Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BMW 318 או מאזדה 6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי בסוכנות של BMW בגלל מבצע:

מסתבר שבין 2008 ל- 2009 סדרה 3 עברה מתיחת פנים קלה מאוד - שינוי קל במכסה מנוע ופנסים מאחור. בקיצור, עד שלא הסתכלתי על שני הרכבים בו זמנית, לא ראיתי את ההבדלים.

אז כך: יש מספר רכבי 318 של 2008 (לפני מתיחת פנים) ומחיר מבצע הוא 199K ש"ח עם איבזור מלא (עור, גג, מגנזיום וכו', אבל ללא המסך הרב תפקודי). חשוב לציין שזה לא המקרה כאשר היבואן חייב לרשום את הרכב על שמו כעבור 12 חודשים, לכן הרכב ירשם כיד ראשונה על שם הלקוח.

אותה 318 של 2009 (אחרי מתיחת פנים) ובאותו איבזור עולה 219K ש"ח.

בפועל, אם שני הרכבים יעלו לכביש באותו תאריך ב-2009, לפי שיטת רישום החדשה שניהם יהיו 2009. אז למה בדיוק היבואן נותן הנחה של 20K ש"ח ? לא נראה לי שבגלל מתיחת פנים שלא רואים בעין לא מזוינת היבואן מוריד 20K ש"ח.

דרך אגב, 318 מגיעה עם מנוע 2.0 ליטר (ולא עם 1.8 כפי שזה נשמע) עם 136 כ"ס.

לעומת זאת, 320 מגיעה גם עם מנוע 2.0 ליטר, אבל עם 150 כ"ס ובמחיר מבצע עולה 280K ש"ח.

להלן השאלה - חבר שלי די תפרן והוא התכוון לקנות רכב חדש בסביבות 150K ש"ח - מאזדה 6 או מונדאו החדשה.

האם כדאי להשקיע עוד 50K ש"ח כדי לקנות את ה- 318 של 2008 שבמבצע?

פורסם

50 אלף זאת תוספת לא קטנה למחיר אתה יודע.

תוסיף על כך ביטוח יקר יותר ככל הנראה, טיפולים יקרים יותתר בוודאות ותקבל עסקה יקרה בהרבה ממה שחבר שלך יכל לעשות.

לדעתי - בפירוש לא כדאי.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אולי זאת דעתי אישית בלבד אך מנסיוני עם רכבי ב.מ.וו לרוב ההנאה האמיתית מתחילה מ 6 צילינדרים(מנוע 2.0 ומעלה),חוץ מזה שאני מניח שהאבזור ב 318 לא משהו ותקן אותי אם אני טועה אבל לא נראה לי שיש שם ריפוד עור. איני חובב רכבים יפניים ומאזדה בפרט אך בדילמה הזאת הייתי לוקח את אחת מהמתחרות של מזדה או מסתכל על אודי A4 או מרצדס C יד שניה.(פורד מונדיאו ו פיג'ו 407 ממולצות בחום) הכול תלוי במה אתה מחפש.כבר שמעתי כמה אנשים שטוענים שכאשר אתה קונה את ה318 אתה קונה רק את הסמל והפוזה של ה ב.מ.וו ולא את ההנאה האמיתית ממנו.תעשה איך שנראה לך לנכון.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם
50 אלף זאת תוספת לא קטנה למחיר אתה יודע.

תוסיף על כך ביטוח יקר יותר ככל הנראה, טיפולים יקרים יותתר בוודאות ותקבל עסקה יקרה בהרבה ממה שחבר שלך יכל לעשות.

לדעתי - בפירוש לא כדאי.

זה נכון שעלות ההחזקה של BMW גבוהה יותר מאשר רכב כמו מאזדה 6.

השאלה היא האם התוספת של 50K ש"ח שווים את התוספת בתמורה ?

