Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה יצרן של שמן מומלץ ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמנהל "בכיר" עליך לשמור על תרבות שיחה בפורום ולהמנע משימוש (שאיבה מהתחת.)

כל השאר מקובל עליי ואני מעריך את קפדנותך בנושא השמן.

........

.......

ובבקשה נא לא להשתמש בדוגמאות כמו "שאיבה מהתחת",או "מרק לעניים",זה לא יאה למי שמתיימר להיות מומחה רכב ושמנים.

אני מבקש שארנון ואחרים ימשיכו להשתמש בדוגמאות כמו "שאיבה מהתחת" , "מרק לעניים" ועוד ,

מה זה .... פורום מקרמה ?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוולבו שלי אני משתמש בשמן מינראלי 20-50 של דלקול, ומחליף אותו כל שנה ביחד עם הפילטר, מה שאומר כל 6-7 K.

אני בטוח שהשמן הזה טוב בהרבה מהמקובל בתחילת שנות ה 70', וביחד עם תדירות החלפה גבוהה לא אמורה להיווצר בעייה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
בוולבו שלי אני משתמש בשמן מינראלי 20-50 של דלקול, ומחליף אותו כל שנה ביחד עם הפילטר, מה שאומר כל 6-7 K.

אני בטוח שהשמן הזה טוב בהרבה מהמקובל בתחילת שנות ה 70', וביחד עם תדירות החלפה גבוהה לא אמורה להיווצר בעייה.

אני בהחלט מסכים עם חן בעניין הזה - בקרמן גיאה שלי הייתי שם שמן של דלקול שקניתי בהום סנטר; ממילא הוא יותר טוב מהשמנים שהיו לפני 40 שנה, וחוץ מזה, הייתי מחליף אותו פעם בחצי שנה אחרי די מעט קילומטרים. לשים שמן סינטטי יקר באוטו שאין לו פילטר שמן - ואז להחליף אותה לעיתים קרובות - זה מנוגד לכל הגיון ובזבוז כסף גדול.

לפני יומיים העליתי כאן - בשרשור אחר - את הנושא של שמן mexoil מאיטליה. אתמול הזדמן לי להכנס לחנות שמוכרת את השמנים האלה, גם למנועים וגם לתיבות הילוכים. שאלתי לגבי איכות השמן והתשובה שקיבלתי חיזקה את מה שכבר חשדתי. השמנים האלה אומנם לא מזוייפים אבל הם כן בעלי איכות נמוכה למדי.

בינתיים, נראה לי שמצאתי פתרון לבעית שמן הגיר לתיבת ההילוכים ולציר האחורי בהראלד שלי, שבשבילו קניתי את ה-Mexoil בזמנו. הבעיה היא שההראלד זקוק לשמן שעומד בתקן GL-4 ולא GL-5, שזה מה שנמכר היום לרוב.

מתברר ששמן גיר סונטטי מלא מסוג GL-5 עומד גם בתקן GL-4 ובטוח לשימוש בתיבות הילוכים כמו שלי. בין השאר, זה מה שמשתמע מהמסמך הזה של היצרן Royal Purple:

http://www.royalpurple.com/prod-pdfs/max-gear-ps.pdf

מצאתי גם שמן דומה של חברת Total, שעומד בתקן GL4+, שמשמעותו גם GL4 וגם GL5 וכנראה גם יתאים, למרות שלא ראיתי מסמך מפורש בנושא.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם
זה לא מופיע בקובץ ההוראות למנהל.

זה צריך להופיע כקובץ מובנה בראשו של כל קנדידט(או מי שחושב עצמו ככזה) בפורום מכובד זה.

• תוכן חדש...