Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם: (1964)

b911-1.jpg

היום:

porsche-911-2009.jpg

אני לא מכיר פיסת טכנולוגיה שעדיין שווה משהו, 45 שנה אחרי שהושקה. בשטוטגרט עדיין לא למדו לעצור את הזמן.

מה שכן הם למדו, זה ליצור קשר בין 1964 להיום תוך כדי בניית אחד המותגים החזקים בעולם.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מכיר פיסת טכנולוגיה שעדיין שווה משהו, 45 שנה אחרי שהושקה.

גם אני לא (אולי נורת הלהט?).

בגלל זה אני חוזר על מה שאני אומר, אין קשר בין הפורשה של היום לזו של לפני 20 שנה. מכוניות שונות לגמרי.

מה שכן הם למדו, זה ליצור קשר בין 1964 להיום תוך כדי בניית אחד המותגים החזקים בעולם.

בדיוק מה שכתבתי. הקשר הוא שיווקי. משתמשים באותו השם/מותג על מוצר אחר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פאלו,

אתה מבין מה זה קשר אבולוציוני?

ברור לכל אדם בר דעת שהלברדור שיושב לידך בבית והפינצר שנובח בזעם בחצר, שניהם צאצאים ישירים של זאב הבר.

יש דמיון כללי, יש דמיון תכונות ויש דמיון גנטי.

אף אחד לא אמר שהם צריכים להתנהג בדיוק אותו דבר כי אחרת מה הטעם באבולוציה ובהתפתחות?

אני חוזר ומסביר, קח את כל ה 911 טורבו לדורותיהן למסלול מרוצים ספציפי וסע עליהן אחת אחרי השניה לפי סדר הוצאתן ותרגיש את האבולוציה בהתגלמותה.

מצידי אתה יכול לעשות את הניסוי הזה בשנית רק שהפעם במקום ה911 האחרונה תדחוף שם איזה ניסאן (GTR?) ובאמצע שלוף איזה פורשה ותדחוף את המתחרה שלה מבית פרארי (לדוגמא) וגם עם עיניים קשורות אתה מיד תדע מי הן ה"לא פורשה".

וזה ידידי היקר מה שנקרא קשר אבולוציוני. :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

למה, הן שייכות לאותה קטגוריה? :shock:

האחת היא רכב משפחתי פשוט והשניה היא רפליקת ראלי(להשוות בניהן זה בערך כמו להשוות את ה GT3 הנ"ל לחיפושית ).

הכי חשוב, ואין שום נסיון מצד סובארו ליצור פה רצף אבולוציוני, פורשה כן מנסים ולדעתי גם מצליחים.

רוצה דוגמא נוספת לרכב שיש לו התפתחות אבולוציונית שנגרמת מלכתחילה ע"י כוונה תחילה מצד היצרן?

פוקסוואגן גולף מה MK1 ועד היום.

פורסם

אם נתייחס לגרסאות הGTI של הגולף אז פולקסווגן איבדו קצת את הכיוון איפה שהוא בדרך עם הMK3 והMK4 והקשר קצת רופף. עוד דוגמא מצוינת לקשר אבולוציוני היא הוויפר. אומנם רק 19-20 שנה אבל גם בעוד 10 שנים אם ימשיכו באותו קו כמו שפורשה עושה, הקשר ישאר ברור.

CoupéF7R

פורסם

הכי חשוב, ואין שום נסיון מצד סובארו ליצור פה רצף אבולוציוני, פורשה כן מנסים ולדעתי גם מצליחים.

תמיד יש קשר אבלוציוני מסויים. מה שפורשה עשו, בהצלחה, זה לנתק את הקשר כמעט כליל עם הדגם שלא מקורר אוויר ולייצר מכונית חדשה לגמרי.

פורסם
אם נתייחס לגרסאות הGTI של הגולף אז פולקסווגן איבדו קצת את הכיוון איפה שהוא בדרך עם הMK3 והMK4 והקשר קצת רופף.

העלת נקודה מעולה (אעפ"י שאני דיברתי על גולף בכלליות ולא דוקא על ה GTI).

באבולוציה כל חיה/צומח מתפלג כל הזמן לענפים שונים(ע"י מוטציות ראנדומליות), חלקם מוצלח והם אלא ששורדים, חלקם לא מוצלח והם נעלמים בדפי ההיסטוריה.

עצם העובדה שב MK3 הם הבינו שהם איבדו את הדרך ושיפרו את ה MK4 וה 5 יותר לכיוון הרוח המקורית של ה MK1 מראה על הקשר האבולוציוני ההדוק.

