Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

205 vs פליסיה 8k לנהג חדש וצעיר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שהבנתי שמודרניות לא ממש אופציה בתקציב, החלטתי להתמקד בחיסכון.

אז ככה אני נהג בן 17 ולא מזמן נגמר המלווה, מחפש רכב לנסיעות יומיומיות לתיכון וחזרה ומידי פעם בעיקר ימי שישי לבילוי, כמובן בתוך העיר חיפה ככה שהרכב יתמודד עם עליות על בסיס יומי.

כמה דברים שרצוי שתיקחו לצומת ליבכם

*הרכב יהיה אצלי כתקופה של שנה עד שנה וחצי עד לגיוס

*הכי חשוב זה חיסכון, בטיחות נוחות ועוד דברים רבים לא ייכנסו בתקציב.

אחרי שבדקתי המון המון רכבים נשארתי אם שתי אופציות שמוצאות חן בעיניי, הפליסיה וה205.

אז ככה הפליסיה ממש זולה ובתקציב אני יקבל רכב בעל מנוע 1.3 הזרקה, מודל 97, נורא מרווח ורוב הרכבים שמצאתי היו שמורים להפליא.

האופציה השנייה היא 205 1.4 (לא יותר ולא פחות) קרבורטור, מודל 94, צפופה יותר וקשה יותר למצוא אחת שמורה.

אני מבקש אל תוסיפו לי פיאסטות לרשימה או אונו או כל רכב אחר, אני מתמקד בשני הרכבים ספציפית מבחינת המראה שלהם שאני די אוהב, אחרת פשוט הייתי לוקח ג'סטי וממלא 100 שקל לחודש.

האם יש הבדל בין קרבורטור להזרקה בתאוצות, באורך חיי מנוע, בעלות טיפולים וכו'?

אני לא מוצא שום מידע לגבי הפליסיה, האם יש מוסכים בכלל לרכב הזה או שיש קושי במציאת חלפים והתיקונים יעלו הרבה?

אשמח לכל

פורסם

בשנת 94 לא מכרו מכוניות עם קרבורטור בארץ (חוץ מכמה בודדות, ו 205 לא ביניהן).

חוץ מזה, ב 8000 ש"ח תוכל לקנות פיזו' 205 ממודל חדש יותר מ 94.

פורסם

ואם מדובר ב205 93 או 92 יש בהם הזרקה או עדיין לא? (לא מתכוון לרדת מתחת 92 למרות שגם זה מוגזם).

אפשר לקנות אפילו שנת 99 דגם פוראבר ב8k אם קצת מתאמצים אבל שמור הוא לא יהיה, בתקציב אני יוכל להשיג שנת 94 שמור בקלות יותר.

אז מה ההמלצה שלכם 205 או פליסיה?

פורסם

205 ממודל 94 והלאה הגיעו עם הזרקה, חד נקודתית. שים לב שממודל 95 תא הנוסעים עבר שדרוג קל והוא קצת יותר איכותי.

205 מול פליסיה - לדעתי 205, רק בגלל שהיא יותר מהנה לנהיגה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
205 ממודל 94 והלאה הגיעו עם הזרקה, חד נקודתית. שים לב שממודל 95 תא הנוסעים עבר שדרוג קל והוא קצת יותר איכותי.

205 מול פליסיה - לדעתי 205, רק בגלל שהיא יותר מהנה לנהיגה.

אז רשמתי לעצמי מ95 ומעלה, ומה הכוונה לחד נקודתית?

ו

אתה אומר רק במהנה לנהיגה אתה באמת מתכוון לזה שכל השאר יותר טוב בפליסיה? כמו טיפולים זולים צריכת דלק קטנה יותר ושאר הדברים?

פורסם

ברוב הרכבים המודרניים יש מזרק שמספק דלק ישירות לכל תא בעירה. ב205 יש מזרק אחד שיושב במרכז סעיפת היניקה ומזריק דלק לכל ארבעת תאי הבעירה. הרעיון דומה מאוד לקרבורטור, אבל מבוקר חשמלית.

