Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה,

השאלה נמצאת בכותרת.

תוקף הכרטיס שלי פג ב 02/09 (בעוד כשבועיים)

ואני רוצה להזמין חדש (אמריקן אקפרס),

השאלה היא האם להזמין את הכרטיס דרך הבנק או דרך חברת האשראי.

יש לי חבר שעובד בחברת כ.א.ל, וטוען שכרטיסים חוץ-בנקאיים יותר משתלמים כי לא בדיוק מסתמכים על הבנק והמסגרת אשראי אינה מחויבת לבנק, הבנק לא יכול לבטל את הכרטיס וכו' וכו' (והוא גם אומר שהשירות יותר טוב).

העניין הוא שאם זה היה כ"כ פשוט, כל האנשים במדינה היו משתמשים בכרטיסים חוץ בנקאיים.

האם יש למישהו חוות דעת מקצועית בנושא,

אני אשמח גם לשמוע לגבי עמלות, ומחירים. במיוחד אם יש הבדל בין הכרטיסים.

תודה רבה וסופ"ש נעים,

נאור.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

הבנק לא יכול לבטל את הכרטיס אבל יכול לא לכבד את החיובס ואז אתה משלם ריבית רצחנית וחברת האשראי מבטלת את הכרטיס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כמו כן כרטיסי "דייקרט" מגבילים אותך בפריסות תשלומים, תשלום דחוי וכו'.

אתה גם לא יכול לחייב אותם בתשלום קבוע כמו כביש 6 וכו'.

ובכל מקרה עדיף להיתווכח עם הבנק מאשר עם חברת אשראי כאשר יש בעיה.

פורסם

הריביות בכרטיסים החוץ בנקאיים הם פשוט שערוריה, בסביבות ה16-17% לשנה.

זה נכון שזה לא מסגרת בנקאית והבנק כאילו לא רואה את מה שהולך לך שם,אבל זה המון כסף,כרטיס בנקאי תמיד משתלם יותר מבחינת ריביות ועלויות,וגם הבנק לא יכול להחזיר לך את החיוב של הכרטיס בנקאי שלך,מה שאי אפשר להגיד לגבי כרטיס חוץ בנקאי שיורד מהחשבון בהוראת קבע

פורסם

כמו שנאמר לכרטיסי אשראי חוץ בנקאיים יש ריביות רצחניות

הבנק יכול שלא לכבד את התשלום, היו הרבה בעיות עם זה.

למשל אני סיכמתי עם חברת האשראי שירד לי תשלום חודשי של 150 ש"ח לאחר חודש ללא שימוש בכרטיס הם התחילו להוריד 450 ש"ח, בטענה שאני לא משתמש בכרטיס

פורסם

הסיבה שבעטייה כרטיס חוץ בנקאי יקר יותר בד"כ, היא שאתה מקבל אשראי ללא העמדת בטחונות נוספים (הגדלת האובליגו).

מכיוון שמי שנותן לך את הכסף (חב' האשראי) נוטלת על עצמה למשעה סיכון נוסף, היא לוקחת יותר ריבית.

אגב, לא כל הכרטיסים החוץ בנקאיים יקרים יותר. תלוי בחברה.

פורסם

קודם כל, אם התוקף של הכרטיס שלך הוא 0209 אז יש לך עוד כשישה שבועות. התוקף מסתיים ביום האחרון של החודש הנקוב.

בנוסף, אם אתה לא רוצה להמשיך עם כרטיס של הבנק אז תודיע להם על זה. ברירת המחדל היא להנפיק לך חדש.

לי יש כרטיס חוץ בנקאי בלאומי-קארד.

השירות טוב מאוד.

אפס עמלות. (דיל דרך מקום עבודה. אבל גם בלי זה אפשר להגיע להטבות טובות)

לגבי ריביות - אין לי מושג, לא משתמש בקרדיט אף פעם.

לא מדובר בכרטיס דיירקט אלא כרטיס אשראי לכל דבר, ניתן בהחלט לבצע עסקאות תשלומים רגילות (למשל בסופר).

לגבי אי-כיבוד החיוב ע"י הבנק - זה יכול לקרות רק אם כיבוד החיוב יגרום לחריגה ממסגרת האשראי בבנק, ואז אסור לבנק לכבד את החיוב. כמו כל הוראת קבע או צ'ק אחרים. כל עוד המצב בבנק תקין אין חשש.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני עובד עם כרטיס חוץ בנקאי של כ.א.ל בתוכנית Active בנוסף לכרטיס הבנקאי שקיבלתי מהבנק ללא עמלות.

האמת היא שאני עדיין מתלבט האם להמשיך את השימוש בכרטיס החוץ בנקאי לכשיגמר לו בקרוב התוקף.

רוב מה שנכתב כאן נכון - השירות טוב, האשראי הנוסף בהחלט מועיל ברגעי משבר אבל הריבית גבוהה יחסית ובנוסף יש לשלם עוד כמה שקלים של עמלה בכל חודש.

כמו כל דבר בחיים זה לא שחור או לבן, וגם כאן יש יתרונות וחסרונות.

בשורה התחתונה - לך על הכרטיס שיתן לך מקסימום הטבות ותנאי אשראי. אני מאמין שבמיקוח חכם בין שני הגופים אפשר לשפר עמדות ולשפר תנאים, והיות ובסופו של יום שני הכרטיסים מתגהצים בסופר בדיוק באותו האופן לך על הזול שבינהם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני כמו הWILL , כרטיס פנים וחוץ בנקאי - שניהם כרטיסי זהב דרך מקום העבודה.

