Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצמד גמור? פיג'ו 205 שנת 89.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשרשור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=240019

האם יש דרך שאני אבדוק את תקינות הכבל קלאץ' לבד?

האם הצעתו של יוני נכונה?

וכד"א, הנהיגה ה"אגרסיבית" הייתה לצורך בדיקה בלבד של הקלאץ'.

וגם אם לא, זה לא מה ששאלתי בשאלה שלי. אם זה בסדר או לא.

פורסם

אי אפשר לערוך - אז אוסיף, אני לא יודע אם זה משנה, אבל אצלי ברכב לחיצה קטנה על הקלאץ', מתחילה להפריד, כשברכבים אחרים צריך ללחוץ כמעט רבע דוושה כדי שתתחיל ההפרדה. זה בעייתי?

פורסם

לא, ההצעה של יוני לא נכונה, ועשויה לגמור את מעט הקלאץ שיש לך.

'שלב להילוך רביעי. תן גז עד אמצע הדוושה ושחרר את דוושת הקלאץ' תוך כדי לחיצה נוספת במהלך דוושת הגז. אם המנוע לא ייכבה וימשיך לעבוד הלך הקלאץ'."

כך בודקים: שלב להילוך ראשון, דרוך עם עקב רגל ימין על דוושת הברקס, בקצות האצבעות דרוך רבע גז.

שחרר את דוושת הקלאץ לאט. אם המנוע לא יכבה מיד, הקלאץ מחליק.

לחיצה קטנה על הקלאץ', שמתחילה להפריד. סימן לדיסק שחוק. במידה שהכבל לא מתוח יותר מידי.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אתה יכול לשכלל קצת את השיטה שדוד רשם, פשוט תרים בלם יד תרים טורים ל3K בערך , תכניס ראשון , או רוורס,

שחרר את הקלץ' ולחץ גז הרכב אמור להכבות מיד אם הוא ממשיך להסתובב , הקלאץ' מחליק מסיבה כלשהיא.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אז הקלאץ' תקין, אולי אם אפשרי רק לכוון אותו במידת הצורך.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

שכחתי לציין להרים את בלם היד.

בכ"א ביצעת את הבדיקה רק עם הילוך ראשון ולא רביעי. ההבדל? עד כמה הוא גמור.

ככל הנראה הוא לא גמור אצלך וצריך לנסות לכוון כבל קלאץ'.

או מתחת לדוושה או על הגיר. יש בורג כיוון.

פורסם
אי אפשר לערוך - אז אוסיף, אני לא יודע אם זה משנה, אבל אצלי ברכב לחיצה קטנה על הקלאץ', מתחילה להפריד, כשברכבים אחרים צריך ללחוץ כמעט רבע דוושה כדי שתתחיל ההפרדה. זה בעייתי?[/qu

שלום רב !

עקבתי אחרי השרשור ב24 שעות אחרונות, ולא התערבתי, עד שנוכחתי שהוא הזוי ומטעה:

בדיקת קלאץ מחליק בהלוך רביעי בלבד ולא בראשון, עם בלם יד משוך, עם עזיבה איטית והדרגתית, של דוושת הקלאץ, והעלאת סלד בהתאם, אין צורך להגיע ל3000 סל"ד,אלא לעזיבה של הקלאץ במקום שהוא נוהג להפריד תמיד, במקרה שהמנוע יתכבה, למרות ניסיונות להעלות את הסל"ד הקלאץ תקין, במידה והמנוע ימשיך לעבוד, הקלאץ כמובן גמור,ההדגשה באדום מעידה, שהקלאץ מכוון ,במקרה כזה נמוך מאד, מה שמעיד על כוון נכון, אך קלאץ מחליק וגמור.

בשורה התחתונה, מתיחת כבל הקלאץ, תגדיל את ההחלקה, מתן לופש ההילוכים לא ישתלבו כלל או יחרקו, מסקנה, יש להחליף קלאץ בהקדם האפשרי, וכל המקדים הרי זה משובח.

