Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על סובארו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת תיקונים

בשנת 70 הגיעו לארץ מכוניות הסוברו הראשונות עי" יפן אוטו אגב הבעלים של החברה

היה עזר ויצמן כן כן הנשיא לשעבר.

כאשר התברר הדבר נאלץ להעביר את השותפות שלו והוא מכר את חלקו לשני אנשים

ברנובסקי וברקוביץ.

הדגם הראשון שהובא היה סוברו 360 קרור אויר השני R2 גם קרור אויר

לאחר מיכן ה360 2 צילנדרים קרור מים ה500 ה600 ה700 רקס ומעת מאוד 1000

3 צילנדר והE1000 (סוברית) וE1200 זה בקטנות.

בשנת 70 הגיעה הFF1 1100 שהיתה הצלחה אדירה 1300 שמורי הנהיגה אהבו

אותה מכיוון שלא היתה מיתחממת בשעורי נהיגה אגב השם FF הוא על שמו של

המעצב האיטלקי הידוע. למען ההסכלה המנוע בוכסר המפורסם של סוברו מקורו

פוקסווגן. בשנות ה70 יצעו חברת פולקסוגן במסע פרסום חזק עים המנוע קרור

האויר שלהם כתוצעה מכך ניתקעו עים המנוע קרור מים בוכסר שהם פיתחו ואז חברת

פוגי' קפצה על ההזדמנות ורכשה את זכיון היצור מהם (בדגמים הראשונים של סוברו FF

היה מוטבע בתוך המנוע בפנים הW של פולקסוגן) ה1100 ו1300 יוצרו בשנת 71 72

ב73 נולדו GL GSR DL סוברו פשע היו שלושת אלה נפח מנוע 1400 לגבי הGSR

היא היתה מכונית חבל על הזמן בפרסומות שלה קראו לה (הנמר הלוחש) זו היתה

המכונית המהירה ביותר בזמנה וואלה פנתר היא הגיבה ונסעה יותר מהר מכול המכוניות

בסדר גודל זהה בתקופתה (2 קרבורטורים כפולים) נסעה יותר מהר מאלפא וBMW

ב76 נולדו הדגמים הבאים DL 1200 1400 סופר. ו GFT עים 2 קרבורטורים כפולים

(יורשת לGSR ) אבל חרה של מכונית נפילה על הפנים. ב78 הוחלפו הדגמים

והצורה שלהם . ואז נולד דגם חדש קסטום (מפואר יותר) אגב ב76 כבר הגיעו האוטמטיות

הראשונות שלהם בשנת 80 שוב הוחלפו הדגמים אבל כבר לא מענין :lol:

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חבר טוב נמצא בימים אלה ממש בסיום פרוייקט שיפוץ של GFT משנת 1976.

מה אגיד ומה אדבר- למרות השם מדובר במכונה עם נשמה ויחודיות (אחוריים מוגבהים, פרונט "רע" ישיבה נמוכה, דשבורד גבוה, חלון קדמי שוכב, חלון אחורי א -לה מאך 1 ),וחתיכת נוסטלגיה אישית.

אי שם (לפני כ10 שנים),היינו כולנו מוקסמים ממכונות אלו שהיו זולות יחסית והציעו מקדם פוזה גבוה.

לי באופן אישי הייתה סובארו 1979 4 דלתות, ולחבר טוב הייתה GFT 1977.

הGFT שלו צויידה במנוע 1400 קרבורטורים כפולים ונחשבה ל"מטוס" יחסית לשאר המכוניות של החבר'ה אז (פיאסטה דור ראשון, ביאנקי A-112,וכו'),אבל בתחרות ישירה ביני לבינו ה1600DL שלי לא ביישה את הפירמה והייתה מהירה יותר בחצי אוטו (עד למהירות של 140 קמ"ש).

יש לציין שבאותם שנים (שנות ה70') בהם נמכרו המכוניות לא הייתה תחרות מצד מכוניות "עממיות" לביצועי הסובארו הנ"ל (פורד אסקורט ,קורטינה , ברנדה, סימקות למינהם, אופלים וכו'), דבר שהעצים את תדמית המכוניות הנ"ל כרכבי "פשע ורשע"....

וד"א:

כל היודע דבר על המצאות GSR (לא GL קופה שמאוד דומה לה....)בכל מצב שהוא, ובכל מקום שהוא מתבקש להודיע לי......

