבונוס הוא שמחירי הטיפולים והקנייה לא קרובים לרכבי היוקרה ופה בעצם טמון הסוד של סיטרואן.

חשוב לזכור שעם העלייה באיכות החיים תאלץ כמובן להפרד מיותר מזומנים בזמן תיקון של תקלות כגון משאבה הידראולית שקיימת ברכב (לא ידועה תקלה סדרטית אבל כולנו יודעים שלכל חלק יש אורך חיים מוגבל) או חלקים אחרים שקיימים ברכב מהסגמנט הנ''ל ולא חולמים להגיע לרכב שברשותך כיום.

מספר דברים לסיכום:

בחר לך את הדגם אחרי מתיחת הפנים משנת 2005 והלאה ותהנה מרכב מעולה שכל מחלות הילדות שלו נפתרו, בטיחות גבוה של 5 כוכבי בטיחות ועוד אמצעי בטיחות שלא קיימים בהונדה שלך וכל זה במחיר של 50000 ש''ח

קח בחשבון שאחזקה של רכב כזו יקרה מהונדה סיויק למרות שגם הונדה ידועות במחירי החלפים היקרים שלהם.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

תודה רבה.

הצלחתי לקבל תמונה כללית על הרכב.

אני רק אוסיף - החלקי חילוף של ההונדה בהחלט יקרים מאוד

והרכב עבר לא מעט טיפולים (לא שגרתיים של 10K) למרות שלא עברו עליו נהגים אגרסיביים בנוסף לטיפול קבוע במוסך מורשה (מאז ומתמיד, גם בבעלות הקודמת)

למרות כל זאת, הרכב לא היה כ"כ אמין מבחינתי והושקעו עליו יותר מדי כספים.

בעקבות ההודעה הבאה:

אתה לא צריך לשמוע כלום , אתה לא צריך אוזניים.

אני מציע את המערכת שלי בלוח המכירה!

פורסם
הרכב משתייך לרכבי היוקרה, הבונוס הוא שמחירי הטיפולים והקנייה לא קרובים לרכבי היוקרה ופה בעצם טמון הסוד של סיטרואן.

מה זה יוקרה! מרצדס צריכים להתחיל לפחד!

לא יוקרה ולא נעליים, משפחתית עממית לגמרי בגודל מלא.

emotion of motion

פורסם

אתה יכול לרשום מה שאתה רוצה

הרכב בכמה רמות מעל ה B4, אוונסיס, אקורד, ושאר היפניות שמאוד מתאמצות להכנס לקטגוריה ללא הצלחה

אז נכון הוא לא מרצדס אבל במחיר שלו הוא הרכב שהכי קרוב להיות בקטגוריה הזו.

נ.ב מבחינת אבזור הרכב הזה יכול להישיר מבט מול מרצדס לפני תוספות של עשרות אלפי שקלים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

הרשה לי לחלוק עליך. ה C5 אינה יותר טובה מאף אחת מהמתחרות היפניות שהזכרת. יש לה יתרונות וחסרונות אבל היא בשום פנים ואופן לא רמה מעליהן. כולן, פחות או יותר, אותה רמה.

לגבי הצלחת היפניות בקטגוריה הזאת, בוא לא נכנס לזה. ברוב העולם הן מצליחות שם מאוד. 

emotion of motion

פורסם
אני בטוח שכל מה שנרשם פה מבוסס על מידע אמיתי ממקור מהימין.

.

יש לך ספק?

גם להונדה יש את התרגילים דומים. במדינות מזרח,אותם דגמים עם מרווחים של טיפולים שונים ממה שיש בארץ.

כך דוגמה נוספת,בואגים( בחלק מהדגמים) אין צורך בהחלפת שמן גיר.תרגיל לכל דבר.

נדיר,אם גיר הזה שורד את 120 אלף.

וכל מי שהחליף כל 30-40 אלף,כבר עבר את 200 אלף (כמה נהגי מוניות שמכיר).

יש בתרגיל הזה היגיון. ז"א, מי יחזיק רכב יותר מ5 שנים? ותכלס,רכב יכול להחזיק 5 שנים גם ללא טיפולים.

השאילה,מה ישאר ממנו אחרי.

חלק גדול מהאמינות של היפנים,זה טיפולים קצרים.

נ.ב.

אל תתרגש לגבי תגובות. אף אחד לא שם... כאן לא על סיטרואן ולא על הונדה.

אלה אם כן,מדובר על שקודות. כאן תזהר :-)

Omnia mea mecum porto

פורסם

משהו לעניין הטיפולים:

כאשר יצרן ממליץ על מרווח של כל 30,000 ש"מ - זה מה שצריך ואין צורך במקדמי בטחון (למעט תנאי שימוש קיצוניים במיוחד). תנאי הארץ אינם חריגים , חום ואבק יש גם בארצות אחרות. אבל תמיד נוח ליבואנים לטעון את זה כדי שיבואו יותר לטיפול. רק לאחרונה לובינסקי הפסידו בתביעה יצוגית על שחייבו לקוחות להחליף נוזלים כדי שאחריות תשאר תקפה - למרות שהיצרן לא ממליץ (אבל המוסך והיבואן מרויחים).

אני כבר הרבה שנים עם רנו סניק, עושה טיפול כל 30,000 והכל, הכל בסדר.

