Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולכם

כבר זמן רב שאני קורא בהנאה רבה בפורום ומתכנן בבוא הזמן לקחת פרוייקט שיפוץ של רכב אספנות בעצמי.

ידיים טובות אני חושב שיש לי כך שאת העבודה אלמד תוך כדי.

השאלה הראשונה שבא אני רוצה לקבל יעוץ היא נושא הריתוך.

האים ניתן לבצע שיפוץ של החלפת חלקים חלודים ברכב בעזרת רתכת אלקטרודות פשוטה או האים חובה להצטייד ברתכת מקצועית על בלון גז.

תודה מראש לעונים

פורסם

מרבית העבודה זה ריתוך פח דק - הרתכת המקובלת לעבודה כזו היא CO

לא מאמין שתצליח עם אלקטרודות

הגר-5)2( 016.jpg

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

רתכת MIG (נקראת בארץ CO מסיבות לא לגמרי ברורות) Metal Inert Gas היא הרתכת איתה ניתן להתמודד עם כל עבודות הריתוך ברכב עם שלדה וגוף מפלדה (MILD STEEL).

רתכת אלקטרודה לא תיתן לך מענה מתאים לעבודה מסוג זה.

פורסם

תודה על התגובות ,

האם רתכת MIG דורשת מיומנות יותר גבוהה מאשר ריתוך אלקטרודות ?

אני מעוניין ללמוד את התחום כדי שאוכל לבצע שיפוץ בעצמי ( לא משיקולי תקציב אלה משום שאני מחפש את ההתעסקות בכל הנוגע לשיקום הרכב ) , אשמח לקבל עצות באיך כדאי להתחיל ללמוד את הנושא .

תודה

פורסם

זה לא עיניין לחובבים!..חפש קורס ריתוך רציני...תשקיע איזה שנתיים ריתוך..ואז נראה..

הבעייה היא לא איזו רתכת- הבעייה היא שריתוך זה מקצוע די מורכב...וקל לעשות נזק בלתי הפיך!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
רתכת MIG (נקראת בארץ CO מסיבות לא לגמרי ברורות) Metal Inert Gas .

נקראת CO כקיצור/שיבוש כי משתמשים לרוב בגז CO2 במקום תערובת CO2 וארגון היקרה יותר.

:turn-l:
פורסם
זה לא עיניין לחובבים!..חפש קורס ריתוך רציני...תשקיע איזה שנתיים ריתוך..ואז נראה..

הבעייה היא לא איזו רתכת- הבעייה היא שריתוך זה מקצוע די מורכב...וקל לעשות נזק בלתי הפיך!

הבעיה בקורס ריתוך רציני היא שקורס מסוג זה מצריך לקחת חופש ארוך מהעבודה , דבר שלא אפשרי בעתיד הנראה לעיין ולכן צריך להתפשר וללמוד תוך כדי עבודה , כמו שרשמתי כבר יש נכונות ללמוד ולהשקיע ( בזמן הפנוי שיש בסופי שבוע ) , אין לי כוונה להתחיל ללמוד ריתוך ישר על הרכב אותו אני מעוניין לשפץ אלה קודם כל להשתפשף על חלקי פח ומתכת לצורך אימון , אחרי שאצבור את הידע והמיומנות הנדרשת אוכל להתקדם לרכב עצמו.

פורסם
הבעיה בקורס ריתוך רציני היא שקורס מסוג זה מצריך לקחת חופש ארוך מהעבודה , דבר שלא אפשרי בעתיד הנראה לעיין ולכן צריך להתפשר וללמוד תוך כדי עבודה , כמו שרשמתי כבר יש נכונות ללמוד ולהשקיע ( בזמן הפנוי שיש בסופי שבוע ) , אין לי כוונה להתחיל ללמוד ריתוך ישר על הרכב אותו אני מעוניין לשפץ אלה קודם כל להשתפשף על חלקי פח ומתכת לצורך אימון , אחרי שאצבור את הידע והמיומנות הנדרשת אוכל להתקדם לרכב עצמו.

אפשרי גם אפשרי.

בדיוק כמו שאתה רוצה לעשות.

אתה מוזמן לבוא לראות עבודות של מי שלמד תוך כדי.

הדבר היחיד - האם אתה משוכנע שיש לך שתי ידיים ימניות. אם כן, השמיים הם הגבול.

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

תודה על העידוד , יש לי הרבה ללמוד אבל אני מאמין שיהיה בסדר.

נראה לי שאנסה את הספר על הריתוך, אני גם הזמנתי את הספרון של טיפול בחלודה שהופיע פה שלשום באחד השירשורים.

אשמח לקבל עוד עצות אם יש .

תודה וסוף שבוע נעים לכולכם.

פורסם

אני עובד במקצוע זה ולרתך למדתי מבעל מקצוע (שבעברו עבד בבית מלאכה המתמחה בדגמי אסטון מרטין DB2 עד DB6 כולל הDB5 המשאירה את היתר מאחור ברמת המחיר תודות שג'יימס בונד...) וממנו קיבלתי אמות מידה למהי תוצאה טובה, מהו ריתך גרוע, כל מה שביניהם והסיבות לכל דבר.

אני מעריך שתוכל להגיע לכך בעצמך, אך ממליץ ללכת לראות עבודה של בעל מקצוע בתחום הרכב, כדי שתהיה לך אמת מידה למהי עבודה "טובה".

ובהצלחה רבה, לך על זה.

• תוכן חדש...