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

גם אני מחפש GSR

בשנת 76 היה לי GSR שנת יצור 73 והיא הגיע למהירות של למעלה מ200 קמש" :roll:

פורסם

אז לאן הן נעלמו ??

No trees were harmed in the sending of this message, however a large number of electrons were terribly inconvenienced...

פורסם

רק בכדי לסבר את האוזן - כמה שנים לפני שהתחילו בייבוא הסובארו לארץ, אבי ז"ל שראה את הרכב בחו"ל יצר קשר עם היצרן, והגיע לשלב מתקדם מאוד במו"מ על יבוא סדיר, אבל אז היצרן קיבל "רגליים קרות" והחליט שישראל זה לא בשבילו, כנראה בגלל החשש מהלחץ הערבי או בגלל שהשוק הישראלי היה "גדול" במיוחד. רק לחשוב איפה הייתי היום אם היינו מקבלים את הזכיון... (רמז: הוואי, קאריביים, יאכטה 60 רגל, 2 בלונדיניות, שמפניה ועוד). מצד שני, אלה שכן קיבלו אותו (מוסקוביץ' ושות') לא גמרו מי יודע מה טוב, ורק להזכירכם - גם היבואן הנוכחי, אחד גד זאבי, לא בדיוק מלקק דבש. מה יש לרכב הזה שמוריד את כל יבואניו שאולה? :roll:

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
רק בכדי לסבר את האוזן - כמה שנים לפני שהתחילו בייבוא הסובארו לארץ, אבי ז"ל שראה את הרכב בחו"ל יצר קשר עם היצרן, והגיע לשלב מתקדם מאוד במו"מ על יבוא סדיר, אבל אז היצרן קיבל "רגליים קרות" והחליט שישראל זה לא בשבילו, כנראה בגלל החשש מהלחץ הערבי או בגלל שהשוק הישראלי היה "גדול" במיוחד. רק לחשוב איפה הייתי היום אם היינו מקבלים את הזכיון... (רמז: הוואי, קאריביים, יאכטה 60 רגל, 2 בלונדיניות, שמפניה ועוד). מצד שני, אלה שכן קיבלו אותו (מוסקוביץ' ושות') לא גמרו מי יודע מה טוב, ורק להזכירכם - גם היבואן הנוכחי, אחד גד זאבי, לא בדיוק מלקק דבש. מה יש לרכב הזה שמוריד את כל יבואניו שאולה? :roll:

עסקיו האחרים של גד זאבי בעיתיים (גם לא כולם, חלקם) אחד מעסקיו הטובים הם הבעלות על חברת יפנואוטו, ככה שהטעתך איננה נכונה. לגבי הבעלים הקודמים, ראשית הם הרוויחו לא מעט כסף (בעדינות) במהלך השנים, ומכרו בגלל סכסוך בין השותפים.

גיא.

פורסם

עסקיו האחרים של גד זאבי בעיתיים (גם לא כולם, חלקם) אחד מעסקיו הטובים הם הבעלות על חברת יפנואוטו, ככה שהטעתך איננה נכונה. לגבי הבעלים הקודמים, ראשית הם הרוויחו לא מעט כסף (בעדינות) במהלך השנים, ומכרו בגלל סכסוך בין השותפים.

גיא.

גיא - אני חיפאי ומכיר אישית את כל הנוגעים בדבר, כך שתאמין לי שאני יודע שמוסקוביץ' ושות' עשו הרבה כסף אבל זה לא מנע ממוסקוביץ' לנסות ולחסל את השותף שלו (ברנוביץ') ולשבת בכלא בגלל זה (ואגב - מוסקוביץ' נפטר לפני מס' חודשים). לגבי זאבי - נכון שההפסדים הם לא מייבוא סובארו דווקא (למרות שאני בספק אם הייבוא כרגע :cry: רווחי, ובודאי לא כבעבר), עדיין לא ניתן להתעלם מכך שמאז שלקח את הסוכנות הוא חווה רק צרות...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

הכל נכון ומדויק ובנוסף

עד היום החברה היחידה שמיבאת את המכוניות דרך חברת קש מבלגיה זה יפן אוטו

ואגב האחריות על המכוניות החדשות הם על חשבון היבואן ולא על היצרן כמקובל בכל החברות

בארץ

פורסם
חבר טוב נמצא בימים אלה ממש בסיום פרוייקט שיפוץ של GFT משנת 1976.

