Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום חמישי האחרון הייתי בחופש

אין כמו התרפיה בהתעסקות בקרבי המנוע כדי לשכוח את השבוע המסריח שעבר חלף לו

אחרי הסרת המגבלה בפרפר המצערת הבנתי כמה גדול הפוטנציאל הגלום בהתקנה של מצערת גדולה יותר.

רקע - הקוטר הפנימי של המצערת בראלי MK2 הוא 52 מ"מ, המצערת מחוברת לסעפת היניקה באמצעות 3 ברגי אלן ו-2 חיישנים - פוטנציומטר מצערת ומתג מצערת.

נסעתי לכמה פירוקיות לחפש לי מצערות גדולות יותר בתקווה שיתאימו או יותאמו לסעפת יניקה של הראלי.

החיפושים העלו חרס, כולל ביקור אצל "איתני" אחרי שנאמר לי ש-7 מצערות של קסנטיה 2.0 מחכות לי שם בארגז.. כן בטח :evil:

ישבתי עם המחסנאי אצל ליטל על מכונת המיקרופיש והמסקנה שנובעת מהשירטוטים שמצערת של קסנטיה 2.0 ליטר 16V לא מתאימה.

ב-א-ס-ה !

חזרתי הבייתה לפני שהרכבתי את המצערת בחזרה, הבחנתי בחריטות בולטות ובליטות של יציקת הפלסטיק בצוואר הכניסה בסעפת היניקה.

צוואר הסעפת הוחלק עי"י נייר מיים וכל החריטות וסימני היציקה הוחלקו למופת, לא יודע כמה זה יועיל ,מזיק בטח לא מה שכן זה העביר לי שעה בכיף :D

השלב הבא החלפת פרפר המצערת בפרפר בייצור אצל חרט ללא הברגים שאוטמים את החורים שנותרו מהסרת המגבלה.

th3.jpg

th2.jpg

th1.jpg

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

אני חקרתי גם לעומק.

אני מצטט את טים אלן שאמר:

WHAT DO WE NEED? MORE POWER!!!!

אחרי מו"מ ארוך עם אביב ובני COMבני הגענו למסקנה שעלות הסבה של האוטו שלי למצערת גדולה תצא כמעט 1800 שקלים.

יש לי סט מצערות "פרילינג" אצל חבר ששוכב ללא שימוש אחרי שהוא מכר את הRSI שלו ונולדו לו תאומות.

את המצערות אני אקנה ממש בזול. את הכיוונים אני מאמין שגיא לא יעשה ביוקר לבחור שכתב לו את כל הפירסומים שלו בחינם... :)

הדבר היחיד זה סעפת יניקה, פילטר של CBR וזהו.

אבל מניסיוני, תמיד יש עוד... הקלאצ' לא יחזיק. ציריות ייגזרו (קרה כבר).חיתוך של מכסה המנוע,כיוונים של שעות על שעות..

אני יודע שבחצי שנה הקרובה אני עושה את זה. אני רק לא יודע מתי -וגם המצב הפיננסי לא מאפשר כרגע :( . אבל אני יודע שזה יעשה. 170 כ"ס ואני לא אעשה את זה?

זין בעין....

בינתיים אני משתעשע בתכנונים להשאיל בלון ודיזה מחבר שלי,אבל אני מבואס מזה שכל העולם יראה שיש לי NOS.אולי נצבע את הבקבוק באדום ונכתוב עליו "להבות".... :lol:

פעם קודמת נסעתי שבוע עם פייה של 30 כ"ס ודיברתי עם אימפרזה בשלישי ורביעי (והיא אכלה אותי בכל השאר).

הפעם נלך על משהו סולידי. מחר בערב אני אצל *** ** ברעננה ("מי משפר מכוניות בגינה ברעננה?") כדי לעשות מקום לסולנואידים ולפייה של החומוס בצינור אינדקשן.

אני חייב כוח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted:

אני חייב כוח!!!!!!!!!!!!!

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם
מחר בערב אני אצל *** ** ברעננה ("מי משפר מכוניות בגינה ברעננה?")

תומר יא'גנוב, אז הוא בסוף לא פיקציה?!!, אז חברי דובר אמת..

איזה חוסר אמונה מצידי.. בהה..

------------------------------------------------------------------------

טיפש, אני טיפש.. עכשיו ראיתי את התרד על ה-RS, :oops:

בהצלחה תומר..!!.

פורסם

השלב הבא החלפת פרפר המצערת בפרפר בייצור אצל חרט ללא הברגים שאוטמים את החורים שנותרו מהסרת המגבלה.

אתה איש יקר דייויד, פרפקציוניסט עד הסוף.

יש לך המלצה לחרט ? נראה שאני צריך לייצר בורג סרק עבור אחד הקרבורטורים באלפא.

