Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בצהרים הודעתי במילואים שאני חייב לצאת מוקדם יותר לטובת אירוע כלשהו, עליתי על הווספה הקשישה וחיש קל הגעתי למסלול בנחשונים.

האם התקיימה הדגמה של אלפא כלשהי? לא.

אז אולי של איזו פיאט חדשה? גם לא.

אה, בטח איזו למבורגיני או פרארי נחשקת באה להפריח קצת עשן צמיגים! בטח, בחלומות...

האירוע שהיה היום אומנם היה איטלקי למהדרין, אך הכלים שנסעו על המסלול היו שלל דגמי פיאג'ו וג'ילרה, במסגרת יום הדגמה שנערך ע"י היבואן, חברת עופר-אבניר.

ובתוכנית: נסיעה לא מוגבלת על כל הדגמים שנכחו במקום :-D

בחרתי לעשות סיפתח עם הג'ילרה FUOCO המסקרן. התאוצה של הכלי הזה אומנם מעוררת הערכה, אך מה שבאמת מדהים בו זה האחיזה שפשוט לא נגמרת. אומנם אינני רוכב מקצועי (כמה כבר אפשר להתמקצע עם וספה?), ועדיין, פתאום מצאתי את עצמי עושה השכבות שלפני כן ראיתי רק בתמונות ובטלויזיה.

ירדתי מהפואקו, ועברתי למקביל שלו מבית פיאג'ו, ה-MP3. ה-MP3 אומנם מעט חלש יותר, אבל ההיגוי שלו הרבה יותר החלטי, ולרוכב הלא מיומן הוא בהחלט יותר ידידותי. גם פה התאוצות אינן מסמרות שיער, אם כי בהחלט לכלי הזה אין מה להתבייש בו.

הבא בתור היה ה-NEXUS של ג'ילרה. אמרתי לעצמי שאחרי הסיבוב שפעם עשיתי על המתחרה שלו, הסוזוקי TMAX, אני חייב לנסות גם אותו. אחת התכונות ששמתי לב אליהן בנקסוס היא שיחסית יש הוא רועד הרבה, אולם מהרגע שהמצערת נפתחת ומנוע ה-500CC שלו בועט בישבנו של הרוכב, למי בכלל אכפת מהרעידות האלה? אלוהים, זה היה כזה כיף! :-o

בגלל שאיש וספות אנוכי, הבאה בתור כמובן היתה ה-GTS250. מספיק לעשות סיבוב על ה-PX שלי ולאחריו סיבוב עליה, כדי להבין איזו אבולוציה אדירה הכלי הזה עבר. דברים שהיו בגדר מילה גסה ב-PX, כגון מחשב דרך, מד סל"ד או רחמנא ליצלן יציבות מצויינת, הם דברים שבשגרה ב-GTS.

עדיין עם הווספות, עברתי לווספה הבכירה ביותר, הלא היא ה-GTS300 SUPER. בצער רב, זוהי הפעם היחידה במהלך היום הזה שאני יכול לומר שהתאכזבתי. שלא תבינו לא נכון, מדובר כאן בכלי מצוין ומעורר השתאות. ויחד עם זאת, נראה לי קצת מוזר שדברים שקיימים באחות הקטנה יותר לא קיימים אצל האחות הבכורה, כגון מחשב דרך או מד סל"ד. זאת ועוד, הפרש הכוחות בינהן מורגש, אבל ציפיתי לתוספת כוח גדולה יותר. נו שוין, עדיין הייתי שמח לקבל אחת כזאת.

בחניה עמד מפלץ מגודל, והחלטתי שזה הזמן לבדוק אותו. המפלץ ענה לשם ג'ילרה GP800. אני נשבע לכם שבישורת של המסלול, כאשר הרשיתי לעצמי לפתוח את המצערת עד הסוף, הרגשתי את השיניים בפה שלי זזות. הגעתי איתו למהירויות שעבור רכב בעל ארבעה גלגלים שאינו קיצוני הן פשוט דימיוניות במסלול כזה, וכמובן שהוא בולם לא פחות מהר מכך, מה שמאפשר להתחיל את הבלימה מאוחר יותר וקרוב יותר לסיבוב. קטנוע (?) פסיכי לחלוטין!

השלפוחית שלי אותתה לי שגם לה יש מה לומר בעניין, וממילא גם התחלתי להיות צמא, אז הרשיתי לעצמי לקחת הפסקה קטנה.

במקום הוצב דוכן, ובו היה כיבוד עשיר לאורחים. אכלתי קצת כי הייתי רעב, אבל לא יותר מידי. בכל זאת, יש דברים שלא עושים על בטן מלאה :wink:

כשחזרתי לרכוב, ראיתי שהחבר'ה החלו לאט לאט להתקפל, מה שאומר שאם אני רוצה להספיק לטעום עוד כמה דגמים, זה הזמן להזדרז.

החלטתי לחזור למסלול חמוש בג'ילרה RUNNER 125VX. לא היתה לי אומנם ציפיה לאותן תאוצות כמו ב-GP או בנקסוס, ועדיין הקטנטן הפתיע לטובה ביחס לנפח שלו. ראויה לציון היא ההתנהגות שלו, הקלה מאוד לשליטה ושינויי הכיוון המהירים, תודות למשקלו הנמוך.

