Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כפי שאומרת הכותרת יש לי רנו קליאו אליזה שנת 98 אוטומטית. אני לאחרונה התחלתי לעבוד במקום שהוא כ60 ק"מ הלוך ושוב מהבית שלי שבעצם כל הנסיעה זה כביש ראשי (כביש 40). אני התחלתי לבדוק באובססיביות את הצריכה של הרכב בנסיעות יוצא לי צריכה של 1:10.73

השאלה אם צריכה זו נורמאלית? הרכב בעבר היה צורך 1:12.5 בערך. אבל זה הייתה נסיעה ללא רמזורים במהירות קבועה של 110 ק"מ (ערד באר שבע למי שמכיר את הכביש).

הפעם עברתי לאיזור שיש בו מלא רמזורים מנס ציונה עד מסמיה. אני יוצאת מאוד מוקדם כדי לחסוך את הפקקים.

אני נוסעת במהירות של 110 קמ"ש.

האם צריכה זו נחשבת נורמה? או לקחת את הרכב לבדיקה של 4 גזים?

פורסם

בקליאו הידנית של חברתי (גם אליזה 98 ), שנוסעת כ-110 קמ"ש כל יום למרחק דיי דומה, הצריכה (כולל חיפושי חניה מינימליים בעיר) עומדת על כ-1:12.5 למיכל. לכן אני לא מתפלא על התוצאות שאת מדווחת עליהם כעת, אבל קצת מופתע שהאוטומט שלך עשה משהו דומה מאוד לידני שלנו.

אני חושב שהקליאו מעל 100 קמ"ש מתחילה להראות אפקטיביות פחותה משמעותית בדלק, לעומת 100 או 90 קמ"ש, אבל אולי זה הכל בראש. מציע לבדוק לחץ אויר בצמיגים כצעד מקדים. לא מאמין שיהיה מה לעשות מעבר למצב הנוכחי.

ההבדל אינו גדול כ"כ, ורמזורים הם אויב לצריכת דלק.

פורסם

קודם כל, 110 היא לא המהירות המומלצת לשם שיפור צריכת הדלק, נסי את איזור ה 90.

דבר שני, בכביש הזה יש הרבה רמזורים וכל קשר למושג "גל ירוק" מקרי בהחלט, ככה שאומנם רוב הנסיעה שלך היא בין-עירונית אבל עם הרבה עצירות ונסיעות. כל זמן שהרגל לא עדינה על הגז והמזגן פועל צפי לצריכת דלק גבוהה.

אגב, תכנון נכון של בלימה לקראת רמזור גם תורם לשיפור צריכת הדלק. עזיבה מוקדמת של דוושת הגז ו"גלישת" הרכב לכיוון הרמזור תשפר את צריכת הדלק ותפחית את בלאי הבלמים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה רבה על התגובות, אכן הרמזורים בדרך זו הם מהשטן. אני יודעת שיחסית הרכב מאוד חסכוני מדלק. פשוט לאחר שעשיתי את השינוי הזה של נהיגה בכביש 40 נורא דאגתי שאולי משהו לא תקין ברכב שהצריכה קפצה ל10. בכל אופן בקדמיים אכן צריך למלא אוויר ואני אעשה זאת באחוריים מילאתי לא מזמן. אני אנסה להתחיל לנהוג לאט יותר לשם חסכון בדלק...

פורסם

עצתי לך תמלאי כשהצמיגים קרים , טיפונת יותר כלומר 3 אחוז יותר ככה בממוצע תסעי תמיד עם מספיק אויר.

בעקרון עם ידני מגיעים ב 90 קמש ל 17 ק"מ לליטר במקסימום. בלי מזגן.

פורסם

תסגור חלונות וסע לבד בלי מזגן צמיגים מלאים (פלוס 3 אחוז - 5 אחוז ) ובלי מטען ב 90 קמ"ש עד שהרגל תכאב..ידנית...

אגב יש לכם חוברת טיפולים לקליאו (שניתן לצלם גם אם היא ריקה) ?

איפה אתם מטפלים ברכב (אחרי שטכנוקר נסגר) ?

תודה

פורסם

לי גם יש קלאו 98 אוטומט אני עושה כל יום 12 ק"מ בתוך העיר פעמיים בשבוע כראיאל עכו 50 ק"מ הלוך ושוב ופעמיים כרמיאל חיפה 110 ק"מ הלוך ושוב יוצא לי בממוצע 11.5 עם מזגן.

