Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

יש לי סובארו גרנד לאונה שנת 94 שהספידומטר הפסיק לעבוד, ישנו חיווי CHECK ENGINE אשר נדלק לאחר מספר דקות נסיעה, והבהוב של נורית POWER שש עשרה פעמים לאחר התנעה (הבנתי שזה קוד טכנאי לחיווי התקלה הספציפית הזו)

1)להבנתי ברכב זה עדיין יש העברה פיזית של כבל מתכתי בין הגיר ללוח השעונים, האם הבנתי נכון? או שמע זה דיגיטלי?

2)במידה ואני מעוניין להחליף את הכבל, האם הוא עגון בלוח השעונים או שניתן לעשות את כל ההחלפה מכיוון הגיר (ללא פתיחת לוח השעונים)?

תודה מראש

זיו

פורסם
אם יש נורית POWER - זה אוטומטי.

צודק, לא שמתי לב.

יש לבדוק את חיישן המהירות בגיר, במודלים עם הגיר האוטומטי ברוב המקרים מדובר בחיישן חשמלי שנמצא על הגיר צמוד למדיד של השמן דיפרנציאל. אם מדובר בדגם עם כבל (ברכבים עם גיר רגיל במודל הזה זה עם כבל) אז החיישן נמצא בתוך הלוח שעונים והידלקות הנורה, בשני המקרים, יכולה להעיד על חיישן שהתקלקל או כבל שנקרע.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפני שמחליפים חיישן, יש לוודא שהחלק המכני בגיר שמסובב את החיישן, תקין. לעיתים הבעיות הם דווקא שם. אני מקווה שאינני מבלבל לגבי שנת הייצור.

בכל אופן, זוהי הבדיקה לפני החלפת החיישן. הוצאתו ובדיקה שהגיר מסובבו מכנית.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ראשית, תודה על התגובות

תשובות לשאלות:

1)גם מד המהירות וגם מד המרחק אינם עובדים

2)מכך שמד המרחק הוא אנלוגי ומכך שלדעתי זיהיתי את שרוול הכבל המכאני שמחבר בין הגיר ולוח השעונים, אני מסיק שהקריאה של הקילומטראז' היא מכאנית ולא בעזרת חיישן

רציתי מאוד לדעת באם מדובר בכבל קרוע, ובהנחה שניתן לשלוף את שני חלקיו מכיוון הגיר האם אפשר גם להשחילו חזרה ללא פתיחת לוח שעונים???

בסובארו טנדר שהיה לי בעבר נקרע לי הכבל וההיתי חייב לפתוח לוח שעונים מכיוון שהיתה שם נעילה של הכבל ללוח השעונים, שם הסיפור יחסית פשוט, הפעם רציתי להימנע מכך.

אם אתם מכירים אנשי מקצוע באזור חדרה שיוכלו לפתור לי את הבעיה אשמח לשמוע

פורסם

גם במכוניות עם כבל מכאני יש חיישן מהירות בתוך הלוח שעונים שמתרגם את הפולסים למחשב המנוע.

אם אכן יש כבל באוטו שלך, צריך לפרק את הלוח שעונים ממקומו (לא קשה בכלל) ולבדוק את הכבל.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

פתחתי את החיבור של הכבל עם הגיר, מצאתי שהקצה של הכבל - הסופית שלו- נתלשה בפיתול, הוצאתי את ה"גדם" מכיוון הגיר וגיליתי שהכבל לא מסתובב בכיוון לוח השעונים, לפחות לא בצורה עדינה.

כשהבנתי את מהות הנזק - משמע הצורך להחליף כבל - התקשרתי למספר חנויות חלקי חילוף אשר טענו שבנוסף לקבל יש צורך להחליף גם מתאם, אך אף אחד מהם לא באמת ידע לפרט יותר מזה.

האם מישהו מכם מכיר איזשהו מתאם שנהוג להחליף כאשר מחליפים כבל ספידומטר??

האם יש איזושהי מניעה לקנות את חלקים אלו ממגרש פירוק לדעתכם??

שוב תודה מראש

זיו

• תוכן חדש...