Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

מחפש לאישתי רכב סביב ה 75 אש"ח.

הגענו להסכמה לגבי שני הרכבים הללו (407 ומונדאו), כאשר אני בעד המונדאו בעיקר בגלל תדמית אמינות טובה יותר. אישתי בעד ה-407 בעיקר בגלל המראה. חיסרון משמעותי ל-407 הוא מרווח רגליים ליושבים מאחור כאשר המושב נמצא רחוק מההגה (כמו במקרה שלי 1.93) ושיש זאטוטות שבועטות בגב.

האם המונדאו בשנים הללו חולקת מכלולים (מנוע, שלדה וחשמל) כמו של המאזדה 6?

מליסינג אלו המחירים לשני הרכבים, ה- 407 מעט יקרה יותר אבל אפשר לקנות מליסינג סביב ה- 70K וקצת עם ק"מ סביר בהחלט.

ה C5 ירדה מהפרק בגלל תדמית אמינות נמוכה מאוד, לא כולן אני יודע, אבל לא רוצה ליפול על מכונית "לימון" ולבלות במוסך. סבור שה C% היא התמורה הכי טובה עד שמגיעים למחלות ילדות ומוסכים, B4 כבר יש (שלי, שנת 2000 2.5 ליטר, אוטו מעולה) וגם אישתי אינה מעוניינת ביפניות...

אז מה חשוב:

נוחות

אמינות

בטיחות

תודה לכל המייעצים והממליצים, פתוח לעוד הצעות בקטגוריה של רכבים אלו.

וכן, חרשתי את הפורומים, אין יותר מדי מידע על אמינות של ה- 407.

פורסם

איזה מחלות ילדות במכונית מודל 2006 (חמש שנים אחרי ההשקה הראשונית, שנה אחרי מתיחת הפנים שבה שופר כל מה שהיה טעון שיפור ולא טופל עוד לפני כן) ?

אם אתה מודאג מאמינותה של ה- C5 (וזכותך להיות מודאג, גם אם אין לכך בסיס ענייני) אזי מומלץ לך להימנע גם מ- 407.

מערכות החשמל שלהן דומות עד כדי זהות, כמו גם המנועים ושאר מכללי ההנעה. המערכת ההידרופנאומטית שב- C5 מוכיחה עצמה כרכיב אמין מאוד בד"כ, והיא ההבדל המהותי היחידי בין שתי המכוניות.

אני בעד המונדאו בעיקר בגלל תדמית אמינות טובה יותר.
ה"תדמית" הזו, מהיכן היא? מעיתונות הרכב הישראלית? מפורומים? ממה שסיפר לך השכן?

הנה נתונים מדו"ח קריאות חילוץ רכבים תקועים של איגוד הנהגים הגרמני לשנת 2007.

זה מקור חלקי ולא מוצלח (כי אין פירוט של מה התקלקל וכמה עלה לתקנו) אבל זה יותר טוב מ"תדמית אמינות" שאינה מבוססת על כלום).

לפי אלה, הפיז'ו 407 במקום השישי. לפניה עם מספר תקלות כמעט זהה מאזדה 6. במקום העשירי מונדאו.

אם תשאל אותי, ההבדלים בין המקום הראשון לעשירי הם חסרי משמעות בחיים האמיתיים, ורלוונטים רק לחובבי גליונות אקסל (ועיתונאים שאוהבים לדקלם מהם) - אבל עדיין, הם לא תומכים ב"תדמית האמינות" שזיהית אצל המונדאו.

פורסם

ארנון שלום,

ראשית תודה על התגובה והקישור למקור, למרות שהגרמנית שלי חלשה מאוד...

לא הבנתי את המספרים בטבלה והדירוג הטבלאי לא בהכרח תואם את המסיפור. וכן, המקור נראה לא מלא כי לא ברור מהי כמות הרכבים בפועל.

האם ה C5 2006 שונה משמעותית מקודמותיה? לגבי מקורות הידע, זה כמו שאמרת בעיקר פורום זה, כולל חבר שלי שהחליף גיר אחרי 35K לנאלץ למכור 40% אחוזים מתחת למחירון למרות שהרכב היה יד I (שנת 2003)

אשמח להחכים היכן שאני טועה.

תודה,

ניב

פורסם

התובנה העיקרית שאני מצליח להפיק מדו"ח כזה היא שהבדלי האמינות בין כלל המכוניות המודרניות הם מינוריים.

לגבי אופן קריאתו, ירוק כהה משמעו "מאוד אמין", ירוק בהיר משמעו "טוב", צהוב משמעו "ממוצע", כתום משמעו "מתחת" ואדום משמעו "לא אמין". עכשיו אתה יכול לראות ש, לפחות לפי עורכי הסקר הזה (שמבוסס על מדגם גדול של קריאות), רובן המכריע של המשבצות צבוע בגווני ירוק שונים, כלומר "טוב" עד "מאוד אמין".

לגבי ה- C5 של חברך - סיפורים כאלה יש על כל מכוניות מכל דגם ומכל יצרן. הגיר הזה מפגין אמינות ממוצעת.

אם אתה עדיין מודאג מסיפורו של החבר, דע שהגיר ב- 407 זהה.

אשר למחיר המחירון, אכן מחירה של C5 צונח צניחה חופשית הודות למו"ל המחירון הלאומי ולרב-סרן שמועתי.

הסיבות לכך נלמדות בחוגים לסוציולוגיה ופסיכולוגיה, אבל זה לא משנה את המציאות.

פורסם

אם יורשה לי להוסיף הערה קטנה, אני 1.88 ובמונדיאו המשפחתית שלנו אני מוצא את הרגליים שלי נתקעות בהגה בתנוחת נהיגה מאוד לא נוחה, וכל נסיונות הכיוון לא ממש הועילו, פשוט אין לי ממש מקום שם.

