Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצמד גמור? פיג'ו 205 שנת 89.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דוד, אני לא פוסל את הבדיקה שלך, אני רק חושב שהיא מיותרת.

אני לא כ"כ מבין, איך המכונאי יכול לקבוע את מצב הקלאץ' לפי זמן כיבי המנוע, כי לכל מנוע מומנט שונה, ומנוע דיזל גדול ימשיך .

בדיקה מיותרת היא פסילה, תקן אותי אם אני טועה. :-P

אם היית בודק ומחליף עשרות (אהיה צנוע ולא אכתוב מאות) קלאצ'ים כמוני, היית מבין, איך המכונאי יכול לקבוע את מצב הקלאץ' כאשר הוא בודק לפני הפירוק, מפרק, רואה ומחליף.

ESTK שאלת, "אם השיטות כאן נפסלו , אז איך למעשה בודקים קלאץ'?". אין איסור בפורום לפסול נסיון :-P, ואין שיטה מלבד השיטה שכתבתי לבדוק קלאץ בלי לפרק, אני לא מדבר כאן על מצב שקלאץ מחליק/גמור.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד, כמובן שיש לך ניסיון שאין לי, ואני לא מתווקח עם ניסיון.

אבל עדיין לא הבנתי, מה בודקים בבדיקה הזאת.

האם היא בודקת את אחוזי ניצול הקלאץ, ומכונאי מנוסה יכול לקבוע בערך אם הקלאץ שחוק ב 20% או ב 80% ?

כתבת, שאתה לא מדבר על מצב, שהקלאץ גמור/מחליק, וכאן נראה לי שיש בינינו הסכמה.

החברה כאן מבקשים לדעת, איך בודקים אם הקלאץ' מחליק, כשהוא כבר מחליק.

אני אומר שאין צורך, ומרגישים את זה בנהיגה ללא שום בדיקה.

כשמישהוא כותב "אני מרגיש השהיייה אחרי החלפת הילוך, בהתחלה הטורים עולים, ורק אז האוטו מתחליל לסחוב" שולחים אותו לעשות בדיקה סטטית. אני לא מבין למה, הרי מעצם התאור ברור שהקלאץ שלו מחליק.

פורסם

ניהיה גרוע יותר, עכשיו כשאני נמצא בניסעה ובהילוך כל שהו, כשאני לוחץ לחיצה מהירה על הגז, הוא מתחיל להתנהג כאילו ביחד איתו אני לוחץ גם על הקלאץ'.

כבל קלאץ' או הקלאץ' עצמו?

פורסם

הטורים סתם עולים? (כלומר -המנוע מעלה טורים אבל בפועל לא קורה כלום?)

אני חושב לכיוון הקלאץ'..

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

נשמע כמו קלאץ מחליק.

והבדיקה שדוד הציעה נכונה מאוד.

אתה לא קובע בכמה אחוזים. אם הקלאץ מתחיל להחליק, כלומר הסל"ד נשאר קבוע והקלאץ בנקודת נגיעה, או משוחרר עד הסוף והמנוע ירד בסלד אבל מסתובב עדיין זה מראה על קלאץ לא תקין, שאומר שהקלאץ עומד ללכת.

פורסם

שלום רב !

ברוב המקרים, קלאץ מחליק, הוא קלאץ בסוף חייו, ויש להחליפו בהקדם.

כל המומנט, נחלש, המהירות יורדת, וסלד המנוע עולה בהתאם, תצרוכת הדלק עולה בעקבותיה.

שורה תחתונה יש להחליך קלאץ קומפלא, כולל מיזס לחץ.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...