Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

פעם (בגיל 12) הבנתי טוב במחשבים, הייתי מרכיב חלקים ובונה מחשבים לבד ומתעניין בכל זה.

בגיל 12 קניתי את המחשב הכי טוב שהיה בזמנו (לפני 10 שנים) על פי המפרט הבא:

פנטיום 4 1.4 ג'יגהרץ, 256 MB RDRAM, לוח אם - גריבלדי, וכרטיס מסך ג'יפורס 4 65מגה MX, יחד עם זה הוספתי עוד 2 הארדיסקים וצורב פשוט (עלה אז 4000 ש"ח!).

עם הזמן מחשבים כבר לא מעניינים אותי והשימושים העיקריים למחשב כיום זה:

אינטרנט , הורדות סרטים\מוזיקה\ צריבה\כתיבת מסמכים-מצגות באופיס וקווסטים\משחקים ישנים כמו FARCRY וסאן אנדרס שממש משעמם , ובכללי זמן שימוש במחשב ביום מסתכם שלא יותר משעה (יכול כבר להגיע לשעתיים).

בכל אופן אחרי החפירה הזו- הגיע הזמן להחליף למחשב חדש.

מסך\מקלדת\עכבר ומה שמסביב- כבר יש.

מכיוון שכיום אין לי שמץ של מושג מה הולך היום בשוק, ובגיל 12 הדבר היחיד שעניין אותי זה כמות הRAM, איזה כרטיס מסך וכמה מגהרץ יש למעבד - אני בטוח שדברים השתנו מאז ולא לפי זה קונים היום מחשב.

אז נתתי לכם תקציב- 2000 ש"ח.

נתתי לכם את השימושים שיש לי במחשב

ואתן גם חריגות: אני רוצה שהמחשב הזה יריץ את ג'יטיאי החדש ובכללי את המשחקים האחרונים שיצאו.

אם התקציב לא מאפשר - אז את המחשב הכי טוב שאפשר להשיג בסכום של עד 2000 ש"ח.

**איזה מעבד חזק "נחשב" היום?

**כמה ראם נהוג לשים? מה לגבי RDRAM\DDRAM, עוד קיים?

**איזה כרטיס מסך נהוג לשים? ג'יפורס עוד קיים? אגב אני רוצה אחד שיודע להתעסק עם PIXEL SHADER (זכור לי עוד מימי הנסיך הפרסי האחרונים שיצאו שהג'יפורס לא ידע להתמודד עם זה).

תודה מראש,

אוהד.

***המטרה היא לקנות מחשב מורכב בתוך מארז רק לקחת הביתה ולחבר לחשמל, אין לי כח וסבלנות וכל הכאבי ראש עם החלקים והמשחות הטרמיות למינהם, ווינדוס אני כבר אתקין לבד.

***אגב- המארז, ממש לא אכפת לי איך הוא נראה, לא רוצה אורות אדומים ולא רוצה לדים ולא רוצה שקוף (מה זה אקווריום?)ומצידי שיהיה הזול ביותר מהקטגוריה, העיקר שיחזיק את החלקים בפנים ויהיה מאורר.

פורסם

כן אבל אני לא מחפש מציאות או דברים מוכנים כי אני לא מבין שם כלום, אני בדיוק כמו הנוכחי שיש לי (שעובד כבר 10 שנים כמו שור) שאני ארכוש את כל החלקים לבד ואבוא למעבדה וירכיבו לי על המקום תמורת איזה 100 ש"ח.

אם מישהו יוכל לרשום לי על פי מה קונים מחשב היום ואיזה חלקים הולכים טוב (עד2000 ש"ח) אני אודה לו מאד.

תודה ולילה טוב,

אוהד.

פורסם

באייבורי אין "מציאות".

תריץ חיפוש בגוגל ותראה למה המחירים של אייבורי זולים (רמז: בין היתר כי מדובר על חומרה ישנה, בחלקה משומשת או "מחודשת" וכזו שעברה OC).

