Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפניי כשבועיים אבי לקח את רכבו לטיפול גדול ,ולאורך כל הטיפול היה נוכח ליד הרכב , בטיפול הוחלפו הרבה חלפים אך לא אפרט מכיוון שזה לא רלוונטי, בסוף הטיפול הוא קיבל חשבון מפורט ושם לא היה מצוין שהוחלפו המצתים/פלאגים, וגם בזמן הטיפול הוא בעצמו לא ראה את המכונאי מחליף את הפלאגים, בנוסף יש לציין שבמבט מלמעלה על המנוע לא רואים את מקומם של הפלאגים על הראש כמו שבדר"כ ניתן לאבחין ברכבים שונים , האם ייתכן שברכב הספציפי הזה(ליאנה 06)אין בכלל פלאגים, אשמח לשמוע את דעתכם בעניין?

פורסם

בכל מנועי הבנזין יש פלאגים, להיפך ממנועי דיזל שלהם אין פלאגים.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

יש מצתים, אך הוראת היצרן קובעת כי יש להחליפם כל כמה עשרות אלפי קילומטרים ולא בכל טיפול שגרתי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לפניי כשבועיים אבי לקח את רכבו לטיפול גדול ,ולאורך כל הטיפול היה נוכח ליד הרכב , בטיפול הוחלפו הרבה חלפים אך לא אפרט מכיוון שזה לא רלוונטי, בסוף הטיפול הוא קיבל חשבון מפורט ושם לא היה מצוין שהוחלפו המצתים/פלאגים, וגם בזמן הטיפול הוא בעצמו לא ראה את המכונאי מחליף את הפלאגים, בנוסף יש לציין שבמבט מלמעלה על המנוע לא רואים את מקומם של הפלאגים על הראש כמו שבדר"כ ניתן לאבחין ברכבים שונים , האם ייתכן שברכב הספציפי הזה(ליאנה 06)אין בכלל פלאגים, אשמח לשמוע את דעתכם בעניין?

ברור שיש פלאגים, לא תמיד הם נגישים וזה לרוב ברכבים שמחליפים פלגים בתדירות מאוד נמוכה, 90000 ק"מ ומעלה!

פורסם

סביר להניח שמדובר במנוע VVT, במקרה כזה יתכן והפלאגים הם מסוג אירידיום ומוחלפים לאחר כ-90 עד 120 אלף ק''מ.

אהרון נחשוני, קצין בטיחות תעבורה (מ.ר. 88374)

פורסם

בדוק בספר הרכב או עם הייבואן איזה סוג של מצתים יש לך, יש מצתים מחומרים שונים שיכולים להחזיק עד 100 אלף קילומטר יותר ולכן אין תורך להחליפם בכל טיפול, דבר שהוא גם די יקר...

בכל מקרה אלא אם כן יש לך ליאנה דיזל, או מנוע סילוני יש לך מצתים:-D

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ שרשור ישן עם שאלה דומה.

ליאנה שנת 2003,כפי שפותח השרשור סיפר, גם אני הייתי בטיפול עם הרכב ובאמת גם לי לא החליפו פלאגים(70 אלף הרכב עבר),כששאלתי את המוסכניק שלי הוא אמר שלפי הקילומטרז אין עדיין צורך והסביר שצריך כל 90 אלף להחליפם, ביקשתי בכל זאת לראותם והסתבר שתחושת הבטן שלי הייתה נכונה ובפנים היו פלאגים רגילים(יש לציין שהרכב נקנה מיד ראשונה פרטית שכביכול טיפל במורשה בלבד), כמובן שהחלפתי לפלאגים שהוא המליץ(90DENSO שקלים לפלג..יקר??).

שאלתי היא האם השימוש בפלג רגיל יכול לגרום נזק לטווח הארוך? אין לי מושג ממתי הם שם,הרכב אצלי כשנה וזה טיפול שני שהוא עובר.

תודה לעונים.

פורסם
מקפיץ שרשור ישן עם שאלה דומה.

ליאנה שנת 2003,כפי שפותח השרשור סיפר, גם אני הייתי בטיפול עם הרכב ובאמת גם לי לא החליפו פלאגים(70 אלף הרכב עבר),כששאלתי את המוסכניק שלי הוא אמר שלפי הקילומטרז אין עדיין צורך והסביר שצריך כל 90 אלף להחליפם, ביקשתי בכל זאת לראותם והסתבר שתחושת הבטן שלי הייתה נכונה ובפנים היו פלאגים רגילים(יש לציין שהרכב נקנה מיד ראשונה פרטית שכביכול טיפל במורשה בלבד), כמובן שהחלפתי לפלאגים שהוא המליץ(90DENSO שקלים לפלג..יקר??).

שאלתי היא האם השימוש בפלג רגיל יכול לגרום נזק לטווח הארוך? אין לי מושג ממתי הם שם,הרכב אצלי כשנה וזה טיפול שני שהוא עובר.

תודה לעונים.

מחיר הפלאג של ליאנה נע בין 80 עד 90 ש"ח לפני מע"מ לפלאג ומחזיקים לפחות 90 אלף ק"מ.

לא מומלץ להשתמש בפלאג שלא מתאים לרכבך בגלל שאתה עלול לגרום נזק לכויילים ולפגוע בביצועי הרכב.

פורסם

אני מניח שאיילצבי מתכוון למצתי להט שיש במנועי דיזל ללא מסילה משותפת כדי לחמם את תא הבערה בהנעה כדי שהסולר יוצת. אלו לא פלאגים למרות שצורתם דומה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
מחיר הפלאג של ליאנה נע בין 80 עד 90 ש"ח לפני מע"מ לפלאג ומחזיקים לפחות 90 אלף ק"מ.

לא מומלץ להשתמש בפלאג שלא מתאים לרכבך בגלל שאתה עלול לגרום נזק לכויילים ולפגוע בביצועי הרכב.

זה ברור לי אבל הנזק אם קרה כבר קרה שלא בשליטתי, מה אני אמור להרגיש? כי ירידה בביצועים אין עד כמה שאני שם לב.

פורסם
אני מניח שאיילצבי מתכוון למצתי להט שיש במנועי דיזל ללא מסילה משותפת כדי לחמם את תא הבערה בהנעה כדי שהסולר יוצת. אלו לא פלאגים למרות שצורתם דומה.

זה לא קשור לשירשור, אבל גם במנוע מסילה משותפת יש פלגי חימום, רק שהם פועילם בטמפרטורות נמוכות יותר. וגם הצורה של פלג כזה ממש לא דומה לפלג הצתה רגיל.

http://www.turbocompressori.net/candelette_7.jpg

פורסם

בתור אחד ששם בעבר פלאגים לא מתאימים ממש (כן מתאימים לפי הקטלוג של היצרן מצתים, אבל לא ברשימת המומלצים של יצרן הרכב), היו פשוט בקפיירים וירידה בסחיבה בלבד.

אם לא היו לך סימפטומים בסיסיים שכאלה, אני מניח שנזק לא נגרם.

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...