Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקשרתי יש שם הודעה שהמוסך סגור זמנית בשל "ארגון מחדש"...נשמע לי מוזר. כבר לא מוכרים רנו וניסאן בפתח תקווה?

יש מוסך רנו מורשה אחר שאתם ממליצים עליו באזור המרכז שפלה שרון וכד' ?

פורסם

רפי (או מישהו אחר) האם אתה יודע אם יש ברנו קליאו דור קודם (91-988) גומיות שסתומים בראש מנוע?

או שכדי להחליף אותם חייבים לפתוח ראש מנוע?

פורסם

בפתח תקווה יש את מוסך "מנור" באיזור תעשיה סגולה.

מוסך טכנוקאר אכן סגור פיזית, יוצא לי בעבודה די הרבה להגיע לרחוב שלהם, המוסך מפורק מכל הציוד, וגם השלטים שלהם על המבנה ירדו.

העובדים מסתובבים שם, לא ברור לי אם זה סגירה לטובת שיפוץ מקיף או סגירה לטובת מעבר למקום אחר, או, חלילה, סגירה בעקבות פשיטת רגל.

פורסם

אני יכול לחשוב על כמה סיבות :

1. השותפים הסתכסכו בינהם ?

2. יבואן רנו נפל חזק במכירות ? ניסן לא מוכרים טידה ונוט ?

3. צהל הפסיק לקנות רנו כי עבר לליסנג ?

4. חברות הלסינג מטפלות לבד בעצמם ברכבי רנו ?

מוזר מאוד כי תמיד חשבתי שהם עושים מליונים שם, הם מהווים מוקד לכל המוסכים באיזור.

בעיקר חבל לי על קלמנט ואבי . מקווה שהכל בסדר איתם.

פורסם
בפתח תקווה יש את מוסך "מנור" באיזור תעשיה סגולה.

מוסך טכנוקאר אכן סגור פיזית, יוצא לי בעבודה די הרבה להגיע לרחוב שלהם, המוסך מפורק מכל הציוד, וגם השלטים שלהם על המבנה ירדו.

העובדים מסתובבים שם, לא ברור לי אם זה סגירה לטובת שיפוץ מקיף או סגירה לטובת מעבר למקום אחר, או, חלילה, סגירה בעקבות פשיטת רגל.

יש לך מושג ממתי המוסך נסגר?

פורסם

אין לי תאריך מדוייק, כי אני מגיע לשם פעם בשבוע-שבועיים.

בערך לפני חודש-חודש וחצי ראיתי שהשלטים של רנו-ניסאן ירדו, אבל עדיין חנו מכוניות של לקוחות בחוץ.

סגירת שערים הייתה להערכתי לפני שבועיים - שלוש.

פורסם

אם אני לא טועה הם היו מוסך מורשה של רנו ולדעתי הם פשוט איבדו את ה"זיכיון" הזה

המסקנה הזאת היא לאור הדברים שאתם רשמתם ולאור זה שראיתי מודעות בעיתון שמוסך מנור הוא המוסך המורשה היחיד של רנו בפ"ת.

פורסם

אם קלמנט יהיה חכם יפתח מוסך מורשה למזדה

יש כל כך הרבה מכוניות משומשות של מזדה נראה לי חצי מהשוק.

לגבי רנו נראה לי בסוף היבואן יסגור העסק. בזמנו ביקשתי ממנו שיוריד מחירים לרנו "ענתיקות" בנות למעלה מ 10 שנים כדי לעודד לקוחות לבוא ולא לשלם מחירי תעריפון 240 שח לשעה...הם כנראה בדעה אחרת וחבל שילמדו בדרך הקשה.

נקווה שקלמנט ידרוש מחירים סבירים במוסך החדש ...(וואי וואי היו להם איזה 10 עובדים)

פורסם
בזמנו ביקשתי ממנו שיוריד מחירים לרנו "ענתיקות" בנות למעלה מ 10 שנים כדי לעודד לקוחות לבוא ולא לשלם מחירי תעריפון 240 שח לשעה...הם כנראה בדעה אחרת וחבל שילמדו בדרך הקשה.

לא הגיוני, שיהיה מחיר שונה לשעת עבודה למכוניות חדשות וישנות.

קודם כל, הרבה פחות נוח, והרבה פחות כייף לעבוד על מכוניות ישנות, מטונפות בשמן וגריז, עם ברגים חלודים ותפוסים, ועם פלסטיקים וגומיות, שמתפרקים לך בידיים וכו'.

שנית, גם אם מחיר שעת עבודה היה, נניח רק 180 ש"ח, זה לא מה שהיה מושך לקוחות עם רכב ישן להגיע למוסך מורשה, כי עיקר ההבדל הוא בעלות חלפים תחליפים מול מקוריים ולא בעלות העבודה.

פורסם

לדעתי דווקא להפך. כשאתה נכנס למוסך מורשה יבואן על כל פיפס הם גובים בנפרד עלות עבודה והסה"כ של העבודות יוצא משהו מפלצתי.אין שם כמעט התחשבות אפילו שהעבודה חופפת וממילא הרכב על ליפט. הסיפור הזה של שעות עבודה הוא מוקש לא קטן שעוד יפיל הרבה מוסכים מורשים בתקופת מיתון. אתה לא יכול לדרוש 500 שח עבודה רק על טיפול רגיל (כי זה המחירון שעתיים עבודה ) ועוד 200 שח עבודה על החלפת ברקסים קדמיים ועוד 200 שח עבודה על החלפת ברקס קדמי וכך הלאה .

מאידך כשאתה נכנס למוסך מורשה רגיל הוא גובה מחיר עבודה כללי (200 - 300) לפעמים נותן צ'ופרים ואם אתה רוצה הוא ישים לך חלקים מקוריים. ולגבי חלקים - כשמדובר בטיפול רגיל שנתי אין כמעט הבדל בין מחיר מקורי לחליפי.

פורסם

כשתנהל מוסך מורשה יבואן, אולי יהיה לך קו מחשבה אחר לגבי תמחור שעות עבודה, גם אם זה לקופסת קרטון עם 4 גלגלים.

פורסם

עם התמחור של החלפים של קרסו אני בכלל בהלם איך אנשים קונים רנו חדשות.

אחרי שנתיים עם הקליאו אני הבטחתי לעצמי שבחיים אני לא קונה יותר רנו שהיא לא באחריות יצרן.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...