בשני המקרים הכרטיסים הם כרטיסי אשראי רגילים לכל דבר ובשני המקרים אני לא משלם עליהם שקל אחד.

השירות די זהה לגבי שניהם ורק מציק קצת שאי אפשר לראות את הפירוט אשראי של החוץ בנקאי באתר של הבנק עצמו.

מי שלוקח את זה כדי להשתמש בריבית חוץ בנקאית - שיוותר - היא מזעזעת.

(אני אישית לקחתי את החוץ בנקאי כי הוא ויזה - ולויזה אין אימות מיקום בקניות בארה"ב - יתרון שהייתי צריך לעומת מסטרכרד)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא משנה, מה תלבשי בליל הכלולות, יז**נו אותך.

זוהי גם התשובה לפותח השירשור

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אחרי 16 שנים עם כרטיס אשראי של בנק הפועלים, הבנק החליט שהוא רוצה יותר (כסף). כא"ל הציעו לי תנאים טובים בהרבה (הסדר דרך מקום העבודה), והפועלים לא היו מוכנים להשוות, למרות פירוט התנאים והוראת קבע שהחזקתי ביד, לטובת כא"ל. עברתי. גיליתי שלא רק התנאים טובים יותר, גם השירות טוב יותר. את הפירוט אפשר לראות באתר של כא"ל ולא של הבנק - אז מה? 3 חודשים מאוחר יותר התקשרו אלי מאסטרכרד ובישרו לי שאני לקוח מועדף וזכאי לתנאים משופרים. בישרתי להם בחזרה שקל לאבד לקוח, הרבה יותר קשה לזכות בו חזרה. היום אני לקוח מרוצה של כא"ל. בינתיים עזבתי גם את "הפועלים".

יתרון קטן - במשיכת מזומנים באמצעות הכרטיס אני גם לא משלם עמלה, ובנוסף נהנה מ-3-4 ימי "אשראי" בגלל הזמן שלוקח לכא"ל לגבות את הכסף מהבנק.

:turn-l:
פורסם

יובל,

השאלה היא בכמה כמה בערך אתה קונה כל חודש בכרטיס האשראי. אני מקווה לא לעבור את ה-2000 ש"ח.

וראיתי לדוגמא שאמריקן אקפרס מסבסים לך 5 שקלים אם אתה קונה ב-1000 ואת כל הסכום (18 ש"ח) אם אתה קונה ב-2000.

השאלה של העמלות היא כמה אתה משלם לחברת האשראי בקניות שלך שאתה מקבל פטור מעמלות (וגם זה בטוח קשור למצב הפיננסי שלך. שלי לא רע אבל גם לא מזהיר)

ובכל זאת,

תודה לכולם על העזרה,

נראה לי שבסוף אני אקח את הכרטיס דרך הבנק, יש לי הרגשה שיהיה לחברת האשראי פחות יכולת לדפוק אותי.

מה גם שאני לא צריך מסגרת נוספת, והריבית של האשראי החוץ בנקאי באמת גבוהות מאד.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

כרטיס האמריקן זהב שלי משום מה, מסיים את תפקידו ביום הראשון לחודש. הפתיע אותי מאד... כי זה אחרת משאר הכרטיסים.

אבל אם יש לפותח אמריקן - זה כנראה אותו דבר.

לגבי השאלה - ניסיון מעניין לימד אותי להסתמך על הבנקאיים בלבד -

יש לי שניים בנקאיים ושניים חוץ בנקאיים של חברת כ.א.ל.

חברת כ.א.ל - שנותנת אשראי חוץ בנקאי, לא יודעת מי אתה ומה אתה, והיא מבצעת מה שעליה לבצע כדי לשמור על עצמה.

ומקרה שהיה כך היה:

אני בהודו - עם לקוח (!) ונותן כרטיס של כ.א.ל במסעדה.

הכרטיס נכשל. נותן את השני של כ.א.ל - נכשל.

נותן את הבנקאי, עובר בלי בעיה.

חוזר לארץ - מרים טלפון לכ.א.ל - ואומרים לי שאניהכרטיס חסום ועליי לדבר עם בקרת אשראי.

נציג חצוף מסביר לי שחברה שהם משתמשים בשירותיה אוספת מידע על לקוחות החברה והיא העלתה שיש לי חוב ל"תאגיד בנקאי".

ביקשתי עוד כמה הבהרות והוא היה מוכן להסביר לי שעלי לפנות לחברה הזו, לבקש את הדו"ח, לתקן את המעוות, לבקש דו"ח חדש, לשלוח אותו לכ.א.ל - ואז הם *ישקלו* לבטל את החסימה שיש לי על כל הכרטיסים.

מבדיקה עצמאית שעשיתי, מצאתיי שיש לי חשבון ישן, לא פעיל, ששכחתי לסגור - בבנק שבו לא מתנהל לי שום חשבון, לא נכנסים ולא יוצאים ממנו כספים, שם אני במינוס חסר משמעות של כמה מאות שקלים.

כמה מכתבים זועמים ושליחת הבהרות והחסימות הורדו, כולל התנצלות ממנהל האגף לבקרת האשראי.

למרות זאת, ביטלתי את הכרטיסים והבנתי שאני מעדיף שמי שיהיה אחראי על ביטולי הכרטיסים שלי תהיה מנהלת הלקוחות שמכירה אותי, יודעת מה קורה בחשבון ובעסק ולא תבצע לי מעללים הזויים כאלה כשאני בחו"ל.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

• תוכן חדש...