Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

WRC ראלי ארגנטינה 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

כמעט מבלי להרגיש הגענו לתחילת השליש השני של אליפות העולם בראלי לעונת 2009. האליפות קצרה השנה וכוללת רק 12 מרוצים ואנחנו כבר בחמישי.

עד עתה, כל המרוצים הקודמים גרמו נחת בעיקר לאוהדי סבסטיאן לואב, שניצח את כל ארבעת המרוצים בצורה מוחלטת ועל פי המסתמן מהשנים הקודמות ואם לא יקרה שום דבר לא צפוי עשוי הצרפתי לנצח פעם נוספת ובכדי להראות עד כמה המצב נוטה לטובת סיטרואן, הנהג הקודם שניצח טרום-עידן לואב היה קרלוס סיינז הספרדי שנהג ב...נכון, סיטרואן קסארה WRC , עכשיו תעשו את החשבון לבד.

חוץ מסבסטיאן לואב, מי שבעיקר חימם לנו את הלב השנה, החל מראלי נורבגיה הקפוא היה כמובן פטר סולברג. הקסארה הקשישה שלו סוחבת יופי וגורמת לנו להעריך אותו מחדש, לאחר השנים האחרונות הקשות בסובארו. העניין הוא שפטר סולברג סבל לאחרונה ממחלה ווירוס שהתקשה להתאושש מהם ולמרות ההודעות על החלמתו, השאלה היא עד כמה זה ישפיע עליו ליד ההגה בתנאים הלא-קלים של ארגנטינה.

עם מיקו הירבונן אני לא רוצה להתעסק כרגע, אולי ניגע בו בהמשך, הזרקורים מופנים מבחינתי ליארי-מאטי לאטבלה. לאחר הקראש הגדול של הפיני הצעיר בראלי הקודם, מה שהוא תאר כתאונה הגדולה בחייו, היו שמועות כי מלקולם ווילסון החליט להדיח אותו מהקבוצה לנוכח התאונות הרבות שהוא עושה אולם מנהל הקבוצה האנגלי החליט לעשות מעשה אחר לחלוטין וסיפק ללאטבלה עוד קצת מעקה בטיחות. ווילסון הצהיר כי מקומו של לאטבלה בטוח והוא חייב לנהוג מעט יותר לאט וזהיר ולהתחיל לסיים מרוצים בכדי להשיג ניקוד לאליפות היצרנים (את אליפות הנהגים הוא כבר בטוח איבד...) .

זהו בינתיים

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

בוקר טוב (מוקדם, אה...)

סבסטיאן לואב, כן, הוא, קבע את הזמן המהיר ביותר בקטע הראשון של הראלי, קטע הסופר-ספיישל שנערך באיצטדיון הכדורגל בקורדובה.

לא סתם מיקמו את הקטע הפותח של הראלי, הקטע המיוחד עבור הקהל באיצטדיון כדורגל. בטח לא צריך לספר לכם מה המשמעות של כדורגל בשביל חובבי הבשר הדרום-אמריקאיים הללו , ובכן , ספורט מוטורי הוא לא פחות פופולארי במובן הזה וראלי ארגנטינה נחשב לראלי שאליו מגיעים הכי הרבה אנשים בכדי לצפות . צפויים יותר ממיליון איש לאורך השבילים...מיליון איש, תנסו לתאר כמה זה ? כמה זמן לוקח בישראל עד שמיליון איש מגיעים בכדי לראות את הספורט שצלנו מתיימרים לקרוא לו "כדורגל"....לא, אני לא משווה בין הספורט בארגנטינה, לפחות לא הכדורגל או הספורט המוטורי, לבין המצב אצלנו, הרי זה ממש לא אותו הדבר .

להם כבר היה אלוף עולם בפורמולה-1 (5 פעמים בהנחה שזה חשוב לכם, אחד חואן מנואל פנג'יו...) ועוד אחד שכמעט היה הרבה פעמים ועכשיו הוא מועמד לנשיאות ואישית את קריירת הנהיגה שלו אני מאד מעריך, קרלוס רויטמן.

