Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

205 vs פליסיה 8k לנהג חדש וצעיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, שיטוט קצר ביד 2 אחרי 205 משאיר אותי מבולבל.

בוא נעשה קצת סדר בדגמים.

אני מדבר כרגע רק על דגמים ידניים בעלי נפח 1.4 של ה205.

יש כמה דברים שהבנתי מחיפושים רבים בפורום ובגוגל, הייצור של הgti הופסק ב94' והחליפה אותו הtop xri בעלת מנוע רגיל של 205 ורק נראתה דומה לgti.

פוראבר זה הדגם היחיד של ה205 ששווק בין 97-99.

כל המנועים ממודל 94' הגיעו בעלי גיר ידני הזרקה חד נקודתית ו75 כ"ס, מצויידים בשתי חלונות חשמל.

האם מה שרשמתי נכון?

אני די מתמקד במרכב 3 דלתות, אז הרכבים שאני מעוניין לדעת עליהם זה הtop xri, סטייל דני, והבנתי שיש גם gr וgli במרכב שלוש דלתות.

דרך אגב, למה הtop xri "שווה" יותר במחירון לעומת דגמים אחרים בעלי שלוש דלתות ואותו מנוע?

פורסם

יאללה, ננסה לעשות סדר.

ייצור הGTI הופסק בשנת 93, ובכל מקרה השיווק שלהם בישראל הופסק בשנת 92 עם מעט מאוד רכבים שעלו לכביש ב93.

בנוסף לדגם הפוראבר שווק גם דגם הג'ונייר שהגיע עם מנוע 1100 סמ"ק עם 60 כ"ס.

בנוסף היו גם 205 1600 סמ"ק אוטומטיות, אני לא זוכר באיזו שנים שווקו אבל גם הם מסתובבת בשוק.

הפוראבר שווקה החל משנת 1996 והיתה למעשה הדגם היחידי שנמכר ב1400 סמ"ק מ96 והלאה.

הTopXRi הוא הדגם המאובזר ביותר של ה205 שנמכר בשנת 1994. בנוסף לזוג חלונות חשמל הוא הגיע עם נעילה מרכזית מקורית, פסי קישוט מלאים לכל הרכב, חצאיות, פנסי ערפל וחישוקי סגסוגת. בנוסף על כך שמעתי לא אחת שיחסי ההעברה בגיר של הTopXRi שונים משל 205 רגילה ושהבולמ"ז המקוריים שונים. לשימחתי הרבה לא הצלחתי לבדוק את זה בעצמי, אז אל תקח את זה כלשונו.

למה הם יקרות יותר? כנראה עניין של ביקוש והצע או "טעות" של לוי יצחק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

gti וג'וניור אני לא רוכש ככה שהפרטים שוליים אך עדיין תודה לך.

top xri, שנים עברו ואני מאמין שבולמי הזעזועים הוחלפו מתי שהוא במהלך 15 שנה על הכביש ככה שזה לא רלוונטי, חישוקי סגסוגת זכור לי שהגיעו גם בפוראבר אם אני לא טועה, ונ"מ הכוונה לנעילה ע"י שלט?

עוד משהו, פנסי ערפל זה לא כזה נדיר למצוא ב205 כמעט %70 מה205 מצויידות בהם.

דרך אגב לגבי החישוקים, אתה יכול לתת לי תמונה של המקוריים של דגם הטופ לעומת תמונה של "רגילה"? (פשוט לא מוצא)

אני מבין שהשינויים הם קוסמטיים בלבד, אז זה עניין של טעם אם לבחור בxri או דגם 3 דל' אחר מהשנתון?

ודבר אחרון, ביד 2 התוודיתי לדגם נוסף, שנקרא colur line הבנתי שהוא נדיר, במה הוא שונה מהאחרות?

ויש עוד דגמים כמו styleדני ועוד כמה שהגיעו במרכב שלוש דלתות.

פורסם

מבוא לג'אנטים -

ג'אנטים של המודלים הישנים (עד 94), או "בורקס" בשפת הרחוב:

attachment.php?attachmentid=147261&stc=1&d=1235604489

ג'אנטים של TopXRi (על הTopXRi החביבה עלי מכולן :inlove: ):

attachment.php?attachmentid=147263&stc=1&d=1235604489

וג'אנטים של Forever:

attachment.php?attachmentid=147262&stc=1&d=1235604489

קולור-ליין היתה רמת אבזור שהגיעה, עד כמה שאני זוכר, עם ריפוד פנימי בצבע אדום.

סטייל - רמת אבזור של המודלים הישנים (עד 95).

Image1.jpg

Image2.jpg

Image3.jpg

פורסם

סתם שתדע התמונה הראשונה שהבאת של ה205 הלבנה מיד 2, זה דגם קולור ליין שבמודעה שלו אני די מעוניין, לכן שאלתי על הדגם. וגם אני כבר חושב שזה לא רלוונטי ובטח אחד מהידיים הקודמות בטח החליף ריפודים.

ולגבי הסטייל אני מבין שמבחינת האיבזור לא מומלץ, אז אני יתמקד בטופ xri והקולור ליין.

בטופ xri חוץ מקוסמטיקה שמחוץ לרכב, בפנים גם שינו משהו מהדגמים הרגילים?

