Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב פיג'ו 106 מודל 94.

בעל הרכב טוען שעלול להגרם נזק לצמיג, בגלל שהחנתי אותו מס' שעות, חצי על מדרכה.

האם זה נכון ?.

דוד.

תמונה 032.jpg

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לפי דעתי באזור הזה בצמיג ובמצב הזה בדיוק, שום נזק בכלל ,אפילו לא טיפה!

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

אני לא רואה סיבה הגיונית לכך שזה יגרום נזק

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
כך בנויות השכבות של צמיג:

tyre_radial_ply.jpg

איך הן יכולות להיפגע בצורה שהחנית ?

בוא תסביר לנו איך לא ?

(לא שאני טוען אחרת)

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

פורסם

שמר, אז למה לדעתך הבחור מתלונן, לכל דבר יש סיבה ?.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אין שום לחץ שיכול לגרום לרצועות בשכבות המצויירות להיפרד זו מזו, כיוון שעדיין מופעל לחץ אופקי (גם אם לא שווה על כל הסולייה).

החלק הפגיע בצמיג הינו הדופן, ולא הסוליה.

פורסם

מכיוון שהלחץ שמפוזר על כל הסוליה של הצמיג, מופעל רק על חלק קטן מהצמיג במקרה הזה והלחץ הזה גדל פי כמה וכמה, אז בהחלט יכול להיות שהחומרים שמרכיבים את הצמיג מתבלים בקצב מואץ ביותר.

האם הבלאי הזה הוא גבוה,קשה לי לענות כי הידע שלי בנושא הוא קטן אבל בהחלט לא נראה לי שמדובר במנהג בריא במיוחד בהתחשב בחשיבות הרבה שיש לצמיג ותקינותו

פורסם

אין שום בלאי כאשר הרכב נמצא במנוחה.

מה שיכול לקרות אם יש לחץ גדול בנקודה אחת הוא היפרדות של הסיבים המרכיבים את השכבה (כמו למשל בעת פגיעה בדופן כתוצאה מפגיעה במדרכה).

דבר כזה - סביר יותר שיקרה בדופן ולא בסוליה (אלא אם מדובר על חוד כמו קוץ ברגל, מחסום חד כיווני וכו'). לא הייתי מחנה כך באופן קבוע, אבל חנייה חד פעמית לא תגרום לדעתי נזק כלשהו (נסו לדמיין ירידה משולי כביש לדוגמא: על הסולייה מופעל ברגע הירידה לחץ לא שווה במהירות גבוהה בהרבה, שיכולה להיות, פוטנציאלית, הרסנית בהרבה - ובכ"ז - אם יש נזק כתוצאה מירידה כזו - הוא בד"כ מפגיעה בדופן ולא בסוליה).

• תוכן חדש...