ממליץ לגשת לHWZone.co.il או Fresh.co.il ולשאול בפורומים העוסקים בנושא המפרטים למחשב חדש.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

התקציב נמוך, אך אל תתפתה להצעות של אייבורי וKSP

מעבד- INTEL E5400 ומעלה

לוח אם - רצוי מצ'יפסט P43 (ולא מאלה שיש עליהם כרטיס גרפי מובנה)

זיכרון - 2 ג'יגה 800 מגה הרץ מחברה מוכרת, OCZ,GSKILL,SAMSUNG,ADATA

הרדיסק - 320-500 ג'יגה או יותר אם תצטרך

כרטיס גרפי - ההמלצה שלי היא 4670 של ATI, מגיע עם 512 מגה זיכרון GDDR3. על מסך 19" יריץ משחקים ברמה סבירה ולא תיהיה שום בעיה להריץ סרטי FHD.

מארז וספק - אלה 2 רכיבים חשובים שנוטים לחשוב עליהם כמובן מאליו. מארז איכותי יהיה שקט יחסית ועם זרימת אוויר טובה

יותר. ספק כוח טוב יחזיק יותר זמן מהספקים הג'נריים, יהיה יציב יותר ולרוב גם שקט יותר. ההמלצה שלי כאן היא

COMPUCASE 6A19 + ספק כוח של HEC 400W.. אפשר למצוא אותם בבאנדל במחיר לא רע.

כל הדבר הזה אמור לעלות כ2100-2300 ש"ח

ותוכל להריץ עליו משחקים, סרטי HD וכו'

פורסם

MATAN G תודה על המפרט, אשמח אם תוכל לפרט יותר ולהתייחס בדיוק למה שרשמתי בהודעה הראשונה בשרשור זה,

בקשר לסרטי HD, גם במחשב הנוכחי שלי מנגן סרטי HD בצורה חלקה אבל זה לא מה שמעניין.

רשמת מעבד INTEL E5400 - תוכל לפרט בדיוק מה זה המעבד הזה, מתי הוא יצא? על איזה מהירות מדובר? (בג'יגהרצים) עד כמה אפשר לעשות לו OVERCLOCK (על פי היצרן כמובן) ומה מחירו?

לוח אם - "מצ'יפסט P43" - מה זה אומר? מה הכוונה צ'יפסט ומה זה P43, על פי מה בוחרים היום לוח אם? כמה סלוטים פנויים צריך שיהיה (לכרטיסי זיכרון\ כרטיסים למיניהם)?

בקשר לחיבור הארדיסק, כרגע יש לי 2 הארדיסקים אחד 80 והשני 20, הבנתי שבמחשבים החדשים החיבורי הארדיסקים השתנו ונהיו קטנים יותר ואין אפשרות לחבר הארדיסק ישן - ללוח אם חדש (חיבור SATA אני מתכוון שהוא ישן), מה עושים במצב זה?

זיכרון - 2 ג'יגה, DDR? RDRAM? עוד משתמשים במושגים האלה? למה 2 ג'יגה? כמה נהוג לשים?

כרטיס גרפי - יש לי סוג של עדיפות לכיוון NVIDIA עם סדרות הג'יפורס שהבנתי שזה עוד מתקיים גם כיום, איזה כרטיס ג'יפורס יריץ ג'יטיאי החדש\FARCRY2 ומשחקים דומים? כמה מגה הוא צריך להיות?

ספק 400W יעשה יופי של עבודה, בקשר למארז באמת לא מעניין אותי, הכי זול שיהיה יעשה יופי את העבודה.

אשמח להסברים והרחבות בנושא לפני שאני זורק 2000 ש"ח על חלקים שיכלתי למצוא משהו טוב יותר באותו הסכום.

תודה מראש ולילה טוב,

אוהד.

***אגב, מה זה מעבד ליבה כפולה וליבה משולשת? לאיזה מטרה כל אחד מהם מיוצר והאם כדאי ללכת על אחד כזה? (או שהיום הכל הוא ליבה כפולה או משולשת?)

פורסם
MATAN G תודה על המפרט, אשמח אם תוכל לפרט יותר ולהתייחס בדיוק למה שרשמתי בהודעה הראשונה בשרשור זה,

בקשר לסרטי HD, גם במחשב הנוכחי שלי מנגן סרטי HD בצורה חלקה אבל זה לא מה שמעניין.

