Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

קסארה 2 - סוף שנת 2001 (NFU).

לאחר 5 חודשים מהחלפת אלטרנטור (אצל הבעלים הקודמים, לא ברור לי למה), הופיעה בעייה של ריטוטי סל"ד שלוו בניתוקים של מדחס המזגן, בעמעום האורות ולאחר זמן מועט גם בהדלקת נורית האלטרנטור. בדיקת מתחים הראתה פחות מ 13 וולט טעינה.

סריקת מחשב במוסך מורשה טענה שהאלטרנטור לא תקין והוא הוחלף למשופץ אחר.

כיום, לאחר 5 חודשים בלבד, שוב מתחילה הבעיה, כאשר כרגע עדיין לא נדלקת הנורית אך יש ריטוטים ועמעום אורות (בעיקר כאשר יש עומס מלא - מזגן אורות רדיו וכו'). בדיקת טעינה בעומס מלא (על חיבורי המצבר) מראה 12.9-13.2V

הבעיה מופיעה גם לאחר נסיעות ארוכות וגם בעמידה בפקקים.

מכיוון שמוזר לי שאלטרנטור מוחלף כבר פעמיים ושוב מופיעה התקלה, מבקש לקבל דעות לגבי מה יכול לגרום לתקלה...

מודה מראש,

• ספונסר פורום
פורסם

יש לבדוק צריכת זרם בעומס,לדעתי ישנם צרן\צרכנים גדולים מידי שגורמים לבלאי מואץ.

אורן

פורסם

כן, הווסת הוא חלק מהאלטרנטור ויכול להיות שהוא או שהדיודות יישור שגם הם בתוך האלטרנטור נשרפו.

אני לא יודע לומר בוודאות אם יש צרכני זרם גדולים כי אז הפיוז או הפיוזים הרלוונטים היו נשרפים (לזה הם נועדו).

יתכן ויש קצר או מגע רגעי בין הפלוס שיוצא מהאלטרנטור למשהו בגוף הרכב או המנוע ומקצר אותו למינוס.

אגב, וידאת שמחליפים לך אלטרנטר ולא משפצים את הקיים?

פורסם

ביקרתי היום אצל חשמלאי רכב שניסה לעשות מעקף אך ללא הועיל.

מכיוון שיש טעינה בסל"ד נסיעה הוא לא ידע מה לעשות.

לדעתי, כאשר הרכב במאמץ (נסיעה ארוכה לדוג') האלטרנטור מתחמם.

בהתחלה זה לא מזיק אך לאחר מס' חודשים נוצרת שם איזו תקלה שמופיעה כאשר העסק מתחמם...

מישהו מכיר מקרים כאלו?

בידוד לאלטרנטור? טיפול מונע? האם הגיוני?

מה אתם אומרים?

• תוכן חדש...