Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני ממליץ לך על שמן של חברת Motorcraft חצי סינטטי צמיגות 5W30 עם איכות הכי גבוהה של למנועי בנזין שהוא SM, האות S מציינת שהשמן מיועד למנועי בנזין מהמילה Spark ניצוץ והאות M היא האיכות הכי גבוהה לפי סדר האותיות באנגלית

מחיר שמן נע בין 90 ל 100 ש"ח 5 ליטר.

חברות פורד ומזדה משתמשות בשמן הזה.

S - Service C -Commercial

איזה SPARK?

איזה איכות גבוהה? אלה סטנדרטים חדשים, יותר קשוחים, אבל לא אומרים כלום לגבי האיכות.

אז לא רק שאתה טועה - אתה גם מטעה!

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
צמיגות השמן מתאימה ועוד איך, רוב הייצרנים היפנים עבורו לשימוש בשמן בדרגת צמיגות נמוכה יחסית גם מסיבות של הורדת צריכת הדלק.

ארשה לעצמי להוסיף כי על פי מהנדסים יפניים התנעות בוקר הן קריטיות לשחיקת המנוע, לכן מומלץ על צמיגות שמן נמוכה.

דרגת צמיגות זו מתאימה לטמפ' חיצונית של עד 40 מעלות צלזיוס.

אוסיף גם פה כי שמן סינטטי מלא איכותי יהיה עמיד יותר בטמפרטורת עבודה גבוהה מאשר שמן חצי סינטטי.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
S - Service C -Commercial

איזה SPARK?

איזה איכות גבוהה? אלה סטנדרטים חדשים, יותר קשוחים, אבל לא אומרים כלום לגבי האיכות.

אז לא רק שאתה טועה - אתה גם מטעה!

הוא לא מטעה ולא טועה, כך בדיוק נקרא התקן: דירוג איכות, וניתן לומר בודאות ששמן מנוע עומד בתקן SM יותר איכותי משמן מנוע העומד בתקן SL ולכן הוא יכול לעמוד בסטנדרטים יותר קשוחים.

לגבי הבלבול של אות ה S=Service או spark זה בסדר גמור, כול עוד מבינים שה S הוא קידומת דרוג האיכות למנוע בנזין וה C הוא דירוג לשמן למנועי דיזל לפי תקן API.

קצת סדר:

שמן רב עונתי הוא שמן המתאים לכל עונות השנה ולכן כמעט כל שמן בעל צמיגות רב דרגתית תואם להגדרה.

הצמיגות המדוברת בשרשור מומלצת על רוב יצרני הרכב כצמיגות העדיפה ולאו דווקא ע"י המהנדסים היפנים, מטעמים של זיהום אויר, מקדם החיכוך הנמוך מהווה התנגדות יותר נמוכה לתנועת הבוכנה בצילינדר ומשפיע באופן חיובי על תצרוכת הדלק, במיוחד בטמפ' נמוכות והנעה קרה, כמובן לא לצפות לשיפור מדהים בתצרוכת הדלק וזהירות מתצרוכת שמן שעלולה להגיע בשימוש בשמן בעל צמיגות כזו למנוע מבוגר.

אין זה אומר שלא ניתן להשתמש בשמן בעל צמיגות יותר צרה שמתאימה לאקלים המקומי ובאמת שמן 15W-40 גם יעשה את עבודתו נאמנה בכל השנה כמעט בכל איזורי הארץ.

בבחירת סוג השמן חשוב בראש ובראשונה להתבסס על הוראות היצרן לדירוג איכות המינימאלי מתאים ואת הצמיגות להתאים לפי השוק (לא לכול שמן בצמיגות מסווימת יש את הדירוג האיכות המתאימה או סנתטי מלא, למי שמעוניין) ולפי האקלים כמובן.

לעיתים יש ליצרן השגות לגבי איזה צמיגות לא מומלצת לשימוש, אז לא להתחכם בעניין הזה, גם אם נפלת על גלון במבצע.

פורסם

אני ממלא אגיפ 5-30 סינטטי מלא, API SL ACEA A 3 וזה בדיוק התקן הרשום למאזדה שנת, 2004 בספר הנהג, וזה בדיוק מה שרשום על הגלון . אגיף חברה מוקרת בעולם , וגלון עולה קרןב ל 200 ש"ח , זה שאוטו דיפו מוכרים במיבצע זה (רווח נטו שלי) . לחברה תחנות דלק רבות בעולם והיא מוקרת מאוד , אז זה אומר שהשמן פחות טוב ? יש חברות שמוכרות ב400 ש"ח סינטטי מלא , אבל זה עדיין לא אומר שאגיפ לא שמן פחות טוב.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

לפני כשנה קראתי מבחן מעבדה השוואתי בין כמה שמנים סינטטיים בצמיגות 0W/40

מהטובים ביותר ציינו VALVOLINE, BRITISH PETROLIUM

AGIP TECSINT 0W/40 בכלל לא נכנס למבחן השוואתי כי פשוט לא עמד בצמיגות המצוינת על האריזה.