פורסם

דני, סליחה שאני שוב מתפרץ לשירשור שלך, אבל לדעתי אתה קצת מפספס את הנקודה.

אתה מתייחס לקניית מכונית ישנה וזולה כאילו אתה קונה מכונית חדשה, יושב בסוכנות מול נציג מכירות, וסוגר איתו את רשימת האיבזור ואת שאר פירטי ההזמנה.

תתמקד יותר במצב הרכב עצמו, מה איכפת לך איזה גירסה הוא? מה זה משנה בכלל ? הכי חשוב, שיהיה תקין, שיסע, ושיראה טוב חיצונית. ושיהיה טסט ארוך. צבע הריפודים זה הדבר האחרון, שאמור לעניין אותך.

אם עכשיו מזדמנת לך פיזו 205 יפהפיה ושמורה, אבל היא 5 דלתות GR רגילה ואין לה פנסי ערפל, והיא לא סילבר ליין, לא גולדן ליין, ולא דוגי סטייל, לא תקנה אותה ?

תמשיך לחפש את ה XRI, שלא נמכרו הרבה ממנה, וכבר כמה שנים לא ראיתי כזאת על הכביש ?

וכשתמצא, ותגלה שהיא גמורה, תחקה עוד חודשיים עד שתופיע אחת אחרת ?

פורסם

buki היקר, דבר ראשון שעשיתי ביד 2 זה לסנן רכבים ע"פ קילומטרז מספר הידיים שעבר התקציב ועוד כמה.

לאחר שנמצאו התוצאות התחלתי בסינון נוסף של עוד רכבים, כאלה שעברו תאונות כאלה שדרושה בהם החלפה של משהו, רכבים בעלי מכות פח ורכבים שלא צויין לגביהם מס' קילומטרז'.

נשארו איזה 10 רכבים שממש עונים לדרישות וגם נראים במצב קוסמטי מעולה, אחד מהם הייתה הקולור ליין הלבנה מהתמונה ועוד אחת טופ xri לכן רציתי לשאול איזה להעדיף מכיוון שהנתונים שלהם פחות או יותר דומים במצב.

פורסם

מנסין אישי לך על הפליסיה. הרבה יותר אוטו מ205, גם מבפנים וגם מבחוץ. בשביל מכונית ראשונה, הרבה יותר מבסדר.

רק לגבי המחיר, אני את שלי בעוד חודשיים, אחרי טסט + החלפה של רדיאטור, צמיגים, במצב כמעט מושלם ואם 130K על השעון מוכר ב7K...מעניין מה מציעים לך ב8???

בקיצור אחרי נסיון של עוד מעט שנה ממליץ בחום. תבדוק טוב חלודה ב"דלת" האחורית, נזילות, ומים ירוקים כמובן.

🤔

פורסם

תגיד אקסטרה די, המנוע שלך 1.3 או 1.6? כי שמעתי שה1.3 "עגלה".

אני עדיין חושב שהפליסיה קצת "גדולה" עליי, ו205 גירסאת 3 דלתות תספיק.

יש משהו שמומלץ לבדוק ב205 שידוע כבעייתי?

פורסם
תגיד אקסטרה די, המנוע שלך 1.3 או 1.6? כי שמעתי שה1.3 "עגלה".

אני עדיין חושב שהפליסיה קצת "גדולה" עליי, ו205 גירסאת 3 דלתות תספיק.

יש משהו שמומלץ לבדוק ב205 שידוע כבעייתי?

יש לי מקום חם בלב ל 205, נסעתי במשך 8 שנים על הFORVEVER 96של אחי

חוץ מדאשבורד שמתפרק כמו פאזל ופלסטיקה בעייתית בתוך האוטו באופן כללי, מכאנית האוטו מעולה

ואני מתבייש להגיד שאח שלי זלזל באוטו שחבל על הזמן ולמרות בקושי טיפל כמו שצריך הוא לא עשה לו שום בעיה (חוץ מהחלפת קלאצ' אחרי איזה 150 אלף , ותיקון קל של הצנרת של הנוזל קירור לפני כמה שנים)

פורסם

שלי 1.3 ולא ממש עגלה. הכל יחסי, אתה הרי לא תסע כל הזמן עם 4 אנשים ברכב? דרך אגב אני בנתיים יכול להסיע רק 2 אנשים. אבל שוב - זה יחסי. למישהו גם מנוע 2.0 תהיה עגלה אחרי שייסע על 4 ליטר..

איכות ההרכבה בפליסיה של הפלסטיקה הרבה יותר מעל 205. אני אעלה לך תמונות שלי מחר מבפנים אם אתה רוצה. פשוט תשווה. גם אם הייתי קונה מחר רכב בין 205 לפליסיה הבחירה הייתה מובנת מאליו.

🤔

פורסם

רגישויות של 205 -

תוודא שהשתמשו בנוזל קירור איכותי ולא במי ברז.

תבדוק שהסרן האחורי חורק בעומס. זה עלול להעיד על בעיה במסבים הפנימיים שלו.

סל"ד סרק יציב עם ובלי מזגן.

זה מה שיש לי בשלוף.

• תוכן חדש...