Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה:

ברשותי סוזוקי ויטרה 92 קרבוראטור,

הרכב היה מעשן ושרף שמן ,משהו כמו 1 קילו ל500 ק"מ.

לקחתי הרכב למוסך ע"מ לעשות אובראול.

העדפתי שיפוץ על מנוע מיבוא בגלל הפרש המחירים וגם כי נאמר לי במוסך שכנראה יש צורך רק בהחלפת רינגים גומיות ומובילי שסתומים.(חצי אובראול).

לאחר פירוק המכלולים והבחנה של המכונאי,נאמר לי שכנראה הבעייה היא רק בגומיות ובמובילי השסתומים וכי אין טעם להחליף רינגים כי הם נראים תקינים כמו כן המנוע עבד יפה ולא דפק לפני הפירוק.

לאחר סיום העבודה ונסיעה ברכב,אכן צריכת השמן ירדה אבל לא נעצרה .

כרגע המנוע שורף חצי קילו ל1000 ק"מ.

הטיפול נעשה לפני חודש,ובשבוע האחרון יוצא לי עשן אפור מהאגזוז כאשר האוטו קר.

חשוב לציין כי הקרבוראטור היה תקין לאחר ניקוי,אך נראה לי שבזמן שיפוץ המנוע כנראה לאחר שטיפת המנוע,

נכנס לכלוך לקרבוראטור מה שגורם לי לגמגומים מידי פעם וגם לסתימת צ'אוק.

בנוסף בזמן לחיצה חזקה על הגז יש כתם שחור (פיח)על הכביש

והשאלה היא :מה לעשות האם יש להחליף רינגים?ומה בנוגע לעשן האפור?והכתם השחור?

פורסם

קודם כל תפסיק עם הצבעוניות הזו, זה לא מתאים לנו בפורום הזה. ולהבא כתוב כותרת עניינית לפי הכללים (הודעה כחולה בדביק).

שנית, מנוע ששורף שמן לאחר פרק שמן מסויים טבעות הבוכנה שלו נתפסות ואז תצרוכת השמן ממשיכה גם לאחר תיקון גורם חדירת השמן למנוע.

נסה לבצע אינפוזיה או פלאשינג ואם זה לא יצליח אין מנוס כנראה מלפרק בוכנות להשלמת העבודה.

תתכן גם בעיה במערכת הנשם או במובילי השסתומים עצמם, פירוק סעפת היניקה ובחינת המשקע על שסתומי היניקה (אפשר אולי גם עם בורסקופ) יכול לאושש זאת.

פורסם

המכונאי אמר לי שהחלפת הרינגים יפתרו את הבעייה באופן סופי,

הבעייה היא שאני חושש שצריכת השמן תמשיך.

נאמר לי במפורש שמצב הבוכנות והצילנדר תקינים (לאחר בדיקה)ואין טעם לאובראול כללי,מה גם המנוע עובד בצורה שקטה וכמו שעון.

כמו שציינתי לאחר גומיות+מובילים צריכת השמן ירדה משמעותית אך לא נעצרה.

למזלי המכונאי אדם טוב ואמין וגם התשלום עבור הרינגים זניח.

השאלה היא אם ע"פ הנתונים הבעייה היא רינגים או יותר מכך?

פורסם

יש אפשרות למלא שמן .אבל אם כבר התחלתי תהליך שיפוץ ובנוסף אני מתכוון להחזיק ברכב זמן רב,

מה גם מדובר בג'יפ שנותן עבודה בשטח לפעמים עד קצה היכולת, לא נראה לי שאני אעזוב את הבעייה.

חוץ מזה האם אפשר לעשות אינפוזיה לקרבוראטור??????

מה זה נותן???? ומי מתפל בזה????????????

פורסם

א. "לאחר פירוק המכלולים והבחנה של המכונאי,נאמר לי שכנראה הבעייה היא רק בגומיות ובמובילי השסתומים וכי אין טעם להחליף רינגים כי הם נראים תקינים כמו כן המנוע עבד יפה ולא דפק לפני הפירוק."

ב. "המכונאי אמר לי שהחלפת הרינגים יפתרו את הבעייה באופן סופי."

לא הבנתי כיצד אפשר לומר, "אין טעם להחליף רינגים כי הם נראים תקינים" . "ובפעם שניה לומר, שהחלפת הרינגים יפתרו את הבעיה". האין זה דבר והיפוכו ?. :-P

אין קשר בין החלפת הרינגים, לבין המנוע "לא דפק לפני הפירוק".

לדעתי היית צריך להחליף את הרינגים כאשר המנוע היה מפורק. עכשיו יהיה צורך להוריד את הראש פעם שניה,ולהחליף שוב את אטם הראש. עד כמה שזכור לי, בויטרה יש מנוע כמו בבלאנו.

"השאלה היא אם ע"פ הנתונים הבעייה היא רינגים או יותר מכך?" כרגע נראה שהבעיה ברינגים.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• ספונסר פורום
פורסם

תחליף מכונאי!

מכונאי שמפרק מנוע ומרכיב אותו חזרה בגלל השערינגים נראים יפים הוא אידיוט.

סט רינגים למנוע שלך לא עולה על 300 שקל,אז בשביל מה לחסוך? וחוץ מזה,אם הוא היה מודד את המנוע כמו שצריך,לא היה מקום לספקות.

אורן

פורסם

מסכים איתך ! בוא נחשוב ביחד.......

כל מכונאי כשהיה מקבל בעייה דומה ,היה טורף את כל הקלפים(אובראול כללי 5k 6k ש"ח).

בטוח הבעייה הייתה נפתרת.

