Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה ברשותי פיאט בראבו 1400 ידנית 98 מילאתי פול טנק לפני שבוע נסעתי 330 ק"מ ועכשיו צריך לתדלק שוב

כשמילאתי פול מילאתי כמעט 43 ליטר שזה אומר שהאוטו אוכל יותר מ1 ל10 והרבה מהנסיעות היו מחוץ לעיר .

עכשיו ככה נתחיל בבעיה שאני חושב שקיימת .

כשאני עוצר ברמזור הסרק לא יציב .

עוד בעיה כשאני מאיץ והטורים קצת עולים שומעים את המנוע ממש חזק, בערך ב60 בהילוך שלישי, 40 בשני .

אני צריך להעביר ב50 כדי שלא ישמעו את המנוע.

יש לציין כשלא מאמצים את המנוע ונוסעים ממש רגוע אז המנוע מאוד שקט וכמעט ולא שומעים אותו .

הבעיה מתחילה כשהמנוע קצת מתאמץ.

עוד משהו ששמתי לב אליו זה שהאגזוזסט זורק הרבה מים , וכשאני בסרק הוא כאילו מגמגם ולא עובד חלק (כאילו נחנק) .

כשהאוטו בבוקר עם צוק אוטומטי, האוטו נוסע בובה , אבל ברגע שהוא מגיע לחום עבודה נורמלי האוטו נהיה עגלה .

מצטער על המגיילה מראש ,אנא עיזרו לי מיואש כבר..

פורסם

לאחי היה כזה רכב. המנוע שלו רועש ובחברה הוסכם שזהו הצליל שלו אז בזה אתה יכול להיות רגוע. (אלא אם כן זה ממש מוגזם אצלך אבל בעיקרון זה יותר מכל רכב).

אצלו הוא גם רעד והיתה בעיה בחיישן נקישות אבל זה לא מחייב שאצלך גם,אנחנו חיברנו למחשב וזה עלה על הבעיה.

יכול מאד להיות שצריכת הדלק קשורה לבעיה שהרכב לא סוחב.

פורסם

לי נראה שיש לרכב בעיה בראש מנוע (בקשר למים מהאגזוז) יכול להיות מאד שיש אובדן קומפרסיה. ונוזל קירור שבורח אל מערכת הפליטה (אתה ממלא מים לעיתים קרובות?) יכול להיות בריחת המים לצילינדרים גם גורמת להצתה לא טובה ולכן האוטו לא סוחב.

אם אכן אתה ממלא הרבה מים הייתי ממליץ לבדוק קומפרסיה.

פורסם

לדעתי ולאור מה שכתבת. יש שתי בעיות עיקריות ברכב.

1. קלאץ מחליק.

2. אטם ראש פרוץ.

אטם שמעביר מים לצילינדר, יגרום גם לסרק לא יציב .

כבר שאלו ולא ענית, האם יש חוסר מים במערכת ?. וכמה ?.

מה קורה בהנעת בוקר ?.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אז ככה נוזל קירור לא חשתי בחוסר במשך השבוע , וגם לא היה צריך להוסיף.

אם היה נכנס מים לצילינדר או ל הייתי אמור לראות איזו שהיא טחינה כזו של מים מעורבבים בשמן לא?

יש גם רעש מוזר כשאני נותן גז אני שומע כאילו זרימה של מים מצד ימין מאזור התא כפפות..

פורסם

אהלן,

לפני שנה וחצי היה ברשותי פיאט בראבו 1400 ידני 98.

היו לי סימפטומים מאד דומים לשלך, אגזוז משפריץ מים, האוטו לא סוחב, צריך להעביר הילוכים מוקדם יחסית כי אחר כך רעש המנוע רועש,וכל כמה זמן הטורים היו יורדים וכמעט האוטו היה מתכבה במיוחד בעליות, וכמובן אכילת דלק.

עשיתי בדיקת GAS ANALYSER , והיא הראתה מדידה גרועה מאד של אדי שריפת הדלק.