לסיום מומלץ לקרוא, את אבחנתו הנכונה היחידה, של חברי דוד מזר, ולהתייחס, ברצינות הראוייה ,לה בלבד.

חג חנוכה שמח.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

דעתי הצנועה :

כל הבדיקות האלו לא שוות הרבה.

בבדיקה ה"סלחנית" יחסית, שמצע דוד, המנוע ימשיך לעבוד רק עם הקלאץי ממש ממש גמור, ואתה תשים לב לזה בנסיעה ללא שום בדיקה. האוטו פשוט לא יסחוב.

הבדיקות ה"פרועות" גורמות נזק אדיר, ואחרי כמה בדיקות כאלו אפשר לגמור את הקלאץ, גם אם הוא היה בסדר בהתחלה.

היה בפורום לפני כמה שנים תאור מקרה של פיאט פונטו עם גיר, שנתקע בהילוך שלישי. בחרו שם להגיע עם הרכב למוסך בנסיעה ולא על גרר. באוטו נהג נציג של חברת ליסינג, והוא לא היה זהיר במיוחד. האוטו הגיע למוסך עם קלאץ' גמור אחרי נסיעה של כמה דקות.

כשהקלאץ' מחליק, מרגישים את זה בנסיעה, בהתחלה מרגישים בדיוק את הסימפטומים שאתה מרגיש, אחר כך הוא מתחיל להחליק גם בנסיעה מנהלתית רגילה, אחרי כל החלפת הילוך או זינוק מהמקום.

אין צרורך בשום בדיקה.

אם אתה מרגיש מעין "השהיה" אחרי החלפת הילוך, והפרדה/שילוב מתבצעים במילימטרים הראשונים של מהלך הדוושה הקלאץ' מחליק.

בנהיגה זהירה אפשר לסחוב את המצב הזה עוד קצת.

פורסם
דעתי הצנועה :

כל הבדיקות האלו לא שוות הרבה.

בבדיקה ה"סלחנית" יחסית, שמצע דוד, המנוע ימשיך לעבוד רק עם הקלאץי ממש ממש גמור, ואתה תשים לב לזה בנסיעה ללא שום בדיקה. האוטו פשוט לא יסחוב.

.

מאחר ואתה פוסל את הבדיקה היחידה, שאיתה ניתן לבדוק את מצב הקלאץ, מדוע אינך נותן שיטה אחרת לבדיקה ?.

ומי אמר לך שהמנוע ימשיך לעבוד רק עם הקלאץי ממש ממש גמור ?. זה תלוי גם בטורים שתיתן.

מה תעשה כאשר תקנה מכונית ותרצה לבדוק את הקלאץ ?.

אם לא ידעת אז תדע, שמכונאי מיומן יכול לקבוע את את מצב הקלאץ, לפי הזמן שהמנוע יכבה שמסתכם בשניות.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד, אני לא פוסל את הבדיקה שלך, אני רק חושב שהיא מיותרת.

כשקלאץ' מחליק, מרגישים את זה בנהיגה ולא צריך שום בדיקות.

לפני כחצי שנה החלפתי קלאץ' באוטו שלי.

הקלאץ' החליק במאמץ, כלומר לאחר החלפה מהילוך ראשון לשני או ומשני לשלישי, והאצה חזקה אחר כך.

בדיקה סטטית בנוהל שאתה מציע גרמה לכיבוי מנוע מיידי, כלומר ממש בנקודת החיבור המנוע כבה מייד, באותה שניה.

שים לב, שגם הבחור, שפתח את השירשור, ביצע את הבדיקה שלך, והמנוע אצלו כבה מייד.

זה אומר, שהקלאץ' שלו תקין ? לפי התאורים כאן זה לא נראה כך.

אני לא כ"כ מבין, איך המכונאי יכול לקבוע את מצב הקלאץ' לפי זמן כיבי המנוע, כי לכל מנוע מומנט שונה, ומנוע דיזל גדול ימשיך לעבוד, בזמן שמנוע בנזין קטן יכבה, באותם טורים ובאותו מצב קלאץ'.

• תוכן חדש...