Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום אני וחברי BV12 מהפורום, בני 18, הזמנו כרטיסים לפרנקפורט, גרמניה ל16 ביולי ואנחנו משכירים מכונית ל10 ימים.

הייתי רוצה לשמוע כמה עצות כמו, לאן לנסוע, גם אם זה למרחקים ארוכים וגם אם לא ואיפה כדאי לנו לבקר שם.

הטיול מתוכנן להתחיל בגרמניה ומשם לצרפת, אחרי זה הולנד וחזרה לגרמניה ולארץ .

אם יש לכם המלצות לאן לנסוע ומה לעשות באיזורים הנ''ל נשמח לשמוע אותם.

אנו נשמח גם לדעת מהם מחירי הדלק שם באירופה למי שיודע ואילו כבישים כדאי ומומלץ לנסוע.

אנחנו מתעניינים בעיקר במכוניות ובכל הדברים הקשורים לכך. . .

נודה מאוד למי שיעזור לנו וימליץ לנו על מקומות שונים לטייל בהם.

תודה מראש...

לידן וארתור.

פורסם

גרמניה וצרפת מדינות ענקיות עם המון מה לעשות בכל אחת מהן.

בהולנד יש בעיקר את אמסטרדם (ועוד כמה כפרי דייגים שכנים ואת עיר הבירה "האג").

כמה דברים שכדאי מאוד שתשימו לב אליהם ותיקחו בחשבון:

* בצרפת רוב הכבישים המהירים הינם כבישי אגרה אשר משלמים בכניסה אליהם או ביציאה מהם. (בנסיעה מפריז לברצלונה שילמנו ~200 אירו רק על כבישי אגרה!).

* הדלק בצרפת הוא, כנראה, הכי יקר במערב אירופה (בהשוואה בלתי תלויה (;)) שנערכה במהלך חודש אוקטובר 2008 ובמהלכה נבדקו מחירי הדלק בגרמניה, איטליה, שוויץ, צרפת, הולנד, ספרד ומונקו).

* בהולנד מאוד מקפידים על מהירות הנסיעה, הן בתוך העיר והן מחוצה לה. הולנד מלאה מצלמות מהירות.

בניגוד למדינות אחרות - דו"ח שקיבלת בהולנד על רכב גרמני יגיע לחברת ההשכרה בגרמניה וממנה עד לביתך בישראל (מנסיון - אתה מוזמן לחפש שרשור בנושא בOFF TOPIC).

* מאוד לא כדאי לעבור את המהירות המותרת בשוויץ. אמנם אין יותר מידי מצלמות (ואפילו פחות בכבישים מהירים) - אבל אם שוטר עם לייזר יעצור אותך (וכאלו יש הרבה) אתה עלול לבלות את הלילה במעצר והרכב יוחרם.

* שיחות טלפון/אינטרנט סלולרי בהולנד יקר בטירוף. בגרמניה המחירים עוד איכשהו סבירים.

בכל מקרה, אם אפשרי, קחו לפטופ, תתקינו סקייפי (במקרה הכי גרוע, תקנו שיחות חופשי למשך חודש לכל קווי בזק ב20 שקל) - וכשתגיעו לבית מלון/מוטל תתחברו לרשת האלחוטית שלו (גם אם זה עולה כמה יורואים בודדים) ותבצעו את השיחות שלכם (לא נחמד לחזור לארץ ולגלות חשבון מאורנג' על 9,800 ש"ח).

* בהמשך להמלצה הקודמת, במידה וכאמור יש לפטופ - תזמינו את המלונות/מוטלים/חדרי הארחה באותו יום. גם תקבלו מחיר זול יותר (חדרים של רגע אחרון) וגם המסלול שלכם יהיה גמיש ותוכלו לנסוע איך שבא לכם ולאן שמתחשק לכם.

* אל תשכחו לקחת GPS, רצוי כזה שתומך בTCM.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

נא לא לצטט הודעה קודמת.

תודה רבה על העצות אנחנו ניקח את הדברים שאמרת בחשבון.

ובכל זאת נשמח לקבל עוד הצעות .

יש המלצה לחברת השכרה למכוניות ? כרגע אנחנו די סגורים להשכיר בBUDGET ולהזמין מישראל.