אם אתה 1.93 אני מתקשה להבין איך בכלל תוכל להיכנס, שלא לדבר על לנהוג ברכב.

ועוד הערה קטנה, איכות פנים הרכב לא ממש משכנעת. רוב הפלסטיקים נוטים להתפרק/לזוז שלא לצורך.

קח את זה בחשבון.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

ה407 רכב מודרני מהמונדיאו הקצת מיושנת בודאי שיותר איכותי מהמונדיאו.הסיבה שאין ממש טענות אמינות ל407 זה בגלל..שהרכב אמין.

פורסם
אם יורשה לי להוסיף הערה קטנה, אני 1.88 ובמונדיאו המשפחתית שלנו אני מוצא את הרגליים שלי נתקעות בהגה בתנוחת נהיגה מאוד לא נוחה, וכל נסיונות הכיוון לא ממש הועילו, פשוט אין לי ממש מקום שם.

אם אתה 1.93 אני מתקשה להבין איך בכלל תוכל להיכנס, שלא לדבר על לנהוג ברכב.

מוזר, אבא שלי 1.90 ולא הייתה לו כל בעיה במונדיאו. אפשר לכוון שם את המושב וההגה לכל הזוויות ולא מסובך למצוא תנוחת נהיגה טובה, מוזר לי שנתקלת בבעיות. ניסית להוריד את המושב הכי למטה ולהעלות את ההגה הכי למעלה?

באשר למונדיאו מול 407 - הפיג'ו מודרנית יותר למראה ולתחושה, אך גם צפופה יותר מאחור ותא המטען שלה קטן יותר. שתיהן נוחות ובטוחות ואף מהנות יחסית לנהיגה. נראה לי שלך תתאים יותר המונדיאו, ולו בגלל היכולות הפרקטיות העדיפות שלה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כאחד שהחזיק במונדיאו 2006 במשך שנתיים אני יכול להגיד ולהמליץ בחום על הרכב.

הרכב יושב טוב על הכביש,מרגיש מוצק ואיכותי מבפנים.

אני לא גבוהה במיוחד 1.78 אך לי היה מאוד מרווח בו.

חוץ מהחלפת אלטרנטור לא היו לי בעיות כלל.

הרכב עבר הרבה במהלך השנתיים(120 אלף ק''מ).

הגיר הציג אמינות מאוד מרשימה וזאת לאחר העומס שהופגן עליו(מהירויות גבוהות,משחק עם ההילוכים האוטומטים וכד').

אני הכנסתי את הרכב למוסך פעם ב15 אלף לטיפול,מעבר לזה לא נדרש דבר(חוץ מאלטרנטור שהוחלף).

הרכב מגיע ברמת אבזור אחת והגבוהה מכולן(6 כ''א,מערכת בילד אין עם שליטה מההגה,ג'אנטים,ציפוי עור להגה,ידית ואמברקס).

ריפודי קטיפה נוחים,מערכת אקלים אלקטרונית.

הרכב מתנהג נהדר ומחבר את הנהג לכביש.

היא גם מאוד נוחה ומרסנת את מפגעי מע''צ כראוי.

פורסם

תודה לכל העונים.

הכף נוטה לכיוון המונדאו. אחרי שאישתי תנהג בשני הרכבים ונראה מה המחיר שניתן להוציא בעבור כל אחד מהדגמים נחליט.

מצב הליסינג של חלק מהחברות (שחלקן בתהליכי הקפאה) עשוי הפעם להיות לטובת הקונים.

פורסם

"בגדול", המודל הראשון (2005) של ה 407 - כמו בכל מכונית חדשה שיוצאת לשוק, הוא זה שסבל בעיקר מחבלי לידה (במקרה הזה מדובר בעיקר בדברים קלים, שלא גרמו לרכב כלל להתקע והיצרן טיפל בנושא דיי מהר כבר אז).

האוטו מפגין אמינות טובה מאוד ואין תקלות כרוניות כלל. אם משווים את המודל הראשון של ה 407 מול המודל הראשון (דאז) של ה C5, אזי מדובר בשנות אור של הבדלי אמינות. ה C5 החדשה יותר (2006 ומעלה) שופרה בכל נקודה בה הקודמת היתה חלשה יותר ולכן היא מציעה רף אמינות טוב יותר ופחות הוצאות אחזקה על תקלות.

מבחינת מערכות חשמליות - אין הבדלים מוחשיים בין ה 2. בכל מקרה עדיף מודל 2006 ומעלה כי בשני הדגמים הנ"ל ממודל זה כבר קיים מנוע עם תזמון שסתומים משתנה ביניקה - והוא גמיש יותר ונעים יותר מהקודם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חברים,

תודה לכל המייעצים.

בסוף לא משיקול אמינות/בטיחות/סחירות/אחיזת כביש/ביצועים/צריכת דלק/אחזקה קנינו את הפי'זו.

השיקול היה לא לריב עם אישתי...

מקוה שהרכב יתנהג כמו רכב מודרני בעל אמינות סבירה.

רכשנו 407 מליסינג מרופא...(מהרופא של הילדים, סיפור אמיתי) 38K, שנת 2006 ללא שריטה.

מקוה שהיא נוסעת כמו שהיא נראית...

פורסם

מזל טוב, תתחדש.

לפני הכל וליתר בטחון הייתי מכניס אותה למוסך מורשה להחלפת שמן ומסנן שמן - למקרה שחברת הליסינג הכניסה פנימה מוצרים איכותיים שרכשה בסין בעשרים אגורות לליטר.

• תוכן חדש...