Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחרי חמש שנים....

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אריה בתור בעלים של 2 BX GTI אני מצדיע לך.

אגב נראה שיש לך הרבה בומבות שנפלו שם במנוע כולל 2 עם פטמות.:shock:

יש מיותרות?

תתחדש ותהנה ומי יתן ותשמור על המסורת של סיטרואן לא אמינה.:twisted:

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אריה - הרי לא מזמן שוחחנו על הרכב וסיפרת לי שלפני מס' ימים קוימה נסיעת המבחן - לא אמרת שאתה עשית "טיסת מבחן".

רכב מדהים שתהנה ממנו ונשמח לראותו בקבלת הפנים שתקיים.

מצא משה

פורסם

אחת עם מנוע מזרטי שצילמתי בהולנד:

לדברי הבעלים היא במצב נסיעה ואין לו בעייה אמיתית להתנייע איתה כל יום...רן

DSCF7096.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

רן, אין כאלה בלי מנוע מזראטי.

סיטרואן (בפרץ של חשיבה עסקית מופתית) קנתה את חברת מזראטי בשביל לקבל מנוע שיותקן במכונית שכמעט לא נמכרה.

חברה של חולמים בלי אדם אחד עם רגליים על האדמה שיוכל לאפס אותם. :-)

פורסם

מנועים אף פעם לא היו הצד החזק של פיז'ו סיטרואן ובוודאי שלא גירים אוטומטיים.

מי שמחפש מנועים וגירים אוטומטיים טובים צריך לחפש אצל הונדה.

אותי זה לא מעניין-אני לא מוכן לקנות אוטו שהוא "מנוע וגיר" בלבד.

רכב עם מתלים ומושבים גרועים ותא נוסעים גרוע לא נקרא אוטו בשבילי ולא משנה כמה הוא יהיה אמין וישמור על הערך שלו.

פורסם
מנועים אף פעם לא היו הצד החזק של פיז'ו סיטרואן ובוודאי שלא גירים אוטומטיים.

מי שמחפש מנועים וגירים אוטומטיים טובים צריך לחפש אצל הונדה.

אותי זה לא מעניין-אני לא מוכן לקנות אוטו שהוא "מנוע וגיר" בלבד.

רכב עם מתלים ומושבים גרועים ותא נוסעים גרוע לא נקרא אוטו בשבילי ולא משנה כמה הוא יהיה אמין וישמור על הערך שלו.

תרשה לי להזכיר לך את הBX GTI 16 שהפיקה 160 כ"ס ממנוע 1.9

בכלל אני מואד אוהב את המנועים של הקונצרן מאחר והם מאוד גמישים ברצועת העבודה האפקטיבית שלהם .

כאשר חלק מהמנועים המודרנים של הקונצרן פותחו ביחד עם ב.מ.וו והם בעלי ביצועים מעולים אל מול המתחרים .

בעיניין הגירים - זה נכון הם תמיד היו בעלי יחסי העברה ארוכים מדי והגיבו לאט מדי אבל זה בגלל שאת אנשי הקונצרן PSA זה פשוט לא מעניין כי הם עדין תקועים בגישה שרוב הלקוחות שלהם מעדיפים רכב עם תיבה ידנית.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
תרשה לי להזכיר לך את הBX GTI 16 שהפיקה 160 כ"ס ממנוע 1.9

בכלל אני מואד אוהב את המנועים של הקונצרן מאחר והם מאוד גמישים ברצועת העבודה האפקטיבית שלהם .

כאשר חלק מהמנועים המודרנים של הקונצרן פותחו ביחד עם ב.מ.וו והם בעלי ביצועים מעולים אל מול המתחרים .

בעיניין הגירים - זה נכון הם תמיד היו בעלי יחסי העברה ארוכים מדי והגיבו לאט מדי אבל זה בגלל שאת אנשי הקונצרן PSA זה פשוט לא מעניין כי הם עדין תקועים בגישה שרוב הלקוחות שלהם מעדיפים רכב עם תיבה ידנית.

אתה מדבר על הMI16 הידוע אבל חלק גדול מהמנועים של PSA למרות רצועת כוח די רחבה היו קצת "עייפים" ביחס למנועים של היפניות המובילות כמו הונדה ,טויוטה וניסאן(אין מה להשוות לגרוטאות כמו סובארו DL).

אני מדבר מנסיון של BX ZX 205 ועכשיו C4 ולא מכיוון של דעות קדומות.

מה שהרבה יותר גרוע היה עניין החורים בבלוק האלומיניום במנועי הXU בנפחים 1580,1761 ו1905 ופה ושם גם 1360 TU .

אם שואלים אותי בלוק האלומיניום הוא אחת הסיבות העיקריות למה המכוניות האלה לא יזכו להגיע לאספנות וזה חבל.

לי אישית זה קרה בZX 1600 יד ראשונה עם 130 אלף ק"מ שטופלה רק במוסך מורשה לובינסקי וזה היה קטע ממש מרגיז.

פורסם

ה MI16 על BX זה מתכון לאסון.