פורסם

אתה בטוח שיש אפשרות להשכיר בגיל כזה צעיר ? לפי מה שזכור לי צריך הגבלה של גיל 24 לפחות בכמה מדינות להשכיר רכב (עוד פעם , כנראה שהזכרון שלי מטעה אותי )

פורסם
אתה בטוח שיש אפשרות להשכיר בגיל כזה צעיר ? לפי מה שזכור לי צריך הגבלה של גיל 24 לפחות בכמה מדינות להשכיר רכב (עוד פעם , כנראה שהזכרון שלי מטעה אותי )

כן אפשר להשכיר רכב מגיל 18 ורק בגרמניה בתנאי שיש לך רשיון מעל לשנה בתוקף.

פורסם

אנחנו ביררנו ומכוניות סטנדרטיות כמו פולו וגולף אנחנו יכולים להשכיר,השאלה היא האם יש עוד חברות חוץ מבאדג'ט,בשביל קצת תחרותיות במחיר?.

לנו הוצעה פולו ל10 ימים כולל כל הביטוחים וביטול השתתפות עצמית,ושני נהגים ב400 יורו,המחיר סביר לחודשי הקיץ ולתקופה כזאת?.

אנו גם נשמח להמלצות על מקומות מעניינים בארצות שציינו,כדי שנכניס אותם למסלול,שכרגע אנחנו מתכננים אותו.

תודה לכל המגיבים ולילה טוב.

פורסם

מנסיון העבר (מעל גיל 18 ומתחת ל21) - השכרה מSIXT ע"י הזמנה דרך האתר אינטרנט שלהם, תהיה הזולה ביותר.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

גם אנחנו בדקנו דרך SIXT.COM,אך המחירים שמוצעים שם הם גבוהים בכ-100 עד 150 יורו.

כאשר דיברנו עם נציג SIXT בארץ הוא אמר שצריך להיות מעל גיל 18 ושנתיים רישיון,ולנו יהיה רק שנה וחצי,לעומת זאת בבדג'ט התנאי הוא שנה רישיון.

פורסם

אין לי יותר מדי מה להוסיף, אך רציתי לשאול - כמה כסף אתם מתכננים להוציא ? (כולל טיסה, השכרה, דלק, מלונות, אוכל וכו' הכל כולל הכל)

אני גם כן חושב בכיון של טיול כזה ואשמח לדעת עלויות.

פורסם

מפרנקפורט בנסיעה דרומה לכיוון צרפת יש את ההונקנהיימרינג שהוא מסלול תחרותי לכל דבר ומארח כמה פעמים בשנה ארועים מוטוריים וסבבי מירוצים...המסלול נמצא בעיירה ששמה הוקנהיים.

מבלבד זה אין יותר מדי אטרקציות מוטוריות באיזור אבל אני כן יכול להמליץ על ביקור בהיידלברג שהיא עיר יפייפיה במיוחד בעונת הקיץ ויש שם טירה היסטורית ונוף מדהים ממנה...גם האנשים יפים והמרכז של העיר מאוד מאוד יפה וציורי. שווה ביקור.

בדרך משם לשטרסבורג שבצרפת אין כביש אגרה ככה שאין מה לדאוג לגבי זה וגם שטרסבורג היא עיר מדהימה עם כנסייה עצומה במרכז העיר שצריך לראות כדי להבין את גודל המקום הזה והוא גם פתוח לתיירים בד'כ.

אם משמם מועדות פניכם לכיוון הולנד, אז אתם חייבם כמובן לבקר בנורבורגרינג ( אמן ) שנמצא בעיירה ששמה אנדנאו... וכדי להגיע לשם בימי ראשון כי אז הפסטיבל המוטורי בשיאו...אם לא יוצא לכם להגיע ביום ראשון כדי לברר ימי פעילות מכיוון שהרבה פעמים חברות רכב משכירות את המסלול למבחנים.

הדלק בגרמניה לפני 10 ימים נע סביבות 1:25 - 1:35 אירו לליטר.

משם הדרך לאמסטרדם ממש לא מסובכת אבל כדי מאוד לשים לב לשלטי המהירות בגלל שאין מעבר גבולות בין גרמניה לאמסטרדם פרט לשלט לא גדול שמודיע על כך...בנוסף לשלטי הגבלת מהירות שלא היו קיימים כמה ק'מ לפני כן בתחומי גרמניה.