מה אגיד ומה אדבר- למרות השם מדובר במכונה עם נשמה ויחודיות (אחוריים מוגבהים, פרונט "רע" ישיבה נמוכה, דשבורד גבוה, חלון קדמי שוכב, חלון אחורי א -לה מאך 1 ),וחתיכת נוסטלגיה אישית.

אי שם (לפני כ10 שנים),היינו כולנו מוקסמים ממכונות אלו שהיו זולות יחסית והציעו מקדם פוזה גבוה.

לי באופן אישי הייתה סובארו 1979 4 דלתות, ולחבר טוב הייתה GFT 1977.

הGFT שלו צויידה במנוע 1400 קרבורטורים כפולים ונחשבה ל"מטוס" יחסית לשאר המכוניות של החבר'ה אז (פיאסטה דור ראשון, ביאנקי A-112,וכו'),אבל בתחרות ישירה ביני לבינו ה1600DL שלי לא ביישה את הפירמה והייתה מהירה יותר בחצי אוטו (עד למהירות של 140 קמ"ש).

יש לציין שבאותם שנים (שנות ה70') בהם נמכרו המכוניות לא הייתה תחרות מצד מכוניות "עממיות" לביצועי הסובארו הנ"ל (פורד אסקורט ,קורטינה , ברנדה, סימקות למינהם, אופלים וכו'), דבר שהעצים את תדמית המכוניות הנ"ל כרכבי "פשע ורשע"....

וד"א:

כל היודע דבר על המצאות GSR (לא GL קופה שמאוד דומה לה....)בכל מצב שהוא, ובכל מקום שהוא מתבקש להודיע לי......

בזמנו כשחיפשתי את הסובארו GFT היתה גם GSR צהובה נהגתי עליה היא לא היתה כזו מפלצתית....אז הלכתי על GFT גם יותר חדשה -צורה שונה דש שונה חלון אחורי ניפתח ...ומדהימה ביופיה אני לא מסכים עם זה שאמר שזה "חרא של אוטו",הרכב היה מהיר (יחסית) ומאוד אמין שזה מה שחיפשתי בתור חייל בסדיר.

לאחר כשנתיים מכרתי וקניתי GFT 1983 הצורה החדשה מנוע 1800 שני קרבורטורים כפולים צג דיגיטלי חישמול דגם אמריקאי נדירה ביותר .

לS.B.M.W אשמח אם תצרף תמונות של הרכב של חבר שלך...

פורסם
גם אני מחפש GSR

"טבעם של אגדות להתעצם"......

ה G.S.R לא יכלה (מבחינה טכנית עם גיר 4 הילוכים) להגיע ל 200קמ"ש , וגם לא לפחות, הרבה פחות....

יש לזכור שעם משקל של 755 ק"ג גם היציבות הכיוונית במהירויות לא הכי גבוהות (+-130 קמ"ש ) לא תשמש כדוגמא ומופת......

מהירות מרבית ריאלית לדגם היא כ 165- 170 קמ"ש, וכן הG.F.T שהחליפה אותה הייתה יותר מהירה במהירות המירבית (הודות לגיר 5 הילוכים ולמרות מנוע חלש יותר (גם ה 1600 עם הקרבורטורים הכפולים הייתה חלשה יותר מה 1400 של הG.S.R ) ומשקל גבוה יותר).

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם
גם אני מחפש GSR

"טבעם של אגדות להתעצם"......

ה G.S.R לא יכלה (מבחינה טכנית עם גיר 4 הילוכים) להגיע ל 200קמ"ש , וגם לא לפחות, הרבה פחות....

יש לזכור שעם משקל של 755 ק"ג גם היציבות הכיוונית במהירויות לא הכי גבוהות (+-130 קמ"ש ) לא תשמש כדוגמא ומופת......

מהירות מרבית ריאלית לדגם היא כ 165- 170 קמ"ש, וכן הG.F.T שהחליפה אותה הייתה יותר מהירה במהירות המירבית (הודות לגיר 5 הילוכים ולמרות מנוע חלש יותר (גם ה 1600 עם הקרבורטורים הכפולים הייתה חלשה יותר מה 1400 של הG.S.R ) ומשקל גבוה יותר).

