Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

ברצוני לעשות CARPC לרכבי ..

אני מבקש עזרה בתחום של החלקים

1. איזה מעבד , לוח אם , כרטיס קול , ומארז . עם מחירים פחות או יותר בבקשה ...

2. והכי חשוב לי מסך . שיהיה גדול מה אתם ממליצים לי ומה המחיר פחות או יותר ...

3. המסך לא נכנס לי בתוך הדשבורד כך שאני כנראה צריך מסך שמתקפל החוצה ...

אם יש למישהו רעיון אחר אני אשמח לשמוע ...

תודה רבה חברה :D

***קרא את כללי הפורום. להבא תן לשרשור כותרת תקנית והמנע משימוש בסימני פיסוק מוגזמים (...)***

פורסם

היי,

CARPC זה נחמד ויפה אבל אתה צריך לקחת בחשבון שמדובר בפרוייקט בהמשכים שלא בהכרח מתאים לכל אחד..

היה ועברת כבר את המחסום הזה, אני מציע שתגדיר תקציב, דרישות, מיקום ברכב ומאילו רכיבים מורכבת שאר המערכת אצלך.

בהצלחה !!

...CASKA for life

פורסם

לא חסר ת'רדים בנושא בפורום הזה...פשוט תריץ חיפוש על carpc וגם בנפרד car pc.

המחירים משתנים מדי יום, ואני בטוח שמפרט עדכני ישמחו לתת לך במידה ותפרט תקציב ומטרות.

ואכן כמו שקיפוד אמר פה - זה חתיכת פרויקט.אני עובד על שלי חצי שנה(אומנם לא במשרה מלאה, אבל במשרת סטודנטים זה כבר ממש לא פשוט) והוא עוד לא מושלם.

פורסם

מה קורה BART ? הרבה זמן..

באיזה שלב אתה ? כבר מותקן ברכב ?

שלי "כמעט" גמור אבל תודות ל DJ-GUTZ התותח הפיתוח לא ייגמר אף פעם ותמיד יהיה משהו חדש ומעניין..

...CASKA for life

פורסם

מה ? זה ? מארז MINI-ITX ? אז ? ואיפה הוא "ידחוף" כרטיס קול ? איך הוא יפזר את החום ? יחזיק CONSOLE ? AUDIOMULCH ? ARC ?

כמו שאמרתי, פרוייקט מעניין, בהחלט שלא משתלם מבחינת זמן ההשקעה הנדרש אבל כשהכל עובד.. זה כיף לא נורמאלי !!

...CASKA for life

פורסם

פרוייקט מעולה, מבחינת תמורה לכסף הכי משתלם בתחום.

מבחינת זמן לעצבים - הכי לא משתלם בתחום :)

בקשר לחומרה, מצב השוק לא השתנה רבות בזמן האחרון,

ובלי קשר בשרשורים שלי כבר כתבתי את הקו המנחה

לוח אם מיקרו-ATX (זה 24 על 24 סנטימטר)

אם רוצים להשתולל אז MINI-ITX (שזה 17 על 17)

לא לגעת בלוחות מוכללים (ATOM\VIA וכו',)

מעבד עם צריכת חשמל 45 וואט (בדרך כלל של AMD)

אם אין ברירה אז 65 וואט (אמרנו AMD?)

הכל און בורד, מלבד הכרטיס קול.

בזה יש מספר רב מאוד של אופציות הכל לפי דרישות ותקציב.

ספק כח M4-ATX

מארז מחשב אם יש ידיים קאסטום

אם אין ידיים לשלם למישהו שיעשה קאסטום :D

מסך יש מגוון רחב בצורה מדהימה בשוק,

קוסט-אפקטיב Lilliput לא רואים אף אחד בשוק.

אם קוסט אפקטיב לא שיקול אפשר ללכת על קסונרק או על יצרני בוטיק חשאיים - כמו של הקיפוד.

ה-ר-ב-ה זמן פנוי, ה-ר-ב-ה רצון להתעסקות, ה-ר-ב-ה הבנה למה נכנסים.

להגיע להרבה מפגשים, לראות להכיר לשמוע לחוות ולהחליט בראש שקט.

ברגע שמחליטים לעוף על זה ברגישות ונחישות. ולא שיקח 15 שנה, זה מוציא את כל הכיף

בדוק !

פורסם

אני לא ממליץ על המסך שלי. כלומר, הרעיון והניסיון טובים לכשלעצמם אבל הביצוע והגימור לוקים בחסר.. אין לי מושג מה הייתי עושה אם לא היו שולחים לי מסך נוסף (הוא שימש לי לחלקי חילוף..)