כשהצמיגים מאבדים אחיזה עם מתלים הידראולים זה פטאלי.

עם כל כך הרבה כח על משקל של 900 קילו, זה רק עניין של זמן עד שהרכב יסע על הצד.

ואז, כשהמתלים נלחמים בך ומנסים להתיישר בכח, חבל על הזמן..

פורסם

CEYAL אתה יכול בבקשה להסביר יותר טוב את העניין של המתלים ההידראולים והMI16 בבקשה.

פעם ראשונה שאני שומע על זה.

חוץ מזה זה קצת יותר מ900 קילו-הBX16TRS הידנית שקלה 950 אז לGTI16 יש עוד לפחות 100 או 150 קילו להוסיף לדעתי.

למרות שגם אז זה רכב קל מאוד בגלל השימוש הנרחב בפיברגלס.

פורסם

למה?

ומה הכוונה בזה שהמתלים נלחמים ומנסים להתיישר בכוח?

אולי ארנון יצליח להסביר את זה יותר טוב?

פורסם

סיטרואן (בפרץ של חשיבה עסקית מופתית) קנתה את חברת מזראטי בשביל לקבל מנוע שיותקן במכונית שכמעט לא נמכרה.

חברה של חולמים בלי אדם אחד עם רגליים על האדמה שיוכל לאפס אותם. :-)

פרץ החשיבה העיסקית המטפתית של סיטרואן לא רק שעלתה לה בעצמאותה, אלא פגעה בה גם בטווח הארוך יותר.

בתחילת שנות ה 70' הוחל בתיכנונה של ה CX שנועדה לרשת את ה DS שהוצגה ב 55', והכוונה היתה לצייד אותה במנוע וונקל שסיטרואן השקיעה הון עתק בפיתוחו ובתמלוגים למתכנניו.

אב הטיפוס של מנוע הוונקל הוצג דווקא ב GS והוא הציג ביצועים מצויינים.

בנוסף, תיכננה סיטרואן להשתמש במנוע בוקסר בעל 6 בוכנות בדגמים הבכירים יותר.

רק שהסתבר להם שעקב "הצלחת" ה SM הם יאלצו לנטוש את הרעיונות הללו, מפאת חוסר תקציב, וה CX צויידה לבסוף במנועיה הנושנים של ה DS שליוו אותה עד שנת 80' (2.0) ו 84' (2.4).

בנוסף נאלצו מהנדסי סיטרואן לבצע שינויים משמעותיים בשילדת המכונית על מנת להתאים אותה למנועים העתיקים.

מנועי ה DS הורכבו על גבי תת שילדה בזווית של 45 מעלות על מנת שיתאימו לחרטומה הנמוך של המכונית.

ה BX היתה הסיטרואן הראשונה שהיו לה מנועים "אמיתיים", ובעזרת משקל קל יחסית, כל גירסאות ה BX ניפקו ביצועים טובים למדי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לBX היו מנועים של פיג'ו וגם לויזה 1124/1360/1580 ,C15 ,AX וכו'

פורסם
אתה מדבר על הMI16 הידוע אבל חלק גדול מהמנועים של PSA למרות רצועת כוח די רחבה היו קצת "עייפים" ביחס למנועים של היפניות המובילות כמו הונדה ,טויוטה וניסאן(אין מה להשוות לגרוטאות כמו סובארו DL).

אני מדבר מנסיון של BX ZX 205 ועכשיו C4 ולא מכיוון של דעות קדומות.

מה שהרבה יותר גרוע היה עניין החורים בבלוק האלומיניום במנועי הXU בנפחים 1580,1761 ו1905 ופה ושם גם 1360 TU .

אם שואלים אותי בלוק האלומיניום הוא אחת הסיבות העיקריות למה המכוניות האלה לא יזכו להגיע לאספנות וזה חבל.

לי אישית זה קרה בZX 1600 יד ראשונה עם 130 אלף ק"מ שטופלה רק במוסך מורשה לובינסקי וזה היה קטע ממש מרגיז.

אני מסכים לגבי החורים בבלוקים - חוויתי אחד כזה בZX 1.8 אבל כנראה שזה עניין של מזל כי היום יש לי במשפחה ZX 1.8 אחרת מבוגרת יותר ועם רבע מליון ק"מ והמנוע עובד כמו שעון.

בעיניין האיבוד אחיזה עם הBX אני מניח שבגלל שמדובר במערכת הידרו פנאומטית שתמיד תנסה לרסן זוויות גלגלו וכו בזמן איבוד אחיזה תקשיח את הבולמים כדי לנסות לשמור אותו בכיוון { ריסון זוית הגלגול } כאשר הדבר עלול רק להחריף את בעית איבוד השליטה באותו רגע ולא יחזיר את הרכב לאחיזה...אני רק מעריך ואני מודה שלא הכרתי את הבעיה הזאת לפני שהיא צוינה כאן

בכל מקרה עדין אני חושב שמדובר ברכב מדהים.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

החורים בבלוק זה באמת גם עניין של מזל וגם עניין של נוזל קירור,התחממויות,הארקה וכו'.