הבדל משמעותי בתצרוכת הדלק לא יהיה. גם לא הבדל בעלויות הטיפולים. שני הרכבים קלים יחסית לטיפול ואולי אפילו תוכל לטפל בהם בעצמך עם קצת רצון.

הפליסיה קצת יותר מרווחת מה205. אם אתה זקוק למושב האחורי באופן תדיר היא עדיפה. חוץ מזה, קשה לי לחשוב על יתרון משמעותי של הפליסיה מול ה205.

פורסם

בתור בעלים לשעבר של פליסיה:

לשני הרכבים שציינת יש יתרונות.

הפליסייה תהיה: זולה לאחזקה, אמינה יותר וכנראה במצב פנימי טוב יותר (לא לשכוח שמדובר ברכב חדש יותר בכמה שנים)

ה 205 תהיה פשוט מהנה יותר לנהיגה.

שהייתי במצבך בחרתי בפליסיה. אבל אז גם לא הייתי ממש מעורה בענייני ההנאה מנהיגה :-)

פורסם

תודה על ההסבר צביקה פיק, ולפי הבנתי הלא כל כך רבה בפליסיה יש הזרקה "רגילה" האם היא שונה בצריכת דלק מבחינת החד נקודתית?

כי לפי מה שאני מבין מזרק אחד "יתאמץ" יותר ויעבוד יותר קשה בשביל לספק דלק לכל התאים, מאשר מזרק לכל תא ש"יתאמץ" פחות, מה שיגרום לצריכה גבוהה יותר לא?

ומה לגבי טיפולים, אם יש בעיה סתם דוגמא ב205 אז מטפלים אצל מוסך שמתמחה ברכב מוזרק או שהולכים למוסך שמבין בקרבורטור, כי בעצם החד נקודתי זה "הזרקה חשמלית"?

אני מזכיר, אני נהג חדש ויש לי עדיין הגבלת נוסעים לכן במושב האחורי ישב רק עוד בנאדם אחד, מקסימום שתיים יהיו מאחור.

לכן חשבתי יותר לכיוון 205 3 דלתות, וראיתי שיש הרבה דגמים ממש הרבה, מה שאני מבין פוראבר לא נכנס בתקציב במצב שמור.

איזה דגמי 3 דלתות כן ייכנסו?

פורסם

המאמץ של המזרק בהזרקה חד נקודתית לא גורם לעלייה בתצרוכת הדלק. המנוע זקוק לאותה כמות של דלק כדי לפעול בצורה תקינה גם אם הוא מוזן ע"י הזרקה חד נקודתית, קרבורטור או הזרקה רב נקודתית. אם כבר יש הבדל בתצרוכת הדלק אז הוא קטן למדי ונגרם מהעובדה שבהזרקה החד-נקודתית החלוקה של הדלק בין תאי השריפה אינה אידיאלית. אבל שוב, מדובר בהבדלים קטנים יחסית.

היתרון העיקרי של ההזרקה החד-נקודתית הוא בפשטות שלה. מעט חלקים שיכולים להתקלקל, מעט חיישנים ומעט התעסקות שוטפת. החיסרון הוא שתקלה במערכת הזאת לרוב תגרור החלפה של מכלול גדול ויקר יותר.

תיקונים להזרקה חד-נקודתית אפשר לעשות אצל כל מכון הזרקות, אבל רצוי לבצע אותם במכון שמכיר קצת יותר את הנושא.

בתקציב שלך אפשר למצוא 205 שלוש דלתות במצב לא רע, אולי אפילו מהשנתונים של 95 והלאה. אתה יכול גם לנסות לחפש TopXRi, שזה דגם מיוחד ששווק רק בשנת המודל 94. היתה לי כזאת בעבר, כיף של רכב.