הפעם היחידה שיצא לי נתון יותר גבוה זה שנסעתי לצאלים כל הדרך 110 עם מזגן יצא לי 12.7

אני מאמין שאם הייתי נוסע לשם לבד במהירות של 90 בלי מזגן הייתי מגיעה אולי ל 14

פורסם
עצתי לך תמלאי כשהצמיגים קרים , טיפונת יותר כלומר 3 אחוז יותר ככה בממוצע תסעי תמיד עם מספיק אויר.

.

צמיגים קרים כן . לחץ אויר לפי הוראות היצרן בילבד לא יותר ולא פחות , וליבדוק פעם בשבועים לחץ אויר . מה שהיא לא תשלם בדלק היא תשלם על בלאי מואץ בצמיגים ובולמים לאורך זמן .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

דני איך לעזעזל הגעת לנתונים כאלה מרשימים?!?! אתה נוסע על 110 קמ"ש וכל יום 50 ק"מ הלוך ושוב ויש לך אוטומט ואתה מגיע ל11.5???? אולי אני צריכה לבדוק את האוטו?? יש לך הרבה רמזורים? כי בכביש 40 במיוחד בכיוונים שאני נוסעת יש אין סוף רמזורים כל ק"מ רמזור !!!

זהו מעכשיו במיוחד מאז שהדלק עלה אני מעדיפה לשלם בזמן ולהגיע הבייתה או לעבודה 5 דק' מאוחר יותר ולחסוך בדלק אני מעכשיו נוסעת רק על 100!!! והעצה על הורדת הרגל מהגז כשני רואה רמזור אדום בהחלט אנצל זאת אפילו ניצלתי זאת הבוקר.

האמת הבוקר הייתה נסיעה כיפית ביותר בלי פקקים בלי רכבים, אולי זה קשור לעובדה שאני יוצאת מהבית ב06:20 :)

חבל שזה לא כך בדרך חזור!!! כשאני יוצאת ב16:00 משום מה הכבישים מפוצצים!! במיוחד הצומת הארורה בפארק המדע שאני פונה ימינה לנס ציונה....

אני אמלא היום את הגלגלים הקדמיים ואבדוק מה מצב האחוריים.

וNEON12 בנוגע לטיפולים, אף פעם לא עשיתי טיפולים במוסך מורשה של רנו. יש לי מכר שהוא עובד במוסך ויש לו ידי אומן, הבאתי לאחרונה את הרכב אליו לטיפול 120,000 הבנאדם אלוף עשה לי טיימינג ועוד כל מיני (רק הטיימינג ברנו בלי עבודה עולה 1000) הוא לקח לי רק על החומרים 990 שקל בערך. הבנאדם אלוף! גם כל פעם לפני טסט אני באה אליו, הוא בודק מה צריך להחליף לסדר לפני הטסט ואנחנו עושים את זה (עזוב שיש לי קומבינות גם במוסך של הטסטים, ככה זה בב"ש) :D

פורסם

לא הבנת אותי נכון.

בפעם היחידה שנסעתי רחוק וזה היה לצאלים היינו 4 חברה ברכב עם תיקים מפוצצים ( בדרך לצו 8 ) עם מזגן הרכב עשה כמעט 1:13 במהירות קבועה של 110 בכביש 6

במשך השבוע אני נוסע מכרמיאל לחיפה 110 ק"מ הלוך ושוב במהירות קבועה של 90 קמש וגם מכרמיאל לעכו שזה יוצא 50 ק"מ במהירות קבועה של 90 קמש ואף פעם לא עברתי את ה 1:12 זה תמיד יוצא 1:11.5 אם יש לך רמזורים ואת עם מזגן הגיוני בהחלט שיוצא לך אחד ל 10 ומשהו.

אני מצטער שלא קניתי כזה ידני אבל אני מאוד מרוצה מהקלאו שלי!

פורסם

האמת שיחסית לזה שהוא אוטומט הוא חסכוני בדלק משהו יופי, וגם העברת ההילוכים שלו יחסית מאוד חלקה.

אני מתה על הרכב שלי לא נראה לי אני אמכור אותו אחכה שהוא ימות מוות טבעי :)

כן המזגן לפעמים דולק און אוף המזגן אצלי מצויין הוא ממש מקפיא! אבל זהו אני מתחיל לרדת במהירות, הכל כדי לחסוך דלק!

פורסם

לידיעה : מחיר הדלק עולה ביום ראשון בלילה ל 6.14 ש"ח ל 95 אוק' .

סעו 80 קמ"ש אולי הצריכת דלק תרד . :-P

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

כן קראתי את הכתבה הזאת וקיללתי כל הדרך אל הבנק, גם כן 11% עליה מעניין אם אני אבקש מהמעבידים שלי העלאה במשכורת של 11% על הדלק זה ייתפוס.

• תוכן חדש...