פורסם

ההבדל בין BMW סדרה 3 לבין מאזדה 6 הוא עצום.אלה הם שני עולמות שונים. נתחיל בזה שזה BMW . BMW היא בכמה רמות מעל מאזדה. האבזור יהיה מפנק והאיכות תהיה יוצאת מן הכלל. המאזדה יותר חזקה קצת אבל לא יודע איך זה יתבטא על הכביש. כמו כן, BMW היא הנעה אחורית אבל אני בספק שחברך ינצל את זה במיוחד עם המנוע החלש הזה.

בעיקרון, אם יש אפשרות לבחור באחת מהן הייתי הולך בלי היסוס על הBMW. אפילו שזה הדגם החלש והפשוט יחסית. זו עדיין BMW.

אבל 50 אלף זה סכום גדול. במיוחד בשביל חבר תפרן שיכול להרשות לעצמו אוטו כמו המאזדה 6 ב150K. זה להוסיף עוד שליש מהסכום שהוא יכול להרשות לעצמו כרגע, זה לא קל וגם אם אפשרי, יכול להתברר כטעות מאוחר יותר.

בנוסף, עם העליה במדרגה באות גם הוצאות ברמה שונה לגמרי( מחיר הדלק יהיה גבוה יותר[אם אני לא טועה צריך לתדלק 98], הביטוח יהיה יקר משמעותית אני סובר וכמובן הטיפולים יהיו יקרים משמעותית.)

במקרה הזה צריך ללכת לפי הנשמה. אם הוספת הסכום הזה אפשרית בצורה בטוחה והיא לא הימור על התרוששות (גם אם תבוא על חשבון דברים אחרים) אז הייתי הולך על הBMW. אבל אם חברך יקפוץ מעל הפופיק הוא יכול למצוא את עצמו בבור שלא בטוח שיידע איך לצאת ממנו. ככה שהוא צריך להחליט אם זה שווה את הטרחה או לא.

אם הוא אדם המחפש אוטו שייקח אותו מנק' א' לנק' ב' בלי יותר מדי עניין בדבר אז שיילך על המאזדה.

פורסם

בד"כ הרכבים האירופאים היקרים (במוו, מרסדס וכו) מתומחרים כאן לפי השער 1 אירו = 10 שקל (ככול שהרכב יותר יקר כך "מופחת" "שערו" של השקל). במוו 318 1998 סמ"ק בנזין אוטומטית בסיסיית שנת מודל 2009 (אחרי המתיחה) 143 כ"ס עולה באירופה 28000 אירו.

http://www.bmw.de/de/de/general/configurations_center/configurator.html?process=vco&useJavaApplet=false

כך שלדעתי המחיר 220,000 ש"ח אחרי המתיחה (קל וחומר על 200,000 ש"ח לפני המתיחה) - נראה סביר למדי (נדמה לי לפני זמן מה זה היה 275000 ש"ח, ז"א לפי ה"שער" הרגיל).

אגב, מאזדה 6 בסיסית עולה שם 22900 אירו בלבד, ז"א לא דובר על מוצר יקר ואיכותי כלל וכלל. ובסך הכל אין להפריז במחירי אחזקה (טיפולים) של רכב חדש. אלה יסתכמו בהבדלים של מאות שקלים בשנה. יתכן ותהיה בעייה עם הביטוחים. כאן ההבדלים יכולים להגיע לאלפי שקלים, כולל העובדה שלבמוו נדרש האיתורן.

ישנם האנשים שחשוב להם להחזיק רכב יקר ומנקר עיניים מסיבות כאלה ואחרות (התדמית של איש עסקים או קבלן למשל). ישנם כאלה שלא כדאי להם, והם עדיין מתעקשים להחזיק. אז צריך להחליט מהו המקרה הפרטי.

