Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמעתי על הרבה פלוסים לשמן סינטטי מלא ועל כן אני מישתמש בו . האם יש גם מינוסים ?

בוודאי, יש מינוס אחד גדול - המחיר.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ברכבים אירופאים מסויימים וכנראה גם בפיג'ו קיים חיישן הנמצא בתחתית אגן השמן שתפקידו לנטר את איכות השמן לפי מספר פרמטרים שהייצרן קבע.

בקונצרן VAG מירווח הטיפולים של 30K נהוג החל משנת 2000 אבל לא יושם ברכבים שהגיעו לארץ.

מירווח טיפולים זה נקרא בשם

LongLife Service או Service interval extension

כאשר מחשב הרכב מזהה ששמן המנוע יירד באיכותו הוא מדליק נורת חיווי בלוח השעונים שהגיע הזמן להחליף שמן מנוע וזה יכול לקרות הרבה לפני שהרכב עשה 30K.

אם איכוות השמן לא נפגעה אזי ניתן לנסוע עם אותו שמן כ-30K.

קשה לי להאמין שקיים דבר כזה. אחרת זאת וואחד מעבדה. כיום זה סיפור לא פשוט לבדוק במעבדה את איכות השמן. זה תהליך. ואתה מדבר על חיישן שיעשה את העבודה?

כנראה אתה מתכוון לחיישן שמזכיר על טיפולים או משהו בדומה לזה.

פורסם

גם לי קשה להאמין, למרות שלא אתווכח. כדי לבחון את השמן יש לקחת דגימה ממנו ולבדוק מספר פרמטרים, כגון צמיגות וחלקיקים זרים (debris). אתה רוצה להגיד לי שחיישן אחד עושה את כל הפעולות?

פורסם

תאמין כי זה קיים במגוון רחב של דגמים, במיוחד בדגמי יוקרה כמו BMW, מותגי יוקרה של GM ואפילו במסחריות של פיאט ששם מרווח הטיפולים הוא 40,000 ק"מ!

פורסם

מה שרשמתי קיים כבר משנת 2000.

חיישן גובה שמן+טמפ' שמן ותוכנת מחשב הצרובה במחשב הרכב לוקחת בחשבון את סיגנון הנסיעה (עצירות,התנעות),צריכת דלק,מתי לאחרונה הוחלף שמן מנוע ולפי מידע זה התוכנה מחשבת את הבלאי של השמן ובהתאם לתוצאות מדליקה את נורת החיווי שיש לבצע טיפול לרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם
ואפילו במסחריות של פיאט ששם מרווח הטיפולים הוא 40,000 ק"מ!

היום זה כבר לא הרבה. אם אינני טועה במשאיות של VOLVO המרווח כיום הוא 100,000 ק''מ.

פורסם

שלום רב.

ישנם רכבים כמו BMW שבהם שיגרת הטיפולים מתבצעת ע"י חישנים אשר בודקים את איכות השמן.

בצג הרכב נרשמת ההתראה על הצורך בהחלפת השמן.

הטכנולוגיה קימת כבר לפחות 5 שנים בBMW סידרה 5 ו7

סביר להניח שמצב זה יהיה קיים בכול רכב מודרני בשנים הקרובות.

טכנולוגיה....

פורסם

שיש עוקת שמן של יותר מ20 ליטר אולי אפשר לפתוח מרווחים כאלו של טיפולים לרכב שנוסע 100K ק"מ בשנה, בכל זאת אני מציע לך לבדוק את עצמך לפי שאתה מפרסם מספרים כאלו.

פורסם
זאת אני מציע לך לבדוק את עצמך לפי שאתה מפרסם מספרים כאלו.

בדקתי את עצמי. המרווחים היו של 60,000 ק''מ, כיום זה 100,000 ק''מ

דרך אגב, כשמדברים על מרווחי החלפות שמן גבוהות ברכבים כמו BMW אסור לשכוח שהם ממליצים שמן סינטטי מלא בלבד, וכמות השמן במנוע כ 6-7 ליטר.

פורסם

ליתר דיוק, BMW ממליצים על שמנים העומדים במפרטים שלהם כגון:

BMW Long-life rating LL-01

בפועל שמנים סינטטים בלבד עומדים במפרט זה.

* כמובן תלוי איזה מנוע קיים ברכב שלך

איזה כייף לי :)

פורסם
מה שרשמתי קיים כבר משנת 2000.

חיישן גובה שמן+טמפ' שמן ותוכנת מחשב הצרובה במחשב הרכב לוקחת בחשבון את סיגנון הנסיעה (עצירות,התנעות),צריכת דלק,מתי לאחרונה הוחלף שמן מנוע ולפי מידע זה התוכנה מחשבת את הבלאי של השמן ובהתאם לתוצאות מדליקה את נורת החיווי שיש לבצע טיפול לרכב.

איך מחשב הרכב "יודע" מתי הוחלף שמן? צריך להתחבר למחשב בכל טיפול?

פורסם

המחשב יודע שעברת X ק"מ לפי השעון שיש לך בלוח שעונים.

את המחשב מתכנתים ככה שכל X ק"מ הוא ידליק לך נורת בקרה שמתריעה על צורך בטיפול.

מעבר לזה, אם יש חיישן שיודע מה מצב השמן, החיישן יכול לדווח למחשב שהשמן דורש החלפה והמחשב יתריע שוב באמצעות נורה בלוח שעונים.

כדי שהמחשב ידע מתי הוחלף שמן או בכלל מתי הרכב עבר טיפול, המכונאי לוחץ על כפתור אחד או יותר שמאפסים את הספירה של המחשב ואז המחשב מתחיל לספור מחדש את הק"מ עד לטיפול הבא.

לפעמים המכונאי שוכח לאפס ואז הנורה נשארת דולקת מה שמאלץ את הלקוח לחזור למוסך לאיפוס.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...