רשמת מעבד INTEL E5400 - תוכל לפרט בדיוק מה זה המעבד הזה, מתי הוא יצא? על איזה מהירות מדובר? (בג'יגהרצים) עד כמה אפשר לעשות לו OVERCLOCK (על פי היצרן כמובן) ומה מחירו?

לוח אם - "מצ'יפסט P43" - מה זה אומר? מה הכוונה צ'יפסט ומה זה P43, על פי מה בוחרים היום לוח אם? כמה סלוטים פנויים צריך שיהיה (לכרטיסי זיכרון\ כרטיסים למיניהם)?

בקשר לחיבור הארדיסק, כרגע יש לי 2 הארדיסקים אחד 80 והשני 20, הבנתי שבמחשבים החדשים החיבורי הארדיסקים השתנו ונהיו קטנים יותר ואין אפשרות לחבר הארדיסק ישן - ללוח אם חדש (חיבור SATA אני מתכוון שהוא ישן), מה עושים במצב זה?

זיכרון - 2 ג'יגה, DDR? RDRAM? עוד משתמשים במושגים האלה? למה 2 ג'יגה? כמה נהוג לשים?

כרטיס גרפי - יש לי סוג של עדיפות לכיוון NVIDIA עם סדרות הג'יפורס שהבנתי שזה עוד מתקיים גם כיום, איזה כרטיס ג'יפורס יריץ ג'יטיאי החדש\FARCRY2 ומשחקים דומים? כמה מגה הוא צריך להיות?

ספק 400W יעשה יופי של עבודה, בקשר למארז באמת לא מעניין אותי, הכי זול שיהיה יעשה יופי את העבודה.

אשמח להסברים והרחבות בנושא לפני שאני זורק 2000 ש"ח על חלקים שיכלתי למצוא משהו טוב יותר באותו הסכום.

תודה מראש ולילה טוב,

אוהד.

בהודעה הראשונה שלך היית מאוד ממוקד, ועכשיו אתה מתפזר. אם אתה רוצה מחשב מוכן, למה לך לקנות חלקים בנפרד? מה אכפת לך מOC (לפי השימוש שלך?). גש לחנות מחשבים מומלצת, ותן להם למכור לך מחשב לפי צרכיך.

פורסם

צביקי - ללכת לחנות אני לא רוצה כי אני רוצה לדעת מה יש בתוך המארז, בשביל לדעת מה יש בתוך המארז אני צריך להכין קודם קצת שיעורי בית (בכל זאת 2000 שקל זה לא 100) ולדעת רק מה אני קונה זה לא מספיק אלא מה אני יכול לעשות עם זה אח"כ.

אני מהנסיון חיים שלי למדתי - כל מה שרוכשים, תמיד יהיה משהו יותר טוב בדיוק באותו סכום באותו הזמן שזה יצא, בסוף יסתבר שאחרי תקופה מסוימת יהיה צורך במשהו היותר טוב ועל זה שלא עשינו שיעורי בית ובדקנו הכל לפני - נדפקנו.

בקשר למחשב מוכן - אני רוצה לעשות רשימת חלקים הטובה ביותר לסכום כסף שיש לי, לגשת לחנות הכי זולה (למשל KSP) ולרכוש את החלקים בנפרד, לגשת למר מתקין שאני מכיר לתת לו עוד 100 ש"ח ושהוא ירכיב את הכל בתוך המארז על המקום.

בקשר לאוברקלוק למעבד - זה חשוב לי לדעת שאני לא ארכוש מעבד שבסדרת ייצור שלו נמצא בסף הגבוה של הOC ולא יהיה לי לאן להגדיל בעתיד במידה ואני ארצה (או שאני אצתרך לשים לו רדיאטור לקירור).

בקשר לכל שאר השאלות - אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר עם:

הזיכרונות: DDR\RDRAM\SDRAM מה הולך וכמה נהוג לשים?