ברכב הבא אני מטמיע 10" בדשבורד !!

...CASKA for life

פורסם

ואני כו ממליץ על האטום 330 שלי אם יש בעייה במקום/תקציב

,עד היום לא נתקלתי בשום בעייה , הכל רץ מעולה

מניטור חיישנים ותקלוץ מחשב ‏רכב ( obd ) דרך שימוש בgps ועד תצורת מערכת 4way אקטיבית עם vst's לכל מה שצריך

נכון , הפעלת משהו כבד לוקחת עוד חצי שנייה אבל לדעתי זה יותר מסביל..

בקיצור זה הכל תלוי בתקציב ודרישות

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

איזה גמור ואיזה מותקן?שנה שלישית כלכלה לא הלכה קל בכלל, אז סמינרים ומבחנים לקחו לי את כל הזמן...אבל עכשיו חוזרים למסלול.

מה חסר אצלי:מארז נורמלי(כרגע אני משתמש במארז DVD ישן), כיוון הKX(שאין לי מושג איך לעשות,וחבר שאמור לעשות את זה עסוק מדי). על הדרך אני מגלה כל מיני שטויות חדשות(IGO לא מזהה GPS,סקין לRR שעושה בעיות,BT לא מוכן להתחבר לפלאפון, וכו וכו וכו).אה כן ואני צריך להחליט אם אני משתיל דאבל דין(629 ליליפוט) או מכניס 701GL כי בקופרה דאבל דין לא יהיה כזה נוח.

וכמובן ההתקנה שעלולה לקחת יום יומיים שבוע.

אולי עכשיו שסיימתי עם השנת סיוט הזאת נצליח לעבוד על זה יותר לעומק.

לפותח השרשור - אלה רק חלק מהדברים שהתמודדתי איתם. אם זה עדיין נשמע לך טוב, קפוץ לעולם שכולו טוב.אם אין לך זמן\כוח, חכה שיהיה לך.זה לא פשוט, אלא אם כן משתמשים באחד מוכן(כמו הדוגמה שניתנה פה)

פורסם

אז סהכ מכל מה שהבנתי פה מכל האנשים שעשו ועדין עושים את הפרויקטים

זה פרויקט שלא כולם עומדים בו ... אם אני צריך לבנות מחשב בעצמי וכל הבלאגן ...

אז למה שאני לא אלך על מחשב מוכן כי בעצם אני אחסוך את כל הבלאגן שלמשל BART

נתקל בו .

אומנם הוא יהיה יותר חלש אבל לפי מה שאתם אומרים אין לי ספק שזה יהיה יותר קל ממה שכולם עשו מחשב קוסטום

ועדין כולם ממליצים לעשות קאסטום

השאלה היא למה ? עד כדי כך כל המחשבים המורכבים הם לא מוצלחים ?

או שיצא לי יותר זול להרכיב לבד ? בגלל זה לא ממליצים לקנות

בקשר לכרטיס קול במחשב מוכן אין מקום להכניס אז אני אקנה פשוט חיצוני לא ? וקיפוד גם אמר שיש בעיה של קירור ועוד מקום לעוד דברים שאני לא מכיר כל כך אם תוכלו לפרט לי אני אשמח מאוד

עכשיו אין לי גם מקום לדאבל דין ברכב אם אני לא טועה יש דבר כזה HU רגיל שנפתח למסך 7, 8 ,9 ?

התקציב שלי גג עד 4000 כולל הכל.

ומעניין אותי מאוד לדעת איך מתבצע החיבור של הכל למסך אני מעביר כבל RGB מהמחשב למסך וזהו ?

וחשמל כמובן

המערכת שלי מובנת מי MOREL OVATION HYBRID 6.5

phoenix gold rsd 500.4 למי שלא מכיר http://reviews.cnet.com/car-amplifiers/phoenix-gold-rsd-500/4505-6726_7-31697089.html

Ascendant Audio Assassin 12

בינתיים בלי מונובלוק אני מאמין שבקרוב אני אשנה את זה אך בינתיים זה מה שיש לי שם

ותודה רבה לעוזרים

פורסם

תקשיב , אין שום בעיה לקנות מחשב מוכן , להתקין עליו xp , דרייברים ותוכנת front end כלשהי ולהרכיב אותו ברכב