פורסם

תודה רבה צביקה פיק עזרת מאוד.

קצת הפחדת אותי אם זה שהולך משהו זה יעלה יקר, זה באמת משמעותי מהפליסיה?

בתור אחד שהיה לו 205, אתה יכול להגיד כמה עלו לך טיפולים שגרתיים כמו טיימינג בלמים 10 אלף שמנים פלאגים ודברים כאלו?

(דרך אגב האם צריך אישור מיוחד לבלמים בטסט? שמעתי משהו כזה)

במידה ואני יילך על ה205 שבינתיים עדיפה עליי מה אתה ממליץ לבדוק?

פורסם

מהבחינה הזאת של הזרקת הדלק מדובר לדעתי ביתרון של הפליסיה על פני ה205. אבל בסך הכל מערכות ההזרקה החד-נקודתיות די אמינות ולא דורשות הרבה התעסקות.

אישור בלמים לטסט צריך בכל רכב שעל הכביש מעל 15 שנים.

טיפולים ב205 זולים יחסית. אני לא יודע להגיד לך כמה הם עולים במוסכים כי את הרוב עשיתי לבד, אבל היות וחלקי החילוף זולים (ומשותפים ברובם לעוד דגמים של פיג'ו-סיטרואן) והעבודה פשוטה ברובה מחירי הטיפולים נמצאים בחלק התחתון של הסקאלה.

פורסם

אז לפי דעתך כדי לקחת 205 לפני 94' שיש לה קרבורטור או 94'+ בעלת חד נקודתית?

ומה כדי לבדוק ברכב לפני הקנייה? יש משהו ספציפי ש"רגיש" ב205?

פורסם

לדעתי עדיף לך לקחת את החד-נקודתית. זה שדרוג, פחות תקלות, וקצת פחות דלק.

דברים שרגישים ב-205?

סע לאט בבאמפים ובבורות.

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם
ברוב הרכבים המודרניים יש מזרק שמספק דלק ישירות לכל תא בעירה.

תיקון קטן -

גב בהזרקה רב נקודתית רגילה המזרקים לא מזריקים ישירות לתא הבעירה.

המזרקים יושבים בסעפת יניקה, ומזריקים לסעפת, אבל קרוב ככל האפשר לצילינדר הרלוונטי.

הזרקה ישירות לחלל השריפה נדירה יוחסית, וקיימת רק במנועים מסויימים (מיצובישי GDI, פולקסווגן FSI) ונקראת, בפשטות "הזרקת דלק ישירה".

פותח השירשור - קו מחשבה שלך לא כ"כ נכון.

תתמקד פחות בהבדלים בין הזרקה לקרבורטור, וקנה את הרכב הכי שמור והכי חדש שאתה יכול.

מכוניות בעלתו קרבורטור משנת 1993 ומטה כבר ממש ישנות,

בתקציב שלך אפשר להשיג פיזו' 205 מודל 1997-1998 במצב נורמאלי, מקסימום עם צבע קצת שרוף.

לדעתי, הבחירה הטובה ביותר היא פליסיה 1600, שגם נכנסת לתקציב.

פורסם

לדעתי, הבחירה הטובה ביותר היא פליסיה 1600, שגם נכנסת לתקציב.

ה1.6 די נדירה, במיוחד השמורות מבינהם שנמכרות ב10-12 אלף, גם הביטוח יהיה יותר יקר ל1.6.

דרך אגב ציינתי כבר שאני צעיר לא נראה לי כל העניין של צבע דהוי ומכות פח, בכל זאת אני לא רוצה לנסוע ברכב מכוער, הרכב ישמש כתקופה של שנה וחצי עד לגיוס (וזה גם תלוי למה אני יתגייס).

זה או הפליסיה 1.3 או ה205 1.4 בעוד שה205 נשמעת אופציה יותר טובה ויפה.

• תוכן חדש...