פורסם

אז איזה שמן סינטטי מלא כן מומלץ ע"פ בדיקות וגם זמין לקניה חוץ מוולווליין (היו גם זיופים ) במחיר סביר ?

פורסם

ברשותי יותר מ-10 רכבים שדורשים שמן בצמיגות 5W/30 וכמעט תמיד הייתי משתמש רק בסינטטי מלא. ניסיתי כמעט את כל מה שיש בארץ ועדיין לא מצאתי תשובה חד משמעית מה כדאי ומה עדיף.

VALVOLINE הרבה מדי יקר, ושלא פגשתי בזיופים

AGIP קצת יקר מדי לאיכותו ולא ברור חד משמעית האם הוא אמיתי או בחלקו זיוף/מדולל

כיום אני משתמש בAGIP בחלק מהרכבים וחלקם האחר בACDELCO SUPREME PLUS סינטטי. לא יקר, אריזות נוחות 5 ליטר, סביר בהחלט.

אפשר לרדת עוד במחיר ולהשאר עם סינטטי מלא +ZIC A דגרת API SM בסביבות ה-90 שקל ל-4 ליטר. יותר מזה אין לאן לרדת, רק לחצי סינטטי, ואז יש מבחר גם אך המחיר לא בהכרח יותר זול.

פורסם
ברשותי יותר מ-10 רכבים שדורשים שמן בצמיגות 5W/30 וכמעט תמיד הייתי משתמש רק בסינטטי מלא. ניסיתי כמעט את כל מה שיש בארץ ועדיין לא מצאתי תשובה חד משמעית מה כדאי ומה עדיף.

VALVOLINE הרבה מדי יקר, ושלא פגשתי בזיופים

AGIP קצת יקר מדי לאיכותו ולא ברור חד משמעית האם הוא אמיתי או בחלקו זיוף/מדולל

כיום אני משתמש בAGIP בחלק מהרכבים וחלקם האחר בACDELCO SUPREME PLUS סינטטי. לא יקר, אריזות נוחות 5 ליטר, סביר בהחלט.

אפשר לרדת עוד במחיר ולהשאר עם סינטטי מלא +ZIC A דגרת API SM בסביבות ה-90 שקל ל-4 ליטר. יותר מזה אין לאן לרדת, רק לחצי סינטטי, ואז יש מבחר גם אך המחיר לא בהכרח יותר זול.

שאף אחד מהם לא שמן סינטטי מלא.

כל אלו עירבוב של קבוצות 3+4 (hydrocracked+PAO)

וZIC בכלל כולו הידרוקרקינג. גם AGIP HTS כזה.

שמן סינטטי יעלה בערך 50 ש"ח לליטר.

כל השאר - שמן מינרלי שבמאפיינים מתקרב לשמן סינטטי

פורסם
שאף אחד מהם לא שמן סינטטי מלא.

כל אלו עירבוב של קבוצות 3+4 (hydrocracked+PAO)

וZIC בכלל כולו הידרוקרקינג. גם AGIP HTS כזה.

שמן סינטטי יעלה בערך 50 ש"ח לליטר.

כל השאר - שמן מינרלי שבמאפיינים מתקרב לשמן סינטטי

לא יודע , על אגיפ רשום סינטטי מלא (פול סינטטי). לא בלנד ולא היי טכנולוגי סינטטי. בשמן מוטקרפט שמיועד למאזדה רשום סינטטי בלנד ובמספר חנויות לא מצאתי סינטטי מלא. מה גם שרשום אליו מקדימה 5-30 בגדול ומאחור בקטן 5-20 בתוך עיגול לבן וקטן . לא הבנתי למה אגיפ מדולל ולא מתאים . למרות חיפוש בלא מעט חנויות היה קשה למצוא 5-30 חצי סינטטי או 5-30 סינטטי מלא של חברה מכרת.

על אגיפ רשום בדיוק את התקן שרשום בספר רכב . לא ניראה לך שהשמן יחזיק 10K לאחר קיצור טיפול מ 15K ומרבית הנסיעות מחוץ לעיר?