יש במנועים האלה גם בעיה אפילו יותר גרועה שברגע שמרימים ראש כדי לשפץ ולהחליף אטם ראש,אם לא סוגרים בדיוק כמו שצריך מבחינת סדר סגירה ומומנט הבלוק יכול להסדק אותו דבר גם לגבי יישור שטח לבלוק ולא רק לראש.

בעקרון מנוע XU אלומיניום כזה שלא נפתח לעולם ולא סבל מהתחממות ומשימוש במים מהברז יש הרבה יותר סיכוי שיחזיק הרבה זמן מאשר מנוע שהתחמם וכבר שופץ הראש.

בלי קשר הBX הייתה באמת רכב מדהים לתקופתה-שנות ה80 ,הייתי מאוד רוצה לראות כאלו בתור אספנות.

אבל אני גם משוחד כי זה היה הרכב הראשון שלי וגם הראשון שנהגתי עליו בחיים אחרי הטסט.

פורסם

מה הקשר של דיון על ה- SM (תוכננה ויוצרה בה סיטרואן ופז'ו התחרו זו בזו) למנועי XU של פז'ו (שבאו לעולם בשנות ה-80) ?

ה MI16 על BX זה מתכון לאסון.

...

ואז, כשהמתלים נלחמים בך ומנסים להתיישר בכח, חבל על הזמן..

אני לא מכיר את התופעה המדוברת.

אחד מיתרונותיה (הרבים) של המערכת ההידרופנאומטית הוא אחיזה גבוהה בסיבובים למרות המתלים הרכים.

כאשר מכונית סטנדרטית פונה במהירות זווית הגלגול גורמת לצידה הפנימי של המכונית להתרומם (המכונית נוטה החוצה מהסיבוב).

כתוצאה מכך הקפיצים אינם מצליחים להצמיד את הצמיגים בעוצמה לכביש ואלה מאבדים אחיזה.

כאשר סיטרואן הידרופנאומטית נמצאת בפניה חזקה מתרחשים שני תהליכים שמועילים לאחיזה:

1. הגז בבומבות שבצד החיצוני נדחס. ככל שהוא נדחס יותר התנגדותו גדלה ומה שמתקבל בעצם הוא קפיץ בעל קשיחות משתנה - רך בתחילת המהלך וקשה לקראת סופו.

2. הנוזל ההידראולי שנדחס החוצה מהבוכנה עובר דרך הצינורות לבוכנה שבצידו הנגדי של הרכב, שם הוא לוחץ את הגלגל אל הכביש.

כך מתקבלת מערכת שבה הצמיגים בצד הפנימי לפניה משתתפים באופן הרבה יותר אקטיבי במשימת הפניית הרכב.

פרץ החשיבה העיסקית המטפתית של סיטרואן לא רק שעלתה לה בעצמאותה, אלא פגעה בה גם בטווח הארוך יותר.

בתחילת שנות ה 70' הוחל בתיכנונה של ה CX שנועדה לרשת את ה DS שהוצגה ב 55', והכוונה היתה לצייד אותה במנוע וונקל שסיטרואן השקיעה הון עתק בפיתוחו ובתמלוגים למתכנניו.

...רק שהסתבר להם שעקב "הצלחת" ה SM הם יאלצו לנטוש את הרעיונות הללו, מפאת חוסר תקציב, וה CX צויידה לבסוף במנועיה הנושנים של ה DS שליוו אותה עד שנת 80' (2.0) ו 84' (2.4).

אתה עושה להם הנחה ;-)

בסדרה אינסופית של החלטות עסקיות שגויות מצבה הפיננסי של סיטרואן הורע עוד ועוד.

מה הזיק יותר ?

רכישת פנהרד שלא יצא ממנה כלום?

המיזם המשותף עם NSU לפיתוח ויצור מנועי וואנקל שלא יצא ממנו כלום (אבל נקבר בו סכום כסף אסטרונומי) ?

רכישת מזארטי רק לשם קבלת גישה למנועים שלה עבור ה- SM שנמכרה במספרים זעומים?

חרדת הביצוע של סיטרואן שגרמה לה לתכנן ולגנוז מספר מחליפות ל- DS (מפחד שלא יעמדו בסטנדרטים של החדשנות שהיא הציבה כשהושקה) והובילה לשיווקה של ה- DS במשך 20 שנה?

החור הענק במבחר הדגמים בין ה- 2CV והאמי 6/8 ל- DS?

בהקשר של ה- CX, התוכנית היתה לציידה במנועי וואנקל - זה נכון.

משום כך תא המנוע שלה היה צר ונמוך. לאורך חייה של ה- CX המתחרות הגרמניות קבעו סטנדרט של מנועי ששה צילינדרים, אבל ה- CX לא יכלה ליישר קו כי תא המנוע שלה לא איפשר התקנה של מנוע כזה.

סיטרואן נאלצה לשדרג שוב ושוב את מנועי ארבעה הצילינדרים, להוסיף הזרקת דלק ומגדשי טורבו כדי לנסות ולהישאר במשחק.

• תוכן חדש...