Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה עם אור רוורס ב205 1997

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אתמול שמתי לב שאור הרוורס לא נדלק בעת שילוב להילוך רוורס, בדקתי מנורה יצאה תקינה , פרקתי את החוט שמתחבר ליוניט של אור הרוורס וחיברתי לו חוט משני צדדיו ואכן נדלק האור רוורס. "מסקנה היוניט תקול"

הלכתי לקנות יוניט היום , והמוכר אמר לי שהוא עולה 80 ש"ח .

אמרתי לו אני מעדיף לנסוע בלי אורות רוורס מלשלם מחיר כזה על היוניט. כמובן לא קניתי , צפיתי למחיר כמו 20 ש"ח או 30 גג.

שאלה שלי האם אני יכול לחבר את החוטים ישירות ? האם זה יגרום לנזק ? ובכלל מה תפקידו של יוניט זה ? הרי הוא רק מחבר שני חוטים .

אני מתכוון לאלתר לי משהו , ולא רוצה לקנות יוניט.

ממתין לתשובות ועזרה מהמבינים.

HONDA CIVIC LS

פורסם

זו היוניט המקורית? או חליפית?

יש לי אותה בעיה ב106 שלי ושבוע הבא יש לי טסט ואני רוצה לתקן את זה (בכלל בודקים אור רוורס בטסט?)...

אפשר בבקשה תדרוך להגיע ליוניט רוורס ? איך מפרקים? מקומו המדוייק? האם הוא נמצא בתיבת הילוכים?

בהצלחה..

peugeot 106 95' 1400

פורסם

הוא נמצא מעל הגיר ליד הנשם בצד של המצבר.

מדובר כנראה במקורי.

בודקים את זה בטסט.

שקיניתי את הרכב לא ידעתי בכלל איפה נמצא אור הרוורס אצלי, ועברתי טסט ללא מנורה. אחרי שפתחתי את הפנס נתגלה שלא הייתה מנורה בכלל.

עכשיו הלך לי היוניט המעפן.

אפשר להלחים חוט במקום היוניט וזהו ?

HONDA CIVIC LS

פורסם

מה שאפשר לעשות, לפי הדימיונות שלי כמובן להכין מפסק על הידית הילוכים עם מפסק פשוט (כמובן שצריכים להעביר חיווט לתוך האוטו) וזהו ככה חוסכים יוניט וכאבי ראש לעתיד מה אתם אומרים על הרעיונות שלי ?

peugeot 106 95' 1400

פורסם

לא צריך שום מפסק ושום חיווט.

מה שצריך זה לסגור מעגל חשמלי , שזה תפקידו של היוניט.

אז חשבתי לסגור את זה עם הלחמה , אבל אני רוצה לדעת מהמומחים אם זה יתלווה בבעיות או לא ?

רק לזה אני רוצה תשובה , את השאר אני אדע להסתדר לבד .

כי ברגע שאתה משלב לרוורס האור נדלק , ושאר הזמן זה לא נדלק לך. אז הגיר עצמו משמש כמפסק .

HONDA CIVIC LS

פורסם

עכשיו הבנתי מה תפיקדו של היוניט ?

זה להדלק רק בהילוך R .

אז מה שרשמתי למעלה היה טעות .

אני ישיג מפסק ואסדר את הכל . ואעלה תמונות שכולם יהנו .

HONDA CIVIC LS

פורסם

עדכון ..

אחרי סיבוב בפריוקיות אחרי חיפוש על פגוש קדמי לאופל אסטרה של בן דוד שלי שנת 99 "שלא מצאנו" , לקחתי איתי את היוניט בכוונה לקנות אחד מפורק מ205 מפורקת, לא האמנתי ביקשו 50 ש"ח על יוניט שלא ידוע מה מצבו , בטח ובטח שלא קניתי , חזרתי הביתה , אמרתי אני יפתח את היוניט לדעת איך בכלל הוא עובד, פירקתי את גוף הפלסטיק העליון מבורג הנחושת, ואכן ידעתי איך זה עובד, שמכניסים רוורס יש שן שעולה למעלה מכייון הגיר שנוגעת בתחית היוניט ושמה מרימה חתיכת פלסטיק שסוגרת מעגל לשני הפינים שמתחברים לחיווט שמגיע למנורה של הרוורס.

שפירקתי ראיתי שהפלסטיה שבורה וחלשה ושאני לוחץ ביד , לא נסגר מעגל " בדקתי את זה בעזרת רב מודד בפונקציה של הצופר ". אז ידעתי שצריך להוסיף משהו שיגביה את הפלסטיקה עד שתוכל לסגור את המעגל , לקחתי חתיכת קרטון קטנה ,שמתי מעל לפלסטיקה שסוגרת את המעגל והחזרתי הכל חזרה , בדקתי עם הרב מודד ואכן זה עבד :-o.

אני מאוד מבסוט שיוכלתי לתקן את היוניט לבד .

אפילו אם יתקלקל עוד הפעם אני ידע לתקן , חבל ששכחתי לתעד את התהליך .

HONDA CIVIC LS

פורסם

80 שקל ליוניט חדשה ואתה שקט לעוד 12 שנים.

אלה לדעתי הדברים הקטנים שאם תחלק את עלות החלק לאורך הזמן שהוא מחזיר תלמד שזה יוצא ממש גרושים.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תוכן חדש...