נחזור לראלי. שני את הסופר-ספיישל סיים מיקו הירבונן בהפרש של שנייה ושלישי דני סורדו. פטר סולברג סיים רביעי אבל מה שבאמת היה חשוב כבר לפני הזינוק לראלי הייתה הודעתו של ה"פיני המעופף" מרקוס גרונהולם כי הוא מתכוון להשתתף בראלי פולין הקרוב, באליפות העולם , אבל על זה נדבר לאחר הראלי, יהיה לנו זמן.

זהו, יש לנו ראלי-ספרינט על הראש...

דובי

פורסם
היו שמועות כי מלקולם ווילסון החליט להדיח אותו מהקבוצה לנוכח התאונות הרבות שהוא עושה אולם מנהל הקבוצה האנגלי החליט לעשות מעשה אחר לחלוטין וסיפק ללאטבלה עוד קצת מעקה בטיחות.

מעקה בטיחות לא כך כך עזר לו בפורטוגל :twisted:

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

ובנתים בזמן שאנו נרעשים מהמקרה שהיה פה ,בראלי ארגינטינה מתפתח ראלי מעניין בסיומו של יום שישי והנה הסדר

1 דני סורדו

2.הירבונן

3.לואב

4.סובלברג

ההפרש בין הראשון לשיני 5 שניות, ראשון שלישי 15 שניות, ראשון רביעי 3 שניות!!!!!

לא ראיתי תוצאות של היום אבל במידה וימשיך כך יהיה מעניין.

המטיףף

פורסם

קשה לכתוב על מירוצים כשבארץ חושבים שזה לא חוקי

בכל אופן

חוזרים לשדר בערוץ הראשון במוצ"ש הבא

בינתיים

אין שינוי בסטייג' הירחי "אל קונדור" חוזר האלוף להוביל את הראלי.

שבוע טוב

מירוצי מכוניות

פורסם

באמת מה קורה עם ראלי עולמי?

פעם יש שידור, פעם אין.

כל פעם אני פותח ערוץ 1 בשש בערב, ואני רואה איזה רקדנית בלרינה מעצבנת.

פורסם

תוצאות ראלי ארגנטינה.

אחרי יום שיני קשה ופרישת חלק גדול של נהגים מהמובילים בראלי ביום הראשון התמונה לא ממש משתנה ו.....

לואב מנצח ואחריו מגיע סורדו ובמקום השלישי והמכובד מסיים הנייג סולברג.

המטיףף

פורסם

זלמן

וואללה פטריוט נורכגי אמיתי,הניג סולברג בחור חביב מאד "שאפו" להתמדה,הגיע בזכות למקום שלישי? ממש לא.

חבל על אחיו שדפק פייט מהסרטים עם ה"קסארה" הזקנה והוכיח בפעם המליון

סיטרואן יותר טובה מפורד נקודה.

מירוצי מכוניות

פורסם

בוקר טוב וחג שמח

ממש לפני שאתם מדליקים את המנגלים ופותחים את הבירה, חוב קטן מראלי ארגנטינה .

כן, אז סבסטיאן לואב ניצח עוד ראלי אחד השנה וזה כבר מתחיל להראות משהו לא נורמלי . בכל שנה במצב הזה הוא היה עושה איזו שהיא טעות, מאבד לפחות ראלי אחד ובטח שלא מצליח לשמור על מאזן מושלם ואילו השנה נראה שהוא עשה קפיצת מדרגה קדימה, כן, אפילו הוא שנראה הכי מושלם שבעולם, עשה את התוספת הקטנה שהיה צריך ליכולת שלו ועכשיו הנוק-אאוט מול היריבים שלו מושלם.

