Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוטו: פז'ו 106 דור 2

קצת רקע: כרגע מותקנת לי באוטו מערכת בסיסית מאוד, שככה"נ נקנתה ביחד עם האוטו: HU של סוני, רמקולים 6*9 במגש האחורי (כתוב עליהם סוני אקספלואד) ורמקולים של סוני בדלתות הקדמיות. כיון שאני רואה את עצמי נשאר עם הרכב לעוד כמה שנים (הוא אצלי כבר 6 שנים) אני בתהליך חשיבה על לאן לקחת את האוטו, כדי לבנות תוכנית שיפור פרוסה על פני זמן (אין לי כסף לשפר הכל בבת אחת, אבל אני רוצה קו ברור להתקדם לאורכו). הצד המכאני בתוכנית כבר די סגור, וכיון שאני פחות מבין באודיו, אז הצד הזה עדיין פתוח.

באופן כללי הרעיון הוא להחזיר את האוטו, לפחות למראית עין, לתצורה כמה שיותר "סטוק". במסגרת הזו, אחד הדברים שאני מעוניין לעשות זה לחזור למגש אחורי סטאנדרטי לגמרי, בלי רמקולים ומכאן בעצם מגיעה השאלה:

:?: המיקומים שנשארים לי לרמקולים הם בדלתות הקדמיות ובדלתות האחוריות, ואני מוכן להקריב קצת מהמקוריות ולשלב טוויטרים בפלאסטיקה של קורה A אם צריך - אבל רק בתנאי שניתן יהיה לבנות את זה כך שזה יראה כאילו זה חלק אינטגראלי מהקורה - אני יודע שזה אדיוטי, אבל חשוב לי שהאוטו יראה "סטוק". האם ניתן להסתפק בכל כך מעט רמקולים, ובמיקומם בדלתות (הבנתי שדלתות זה בעייתי), ולמרות זאת להשיג איכות אודיו טובה?

:?: כיון שחשוב לי לא לתפוס את תא המטען (אשר גם ככה אינו גדול), או לתפוס כמה שפחות, אבל מצד שני אני חושב שהייתי רוצה שהמערכת תכלול סאב, מה עושים במקרה כזה?

:?: מגבר - כן/לא/שחור/לבן - שמעתי הרבה גרסאות לגבי חיוניותו/אי חיוניותו של המגבר. מעבר לכך, היכן ניתן למקם מגבר כך שהוא לא יתפוס מקום בתא המטען ולא ימנע את אפשרות קיפול המושב האחורי.

בגדול, מעבר למראה סטוק, חשוב לי לשמור על השימושיות של האוטו, כלומר לא לפגוע באפשרות קיפול המושב האחורי, לא לפגוע עד כמה שניתן בגודל תא המטען וכדומה.

אשמח לעצות/הערות/הבהרות וכל מידע שיוכל לעזור לי.

פורסם

אין שום בעיה לא להשתמש ברמקולים אחוריים, אלא רק בקידמיים (מבחינה מוזיקלית זה אפילו מומלץ)

יש מספיק מתקינים שיכולים לבצע בניה לטויטר בקורה- להטמיע אותו. הכל שאלה של איזה טויטר.

אין מנוס מלהניח את הסאב בבגאז'.

יתרה מזאת, ניסיתי כל מקום אפשרי להתקין בו מגבר, המקום היחיד שמאפשר זאת הוא איזור הבגאז' (משענות מושב אחורי/ ריצפה/ צדדים)

אני בעלים של 106 דור שני כמוך, והכל נכתב מנסיון.

מתחדשת*

פורסם

שלום לך,

הרצון למשור על המראה המקורי הינו רצון של רבים מחובבי התחום, כך שאתה ממש לא מוזר.

לגבי סאונד ברכב,

זה תלוי מאוד בתקציב שלך.

אין בעיה לשמור על מקוריות וגם לשים מערכת טובה שתכלול:

מגבר, סאב וזוג קומפוננט טובים.

האם יצא לך לשמוע סט אחד או שנים שממש התחברת אליהם?

ההמלצה הגורפת בפורום היא להשקיע מעט זמן ולהגיע לפגשי אודיו,

לשמוע מעט מערכות, לדעת מה באמת מתאים לך?!

