Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מכין פרוייקט על שיפורי הרכב, יש לי פרק ובו עלי לרשום על השסתומים ותרומתם לכח סוס.

למשל, כמות שסתומים, גודל השסתומים, תזמון ממוחשב וכו וכו.

מה שאני מבקש ממכם זה לתת לי עוד כותרות ושינויים שבוצעו עם הזמן לשסתומים שתרמו לכ"ס.

תודה מראש :)

פורסם

בהתחלה השסתומים היו צידיים ולא הורכבו בראש הצילינדר. הדבר יצר תא שריפה הרבה פחות יעיל אבל היה הרבה יותר קל לייצור. במנועים הראשונים גם השימון היה ידני ולא באמצעות מערכת שמשמנת את מערכות המוטות שלהם.

בהמשך הם עברו לראש הצילינדר כשגל הזיזים נשאר תחתי והניע את השסתומים באמצעות מערכת מוטות שבהמשך קיבלה תוספת של בוכנה הידראולית קטנה במוט שביטחה את הצורך בכיוון שסתומים.

השלב הבא היה העברת גל הזיזים לראש המנוע וע"י כך העלאת הדיוק וזמן התגובה.

אח"כ עלה מספר השסתומים, הוכנס תזמון משתנה והשב הבא הוא שסתומים חשמליים במקום המכאניים וביטול המצערת (החלפתה בפתיחה משתנה של שסתומי היניקה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כדי להוסיף על הסקירה הממצה של שי, חפש ברשת על המושגים הבאים :

Side valves, OHV (Over head valves), OHC/ SOHC ((Single) over head camshaft), DOHC (Double over head camshaft). זה ייתן לך בערך מה שאתה צריך, בנוסף יש גם TWIN CAMSHAFT (כמו DOHC) וגם 16V (לא כל DOHC הוא בהכרח 16 שסתומים).

אח"כ חפש גם על מנועי 5 שסתומים לצילינדר (מנוע GENESIS של ימאהה באופנועים, מנועי 20VT של פלוצגגן), ועל מערכות תזמון שסתומים משתנה (VVT לטויוטה, VTECH להונדה למשל). אפשר גם לחפור קצת על מערכות נוספות כמו הוולווטרוניק של ב.מ.וו ועוד.

פורסם

מה שמחייד את שיטת הדזמו של דוקאטי, שכל פעולת השסתומים נעשית בצורה מכאנית, כלומר, הן עליית השסתום והן ירידתו.

בשיטת הדזמו אין קפיצים לשסתומים, והמטרה היתה למנוע מצב של ציפת שסתומים עקב סל"ד גבוה מידי.

עם ההתקדמות בייצור קפיצי השסתומים, הפכה שיטת הדזמו למיותרת.

מנועים בעלי 3 שסתומים לצילינדר היו קיימים ביונדאי (אטוס, גטס ואקסנט) וכן בדגמי מנוע רבים של מרצדס (3.2 V6 למשל).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

עם ההתקדמות בייצור קפיצי השסתומים, הפכה שיטת הדזמו למיותרת.

שיטת הדזמו לא מיותרת, ולו רק בגלל הקונצרטים שהמנועים הללו מפיקים. :-P

3 שסתומים לצילינדר היו גם למנועי הלנסר בתחילת שנות ה-90.

פורסם
אפשר גם לחפור קצת על מערכות נוספות כמו הוולווטרוניק של ב.מ.וו ועוד.

השמטת פרק ה-VALVETRONIC בעבודה העוסקת בהתפתחות מערכות השסתומים במנוע, כמוה כהשמטת מלחמת לבנון (או כל אירוע מהותי אחר, לצורך הענין) מההיסטוריה של מדינת ישראל. למיטב ידיעתי, מדובר במערכת שנחשבת למילה האחרונה בתחום, אף כי חלפו כבר מספר שנים מאז הוצגה לראשונה, ועל כן כלל לא מדובר כאן בחפירה.

לפותח השרשור: הנה נקודה טובה להתחיל ממנה. והנה עוד אחת שאין לי ספק שתשמש אותך.

בהצלחה, ואני אשמח מאוד אם תפרסם פה את עבודתך לאחר שתקבל עליה ציון.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

וכמובן לא לשכוח איך הכל התחיל - שסתומי יניקה "אוטומטיים" שהיו נפתחים רק בזכות תת הלחץ שיצרה פעימת היניקה.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

• תוכן חדש...