כמו שהעדתי על אמינותו בהתחלה היה נראה שיש צורך רק בהחלפת גומיות ומובילים.(מובילים נראו שחוקים)

הראש כבר היה פתוח הייתה אפשרות להחליף את הרינגים אך שיקול הדעת היה אחר.

טכלס שילמתי על גומיות שסתומים+מובילי שסתומים +אטם ראש 1500ש"ח שזה מחיר מצויין לכל הדעות

ממש מחיר עלות(וזה בגלל שאני שולח הרבה אנשים למוסך שמביאים איתם עוד הרבה).

הסיכום היה שאם יש צורך ברינגים אני מוסיף 1000 ש"ח ותו לו בעבור רינגים אטם ראש ועבודה,לכן אמרתי להמחיר זניח.

הפחד שלי הוא להיכנס לזה ולא לקבל תוצאה תקינה,כי אני יודע :מנוע מעשן והרבה או להחליף או אובראול כללי.

אף פעם לא יצא לי לעשות רק רינגים.

לגבי דפיקות מהמנוע אז כך:

כשהייתה לי אלפא סוד המנוע היה דופק מאוד חזק למרות כיוונים למניהם(טורים שסתומים הצתה),

לא היה לי ספק שהמנוע גמור,גם עישן בלע שמן סחיבה חלשה ורעשי לוואי.

במקרה הזה הרכב עובד כמו שעון שקט לגמרי, מה שנראה לי שהבוכנות תקינות ושאר החלקים באיזור.

אולי אני טועה!!! מקווה שלא

פורסם

ובכלל מי מחזיר למנוע רינגים שהוצאו מהצילינר ?. לעולם הם לא יחזרו למקום שעמדו לפני הפירוק.

מכונאי אידיוט אמרת ? אתה צודק ב-100%. :-P

דוד.

פורסם

למה צריך לנחש? הרי יש מספר בדיקות שאפשר לבצע על המנוע לפני שמפרקים כדי לוודא אם בריחת הלחץ היא מהצילינדר או מהשסתומים.

פורסם
מסכים איתך ! בוא נחשוב ביחד.......

כל מכונאי כשהיה מקבל בעייה דומה ,היה טורף את כל הקלפים(אובראול כללי 5k 6k ש"ח).

בטוח הבעייה הייתה נפתרת.

אתה טועה, כל מכונאי (מקצוען) שהיה מגיע לפירוק המנוע עקב בעיית עישון, היה עושה האונינג ומחליף רינגים.

כמובן ניתן לבדוק את הצילינדרים, ולקבוע אם החלפת הרינגים תיפתור את הבעיה.

דוד.

פורסם

אז ככה................................

נסעתי למוסך לבדוק את הבעייה וכאשר הרכב עלה על הליפט,נראו סימני נזילת שמן בכמות קטנה.

ע"מ לבדוק בצורה טובה הוריד המכונאי את מיגון הרכב(מדובר בג'יפ) ,ונשפך עליו ים של שמן.

מסתבר שבטיול האחרון כנראה בצורה כלשהי אבן פגעה בקרטר וגרמה לנזילה.(השמן נאגר על המיגון ונזל ממנו רק בנסיעה)

לא קרה לי בחיים הרי הרכב מוגן בכל המיגונים אך שמחתי לגלות שזו בעיית צריכת השמן ,אחרי גומיות ומובילי שסתומים.

מה שאני לא מבין הוא זה שיש ריח של גזים סביב הרכב ובנוסף כאשר אני לוחץ על הגז בטורים גבוהים נוצר כתם שחור של פיח וריח של דלק ליפעמים

הקרבוראטור נקי לאחר טיפול ומכוון .

שמעתי לא פעם על אינפוזיה,השאלה האם ניתן לעשות לקרבוראטור אינפוזיה ואיפה עושים??????????????

פורסם

שלום רב !

הסאגה פסקה, והתלבטות האם להחליף טבעות, פסקה, ובא לציון גואל, והתברר שהנזילה היתה בגלל אגן שמן מחורר.

תיקון הנזילה, או החלפת אגן השמן, תוריד את צריכת השמן, לכמות זניחה.

לא מומלץ לבצע אינפוזייה, בצע חיפוש בנושא, של בעד ונגד, וההשלכות מכך.

באם בצעת נקוי קרבורטור, גש למכון קרבורטורים, שביצע אצ הנקוי, ויפתור את בעיית הגזים, ריח הדלק, והפיח הנפלט מצינור הפליטה.

המלצתי באה, שניות לפני שהשרשור ננעל, בגלל אי שמירה על כללי הפורום, ובגלל שימוש מיותר, של צבע בפונטים

ובגלל שימוש מיותר ומוגזם ב................

והשימוש ב????????????????????

דניאל היכן המנעול????????????????????????????

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קיבלתי אין שום בעייה!

לענייננו ,ניסיתי לפתור את בעיית הפיח אך נאמר לי משני מקומות בחיפה בעלי שם בתחום, שאין פיתרון "ככה הרכב"

מה שלא מקובל עלי.

אשמח לקבל כיוון לפתרון הבעייה לפני שאלך למקום אחר באיזור.

פורסם
קיבלתי אין שום בעייה!

לענייננו ,ניסיתי לפתור את בעיית הפיח אך נאמר לי משני מקומות בחיפה בעלי שם בתחום, שאין פיתרון "ככה הרכב"

מה שלא מקובל עלי.

אשמח לקבל כיוון לפתרון הבעייה לפני שאלך למקום אחר באיזור.

לא מקובל עלי התשובה שקיבלת"ככה הרכב", תשובה לא מקצועית, ולא מקובלת אצל בעלי שם בתחום.

פנה חזרה למכון קרבורטורים שטיפל בקרבורטור לאחרונה, ושיבדוק שוב, את הסיבות לפיח, עשן אפור, ריח גזים, וריח דלק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...