לדעתי זה מטומטם , מיותר ומפספס את כל המטרה של הפרוייקט הזה

כל הרעיון הוא התאמה אישית של המערכת

החלק החומרתי שאתה כל כך מפחד ממנו ממש מתגמד לעומת החלק התוכנתי

את המארז אפשר לבנות בלי הרבה בלאגן

או אפשר לקנות ויש כאלה מעולים

אפשר לקנות את המחשב ,להרכיב אותו ולהתקין את הכל ברכב תוך ימים בודדים

החלק התוכנתי יכול לקחת שנים ( תלוי לאן אתה לוקח אותו )

לגבי המסך יש מסכים נפתחים in-dash בגודל דין אחד אבל הם יותר יקרים ויש כאלה שטוענים שהם לא ממש אמינים

המסך מתחבר עם vga , חשמל וusb למגע

תקרא , תתעניין , תתחיל לתכנן ותראה אם בא לך להכנס לזה

חשוב מאוד שיהיה לך ידע בסיסי לפחות ברכב , אלקטרוניקה , חומרה , תוכנה ותיכנות

עם תכנון נכון ויעיל תוכל לבצע את זה ב4

בהצלחה

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

מבחינת עלויות, מחשב מוכן יעלה פחות, אך יש פחות אפשרות לשחק עם האופציות והתוספות.

מבחינת ביצועים, הרכבת מחשב לבד היא האופציה העדיפה.

מבחינת תוכנות, אין ספק שאפשר להסתפק בתוכנת frontend(מה שיוצג לך כדי לשלוט על המחשב), לשים על המחשב מוזיקה, ולצאת לדרך עם מספר חיבורים פשוטים(מומלץ להיעזר במתקין אם אין לך ידע בנושא).אם אתה רוצה לנצל את כל מה שהמחשב יכול להציע, עניין התוכנות כבר קצת יותר מסובך(KX לסידור השמע למערכת איכותית, GPS,חיבור הפלאפון ושימוש במחשב כדיבורית, ועוד אופציות לא מוגבלות). תחשוב שכל מה שיכול להיות לך בבית יכול להיות גם על המחשב ברכב.

מסך - שאלת המקום היא קריטית.אצלי באוטו יש מקום להכניס דאבל אבל השיפוע שלילי ולכן אני מעדיף נפתח, למרות שידוע על בעיות אמינות של המנגנונים המכניים.

פורסם

אני מוכרח לומר לכם מכובדיי גורל ואדם. סליחה, אופיר.:-D שהתיאורים שלכם לא ממש נותנים מוטיבציה להכנס לזה..:-(

מצד שני, אם וכאשר אצטרך, אני מסודר:wink:

פורסם

צביקה תקשיב אם לא הייתי מחזיק לחגי ( nimikipod ) את היד בכל פעם כשהייתה בעייה , המחשב שלו כבר מזמן היה מרוסק באחד הפחים :)..

המילה הכי חשובה בנושא הזה היא - פרוייקט

כלומר צריך לצפות לשינויים , להסתגל , לדעת לסדר אותם ופשוט להתייחס אל זה כפרוייקט ולא כמחשב-רכב

יש אצלי כל מיני דברים שקורים שאני מסדר בשנייה , אם זה היה אצל מישהו שלא מבין אז כל דבר כזה היה נקרא תקלה

והוא לא היה נהנה מהמחשב בכלל בגלל כל התקלות..

להגיע למערכת סגורה מאוד קשה במיוחד כשכל פעם יש לך איזה משהו אחר שאתה רוצה לנסות ולהוסיף

אבל מה שכן? כשהכל עובד זה פשוט תענוג

לא מתחרט לשנייה :)

לסיכום אני לא ממליץ למישהו שלא יודע אלקטרוניקה/חומרה/תוכנה/תכנות באופן בסיסי לפחות ללכת על הפרוייקט הזה

זה פרוייקט שפשוט נוגע בכל מיני תחומים ולומדים גם המון תוך כדי אבל עדיין צריך את הידע הכללי הזה שתדע להבין את מה שרוצים ממך..

אם יש לך את הידע הנדרש וגם יש לך את הזמן והרצון ללמוד תוך כדי ( בכל זאת נוגעים בהמון דברים שאין שום דבר שיכול ללמד אותך אותם ) אז לך על זה זה פרוייקט מעולה , מגניב וכיף :)

bart -

אם הוא רוצה לסגור את זה ב4 אלף אז זה רק עבודה עצמית..

מה שגם אני לא מכיר "בעלי מקצוע" שיודעים להתעסק עם משהו בסגנון

זה פרוייקט אישי ומכוון להיות ככה שרק אתה תדע מה לעשות במקרה ויש תקלה..

• תוכן חדש...