כן, את הראלי הזה הוא התחיל לא ממש טוב, פה ושם הסיטרואן לא שיתפה פעולה והיה נדמה כאילו הפעם אולי מישהו יצליח לזנב בו אבל כמו שהמצב נראה כיום, לא קיים הנהג הזה, לפחות לא עם המכוניות הקיימות באליפות העולם השנה . למה ? כי אולי פטר סולברג יכול אבל הוא צריך מכונית יותר מהירה. עם הקסארה הקשישה הזו אין לו שמץ של סיכוי .

סולברג סבל בסוף הראלי מחוסר מזל כפול. לא רק שנאלץ לפרוש אלא גם שברחבת השירות לאחר הראלי נגנב מהקבוצה של סולברג רכוש רב שכולל בין היתר גם מחשב נייד עם כל הנתונים של הסט-אפ של הקסארה.

אי אפשר להגיד משהו רע על דני סורדו . הוא מראה השנה שוב יכולת משופרת ועושה את המקסימום שהוא יכול, מול בן-קבוצתו ובעיקר מול שאר הנהגים ומספק את התמיכה הכי טובה שיכול היה לתת. הדבר היחיד שעוד נותר לנהג הספרדי שסיים שני בארגנטינה, זה לנצח כבר ראלי באליפות העולם אבל כמו שזה נראה כרגע הוא יאלץ להמתין בסבלנות עד שלואב יפרוש מנהיגה...

מיקו הירבונן כבר לא זוכר מתי לא סיים ראלי כלשהו. אנחנו מכירים אותו כאחד הנהגים הכי יציבים שיש באליפות העולם ולא סתם יציב אלא אחד שמסיים גם על הפודיום . אז הגיע ראלי ארגנטינה ושבר לו את הרצף הזה. להגיד שזה פוגע בסיכויים של הפיני לזכות באליפות העולם...? אף פעם לא היה לו באמת סיכוי שכזה.

מי שחגג לבסוף בארגנטינה היה כמובן הנינג סולברג שסיים על הפודיום. הנינג הוא אולי אחד הנהגים שהכי נהנים באליפות העולם והחל את העונה מצויין, אבל עכשיו הצליח גם לטפס על הפודיום ולהביא גביע הביתה .

וחגיגה אחרונה - נאסר אל-עטייה בחסות הספונסר החדש שלו ועם הסובארו STI המחודשת שלו מנצח את קטגוריית ה-PWRC. הנהג מקאטאר הכריז כי השנה הוא מקווה לזכות שוב באליפות הקטגורייה ובשנה הבאה לעבור לקטגורייה הבכירה, כנראה עם מכונית S-2000 .

דובי

פורסם

כן, אין הרבה ימים בשנה שאני מכניס בירה לגוף שלי אבל ליד המנגל של יום עצמאות זו בהחלט הזדמנות ללגום גינס .

הקסארה תנצח ? הלוואי , אני מעדיף אותה על ה-C4 .

עכשיו שאני חושב על זה אני כמעט סבסטיאן לואב . הייתה לנו קסארה בבית והחלפנו אותה ל-C4 ממש בזמן שהוא קיבל את שלו....:lol:

חג שמח

דובי

פורסם

אי אפשר להגיד משהו רע על דני סורדו . הוא מראה השנה שוב יכולת משופרת ועושה את המקסימום שהוא יכול, מול בן-קבוצתו ובעיקר מול שאר הנהגים ומספק את התמיכה הכי טובה שיכול היה לתת. הדבר היחיד שעוד נותר לנהג הספרדי שסיים שני בארגנטינה, זה לנצח כבר ראלי באליפות העולם אבל כמו שזה נראה כרגע הוא יאלץ להמתין בסבלנות עד שלואב יפרוש מנהיגה...

ואחרי שיפרוש לואב נראה לי שסורדו עם פוטנציאל ענק שהולך וגדל מיום ליום, מה אתם אומרים?

מיקו הירבונן כבר לא זוכר מתי לא סיים ראלי כלשהו. אנחנו מכירים אותו כאחד הנהגים הכי יציבים שיש באליפות העולם ולא סתם יציב אלא אחד שמסיים גם על הפודיום . אז הגיע ראלי ארגנטינה ושבר לו את הרצף הזה. להגיד שזה פוגע בסיכויים של הפיני לזכות באליפות העולם...? אף פעם לא היה לו באמת סיכוי שכזה.