פורסם

יש את "אורי החרט" ברח' יצחק שדה בסמטה מול ה"פרסי" שחוואדה או איך שקוראים לו

אם אתה לא מוצא תשאל באחד מבתי העסק באיזור, הפרסי מכיר אותו.

שווה גם לבדוק בחנויות ברגים בצ'לנוב, אולי תמצא כבר בורג מוכן שיתאים

בהצלחה :)

פורסם

תגיד - לא יותר פשוט לסתום את החורים עם איזה חומר, נגיד החומר שדובר עליו לתיקון מיכל דלק - והחלקת האטימה עם נייר מים?

זה מה שאני הייתי עושה.

פורסם

בטוח לחיי המנוע לא..

בגלל היניקה החזקה באיזור המצערת אני לא מוכן לקחת סיכון שהדבקה כלשהי לא תשרוד לאורך זמן ותשאב לתוך הצילנדרים, משם הדרך קצרה להרס המנוע.

חשבתי על פיתרון של הלחמה, אבל בגלל שמדובר בפליז ההלחמה ככל הנראה תיצור עייוות בפרפר המצערת שעלול ליצור בעיית אטימה.

הפיתרון היחיד שאני רואה כרגע הוא ייצור פרפר מצערת חדש, להשיג פרפר מצערת אחר בקוטר זהה, או להשיג מצערת וסעפת יניקה של 106 ראלי 1.3.

פורסם

תגיד - לא יותר פשוט לסתום את החורים עם איזה חומר, נגיד החומר שדובר עליו לתיקון מיכל דלק - והחלקת האטימה עם נייר מים?

זה מה שאני הייתי עושה.

כמו שאמרתי גם בהודעה שדובר בה ...

החומר שדובר עליו הוא סוג של POXY , אני ניסיתי אותו על המיכל דלק וזה לא החזיק הרבה זמן .

אצלי החור היה בחלק העליון של המיכל ככה שהוא לא היה כל הזמן במגע ישיר אם הדלק (גם בגלל שבכוונה לא תידלקתי FULL אף פעם) ובכל זאת אחרי משהו כמו חודשיים החומר כניראה נאכל ...

בכל מקרה פה מדובר בחלק שהוא במגע מתמיד עם הדלק , לא ניראה לי הגיוני שהוא יחזיק מעמד .

אני ניסיתי חומר מסוג אחד , יכול מאוד להיות שכן יש חומרים שיכולים לעמוד בלחץ ... :roll:

דוד

HU - RFX 9210

AMP - SONY XM-222

SPL 500W MONOBLOCK

REAR - KENWOOD KFC M6930

COMPONENT - MOREL DOTECH 6 MK2

SUB - BAZOOKA 10 " ELW1014

הותקן בsound FX .

פורסם

אוקיי - צודק. לא שווה לקחת את הסיכון שמשהו יישאב פנימה.

ומה לגבי להחליק את הראש של הברגים?

סתם מנסה לחסוך לך כסף...

פורסם

זה שיפור מסוים אבל לא כמו פרפר מצערת חדש ונקי מבליטות :)

מילא הראשים של הרגים, תראה בתמונה שצרפתי את האומים מאחור :?

מרגיז שרק בראלי 1.6 המגבלה הזאת קיימת :x

th7.jpg

פורסם

אוי ויי. מפלצות.

אבל לפני שאתה מוריד אותם - הם לא מתפקדים כמשקולת?

בטוח 100% שזה לא ידפוק את תפקוד המצערת להוריד אותם?

פורסם
אוי ויי. מפלצות.

אבל לפני שאתה מוריד אותם - הם לא מתפקדים כמשקולת?

בטוח 100% שזה לא ידפוק את תפקוד המצערת להוריד אותם?

הברגים הללו לא היו במקור שם, הם סותמים חורים של ברגים שאבטחו מגבלה בפרפר המצערת, הנה כל ההסטוריה http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=2727

פורסם

ואללה, אני נזכר. אכן דבר מסריח המגבלה הזו.

אבל זה רק מחזק את מה שאני חושב - התוספת המגבילה הזו היא חתיכת משקולת. בדקת שאין עוד חלקים שונים בין מצערות עם ובלי המגבלה? כל מיני שטנגות וקפיצים זעירים שבנויים כדי להסתדר עם המשקולת הזאת, ובנויים אחרת במצערת שאין לה את זה?

פורסם
ואללה, אני נזכר. אכן דבר מסריח המגבלה הזו.

אבל זה רק מחזק את מה שאני חושב - התוספת המגבילה הזו היא חתיכת משקולת. בדקת שאין עוד חלקים שונים בין מצערות עם ובלי המגבלה? כל מיני שטנגות וקפיצים זעירים שבנויים כדי להסתדר עם המשקולת הזאת, ובנויים אחרת במצערת שאין לה את זה?

הוא כבר נסע עם האוטו אחרי ההסרה.

ולא היו בעיות.

• תוכן חדש...