כרטיס זיכרון: איזה סדרה של NVIDIA, כמה מגה צריך להיות ומה יריץ לי את הג'יטיאי החדש?

מעבד: כמה ג'גהרץ נהוג לשים? כמה בעצם יחזיק לי להרבה שנים (ולא ייחשב איטי מידי וייתקע עם אפליקציות מתקדמות בעוד חודש?)

הארדיסק: SATA, מתאים לחדש? איך הולך החיבורים שם וכמה נהוג?

לוח אם: מה?מי?כמה?למה? איזה יצרן? הבנתי שללוחות אם יש הגבלה של תמיכה במהירות המעבד, אם מחר ייצא מעבד יותר חזק ממה שאני ארכוש - אני אוכל לחבר אותו ללוח אם ? איפה הלימיט ואיך אני אדע מה מתאים לי?

תודה מראש,

אוהד.

פורסם

חבוב - ענו לך לעניין ואתה עדיין מתעקש על שטויות וקבעונות

CPU זה לא המגבלה היום אז עזוב את עניין הOC. אני מבין שקראת את המושג איפשהו ונראה לך שלשפר את המחשב זה מגניב - אבל במצב של משתמש עם הידע שלך - רוב הסיכויים שתעשה בעיקר נזק והשיפור יהיה באחוזים בודדים במקרה הטוב.

זכרונות - DDR2 (ובמערכות יותר יקרות כבר DDR3)

NVIDIA - עזוב NVIDIA - הATI שאמרו לך בטווח הזה עדיף בכל מובן. הכ"א - מחשב ב2000 ש"ח יריץ את GTA4 סביר במקרה הטוב וממש לא עם הכל דלוק.

דיסק קשיח - הענתיקות שיש לך הם IDE , החדשים עם החיבור הקטן הם SATA

לוח אם - הולך לפי צ'יפסטים - STICK TO THE BIG ONES.

אתה רוצה מצד אחד מחשב תקציבי שמאפשר לך בעיקר רכיבים מיושנים ומצד שני אתה חי בפנטזיה שאתה תשפר אותו...

נו , לא הכל הולך ביחד.

מה שמתן אמר לא רע , מעבד לדעתי יכנס משמעותית חדש יותר , אבל הוא בהחלט צודק.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ועוד טיפ קטן - לא כדאי לך להתעסק עם רכישה של חלקים בנפרד והרכבה בנפרד. או שאתה קונה רק חלקים ומרכיב לבד בבית או שאתה קונה מחשב "קומפלט" בחנות. ההתרוצצות בין המתקין לחנות מיותרת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא רק זה - ביום שתצתרך לממש אחריות (אם תצתרך) - העובדה שהוא הורכב ונקנה מאותו מקום - זה יתרון גדול.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

תודה לכל מי שענה, אחרי חיפוש של כמה שעות באינטרנט בניתי לי את המפרט הבא חוץ! מהלוח אם שלא הבנתי לפי מה מתאימים אחד כזה, אז ממה שהבנתי:

זיכרון: DDR3 יותר טוב וזה בעצם הכי טוב, לזיכרון הזה יש מהירויות שונות, אני בחרתי 1600.

מעבד: יש מהירות ויש זיכרון מטמון, אם המטמון נמוך מידי - לא עשינו כלום, אז 8 מגה מתאים?

כ.מסך: ראיתי שלג'טיאי 4 צריך 6400 שיעבוד נורמלי, אני בחרתי 9400 שיהיה לי מרווח נשימה לזמן הקרוב.

ס.כוח: 400 וואט מספיק, נכון?

אז זה הרכיבים:

מעבד:

Core 2 Quad Q6700, 1066MHz, s775, 8MB Tray = 820

זיכרון:

2x2GB Kingston HyperX Dual Channe, 1600 MHZ DDR2 = 595

כ.מסך:

9400GT 1GB GDDR2 DX10 DVI HDMI PCI-E = 299

כ.קול: פה ממש לא מעניין, לקחתי אחד זול ופשוט,

C-Media CMI 7.1 (PCI = 50

דיסק קשיח:

500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS = 280

צורב דיוידי:

DVD±RW GH22NP20 x22 Black IDE

ספק כח:

400W Real, 12cm Fan (24pin = 95 של חברת GOLDEN TIGER

מארז פשוט בצבע שחור:

HJA-6000 MIDI Black (No PSU = 105

מחיר כולל של: 2400 ש"ח.