הזמן התחיל להיות באמת מאוחר, ולקראת סיום החלטתי שלמרות שהיו שם עדיין דגמים שלא ניסיתי, אני רוצה לחזור שוב ל-FUOCO, שאיתו פתחתי את היום. עכשיו, כשאני כבר רגיל למסלול ולהספקים הגבוהים, יצאתי לעוד מקצה איתו, הפעם במטרה מוצהרת לנסוע מהר יותר. ואכן, כשגיליתי שאני רגיל אליו, היה לי הרבה יותר קל לפתח מהירויות גבוהות יותר ולחזור לגז מוקדם יותר ביציאה מהסיבובים. למעשה, עם העליה במהירות, הלכה זוית ההשכבה ונהייתה חדה יותר, עד כדי שיוף הרגליות. כן כן, אני - אלעד, זה שרוכב בכל יום על וספה ישנה, אשכרה רוכב לו על המסלול ומשייף רגליות. מי היה מאמין! :shock:

את אקורד הסיום בחרתי לעשות עם הנקסוס המשובח, שעכשיו אחרי שרכבתי גם עליו, אני יכול לומר בפה מלא שלפחות בעיניי הוא עדיף לגמרי על ה-TMAX.

אינני יודע כמה הקפות עשיתי היום על המסלול, אבל אני מעריך שהיו שם לפחות 50.

תודות לחברת עופר-אבניר על האירוע המצוין. מי יתן וירבו כמותו!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

או שנסעת על ימאהה TMAX, או שנסעת על סוזוקי בורגמן. אם משווים את הנקסוס, אתה כנראה מתכוון לימאהה.

בכל מקרה, נשמע כיף. עד כמה שזכור לי מהנסיעה בנחשונים על קארט, יש בורות קטנים בסוף הישורת איפה שה U-TURN, ואחר כך בסוף הפרבולה שמאלה... שמת לב להבדל בין הדו גלגליים לתלת גלגליים?

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

טעות שלי, אכן התכוונתי לימאהה TMAX.

בקשר להשוואה בין צמד התלת גלגליים (להלן: "הצמד") לדו"ג:

כאשר משווים אותם לכלים מנפחים זהים, הצמד מנצח. הימצאות הגלגל הנוסף מלפנים מאפשרת להוריד לכביש עוצמת בלימה גבוהה יותר, מה שאומר שניתן לאחר יותר את הבלימה וכך להיות מהיר יותר.

בנוסף, הצמד נוטע תחושת בטחון גבוהה מאוד. את ההשכבות שעשיתי עם הפואקו לא ממש ניסיתי לשחזר באף כלי אחר.

יחד עם זאת, כאשר אני משווה את הצמד ל-GP, האחרון אוכל אותם לארוחת בוקר. למרות שיש לו מלפנים גלגל אחד פחות, הרי שמשקלו הגבוה יותר מעניק לו יציבות, ובנוסף לכך יכולת ההאצה המבהילה שלו בשילוב עם הבלימה המוחצת פשוט גורמים לו לנצח אותם בנוקאאוט.

אם אתה רוצה קצת מספרים להמחשה: בסיום הישורת, עם ה-GP הייתי על 110 ועם הצמד בערך על 90, אולי קצת פחות. עם שלושתם התחלתי את הבלימה באותה נקודה. לעומתם, עם הנקסוס גם הגעתי לכ-90 בסוף הישורת, אולם היה עלי להתחיל לבלום יותר מוקדם.

לגבי הבורות הקטנים: לא ממש זכור לי הבדל בין הכלים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הנקסוס לא ממש מתחרה ב TMAX. ה TMAX הרבה יותר "אופנועי" (המנוע אינו על הגלגל האחורי), המנוע שלו בעל 2 צילינדרים (לעומת 1 בנקסוס, לכן גם הרעידות) והוא גם הרבה יותר יקר.

אם כבר, ה GP יותר מתחרה ב TMAX.

האירוע נשמע ממש מעניין. מי היו האנשים המוזמנים? קניתי קימקו חדש לפני כשנתיים ולא שמעתי מהם שום דבר.

emotion of motion

פורסם
הנקסוס לא ממש מתחרה ב TMAX. ה TMAX הרבה יותר "אופנועי" (המנוע אינו על הגלגל האחורי), המנוע שלו בעל 2 צילינדרים (לעומת 1 בנקסוס, לכן גם הרעידות) והוא גם הרבה יותר יקר.

אם כבר, ה GP יותר מתחרה ב TMAX.

האירוע נשמע ממש מעניין. מי היו האנשים המוזמנים? קניתי קימקו חדש לפני כשנתיים ולא שמעתי מהם שום דבר.

איך קטנוע עם 75 כס מתחרה הקטנוע עם 44?

אייל

פורסם

גם הואריאטור וגם המנוע בטימקס יושבים בתוך השלדה כמו באופנוע וזה בניגוד לקטנועים בהם המנוע והואריאטור יושבים על הזרוע האחורית.

emotion of motion

פורסם

תגידו, למישהו יש מושג איפה מתפרסמות התמונות מהיום הזה??

דרך אגב, כל הכבוד לחטיבה האיטלקית של עופר אבניר על אירוע מתוקתק וכייפי שרק נותן חשק לעוד...!!!! כן ירבו.

• תוכן חדש...