באמסטרדם עצמה אין בכלל מה לחפש עם רכב שכן אי אפשר להתנייד איתו בתחומי העיר המעניינים וממש לא כדי לאלתר חניה סטייל ישראל כי אז לא רק שתקבלו דוח אלא גם יסנדלו לכם את הרכב באופן פרטי ואז לך חפש מי עשה את זה וכמה הוא רוצה על זה...וחניה בחניון מסודר עולה בין 35- 60 אירו ליום שזה מטורף.אבל...נהר גדול חוצה את אמסטרדם והמעבורת שמעבירה אנשים מצידו האחד לשני הינה בחינם...אמנם אי אפשר להעלות עליה עם רכב אבל כן אפשר עם אופניים או טוסטוס...ובצד השני של הגדה במרחק של פחות מק'מ 1 החניה הינה חינם. ( חניה באמצעות תו איזורי קיימת רק היכן שיש פס כחול על המדרכה ליד מקום לחניה...ברגע שאין שום פס על המדרכה זה אומר חניה חופשית לכולם.המעבורת עוברת כל 10 דקות בערך.

אומנם קצת הליכה אבל וחוסך הרבה כסף...תוכלו להוריד מזוודות במלון כדי לא להיסחב איתן ואח'כ תחנו את הרכב ותתחילו להינות...

פורסם

היי

הייתי ממליץ לכם לנסות להשכיר לפי הקישור הבא. אני קיבלתי מחירים מאד אטרקטיביים אצלם.

http://www.haskarat-rechev.co.il/index2.php?id=25&lang=HEB

תקראו את כל הכתבה ותבצעו זה כדאי (אשמח אם תדווחו על התוצאות).

לגבי המדינות ואטרקציות מוטוריות:

גרמניה - גן עדן מוטורי מתחיל מהאוטובאן ללא הגבלת מהירות (יש לשים לב לשלטים) וכבישים בין עירוניים שהמהירות בהם היא 120 (או 110 למיטב זכרוני) וכמובן תרבות הנהיגה לא יתפרצו לכם לנתיב יקפידו לחזור לימני (אסור בתכלית האיסור לעקוף מימין - ברגע שאותתם עם האורות לרכב איטי אתם כבר תראו שהוא חוזר ימינה במהירות האפשרית). אוטובנים זו חוויה וגם כבישים משניים עצה שלי חפשו בGPS כבישים מפותלים וסעו אליהם - כך עשיתי בדרום גרמניה ופשוט נהניתי.

מוזיאונים מוטוריים: בשטוטגארט יש את מוזיאון מרצדס - 8 קומות מ ד ה י ם תכננו לפחות חצי יום עבורו:

http://www.museum-mercedes-benz.com/

במינכן יש את מוזיאון BMW: שצריך להיות מצוין (לא הייתי)

http://www.bmw-museum.com/2/webmill.php

ובוולפסבורג את מוזיאון פולקסוואגן (לא הייתי אבל חבר שהיה מאד ממליץ)

http://automuseum.volkswagen.de/

וכמובן בל נשכח את ה"רינג"

http://www.nuerburgring.de/home.324.0.html

באתר הזה תוכלו למצוא אינפורמציה על חוויות שונות ברינג החל מרינג טקסי (נסיעה עם נהג מירוצים ברינג הוא נוהג אתם מקיאים ...) חפשו גם סבינה שמיץ בyoutube היא נהגת של הרינג.

בקיצור אני ממליץ לכם להשאר רק בגרמניה גם מבחינת עלות וגם מגוון האפשרויות המוטוריות עצום.

הולנד ושוויץ הן דיכאון מוטורי הולנד כי רוכבי האופניים הם מלכי הכביש (ועד שלא תהיו שם לא תבינו את זה) ובשוויץ על חריגה של 3 קמ"ש במהירות המותרת תקבלו מינימום ... עונש מוות (או 300 יורו קנס).

תהנו וספרו חוויות

איציק

פורסם

נא לא לצטט הודעה קודמת.

תודה רבה על התגובה.

הטיול שלנו עובר בגרמניה,הולנד וצרפת.

המטרה בו היא לא רק חוויה מוטורית ותרבותית שאני בטוח תהיה מדהימה,אלא גם לראות מקומות כמו אמסטרדם(הייתי שם פעם,אבל כשהייתי קטן ואמרתי על הרבה דברים איכס....המבין יבין:wink:),אני מאוד רוצה לבקר בבית של אנה פרנק ומקומות נוספים.

• תוכן חדש...