משם ניתן יהיה לעזור לך במערכת שהכי מתאימה לך!

בהצלחה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

לא יצא לי לשמוע מערכות למען האמת, אמרתי מראש שבמערכות אני פחות מבין ועוד לא ממש התקדמתי בנושא. אני מקבל את עצת הפורום (ועצתך) ואני כנראה אגיע למפגשים (כשאני אמצא איפה יש כאלו) :lol:.

הייתי שמח למצוא דרך לבנות את המערכת בצורה מודולארית, אולי קודם לשדרג את הרמקולים ולהתקין אותם כמו שצריך, אח"כ להתקין מגבר, ולקנח בהחלפת ה HU (סתם זרקתי עכשיו סדר, כיון שאין לי מושג בזה כאמור), על מנת שאוכל לחלק את ההוצאה הכספית לשלבים, כפי שמנהל הבנק ובת הזוג שלי יאשרו לי :shock:

פורסם

אז קודם כל אתה במקום הנכון.

מפגשים מתקיימים אחת לחודש ויש בדביק לוח מפגשים עם תאריכים.

מפגשי מרכז מתקיימים בימי שבת / שישי בכל תחילת חודש.

תגיע לשם תתערבב, אין בעיה.

בהצלחה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם
שלום לך,

הרצון למשור על המראה המקורי הינו רצון של רבים מחובבי התחום, כך שאתה ממש לא מוזר.

לגבי סאונד ברכב,

זה תלוי מאוד בתקציב שלך.

אין בעיה לשמור על מקוריות וגם לשים מערכת טובה שתכלול:

מגבר, סאב וזוג קומפוננט טובים.

ההמלצה הגורפת בפורום היא להשקיע מעט זמן ולהגיע לפגשי אודיו,

לשמוע מעט מערכות, לדעת מה באמת מתאים לך?!

משם ניתן יהיה לעזור לך במערכת שהכי מתאימה לך!

בהצלחה

רוני נ.

מצטרף לדברי רוני.

גם אני הייתי במצבך לפני כחודש.

הגעתי למפגש , שמעתי התרשמתי ולמדתי הרבה.

נעזרתי ברוני בקנייה והרכבה והיום אני בעלים של מערכת ומאד מרוצה.

פורסם
לא יצא לי לשמוע מערכות למען האמת, אמרתי מראש שבמערכות אני פחות מבין ועוד לא ממש התקדמתי בנושא. אני מקבל את עצת הפורום (ועצתך) ואני כנראה אגיע למפגשים (כשאני אמצא איפה יש כאלו) :lol:.

יש שרשור למעלה של מועדי המפגשים עד שנה הבאה. אתה מוזמן.

פורסם

יפה שאתה רוצה לשמור על האוטו במראה המקורי :-o ושאתה לא ממהר לחליף אותו לאוטו "מודרני ובטיחותי" בגלל שאתה איתו כבר 6 שנים. דיי דומה לי האמת... :lol:

עכשיו בקשר למערכת,

מבחינת המגבר אתה יכול להסתכל איך אני התקנתי את שלי ממש לא מזמן, לא רואים בכלל שיש לי מגבר

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=279242

(כל עוד לא פותחים את תא המנוע ורואים את כבל המתח והפיוז וכל עוד לא מחליפים לגלגל ספייר)

מבחינת הנחיצות של המגבר - השיפור גדול מאוד על אותם הרמקולים באוטו שלי. זה לא שיפור של תחושות ודמיונים כמו שפחדתי שזה יהיה, באמת מורגש שיפור ענק וגם אפשר להגביר הרבה הרבה הרבה יותר- בלי עיוותים.

בקשר לרמקולים, ההמלצה הכי נפוצה פה בפורום זה שהכי טוב רק קומפוננט (רמקול+טוויטר+קרוס) מקדימה וזהו.. לא צריך על המגש ולא צריך בדלתות האחוריות.. ככה שאין לך בעייה פה, חוץ מזה שבאוטו שלך אם אני לא טועה הגודל של הרמקול הוא 5.25 שהוא פחות טוב מ6.5, אבל זה לא ממש קריטי, רק תשים לב שאתה קונה את הקומפוננט.

