Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני וחבר מתכננים טיול של אחרי הצבא לדרום אמריקה, מטרת הטיול היא לראות עולם ופחות להתפנק.

ההגבלה היחידה היא שהטיול חייב להיות חודש בדיוק, אני יודע שהלו"ז צפוף אבל אנחנו לא רוצים להתפשר

על מקום אחר.

אין חשיבות למלונות יקרים. אנחנו רוצים לראות ולעשות כמה שיותר דברים מעניינים.

הייתי רוצה לקבל מושג של עלויות, למשל חודש בדרום אמריקה יעלה X כסף.

התאריך המתוכנן הוא איזור אוקטובר 2009.

עצות נוספות יתקבלו בברכה.

תודה מראש.

שי.

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

לחודש הייתי ממליץ ברזיל / ארגנטינה בלבד.

עלויות : טיסה כ 1200$,מחייה לחודש ברמה סבירה+ 800$-900$ (כמובן בלי להתפרע יותר מידי).

אם תציין איזו מדינה היית מעדיף אוכל לתת לך מסלול משוער.

אני הייתי בוחר בברזיל,אבל זה רק כי אני מאוהב בה...

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

קשה מאוד לענות - כל מדינה עם הייחוד המדהים שלה וכל אחת שונה מהשנייה.

אני חושב שצ'ילה-פרו-בוליביה יענו הכי טוב על המונח "לראות עולם".

אם אתם בראש של אטרקציות שונות (אמזונס, ראפטינג בדרגות שונות,טיולי ג'יפים וכו') וטראקים שונים אלה המקומות ללא ספק.

הטראקים מדהימים וברמות שונות (בהתאם לכושר גופני בעיקר).

לדעתי עדיף להתמקד במדינה אחת או לכל היותר שתיים מתוך השלוש, אינסוף למגוון הדברים שאפשר לעשות בכל אחת.

פורסם

חודש?! הייתי כמעט 7 חודשים בדרום אמריקה ובחודש תוכל לעשות רק את ברזיל או ארגנטינה.

אין טעם לנסות לרוץ על שניהם אתה לא תהנה מהריצה הזאת... לעשות למשל את ברזיל בחודש זה נחמד אומנם אבל גם לא כל כך מספיק.

שאני מסתכל על מתי אתה רוצה לטוס אוקטובר זה אומר שארגנטינה לא אקטואלי לחלוטין, המזג אויר גרוע לגבי ברזיל אני לא בטוח.

זה התקופה העונה יותר טובה דווקא בפרו, בולביה בכל מקרה בחודש אתה מספיק בקושי לראות מדינה אחת!

אני חושב שאתה צריך אולי לחשוב על מרכז אמריקה...

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

את האמת ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך,לחודש טוס לתאילנד.

את דרום אמריקה תשאיר לתקופה שתוכל להקדיש לה מינימום של חצי שנה.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

לחודש ?!

אך ורק ארגנטינה !

אם אתה רוצה לחיות טוב בלי להתכלב , לישון במקומות טובים + טיסות פנימיות שחוסכות המון זמן\אוטובוסים First Class.

תכין לעצמך לפחות 1500 דולר לכל מקרה..

חזרתי לפני שנתיים וקצת מטיול של 3 חודשים (חודש ברזיל , חודשיים ארגנטינה וקצת בוליביה וצ'ילה)

נהנתי מכל רגע בברזיל , אבל ארגנטינה הרבה יותר שווה !

ההמלצה שלי לגבי ארגנטינה :

בואנוס איירס לפחות 4 ימים.

ברילוצה היפייפיה גם 4 ימים לפחות (הייתי שם שבוע ולא הספיק).

סלטה - יומיים - שלושה ימים , טיול של יום לסלאר ,או טיול של 3 ימים לסלאר + לגונות + כל מיני דברים אחרים ( ממליץ לך בחום טיול יומי לסלאר וזהו , מעבר לזה זה מיותר).

מנדוזה מאוד מאוד נחמדה , אפשר לעשות שם טיולי יין בין יקבים (אם אתה בקטע) - יומיים.

קורדובה עיר הסטודנטים והמסיבות - יומיים - שלושה..

פורטו מדרין - תעשה שייט ליוותנים (מדהים) ועוד קרוז בחצי אי שיש שם - יומיים.

אל קלאפטה - חובה להגיע לקרחון המתנפץ , שייט וטיול קרחונים - 3 ימים.

אושוויה - סוף העולם (היישוב הכי דרומי בעולם, מקום מהמם) יומיים - 3 .

ויאריקה (צ'ילה) - יומיים.

