Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נתקע לי המכסה מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באתי לבדוק שמן מים היום בבוקר והמכסה מנוע לא רצה להפתח..

הכבל של הידית מתוח...

אבל המכסה לא משתחרר מהנעילה שלו..

מה אני יכול לעשות?

הרכב הוא פיאט פונטו S60 שנת 2000

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

גם לי קרה אותו דבר, בד"כ ברכב האזעקה נועלת גם את מכסה המנוע. הרבה פעמים יש בעיות חשמל, שאני לא ממש מבין בהם שגורם לכך שמכסה המנוע נשאר נעול אפילו שהרכב פתוח - תבדוק אם זו הסיבה, תנסה לנטרל את האזעקה או משהו כזה.

פורסם

מס' שיטות:

(1)שיטת המכות - לשם כך זקוקים לשני אנשים, הראשון מותח את הכבל בעוד השני נותן מכות על מכסה המנוע באיזור המנעול.

(2)למשוך בכח - לנתק את הכבל מידית המשיכה, להצמיד אליה ג'בקה(פלאייר פטנט) ולמשוך בכח.

(3)משיכה מלמטה - יש להגביה את הרכב, כך שגלגל קד' מונח על המדרכה, לשכב מתחת לרכב, לחפש את יציאת הכבל ממנגנון הנעילה ולנסות למשוך ידנית.

באין מוצא יש לגשת לפחח לפתרון הבעיה.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לא קשור ל פונטו...

יש את זה בהרבה רכבים חדשים ואני ביטלתי את הנעילה הזו אצלי בלנטיס.

בינינו,זה לא ימנע מגנב לגנוב את האוטו, זה רק יעקב אותו לעוד כמה שניות מעטות.

אבל תחשוב על זה-

החנת איכנשהוא,ובמקרה שכחת אורות דולקים/אור פנימי דולק או לא משנה מה ונגמר לך המצבר- לך עכשיו מנסה לפתוח את המכסה כדי להניע עם כבלים...

תחשוב על זה... לא שווה את ה"סיכון" והעצבים שיכולים להיות במקרה הנ"ל.

I30 CW

פורסם

מכסה מנוע ננעל חשמלית ע"י האזעקה?

חשבתי שזה הכל מכני ע"י הכבל ויש לחצן (שנלחץ ע"י המכסה כאשר הוא סגור) שמחובר לאזעקה שאם היא לא מנוטרלת ומרימים את המכסה, הוא סוגר מעגל.

אתם בטוחים במה שאתם אומרים?

פורסם
לא קשור ל פונטו...

יש את זה בהרבה רכבים חדשים ואני ביטלתי את הנעילה הזו אצלי בלנטיס.

בינינו,זה לא ימנע מגנב לגנוב את האוטו, זה רק יעקב אותו לעוד כמה שניות מעטות.

אבל תחשוב על זה-

החנת איכנשהוא,ובמקרה שכחת אורות דולקים/אור פנימי דולק או לא משנה מה ונגמר לך המצבר- לך עכשיו מנסה לפתוח את המכסה כדי להניע עם כבלים...

תחשוב על זה... לא שווה את ה"סיכון" והעצבים שיכולים להיות במקרה הנ"ל.

ניתן לרכוש סט שמחבר בין 2 מצתים של רכב , זה יכול לתת מספיק חשמל למערכת של הנעילה בשביל להיפתח במקרה של גמירת מצבר מסיבה זה או אחרת.

אגב אני מסכים שהמערכת הזו די גרועה סה"כ (של הנעילה הנוספת)

גיא.

פורסם

כמו שכתבו לך למעלה - השלב הראשון הוא שתספר לנו אם יש לך נעילת מכסה מנוע באמצעות האזעקה או לא.

אם מותקן נועל , כנראה שהאשמה בו ודרך הפעולה היא נטרול המנגנון.

אם אין נעילה - יש לבדוק קודם כל אם נתבצעה פתיחה ראשונית (במנעול מכסה המנוע , כמו בדלת , יש שתי נעילות:

האחת אמורה להשתחרר באמצעות הידית הפנימית , אליה מחובר כבל ,כמו שכתבו לך. אם פעולת הידית תקינה תישאר כעת עם מכסה פתוח לכדי חריץ צר. אם אין לך גם את החריץ הזה סימן שהידית נשברה/יצאה ממקומה או שהכבל נקרע/השתחרר.

אם יש את החריץ אז יש את נעילת הבטחון הנוספת , שאותה משחררים ע"י הידית שמתחבאת מתחת למכסה המנוע. נסה לבדוק ביום למה היא לא משתחררת (התעקמה אולי).

מכאן והלאה ניתן לפעול לפי השיטות של עמית , או פשוט לשפוך פח נפט ולזרוק גפרור... :twisted:

• תוכן חדש...