פורסם
לא יודע , על אגיפ רשום סינטטי מלא (פול סינטטי). לא בלנד ולא היי טכנולוגי סינטטי. בשמן מוטקרפט שמיועד למאזדה רשום סינטטי בלנד ובמספר חנויות לא מצאתי סינטטי מלא. מה גם שרשום אליו מקדימה 5-30 בגדול ומאחור בקטן 5-20 בתוך עיגול לבן וקטן . לא הבנתי למה אגיפ מדולל ולא מתאים . למרות חיפוש בלא מעט חנויות היה קשה למצוא 5-30 חצי סינטטי או 5-30 סינטטי מלא של חברה מכרת.

על אגיפ רשום בדיוק את התקן שרשום בספר רכב . לא ניראה לך שהשמן יחזיק 10K לאחר קיצור טיפול מ 15K ומרבית הנסיעות מחוץ לעיר?

ממש לא!

שמן הנ"ל עדיף להחליף אחרי 7k-8k ק"מ. כך נוהגים בארה"ב וכך נוהגים ביפן. הם מחליפים שמן כל 5000 מייל.

קודם כל זה תמיד בריא לאוטו שמן טרי.

אם רב הנסיעות בתוך העיר - תחליף שמן כל 7500 ק"מ או פעם בחצי שנה. ונוזל ברקסים פעם בשנה.

אלה תנאים קשים לאוטו...

עכשיו לגבי "רשום סינטטי מלא ":

היצרנים לא מתביישים לרמות ורושמים על שמנים שלא סינטטיים - סינטטי מלא. אכן, המאפיימים של שמן מינרלי, שעבר תהליך הידרוקרקינג, מתקרבים לאלו של סינטטי, אך זה עדיין לא עושה אותו סינטטי. לפי API שמנים מקבוצה III (הידרוקרקינג) הם סינטטיים. לכן בארה"ב זה חפיף יותר. מבחינה משפטית, אין בעיה לקרוא לשמן מינרלי (שעבר ניקוי יסודי ושינו קצת מבנה מולקולרי של השמן - הידרוקרקינג) סינטטי. וכך עשו קסטרול. אך הצרכן חייב להיות מודע לקומבינה עולמית.

בסך הכל שמן הידרוקרקינג הוא לא רע, אך כשאתה קונה "סינטטי" כנראה שאתה באמת רוצה סינטטי ולא תחליפי, שבכלל לא דיברנו על הצד השלילי שבשמן הזה.

בסופו של דבר, שמן מינרלי (הידרו) עדיף להחליף כל 7500 ק"מ

נ.ב.

עכשיו אתה מבין את ההבדל בין שמן סינטטי ב 300-400 ש"ח ושמן סינטטי ב 100-150 ש"ח?

העיקר שמחנות יגידו "זה סינטטי סינטטי וזה סינטטי פשוט" :(

"ושלא יעבדו עליכם..." ©

פורסם

אין כאן שום קומבינה ובהעדר תקנים מסודרים למהו בדיוק שמן סינטטי אז יש פרשנות לכאן או לשם.

יתרה מכך, גם באיגודים שונים של תעשיות הנפט יש מחלוקת על מהו סנטטי אמיתי והאמת שלנו, הצרכן, זה פחות קריטי.

אם נקפיד לקנות שמן עם אמא ואבא, כמו השמנים שהוזכרו בשרשור הזה, השמן עומד בתקנים של יצרני רכב ומנועים, כמו למשל תקן VAG, קטרפילר, מאן, דיטרוייד דיזל וכדומה והשמן יהיה בעל דירוג תואם להוראות היצרן אז אנחנו בצד הנכון של המפה ואל לנו להיות מוטרדים יותר מידי מוקנספירציות וקומבינות בסדר גודל עולמי.

הא כן, כמעט שכחתי, להחליף שמן למנוע מודרני, כל חמשת אלפים קילומטר, זה פשוט לא כלכלי ומיותר לחלוטין, אז שלא יעבדו עליך...

פורסם

אני משתמש וולווליין 5-50 על השמן רשום RACING והוא 5 ליטר.

המחיר הוא באיזור ה180 עם יש לך את ההנחות הנכונות אצל ג'אן ברחוב המסגר (חנות חלקי חילוף של פיג'ו וסיטרואן.)

אני מאוד מרוצה מהשמן! אחרי ניסיון מר של ELF 5-40.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם
ממש לא!

שמן הנ"ל עדיף להחליף אחרי 7k-8k ק"מ. כך נוהגים בארה"ב וכך נוהגים ביפן. הם מחליפים שמן כל 5000 מייל. - ומאיפה המידע הזה ? האם הנחיות הייצרן אומרות להחליף כול 5K מייל שמן מנוע ביפן ?