שמוליק.

:mm_yeah:
פורסם
קצת תיקונים

בשנת 70 הגיעו לארץ מכוניות הסוברו הראשונות עי" יפן אוטו אגב הבעלים של החברה

היה עזר ויצמן כן כן הנשיא לשעבר.

עזר ויצמן היה מבעלי "נוע" יבואני דייהטסו ולא יפנאוטו...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני מצטער אבל בשנת 70 עזר ויצמן יה בעל חברת יפן אוטו(הוא הקים את החברה)

מה לעשות אני עבדתי בחברה.

חברת נוע נוסדה כמה שנים טובות אחרי.

ולגבי "האגדות" אז בלי סיפורים 750 ק"ג מהירות רוח חרטה ברטה

הסוברו GSR נסעה יותר מ200 קמ"ש...

מנוע עים 2 קרבורטורים כפולים עים היחס דחיסה גבוה שיש לGSR (בוכנות עים הקף

גדול ומהלך בוכנה קצר נותן הספק ותגובות חבל על הזמן)אגב המנוע של GSR אני חושב שהוא היה המנוע הראשון עם יחס דחיסה כזה גבוה ששוק לשוק האזרחי

בזמנו היתי שותף למרוצי המכוניות שהיו באשקלון ובכל הנסיונות (לא במרוץ) לנסות להשיג

את הGSR לא הצליחו לא אלפא לא BMW לא K70 ולא אף אחד אז לסיכום לא אגדה

אלה מציאות

פורסם

למה אמרתי חרה של אוטו.

בשנת 76 התחילו להגיע לארץ המכוניות באותה תקופה עבדתי במוסך המרכזי

שהיה בבני-ברק (מוסכי אלוני) כמכונאי.

את כל המנועים של הGFT נעלצנו לפרק לגורמים ולהחליף להם את גלי זיזים כי הם היו דפוקים...

כמו כן היו צרות צרורות עים הסתמי ראש ואכלנו הרבה קש עד שפטרנו את הבעיה

כל זה כלום הבעיה העיקרית שהיתה רוב המכוניות נימכרו ללקוחות שלפני הGFT

היה להם GSR והם ציפו מהGFT ביצועים יותר טובים לך תסביר להם !!!

אגב סתם להשכלה כול המכוניות סוברו שנימכרו עים גג סקאי באותם שנים (ללא תוספת מחיר

כאילו מיבצע) הדביקו להם גג סקאי בארץ מכיון שכאשר היו מוצעים את המכוניות באילת מהאוניה הינו דורכים להם על הגגות בשורה תחתונה בישראל איין מתנות ולא כול מה שנוצץ זהב הוא

פורסם
אני מצטער אבל בשנת 70 עזר ויצמן יה בעל חברת יפן אוטו(הוא הקים את החברה)

מה לעשות אני עבדתי בחברה.

חברת נוע נוסדה כמה שנים טובות אחרי.

ולגבי "האגדות" אז בלי סיפורים 750 ק"ג מהירות רוח חרטה ברטה

הסוברו GSR נסעה יותר מ200 קמ"ש...

מנוע עים 2 קרבורטורים כפולים עים היחס דחיסה גבוה שיש לGSR (בוכנות עים הקף

גדול ומהלך בוכנה קצר נותן הספק ותגובות חבל על הזמן)אגב המנוע של GSR אני חושב שהוא היה המנוע הראשון עם יחס דחיסה כזה גבוה ששוק לשוק האזרחי

בזמנו היתי שותף למרוצי המכוניות שהיו באשקלון ובכל הנסיונות (לא במרוץ) לנסות להשיג

את הGSR לא הצליחו לא אלפא לא BMW לא K70 ולא אף אחד אז לסיכום לא אגדה

אלה מציאות

:shock::shock::shock::roflmao:

בני ל

אפשר להמשיך :agrue: עד מחר......

G.S.R לא תגיע ל200 קמ"ש למרות כל מה שכתבת (ובד"א דברים נכונים -יחס דחיסה גבוה וכו').

ואם הצלחת להחזיק את האוטו יציב מעל 160קמ"ש (755ק"ג וצמיגי 145-13 להזכירך...)אז אני ימליץ עליך להדלקת משואה ביום העצמאות :D

אז wake up man

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

• תוכן חדש...