בקשר לסאב - יש סאבים 10 אינץ' שאפשר לבנות להם תיבה קטנה יחסית שתפריע לך כמה שפחות

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

זה רכב ממש קטן ולכן סאב הוא שיקול מאוד כבד - ביחוד עם הרכב הזה משמש אותך לצרכים שהם מעבר לתחבורה של אדם בודד.

יש אפשרות לקחת שני רמקולים 6*9 או 6*10 ופשוט לנטרל להם את כל שאר הרמקולים שהם לא הממברנה של הוופר עצמו ובכך לגרום לו לנגן בעיקר את תחום הבס, בעזרת פילטר הLPF של המגבר אתה תוכל לגרום להם לנגן רק תחומי תדרים של באס בלבד ובעצם להשתמש בהם כסאבוופרים.

זו לא בעיה להתקין רמקולים 6*9 בצורה חשאית מתחת למגש של תא המטען - תריץ חיפוש על התקנות כאלו, בעקרון, מתקינים את ה6*9 מתחת לפני המגש ולא מעל, את המגש מכסים מלמעלה בלבד אקוסטי ואז לא רואים כלום בעצם - אתה יכול גם להוסיף רשת לול להגנה של הרמקולים במקום גריל ועל זה לשים בד אקוסטי...

מקדימה, סט קומפוננט שני חלקים ואם אתה רוצה התקנה חשאית - תתקין את הטוויטרים בקיק פאנלים - קל ופשוט. אתה עדיין צריך לקבל צליל יפה בחלק הקדמי של הרכב והגובה אמור להיות תקין.

מגבר - אם תבחר במגבר שהוא פיסית לא גדול מידי, אפשר להתקין מתחת למושב או בגב של המושב האחורי בתוך מחיצה שמסתירה אותו.

בהצלחה

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לגבי קיק פאנל ברכב זה- קיים תור חלק מהשטיח של הריצפה, לא חלק פלסטי.

אפשרי לחבר את בית הטויטר ישירות לשטיח, אבל יש לשים לב כי מישהו יכול להכנס לאוטו, לא לשים לב ופשוט לבעוט בו.

אין אפשרות להתקין מגבר מתחת למושבים- בגלל קורה תומכת שהיא חלק ממבנה הכיסא, שמגיעה למרחק של כ- 4 סנטימטר מהריצפה.

קח בחשבון אפשרות של בניית ריצפה כפולה שתאכלס את המגבר/ים, ובנוסף תכלול את התיבה של הסאב (כדאי למצוא סאב בעל קוטר לא יותר מ- "10 ובעל עומק התקנה קטן, כך שיהיה לך משחק בנפחים ע"פ הרצון) ושתאהב את הצליל שלו.

אני בעצמי מתעתד לבניה של ריצפה כפולה כזו, ברגע שאחליף את הסאב לקטן יותר (כרגע יש לי קיקר C12)

גם פלטת עץ מקבילה למשענת המושבים האחוריים יכולה להתאים כתושבת למגברים, ותאפשר התקנה סמויה- כך שהמגברים יותקנו בינה לבין המשענת, וכלום לא יהיה חשוף.

מתחדשת*

פורסם

אפשר לחבר את הטוויטרים אולי בעזרת שדרת ברזל ישירות לשלדת הרכב באזור הקיקים?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אפשר לעשות בניית פיבר שמולבשת כנגטיב על השטיח של הקיקפאנל.

אפשר לבמע התקנה שטוחה בעזרת יצירת חור בשטיח והטמעה של תושבת הטויטר בחור.

אפשר לשלם לשני תאילנדים שיחזיקו את הטויטרים מחוץ לרכב במרחקים שווים וירוצו במקביל לו בזמן נסיעה.

הכל שאלה של תקציב ורצון.

:lol:

מתחדשת*

פורסם

ניתן להגיע לרמה יפה של סאונד ברכבים האלו ללא ניצול תא המטען..

בזמנו היה לי מותקן מגבר JBL 60.2 מתחת למושב ב 106/סקסו.

המגבר הגביר סט קומפוננט של דוטק OVATION 2 בגודל 5.25 .

במקום סאב, זוג רמקולים מכוסים בבד אקוסטי החליפו סאב והשתמשו בנפח תא המטען כתיבה.

העסק עבד לא רע. והכי חשוב פרט לטוויטרים הכל נראה כאילו יצא מהמפעל.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תוכן חדש...