אם רב הנסיעות בתוך העיר - תחליף שמן כל 7500 ק"מ או פעם בחצי שנה. ונוזל ברקסים פעם בשנה. - מיותר ולא כלכלי (יש רכבים שמחליפים אחת ל-3 שנים נוזל בלמים)

אלה תנאים קשים לאוטו... - לאיזה תנאים קשים אתה מתכוון בדיוק ?

©

אני לא רואה שום צורך להחמיר את הטיפולים לרכב מעבר להמלצות הייצרן בתנאי נסיעה רגילים.

איזה כייף לי :)

פורסם
ממש לא!

שמן הנ"ל עדיף להחליף אחרי 7k-8k ק"מ. כך נוהגים בארה"ב וכך נוהגים ביפן. הם מחליפים שמן כל 5000 מייל.

אם רב הנסיעות בתוך העיר - תחליף שמן כל 7500 ק"מ או פעם בחצי שנה. ונוזל ברקסים פעם בשנה.

אלה תנאים קשים לאוטו...

עכשיו לגבי "רשום סינטטי מלא ":

היצרנים לא מתביישים לרמות ורושמים על שמנים שלא סינטטיים - סינטטי מלא. אכן, המאפיימים של שמן מינרלי, שעבר תהליך הידרוקרקינג, מתקרבים לאלו של סינטטי, אך זה עדיין לא עושה אותו סינטטי. לפי API שמנים מקבוצה III (הידרוקרקינג) הם סינטטיים. לכן בארה"ב זה חפיף יותר. מבחינה משפטית, אין בעיה לקרוא לשמן מינרלי (שעבר ניקוי יסודי ושינו קצת מבנה מולקולרי של השמן - הידרוקרקינג) סינטטי. וכך עשו קסטרול. אך הצרכן חייב להיות מודע לקומבינה עולמית.

בסך הכל שמן הידרוקרקינג הוא לא רע, אך כשאתה קונה "סינטטי" כנראה שאתה באמת רוצה סינטטי ולא תחליפי, שבכלל לא דיברנו על הצד השלילי שבשמן הזה.

בסופו של דבר, שמן מינרלי (הידרו) עדיף להחליף כל 7500 ק"מ

נ.ב.

עכשיו אתה מבין את ההבדל בין שמן סינטטי ב 300-400 ש"ח ושמן סינטטי ב 100-150 ש"ח?

העיקר שמחנות יגידו "זה סינטטי סינטטי וזה סינטטי פשוט" :(

"ושלא יעבדו עליכם..." ©

ממש לא הבנתי כלום . אני יודע שחצי סינטטי זה שמן מינראלי ומתוסף בחומרים שונים ששומרים על איכות השמן לאורך זמן . שמן סינטטי מלא כשמו הוא שמן מחומרים סינטטים בלבד . אורך חיי שמנים אלה הוא עד פי שלוש או ארבע יותר משמן מינראלי רגיל ,ואמור לעמוד בתנאים קשים ומאמצים קיצונים של המנוע. נכון שבחנות אומרים לך שהשמן סינטטי מלא ובפועל לפעמים הוא בלנד או היי טכנולוגי שהוא בעצם חצי סינטטי ובגלל זה צריך לקרוא מה כתוב על האריזה. כמו כן רשמת ששמנים API 3 הם סינטטי מלא וזה בול מה שרשום על אגיפ. אז מה הבעיה ? ולהחליף כל 7500 ק"מ זה ממש מוגזם , אני מחמיר ומחליף ב 10000 ק"מ שהנסיעות ברובם מחוץ לעיר ולדעתי השמן יכול להחזיק הרבה יותר ק"מ . :shock:

פורסם

היצרנים מפרסמים שגרת טיפולים בתנאי נסיעה רגילים ובתנאי נסיעה קשים (מוניות, רכבים שנוסעים בעיקר בתוך העיר ונסיעות קצרות, רכבים גוררים וכו').

בניגוד למרק (שסבור שאין טעם להחמיר מעבר לשגרת הטיפולים בתנאי נסיעה רגילים) אני חושב שאין טעם להחמיר מעבר לשגרת הטיפולים בתנאי נסיעה *קשים*. לפיכך, אני סבור שבהחלט יש טעם בלהחמיר עם שגרת הטיפולים הרגילה.

בעניין השמן: תוסיפו לסטטיסטיקה שאני משתמש בשמן של TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W30 העומד בתקן ACEA C2 & A5/B5. אני מחליף שמן ומסנן מקורי כל 20,000 ק"מ (שהם 10 חודשים בלבד, כ 2000 קמ לחודש). מחירו של שמן כזה: כ 200 שח +מעמ ל 4 ליטר (זול זה לא).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...