אם הרכב מטופל ושמור - לדעתי בתקופה של כמה שנים אין הבדל גדול בהוצאות בין האירופאי אסיאתי. ההבדל בניהוג ובהנאה - זה כבר אישי לכל נהג.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

גם אני קיבלתי את אותה הודעה פרטית (מילה במילה) של אדם שאינו וותיק פה בפורום אשר מתריע בפניי מפני סיטרואן

ומצדד - ציטוט: "...רק מאזדה..."

מעניין מאד...

אולי בכ"ז אלך על סיטרואן ? טרם ביצעתי רכישה.

פורסם
הרשה לי לחלוק עליך. ה C5 אינה יותר טובה מאף אחת מהמתחרות היפניות שהזכרת. יש לה יתרונות וחסרונות אבל היא בשום פנים ואופן לא רמה מעליהן. כולן, פחות או יותר, אותה רמה.

לגבי הצלחת היפניות בקטגוריה הזאת, בוא לא נכנס לזה. ברוב העולם הן מצליחות שם מאוד.

להלן השוואה בין טויוטה אוונסיס לבין סיטרואן C5 שתיהן שנת 2005.

טויוטה אוונסיס: 4 ח''ח, מזגן, ABS!!, הגה כח!!, 9 כריות אוויר, ESP, כ''ס 150.

מחיר 82000 א'

סיטרואן C5 :

חישוקי מגנזיום

BAS4 חלונות חשמליים נעילה מרכזית אימובילייזר ABS כריות אוויר 6 הגה כוח רדיו דיסק BUILT-IN מראות חשמליות בקרת מהירות ESP בקרת יציבות מזגן מערכת שיוטEBD ASR BAS כוחות סוס 145 מחשב דרךחיישני גשם חיישני חניה חיישני תאורה.

מחיר 59000 ש''ח

23000 ש''ח הפרש בשביל הסמל של טויוטה מקדימה? לא תודה

שלא לדבר על איכות הנסיעה שעולה עשרות מונים, הנוחות המדהימה, התנהגות הכביש, ועוד שלל דברים שהטויוטה יכולה רק לחלום עליהם.

בקיצור מי שרוצה לקבל רכב חלומי במחיר מגוחך פונה לסיטרואן.

פורסם

.

כאן אף אחד לא יסכים אתך.

אין שום קשר בין הפרשי במחיר וסמל. קנית יקר,מכרת יקר. וגם הפסדת פחות,כי אין מה להשוות בין שוק של אוונסיס ו C5

רק במקרה שאין לך את ה23 הלא, אתה צודק

. אבל אז,אתה לא תסתכל לכיוון של אונסיס (לדוגמה)

במחיר של 59 ,יהיו לך אופציות,כמו סיוויק 02 (לדוגמה) ואז (אני כבר עונה לכותרת) הC5 עדיפה.

Omnia mea mecum porto

פורסם
להלן השוואה בין טויוטה אוונסיס לבין סיטרואן C5 שתיהן שנת 2005.

טויוטה אוונסיס: 4 ח''ח, מזגן, ABS!!, הגה כח!!, 9 כריות אוויר, ESP, כ''ס 150.

מחיר 82000 א'

סיטרואן C5 :

חישוקי מגנזיום

BAS4 חלונות חשמליים נעילה מרכזית אימובילייזר ABS כריות אוויר 6 הגה כוח רדיו דיסק BUILT-IN מראות חשמליות בקרת מהירות ESP בקרת יציבות מזגן מערכת שיוטEBD ASR BAS כוחות סוס 145 מחשב דרךחיישני גשם חיישני חניה חיישני תאורה.

מחיר 59000 ש''ח

שלא לדבר על איכות הנסיעה שעולה עשרות מונים, הנוחות המדהימה, התנהגות הכביש, ועוד שלל דברים שהטויוטה יכולה רק לחלום עליהם.

בקיצור מי שרוצה לקבל רכב חלומי במחיר מגוחך פונה לסיטרואן.

ומה הקשר בין כל זה ליוקרה? אז גם יונדאי אקסנט 95 היא יוקרתית כי היתה זולה ומאובזרת מרוב המתחרות שלה?

emotion of motion

פורסם
כאן אף אחד לא יסכים אתך.

אין שום קשר בין הפרשי במחיר וסמל. קנית יקר,מכרת יקר. וגם הפסדת פחות,כי אין מה להשוות בין שוק של אוונסיס ו C5

רק במקרה שאין לך את ה23 הלא, אתה צודק

. אבל אז,אתה לא תסתכל לכיוון של אונסיס (לדוגמה)

במחיר של 59 ,יהיו לך אופציות,כמו סיוויק 02 (לדוגמה) ואז (אני כבר עונה לכותרת) הC5 עדיפה.

אני אומר שהמחיר של הטויוטה יקר באופן לא הגיוני/ המחיר של הסיטרואן זול באופן לא הגיוני.

על רכב מהסגמנט הזה אתה צריך לקבל תמורה, באופן תמוה הטויוטה לא נותנת כלום ועדיין יקרה בעשרות אחוזים מה C5

אז אני מנחש שהכל זה בגלל הסמל כי לא בגלל זה אז בגלל מה?

במה טובה יותר הטויוטה מהסיטרואן שמשתלם לשלם עבורה 23000 ש''ח יותר?

האם באיבזור? לא, האם בנוחות? לא? האם באיכות? לא האם בכח המנוע? לא האם באמינות? לא

אז מדוע לשלם 23000 ש''ח יותר או מדוע הסיטרואן לא עולה לפחות כמו הטויוטה?

• תוכן חדש...