אחרי שלואב יפרוש, הוא יקח את האליפות, מה שאומר בעונה הבאה, לא?

מי שחגג לבסוף בארגנטינה היה כמובן הנינג סולברג שסיים על הפודיום. הנינג הוא אולי אחד הנהגים שהכי נהנים באליפות העולם והחל את העונה מצויין, אבל עכשיו הצליח גם לטפס על הפודיום ולהביא גביע הביתה .

אחד האנשים החיוביים, מקסימים, שובים בתחום! מזל שיש אותו, כל ראיון הכי קצרצר איתו מעלה לי חיוך רחב על הפנים!

מה אתם אומרים?

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

אסף

לדעתי דני סורדו נהג מצויין אבל וזה אבל גדול, אני בספק באם הוא אחד שמסוגל לזכות באליפות העולם או בכלל להוביל את קבוצת סיטרואן הלאה. אני גם די משוכנע שהם בונים בכלל על סבסטיאן אוג'ייר כזה שימשיך את דרכו של לואב .

אבל מי אמר שלואב פורש ? הוא אומר פה ושם שהחוזה שלו בסיטרואן נגמר בתום העונה אבל אוליבר קסנל כבר פרסם שסיטרואן וגם פיג'ו יתחרו במסגרת הקטגורייה החדשה ואין שום מניעה שלואב יהיה זה שיוביל את סיטרואן. נכון שהוא טען איזה אלף פעם שמכוניות כאלה לא מענינות אותו אבל לדעתי האישית הוא מכוון ל-7 אליפויות עולם בראלי, להשתוות לפחות למיכאל שומאכר ורק אז יעשה סימנים של פרישה . נכון, הלה-מאן מעניין אותו מאד ואני מניח שימצאו דרך בקבוצה הצרפתית לגרום לו להנות משני העולמות גם יחד.

הירבונן - הוא נהג מהיר, נהג מצויין ובעיקר עקבי אבל לא אחד שמסוגל להוביל את פורד לאליפות לצערו ולצערם, לדעתי. תראה איך גרונהולם הצליח בראלי אחד, בפורטוגל, לתת פייט טוב יותר ללואב מאשר הירבונן בשתי עונות גם יחד . הוא בחור טוב וסימפטי אבל מפה ועד אלוף עולם...מצטער .

הנינג סולברג בעיקר נהנה מהחיים. אלוף עולם הוא יודע שלא יהיה וכנראה שגם לא יזכה לנצח במרוץ במסגרת אליפות העולם בראלי אז מה שנותר לו זה להנות ולהפיק את המקסימום מהמכונית שיש לו . הוא מצוייד בטופ של טכנולוגיית הראלי וחובת ההוכחה עליו, רק במובן של לנצל את מה שקיבל ואת הכסף שקיבל מהספונסר הכתום שמאחוריו, השמועות אומרות שבעונה הבאה הוא כבר לא יתמוך בו ברמה כזו מסיבית.

נכון להיום, הנינג סולברג בהחלט עונה על הציפיות מאז תחילת העונה . הוא החל אותה מצויין עם צמד מקומות רביעיים, פרישה שלו באשמתו בקפריסין וכעת פודיום . מה הוא צריך יותר ?

דובי

פורסם

ראיתי היום את ראלי עולמי

לואב לא רק פנומן גם המזל - תקלות אצל אחרים - לצידו

אמרו עליו שהוא חזק על אספלט, אז הוא מראה שגם על עפר הוא יודע לנצח ובצורה בולטת

כנראה שהיעד שלו הוא לקבוע שיאי ייסוד שלא יישברו שנים רבות

כולה הוא פחות מ 30 ויש לו עוד כמה שנים טובות לנצח

לכן דיון מי היורש לדעתי מוקדם מידי,

לואב עוד ימשיך שנים רבות

• תוכן חדש...