קחו את המפרט הזה, איפה אפשר לקצץ ועל איזה לוח אם מומלץ?

תודה,

אוהד.

פורסם

DDR3 זה מיותר לחלוטין. DDR2 בהחלט יספיק לך.

הצעד שעשית בספק הכוח ובהארד-דיסק של לקחת תוצרת של חברה עלומה בשביל חסכון של כמה שקלים לדעתי יחזור אליך כמו בומרג בעתיד.

שים לב שבתקציב שלך הגעת כבר ל2400 ש"ח וזה בלי לוח אם;

משמע עם לוח אם סביר ממוצע אתה כבר מגיע ל3 אלף שקל (לפי הרכבה שבחלק מהמקומות גובים עליה כסף).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אם אתה רוצה לקנות מחשב גרוע - קנה את זה שבנית אתה.

הזיכרון - מהיר מדי - לא תומך ברוב הלוחות שתומכים במעבד שבחרת! ויתן לך שיפור ביצועים לא קיים.

המעבד - נחשב מיושן - חזיר בחשמל ובחום - ברוב המקרים עדיף DUAL CORE חזק יותר בתקציב הזה או Q6600 או Q חדש יותר.

הכרטיס מסך - 6400 לא יריץ כלום, לא יודע מאיפה שלפת את זה , ו9400 בקושי יריץ לך GTA.

ה9400 שהבאת הוא גירסא מגוכחת שהגיגה זיכרון שלו - לא יתן לך כלום - הוא פשוט חלש מדי מכדי לנצל את הגיגה זיכרון הזה (למעשה - עד לכרטיסים ממש חזקים ורזולוציות FHD ומעלה - אין טעם ביותר מחצי גיגה) - ה4670 שהציעו לך עדיף בהכל.

וכמו שנאמר - ספק כח + דיסק קשיח עלומי שם - אתה עוד תבכה. כנ"ל המארז.

לך על מה שהציע לך מתן - זה עדיף בכל מובן.

אם אתה לא מבין בזה - וותר על לנסות לדחוף מספרים - כי אתה בבירור לא מעודכן ולא ממש מבין את המספרים והשמות (לדוגמא ה9400 עם הג'יגה זיכרון - כרטיס שנחשב כישלון בצ'יפסט - חלש ומיושן ועם זיכרון לא שימושי בכלל...)

Then dying is forgetting

פורסם

דיסקובר בקשר להארדיסק הוא של WD (ווסטרן דיגיטל , יש לי 5 הארדיסקים מהם וכולם עובדים מצוין וחלקם בני 10), מה שכן נכון הספק באמת בלי חברה.

יצא לי 2400 בלי לוח אם, מחיפוש באינטרנט כל שאר הרכיבים שבחרתי כאן הם מעל הממוצע ויחזיקו יפה לפחות לשנה-שניים הקרובות, אני לא מעוניין בלשדרג את המחשב בעתיד חוץ מאת הראם, אז נשאיר את הDDR3 ונוריד במקום ל4 ג'יגה - ל2 ג'יגה, זה יוריד בחצי מהמחיר.

מה לגבי המעבד, יש אפשרות לאותה המהירות רק שהזיכרון מטמון יהיה קטן יותר או לחילופין מהירות קטנה אבל זיכרון מטמון גבוה יותר , האפשרות הראשונה תהיה יותר זולה - השאלה אם זה כדאי?

לגבי הכ.מסך - יש בדיוק את אותו הדגם עם 512 מגה זיכרון ו1ג'יגה כמו שאני בחרתי, מה מומלץ בהתאם לתקציב ולשימושים שלי?

לגבי הלוח אם - מה מומלץ ומה כדאי? אני רק רוצה לציין שהתקציב גדל ל2500 שקל, אז על פי מה בוחרים לוח אם?

אוהד.

• תוכן חדש...