פאלו, בא נסכים שאנחנו לא מסכימים, זה עדיין בסדר גמור.:wink:

פורסם
רוצה דוגמא נוספת לרכב שיש לו התפתחות אבולוציונית שנגרמת מלכתחילה ע"י כוונה תחילה מצד היצרן?

פוקסוואגן גולף מה MK1 ועד היום.

דוגמא מצויינת. אין קשר מהותי בין הגולפים, להוציא השם והיצרן.

ברור שכוונת היצרן ליצור תחושה של המשכיות (לפעמים), אבל טכנולוגית מדובר במוצרים אחרים עם מטרות אחרות. הן אפילו יותר תלושות אחת מהשנייה מהפורשה.

פורסם

שוב, אנחנו חלוקים בדעותינו (ושוב, זה בסדר), רכב שלדורותיו אין שום קשר אחד לשני חוץ מאשר שם ויצרן הוא טויוטה קורולה (לדוגמא).

פורסם

הקורולה היא סתם כלי אמין להובלה מAל-B והשם קורולה נשמר בגלל שהפך לשם נרדף לאמינות וזה הקשר השיווקי.

דוגמא מצויינת. אין קשר מהותי בין הגולפים, להוציא השם והיצרן.

ברור שכוונת היצרן ליצור תחושה של המשכיות (לפעמים), אבל טכנולוגית מדובר במוצרים אחרים עם מטרות אחרות. הן אפילו יותר תלושות אחת מהשנייה מהפורשה.

אני לא ממש בטוח למה התכוונת כשאמרת מטרות אחרות, אין גולף שמקבילה לקודמתה שלא היתה לה אותה מטרה למשל הGTI היתה פריצת דרך ודורות שבאו אחריה דגלו באותה מטרה, יש מוצלחות פחות ויש מוצלחות יותר. ואם תסתכל בהיסטוריה של הגולף תראה שהם לא ממש מיהרו לשנות טכנולוגיות(מנועים משותפים בין דורות וכו').

בגלל זה אני חוזר על מה שאני אומר, אין קשר בין פורשה של היום ךזו של לפני 20 שנה

יש קשר, להגיד שאין קשר זה ממש בגזמה. תראה לי רכב מודרני אחד בעולם עם הגה בעל משקל כה מושלם ושופע פידק ותקשורת ברמות שנשכחו, וזה לא רק בהגה זה גם בכיסא ומוט ההילוכים והדוושות. אין, נכון? והמנוע עדיין בוקסר, עוד מימי ה356. מעבר לזה, קח למשל 911 משנות ה70' היא תהיה פרועה עם זנב עצבני בגלל שהשלדה לא היתה בשלה ודרשה עוד יותר ליטושים כדי להתעסק עם מנוע שיושב מאחורי הבקקס. היום זה גם אותו אופי פרוע ונושך (ע"ע ג'יטי2 http://il.youtube.com/watch?v=kAUO6vl6W94). אבל זה לא בגלל שלדה בוסרית, זה בגלל הכוח הברוטלי. נתק הבקרות, דחוף אותה למגבלות והיא תנשך כמו שסבתה ידעה לנשוך. נכון שהיום היא יותר פוליטיקלי קורקט, עם בקרות ושומרים, אבל זה לא קשור לאופי הבסיסי של הרכב. למה שנמצא מתחת למעטפת.

CoupéF7R

פורסם

לפני שניכנס לדיון מתיש, נהגת על 911 עם מנוע מקורר אוויר?

חתיכת רכב מחורבן...

טונה של תת היגוי שהופך להיגוי יתר פראי אם אתה מאיץ לא נכון ביציאה.

סיוט.

וההגה... כבר, גדול, בררר...

זה חדר כושר, לא אוטו.

פורסם

לא נהגתי על 911 מקורר אוויר (לכן אני מתבסס על המון חומר ומבחנים שקראתי וראיתי)

אני יודע שהיתה קשה לנהיגה, הגה כמובן היה בלתי מתוגבר ותת היגוי רב שהופך להיגוי יתר פראי. אבל ביחס לכמה מכוניות ספורט אחרות של אותה תקופה, היתה יותר ALL ROUNDER במפתיע. כל מה שציינת היו נקודות שדרשו שיפור במיוחד בתחום השלדה וזה נבע מחוסר האיזון הבסיסי. אבל במקום לשנות את התצורה ולהרים ידיים הם הלכו 'ראש בקיר' כמה שנים עד שבסוף שיפרו את כל מה שצריך בדורות האחרונים, אבל שמרו על הטוב והייחודי שהיה בדורות הקודמים.

CoupéF7R

פורסם
לא נהגתי על 911 מקורר אוויר (לכן אני מתבסס על המון חומר ומבחנים שקראתי וראיתי)

חשבתי כך.

תנהג, אחרי זה תספר כמה זה דומה...

• תוכן חדש...