ואחר כך עשו בדיקת מחשב והגיעו למסקנה שחיישן הלאמדה במנוע נשרף וצריך היה להחליף אותו, אחרי ההחלפה האוטו נסע כמו בובה.

חיישן הלאמדה אחראי על ויסות הדלק למנוע, ובגלל זה האוטו אוכל לך הרבה יותר דלק ממה שהוא צריך.

מחיר של החלק חדש כמובן, ולא חלופי כי אי אפשר לשים חלופי כי יש חיבור מיוחד למחשב האוטו,הוא 800 ש"ח.

***PEUGEOT - THE KING OF THE JUNGLE***

פורסם

אהלן,

אני מאמין שאפשר למצוא מפירוק אבל אני לא ממליץ, מפני שיכול להיות שהחלק הזה תקול והוא יכול לגרום לנזק למחשב.

***PEUGEOT - THE KING OF THE JUNGLE***

פורסם

מכוון שהמנוע מזייף, ראשית כנס למוסך שיש לו סורק תקלות לאבחון ותיקון הבעיה.

לאחר מכן בדוק לחץ אויר בצמיגים, רוקן מהרכב כל מטען שאין בו צורך, פרק גגונים ספויילרים למיניהם (אם יש) ובצע נסיעת מבחן ארוכה בכביש בין ערוני כאשר אתה מתדלק לפני ואחרי הנסיעה, סע לפחות 100 ק"מ.

חשב תצרוכת דלק ודווח.

פורסם

היום האוטו נכנס למוסך מורשה וגילו שיש בעיה בקאמשאפט.

ולכן כנראה האוטו לא עובד חלק . השאלה שלי האם משפצים חלק כזה קונים חדש ?

לפי דברי המוסך מחיר חלק כזה יכול להגיע ל3000 שקל.

שיפוץ בין 1000-1500.

מה יכול לגרום לחלק כזה להדפק?

מה לבדוק כשמחליפים את החלק כי אם יחליפו בחדש אולי יקרה שוב?

פורסם

אני בספק אם אכן מה שגילו נכון, שהבעיה בקאמשאפט ולכן כנראה האוטו לא עובד חלק.

כיצד בדקו ?. סקנר לא יכול לגלות בעיה בקאמשאפט. לי נראה שיותר שיערו מאשר גילו.

לדעתי, קאמשאפט תקול לא יגרום למנוע, שיעבוד כמו עגלה, רק כשהוא מגיע לחום עבודה נורמלי.

האם היית נוכח בשעת הבדיקה ?. אם כן תאר אותה.

דוד.

פורסם

המכונאי פתח את המכסה שמן והראה לי חלק שנשחק שם האוטו היה מחובר למחשב ולפי המחשב כל החיישנים בסדר .

הוא הראה לי את הגלגל זיזים אני חושב שזה נקרא(נראה כמו מוט עם 4 גלגלים עליו בצורת ביצה) שהוא קיבל שחיקה באחד "הגלגלים" האלה ובגלל זה נוצר המצב לפי דעתו.

פורסם

מאחר שהסכום שביקשו לך הוא גבוה מאוד, אני מציע לך לעשות עוד בדיקה במקום אחר.

אל תגיד להם כלום, רק ספר להם על התופעה ותן להם לבדוק.

גל זיזים הוא עם 8 גלגלים עליו בצורת ביצה, ולא 4 כפי שכתבת. ה"גלגלים" האלה נקראים פיקות/זיזים.

את הזיזים על הקאמשאפט בודקים ע"י מדידה ולא במבט.

אם באמת היית מבחין בעין שאחד שחוק, המנוע היה עובד על מעיין 3 פלגים, גם כאשר היה קר.

ולא היה עובד כפי שכתבת. "כשהאוטו בבוקר עם צוק אוטומטי, האוטו נוסע בובה".

דוד.

פורסם

אמורים להיות 12 פיקות ויתכן שאחד מהם שחוק וניתן לבדוק זאת בקלות עם שעון וואקום גם ללא פירוק של מכסה השסתומים.

• תוכן חדש...