Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה משהו קצר שכתבתי על הלוטוס-אומגה לפני כמה שנים.

(במקור זה גם היה עם תמונות, כמובן...).

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1240023270200_1242265828111_nachoanormales.jpg

זאת ספציפית היא כנראה איזה גירסת מיש-מש של יזם מקומי.

חצי אחורי של אסקונה, חצי קדמי של דייהו סופר רייסר ואף של אומגה דור ראשון.

פורסם

לאופל תמיד היה את הזיק המשוגע הזה בעיניים של VW מעולם לא היה ולא יהיה.

אם אתם שואלים אותי, ההימור שלי הוא שעכשיו שאופל סוף כל סוף עצמאים וריבונים לעצמם, הם תוך 3-5 שנים עוברים ובגדול את VW במכירות ובאיכות הרכבים (שימו לב שכתבתי VW ולא VAG).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
7voasjattnQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

זה לא זה אבל זה הכי טוב שיכולתי למצוא.

אגב, בדרום אמריקה מכרו אותן כשברולט MONZA.

הן היו מאוד פופולריות כמוניות שירות (של 4 אנשים) ועדיין משתמשים בהן הרבה. המשיכו גם לייצר אותן עוד כמה שנים בארגנטינה או משהו כזה, עוד בדור הקודם.

(עכשיו שאני חושב על זה, זה יכול להיות רכב אספנות מעניין)

זאת ספציפית היא משנת 97.

1240023270200_1242265828111_nachoanormales.jpg

השברולט מונזה יוצרה בברזיל והיתה גרסה מקומית לאסקונה ולא לאומגה. הגרסא המקומית לאופל הגדולה בשנות ה80 נקראה אופלה (קרוואן בגרסת סטיישן) והיתה מבוססת על הרקורד העתיקה. בשנות ה90 הם קיבלו את האומגה כבסיס.

אגב בברזיל יש חיבה לא ברורה למכוניות עם 2 דלתות בלבד. גדלתי שם והרכב של הורי שם היה אותה קרוואן עם 2 דלתות.

Caravan ss.jpg

פורסם

יש גם גלגול מודרני לרכב הזה, נקרא הולדן HSV/ווקסהול VXR8, מנוע V8 בנפח 6.2 ליטר, 0-100 ב-4.8 שניות (ידני, קיים גם אוטומטי, ויש אפילו גרסת סטיישן) והתנהגות כביש לא רעה (לפי טופ גיר). דובר על הרכב רבות בטופ גיר.

800px-HSV_Clubsport_317_R8_%28side_view%29.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/HSV_Clubsport

לצערי כל הדגמים מיוצרים עם הגה ימני בלבד, היות ומיועדים רק לאנגליה ואוסטרליה (שבהן נוסעים על הצד הלא נכון של הכביש), ולכן לא נראה אותם בארץ. עם הגה שמאלי יש רק את פונטיאק GTO האמריקאית, שהיא גירסת קופה לרכב הנ"ל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתה צודק אבל יש גם גרסה בזאת של פונטיאק (G-משהו) וזו גם אמורה להיות השברולט קפריס הבאה. אז יש למה לצפות.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם
בשנים שציינת, מנועי אופל בעלי 6 בוכנות היו 6 טורי שנקראו מנועי DUAL RAM.

הנפח היה 3000 ולא 3100 והם היו גרמנים למהדרין ולא אמריקאים.

חוץ מזה, הסנאטור לא היה איזה רכב מיוחד, יש מצב שאתה מדבר על הלוטוס קרלטון/ אומגה, שגם היא הייתה עם מנוע 6 טורי 382 כ"ס, 5.2 ש ל 100 ומהירות סופית של 310 קמ"ש. יוצרה ב 91-92.

אם לזאת התכוונת אז זה לא זאב בעור כבש, זה כל להקת הזאבים בכבודה ובעצמה :twisted:

אולי הסיבה לבלבול שלך נעוצה בעובדה שהייתה לה תיבת הילוכים 6 הילוכים ידנית שנלקחה מהקורווט ZR-1

lotus-omega.jpg

מצטער על השיטחיות.. אבל למה לעזאזל גם לה יש ג'אנטים בצד השני שהם הפוכים? זה פשוט מטמטם אותי..

פורסם
לאופל תמיד היה את הזיק המשוגע הזה בעיניים של VW מעולם לא היה ולא יהיה.

אם אתם שואלים אותי, ההימור שלי הוא שעכשיו שאופל סוף כל סוף עצמאים וריבונים לעצמם, הם תוך 3-5 שנים עוברים ובגדול את VW במכירות ובאיכות הרכבים (שימו לב שכתבתי VW ולא VAG).

עם כל האהבה לאופל ,כרגע הם בקשיים שאי אפשר לתאר .

אני מקווה שהתחזית שלך נכונה ,אבל כמו שזה ניראה עכשיו אין סיכוי .

פורסם
הנה הכתבה שרצית:

למה שלא תהיה עזרה פיתוחית מ GM?

גם אופל וגם לוטוס בזמנו היו בבעלות GM.

הרכב נחשב לאופל לכל דבר ועניין.

לא פחות מאגדה!

תודה!

אופנוען

פורסם

לוטוס אומגה/קרלטון.

950 יח' בסה"כ, רכב שירד מפס היצור לאחר מחאה ציבורית ואשר החזיק בתואר רכב המנהלים המהיר בעולם במשך יותר מעשור.

דובר עליה רבות בפורום מועדון אופל ישראל.

פורסם

טוב, שאלת אז מגיעה לך תשובה...

נתחיל מהבשורות הרעות, אין אף אחת כזאת בארץ!

עכשיו ננסה לעבור לבשורות הטובות, יש אופל אומגה A מדגם GSI אחת ויחידה בארץ מיבוא אישי.

מאחר והרכבים שעברו ללוטוס למקצה השיפורים שיצר את המפלצת המדוברת הם מדגם GSI, משמע שאם אתה שם את ידיך על האחת הזאת, אתה בדרכך לבעלות על הדבר הכי קרוב ללוטוס קרלטון שתצליח אי פעם.

קראנק וטלטלים אחרים יתן לך עוד חצי ליטר בנפח.

מערכת ניהול חיצונית עם 2 מגדשים יתן לך את ההספק.

קיט בולמים וקפיצים+מערכת בלימה יתנו לך את השליטה בהכל ולפני שתספיק להגיד יודוקוליס ליפשיץ, יש לך לוטוס קרלטון (כמעט) כשרה למהדרין.

עכשיו רק תפנה אותי בכיוון הנכון ל GSI הזאת ואני מממש את כל האיומים. :twisted:

פורסם
רכב שירד מפס היצור לאחר מחאה ציבורית

איזה מחאה?

הרכב ירד מפס ייצור, כי לא נמכר מספיק טוב עקב מיתון ששרר באירופב בתחילת שנות ה-90.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא מחאה ציבורית אלא מחאה ממשלתית (מאוד דומה לסיפור של הרנו 5 טורבו), שרים בממשלה אמרו שהרכב לא מתאים לשימוש כביש סטנדרטי וקראו להורדתו מפס הייצור.

זה לא עזר להם הרבה אבל אכן היו בזמנו קריאות רבות מהממשלה הבריטית כנגד הרכב.

• תוכן חדש...