פורסם

אגב, אם כבר מדברים על איכות המוצר ומחירו באירופה, אזי לדעתי הרכב ההכי מעניין בקבוצה 4 (פרט לרכבים היברידיים כמובן, שלא מתאימים לכל אחד) - ללא ספק סוברו B4. כאשר מדובר בגירסת בנזין 2*2 אוטומט - הרכב יוצא אפילו קצת יותר מבמוו 318 2 ליטר. במילים אחרות, יוצא כי באירופה ובישראל תג מחירון זהה, ובעטי שער אירו גבוה, - בישראל רכב יוצא אף זול יותר, וזה דבר מדהים.

http://www.subaru.de/fileadmin/downloads/modelle/legacy/PreiseDaten/legacy-spec-19.pdf

פורסם

בפירוש - לא! ב.מ.וו סדרה 3 בסיסית היא מכונית מאוד לא מרשימה. היא גם לא עמידה במיוחד, חלשה, לא מאוד מרווחת, אבזור לא גבוה (אל תתן לגג ולחישוקים לבלבל אותך) ותחושה פחות מפנקת ממונדיאו ב-30 אלף שקלים פחות (שזה, אגב, מה שהייתי הולך עליו בתור חבר שלך, ולא על מאזדה 6).

אגב, אם כבר מדברים על איכות המוצר ומחירו באירופה, אזי לדעתי הרכב ההכי מעניין בקבוצה 4 (פרט לרכבים היברידיים כמובן, שלא מתאימים לכל אחד) - ללא ספק סוברו B4. כאשר מדובר בגירסת בנזין 2*2 אוטומט - הרכב יוצא אפילו קצת יותר מבמוו 318 2 ליטר. במילים אחרות, יוצא כי באירופה ובישראל תג מחירון זהה, ובעטי שער אירו גבוה, - בישראל רכב יוצא אף זול יותר, וזה דבר מדהים.

באמת, אבל באמת שלא הצלחתי להבין מה אתה רוצה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מודע לכך שמחיר הרכב לאו דווקא תמיד קורלציה ישירה לאיכותו אלה פונקציה של מספר גורמים, כגון אפילו היקף המכירות. ובכל זאת אני מאמין כי התלות בין איכות למחיר קיימת.

ומה רציתי בעצם להגיד... בארץ במוו על סדרתיו נחשב למותג יוקרה ותג המחיר בהתאם (למרות שלאחרונה נדמה כי קמור קצת חזרו לקרקע המציאות). והנה ההתפעה - הסובארו B4 ה"פשוטה" וה"עממית" בגרמניה לא שהרבה יותר זולה מבמוו 318 (כמו אצלנו), אלה אפילו קצת יותר יקרה. פשוט קצת חומר למחשבה.

פורסם

זה הגיוני. הסובארו מגיעה בייבוא, זה מגדיל את העלויות. היא גם ככל הנראה מגיעה בגרסה מאובזרת למדי בכדי להיות תחרותית, בעוד הב.מ.וו הבסיסית - לא.

בבריטניה הלגאסי הבסיסית עולה בערך 20% פחות מה-3 הבסיסית - הרבה יותר הגיוני.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אזכיר כי בארץ מדובר בגירסת הנעה כפולה שהיא כבר לא הכי בסיסית. חוץ מזה גם אצלינו הרכב לא מגיע ערום לחלוטין. אני דווקא בדקתי והתעניינתי (יתכן שמאז הדברים השתנו).

כמובן שלכל אחד יש טעמים אישיים. אחד יעדיף את מונדאו, אחר את מאזדה 6, השלישי את סובארו. אני באופן אישי כמעט ולא מקשיב לדעות האלה, אלה בוחן מה מתאים לי ובתור מדד בלתי-תלוי לוקח את מחיר המוצר באירופה. אז לפי מדד זה סוברו מנצחת את מתחריה מקבוצה 4. לחובתה ניתן לרשום את העובדה שבקרוב היא מוחלפת. וכמובן הכי חשוב - זה הטעם האישי של הרוכש.

