Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה הבאתי 1.8T AUDI A3 שנת 1997 האוטו מבחינה מכנית מצויין בלמים,בולמים וכו.

יש לי בערך 15 אלף שקל פלוס מינוס להשקיע עליה.

חשבתי לכיוון טורבו יותר גדול,אבל אז לך תדע אם המנוע יחזיק בכול זאת מנוע 97 שבטח כבר לא עמיד כמו ביום שהוא יצא מהמפעל.

אשמח לדעת איך אני יכול לנצל את התקציב כמה שיותר טוב על מנת לקבל כמה שיותר.

פורסם

אני מניח שהתכוונת לשיפורי מנוע אז הנה ההצעות שלי:

השיפור הכי משמעותי שתרגיש בהשקעה הכי מינימלית יחסית זה צ'יפ.

במנוע מוגדש נותן שיפור של 30-40 כ"ס ומעלה גם את הקג"מ,

השקעה של 2500 שקל בערך עם פילטר פתוח שתהיה חייב להחליף.

אתה יכול להחליף צנרת לצנרת פתוחה ולשים דוד ספורטיבי, השקעה של עוד 4000 שקל בערך כולל הרכבה.

אינלט סיליקון, לא חייב אבל משפר נשימה בסל"ד גבוה - באיזור ה-1000 שקל.

סדנת E&A בבני ברק מתמחים בוואגיות ויוכלו לעזור לך במה שתרצה.

גם G-DUB בראשון לציון מומלצים מאוד.

אלה השיפורי מנוע למתחילים יחסית בהשקעה די זולה יחסית, 7500 שקל וזה רק חצי מהתקציב שלך.

אני אישית במה שנשאר לי הייתי משקיע בסט בולמים קפיצים או קוילאוברים כדי לשפר גם את ההתנהגות.

כמו כן כדאי שתבדוק את מצב הצמיגים שלך, דבר חשוב ביותר גם לבטיחות וגם להעברת כוח המנוע לכביש.

בהצלחה ! :wink:

פורסם

צ'יפ = כ2000 ש"ח ואפשר גם פחות,מומלץ האבסולוט שהוכיח את עצמו ברכבים דומים רבים (E&A)

אינלט מסיליקון לשיפור הנשימה,עד 1000 ש"ח כולל התקנה

פילטר פתוח - חובה עם צ'יפ,כ400 ש"ח

פורק פנימי,50/50,חיצוני (לרכב בעל מצערת אלקטרונית,משנים מסויימות),אפשרי ומומלץ בסטאפ כזה (חוזק הקפיץ לעומת המקורי)

אח"כ צנרת מלאה 2.75 כולל דוד אחורי (כגון סברינג) סיפור שנע בין 3500 - 5000 בסדנה של סרדין לעומת הזול בE&A וGI DUB

קולר חזית מוגדל - יתכן שתצרך לוותר על פנסי הערפל לצורך העברת צנרת הגדישה לקידמת הרכב,3000 - 4000 ש"ח

יש כמובן עוד כמה דברים מהצד כגון בוסט קונטרול (שליטה טובה יותר בגדישה) ומשאבת דלק מחוזקת,פלאגים איכותיים וכ"ו

כל זה על טורבו מקורי (K03/S) יגיע למיצוי של כ220 כ"ס,להתקדם הלאה זה רק עם החלפת הטורבו,אם תפנה לכיוון הזה (בעתיד) הצנרת,הקולר חזית והאילנט ישארו גם בסט אפ המשודרג אגב

התנהגות

קויילאובר\בולמים וקפיצים (מונמכים כ35 מ"מ) ינועו בין 3000 ש"ח לV-MAXX לדוגמא עד לסכומים גבוהים מאוד שיגרדו את 10K מלמטה (ואולי גם למעלה בסדרות הגבוהות :wink:),אני מדבר על סטים של אייבך לדוגמא

צמיגים,כתלות בקוטר הג'אנט,15 - 17,צמיגים מומלצים הם הטויו T1R,יוקהמה S DRIVE,קונטיננטל וכ"ו

עלותם נעה (לרביעייה) בין 1500 - 2500 בערך כתלות כמובן במידת הצמיג

בלמים,המקוריים מצויינים (LUCAS) לגבי החלפיים תריץ חיפוש (OMP,FERODO,GREEN STUFF...)

זה בערך הבסיס

לי אישית יש A3T 2003 ידנית

והסט אפ שלי כולל את מה שרשמתי חוץ מהצנרת,קולר החזית והבוסט קונטרול

אולי בעתיד ואולי לא :wink:

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

ליפני הכול הייתי מציעה לך לעשת יישור קו ואז להתחיל עם כול השיפורים

MKVI GTI 2011

למכירה דאבל דין alpine w505

פורסם

השאלה הראשונה שצריכה להישאל היא: האם הרכב ידני או אוט'?

אם ידני- ראה תשובות מעלה.

אם אוט'- נצל את התקציב להסבה לידני + צ'יפ+ פילטר+ אינלט.

לא לשכוח- הרכב די וותיק על הכביש ולכן כל תוספת כוח תצריך חיזוקים ו/או החלפות של חלקים "עייפים" אחרים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

מחזק את ההודעה בקשר ליישור קו.

אני מכיר מישהו גם קנה רכב קצת ישן מדובר אבל בגולף GTI.

בכל מקרה היה לו 20 אלף לשיפורים.

הבנאדם השקיע גם בצ'יפ קולר צנרת וכל שאר הדברים ואפילו האנשים שהרכיבו לו את כל הדברים האלו אמרו לו שכדאי לו מאוד להתחיל ביישור קו רציני על הרכב.

הוא כמובן לא הקשיב ומה קרה לאחר מכן:

החלפת טורבו,קלאץ',ראש מנוע ובלוק מנוע ועוד כל מיני דברים קטנים.

ככה שאני מציע להתחיל ביישור קו רציני איפה שניתן ורק אז לחשוב על שיפורים.

פורסם

תודה לכולם על העזרה אבל היום בחורה חמודה נכסה בי מאחורה ברמזור כי כנראה הפלאפון הפריעה לה להתאפר ולבדוק אם הסיליקון בציצי לא נוזל,היא נכנסה בי מאחורה בערך ב40 קמ"ש ונכנסתי באוטבוס של אגד שהיה מלפני,האוטו כנראה ירד מהכביש,ואני עם עם אף שבור כי נכנסתי מהמכה בהגה.

פורסם

תוך כמה זמן יופיע השרשור הבא :התייעצות לפני קנייה , STI או EVO .

תרגיש טוב , ובהצלחה אם חברות הביטוח .

• תוכן חדש...