פוארטו איגוואסו - 3 ימים , טיול של יום לצד הברזילאי , טיול של עוד יום לצד הארגנטינאי (מומלץ בחום קודם להיות בצד הברזיאלי + פארק הציפורים ולמחרת בצד הארגנטינאי).

חובה להתענג על הבשר המשובח שיש שם :)

את מה שרשמתי לך אני טיילתי בחודשיים ( אבל היו מקומות שנתקעתי בהם כי ממש אהבתי אותם)

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

הייתי בדילמה דומה לפני כחצי שנה. ודעתי האישית היא שלא שווה לטוס לדרום אמריקה בשביל חודש אחד.

אם אין שום סיכוי להאריך את הטיול לכיוון החודשיים (בתקווה לאפילו יותר) -

שים את הכסף על חודש בתאילנד, ואם אתה בכל זאת חושק ביבשת אמריקה - לך על מרכז אמריקה.

עם חודש במקסיקו וקובה תוכל לעשות הרבה יותר מאשר בדרום אמריקה.

בעוד את קובה ומקסיקו תוכל למצות בחודש, בארגנטינה, צ'ילה וברזיל יש כלכך הרבה מה לעשות, שאתה בחיים לא תספיק אפילו חצי בחודש אחד.

ובסוף במקום לחזור עם "טעם של עוד" אתה תחזור עם תחושה של החמצה.

תשמור את דרום אמריקה לעוד כמה שנים כשיהיה לך יותר זמן;

אני מנחש שאתה לחוץ בזמן בין השחרור מהצבא לתחילת הלימודים האקדמאיים - אז למה לא לחכות עם הטיול לדרום אמריקה לאחרי התואר? או אפילו לקיץ בין שנה א' לב' או בין ב' לג' ?

אישית, בסופו של דבר, החלטתי להשאיר את דרום אמריקה לאחרי התואר וטסתי לשבועיים וחצי מטורפים באירופה.

עם יותר מ5 אלף קילומטר ברכב שכור עם 2 חברים, 8 מדינות, ולמעלה מ15 ערים שונות - אני ממש לא מתלונן :)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

חידוד קל לגבי כמה דברים שנאמרו פה.

עניין הזמן - הגבלת החודש היא בגלל בעיה אישית של החבר שמגבילה אותו, אולי אני אמשיך לבד אחרי שיחזור.

חודש אוקטובר - ניתן בהחלט להזיז את הטיול כמה חודשים אחרי אוקטובר, התאריך היה יעד שבעצם יתן יותר זמן

לחסוך לטיול.

תאילנד והודו - לא ממש מעניין אותנו, המשיכה היא לדרום אמריקה. אם נחליט ונבין שחודש זה באמת מעט מדיי וחבל

נפזול לכיוון אירופה.

תודה רבה לכל העונים, אשמח לקבל עוד דעות ועצות.

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

אוקיי, אז ככה.

אם יש לך רק חודש אחד ואתה צריך לבחור מדינה - רק ארגנטינה!

כמובן שחודש לא יספיק לך למצות אותה (רק בבואנוס איירס הייתי חודש וחצי...), אבל זו הבחירה הכי טובה כי במדינה הזו יש הכל מהכל: נופים עוצרי נשימה, אטרקציות, בשר ברמה שלא חשבת שקיימת, מסיבות שוות, בחורות מדהימות.

טיילתי בדרא"מ חצי שנה, מתוכם יותר מ-3 חודשים הייתי רק בארגנטינה, ופשוט התאהבתי במדינה הזו... אני בטוח יחזור לשם בעתיד, זה רק עניין של זמן (וכסף :roll:).

מה שכן, תכין לפחות 1800$ לחודש מחיה שם. זו לא המדינה הכי זולה בדרא"מ, ומכיוון גם שאתה שם רק לחודש אתה תרצה להתפנק כמה שיותר אז ככה שזה לא ייצא לך זול...

אם תרצה המלצות והכוונות ספציפיות יותר על ארגנטינה, תרגיש חופשי לבקש. :-)

פורסם

מנסיון, אם אתה רוצה להספיק בחודש, אז עדיף לך לקחת טיסות פנימיות ורכב שכור, ואם אתה מתכוון לישון במקומות סבירים + ולבזבז קצת, קח בחשבון תקציב של כ- 4,000$.

הטיול המוצע בתגובה 7 אכן ממולץ מאוד.

חודש מספיק בהחלט לטיול שכזה, אך היום הכל שם הרבה יותר יקר ממה שהיה לפני שנתיים.

• תוכן חדש...