אגב, לגבי המיסוי... רוב המדינות הנאורות חברות באירגון הסחר הבינלאומי ולכן אינן יכולות לגבות מיסוי מופרז על רכב מיובא כפי שעושה מדינת ישראל. מחיר ההובלה - כמובן כבודו במקומו מונח. אזי כאן יש מקום להשוות את מחיר ההובלה מגרמניה ומיפן לישראל (כמובן שאינני מכיר את הנתונים, אך המגמה ברורה). והכי חשוב - בסך הכל דיברתי על חלופות מקבוצה 4. אז אזמין אותך לבדוק כמה עולים באירופה החלופות: מאזדה 6, פורד מונדאו, יונדאי טוסון וכו'. אולי בכל זאת מדובר על איכות המוצר?

פורסם

מה הוא מחפש ברכב? רכב בעל התנהגות יותר ספורטיבית? רכב מנהלים?

תוספת של 50K היא כלל לא קטנה ובמקרה הזה לדעתי האישית לא כלכך שווה. הבמוו סדרה 3 אכן אוטו מרשים אך הביצועים לא בשמיים, במוו בסיסית ביותר.

הייתי מסתכל על מכוניות יד שנייה במחיר הזה שיתנו תמורה יותר גבוהה למחיר.

אם זה לא רלוונטי המאזדה 6 החדשה גם כן אוטו דיי מרשים ונוח מאוד לנהיגה, אם כי הייתי לוקח את המונדיאו - (מתחרות לא?).

בהצלחה

פורסם

אם כבר החבר מעוניין להגדיל את התקציב שלו כדי לקבל רכב שנותן קצת יותר ומעוניין להישאר בסגמנט של BMW 3/מאזדה 6/פורד מונדאו, הייתי ממליץ דווקא לפזול לכיוון של האלפא 159 הבסיסית.

היא תשאיר לו עודף של 8K ש"ח ממחיר ה-BMW הבסיסית ביותר ותתן בתמורה רכב עדיף יותר (תשאלו את הגרמנים), מנוע גדול יותר, בטיחות עילאית ועיצוב ללא תחרות.

לדעתי - עיסקה משתלמת בהחלט.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מצטרף להמלצה על אלפא 159, אומנם היא הנעה קדמית אבל בנפחים כאלה הוא לא בדיוק ירגיש את הנוכחות של הנעה אחורית.. לכן זאה היא אלטרנטיבה מצויינת במידה והוא לא רוצה לקחת משומשת

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

Guest ספורטמוטורי
פורסם

מי שחושב שמאזדה יותר זולה מבחינת טיפולים וצריכת דלק שיחשוב טוב,ויבדוק את הנושאן לעומק, כי יכול להיות שימצא את עצמו טועה ובגדול.

דוגמא עליי

כרגע יש לי אודי A3 שנת 2004 מנוע 2.0 FSI טיפטרוניק

לפניה היה לי מאזדה לאנטיס שנת 1999 מנוע 1.6 אוטומט

להאמין או לא ,במקרה עשתי לשתי המכוניות טיימינג,היום עשיתי טיימינג לאודי הכולל טיפול קטן כולל חגורת טיימינג מותחנים מיסבים ומשאבת מים + עבודה כולל מע"מ עלה לי 2680 שקל

למאזדה עשיתי את אותו הטיפול בדיוק עלה לי 3000 שקל.

כמעט כל הנסיעות שלי הם ערוניות,צריכת הדלק למאזדה היתה כ9.5 ק"מ לליטר בתוך העיר , באודי זה 10 ק"מ לליטר בתוך העיר.

אני הבאתי דוגמא של מאזדה מול מותג יוקרה גרמני,נכון שאני לא בדקתי מול BMW,כי לא היה לי BMW,אבל אני

מציע לך לבדוק טוב טוב,כי יכול להיות שבסופו של דבר ללכת על הBMW אפילו יהיה יותר משתלם.

• תוכן חדש...