Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

TDI, FSI, TSI, GTI, GT מה ההבדלים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האויר נכנס ממקום אחר, או שזה סתם עוד תא בין סעפת היניקה לצילינדר?

זה לא בין הסעפת לצילינדר.

במנועי דיזל הדלק אף פעם לא עובר דרך סעפת יניקה.

דיזל יונק אוויר נקי ללא דלק מהסעפת, והדלק מוזרק ממקום אחר, בין אם ישירות לצילינדר או לתא "קדם שריפה"

פורסם

נראה לי שהבנתי. אז בעצם אמור להיות שסתום נוסף בין תא השריפה לצילינדר? כלומר יש שסתומים ליניקת אויר, יניקת דלק ופליטה?

יכול גם להתבטא כ- GRAND TOURER

אם אני זוכר נכון, Grand Tourer זה באנגלית, ו- Gran Turismo זה באיטלקית.

"ai motoare capul doare"

פורסם

נראה לי שאתם טועים.

לVAGים שיש עליהם למשל 2.0TSI יש גם טורבו וגם סופרצ'רג'ר?!?! אני לא ממש מאמין. אלה מנועים פשוט עם טורבו. לא גם זה וגם זה.

מעטות מאוד המכוניות שלהן גם טורבו וגם סופרצ'רג'ר וזה רק כדי לפצות על הלאג שיש לטורבו עד שהוא נכנס לפעולה.

תקנו אותי אם אני טועה. ואני לא חשוב שאני טועה אבל אני אשמח ללמוד.

אמיר

עריכה אחרי קריאה.

מסתבר שהם הכניסו משהו חדש שהוא סופרצ'ארג'ר קטן עם 2 טורבו זה ככה במנועי הTSI החדשים

מי שמעוניין לקרוא עוד על הטכנולוגיה

http://www.vw.co.il/technology/?did=131

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

מנוע בטכנולוגית FSI עם מגדש טורבו (למיטב ידיעתי, כל הלאון המיובאות לארץ מונעות ע"י מנוע בטכנולוגיה הזאת).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

FSI מנוע אטמוספרי רגיל אבל בטכנולוגיה של הזרקה ישירה

TFSI מנוע טורבו שעובד בטכנולוגיה של הזרקה ישירה, ת'חלס מנוע טורבו

TSI גם טורבו וגם סופר צ'ארג'ר, MR.sUB אתה טועה אכן בנוע הזה יש גם טורבו וגם מגדש על(סופר צ'ארג'ר) ולא 2 טורבואים קטנים

פורסם

DANI, לא כל מנוי הTSI בעלי הן טורבו והן סופרצ'ארג'ר.

גם מנועי הTFSI שינו את שמם לTSI.

(כנראה האות F להדבקה על הבאגז' יקרה במיוחד :roll:)

פורסם
נראה לי שהבנתי. אז בעצם אמור להיות שסתום נוסף בין תא השריפה לצילינדר? כלומר יש שסתומים ליניקת אויר, יניקת דלק ופליטה?

זה לא בדיוק ככה.

אנסה להסביר בצורה מפורטת יותר.

קודם כל, דיזלים עם הזרקה ישירה קיימים כבר הרבה מאוד זמן, אבל אלו היו בעיקר דיזלים כבדים, של ספינות, טרקטורים, גנרטורים וכו, כלומר כאלו עם סל"ד נמוך והספק נמוך. בדיזלים קלים ומהירים יותר, כאלו שמתאימים למכוניות פרטיות השתמשו עד לפני 10-15 שנים בהזרקה בילתי ישירה. הסיבה היא, שמשאבות הזרקה ומערכות ניהול מנוע לא היו מתקדמות מספיק, ובדיזל, שמסתובב בסל"ד גבוה יחסית, לא הצליחו להגיע לבעירה תקינה ויעלה בשימוש בהזרקה ישירה. סתם לדוגמה, מנועי דיזל נפוצים היום, כמו אלו של ברלינגו וקסארה, מגאן דור ראשון, סיטרואן סאקסו, כל הטנדרים היפניים מהדור הלפני אחרון, ועוד המון אחרים משתמשים בהזרקת סולר בילתי ישירה .

לשאלתך - אין שסתומים נוספים ליניקת דלק.

בדיזל יש אותם שסתומים כמו בבנזין, ההבדל הוא, שדרך שסתומי היניקה הוא יונק אוויר נקי (ללא דלק) מסעפת היניקה. אחר כך האוויר הזה נדחס, ואז מוזרק דלק בלחץ גבוה. בהזרקה בילתי ישירה קיים תא נוסף מעל תא השריפה הראשי בראש מנוע. תא זה מחובר לתא השריפה הראשי על ידי תעלה. תפקיד התעלה הוא לגרום לסיחרור אוויר דחוס, כשהוא עובר דרכה. הסיחרור הזה משפר משמעותית את עירבוב הסולר עם האוויר ואת ההצתה של התערובת אחר כך, בשיתה זו תהליך הבעירה מתחיל עוד בתא "קדם שריפה" ומשם ממשיך לתא השריפה הראשי. עקב כך הלחץ בצילינדר עולה בהדרגתיות ולא בבת אחת, זה מוריד את רמת הראש ומאפשר להגיע לסל"ד גבוה יותר.

מקווה שעכשיו זה יותר ברור.

פורסם
DANI, לא כל מנוי הTSI בעלי הן טורבו והן סופרצ'ארג'ר.

גם מנועי הTFSI שינו את שמם לTSI.

(כנראה האות F להדבקה על הבאגז' יקרה במיוחד :roll:)

שיטת המיתוג של צ'מפיון מוצלחת פחות מהמכוניות שלהם. הצליחו אפילו לבלבל את כתב הרכב של ה"ארץ" שעשה בזמנו מבחן לפאסאט 1.8 TSI, תוך פרוט מדוקדק של יתרונות השיטה בה למנוע אחד משודכים גם מגדש וגם מדחס.

פורסם
שיטת המיתוג של צ'מפיון מוצלחת פחות מהמכוניות שלהם. הצליחו אפילו לבלבל את כתב הרכב של ה"ארץ" שעשה בזמנו מבחן לפאסאט 1.8 TSI, תוך פרוט מדוקדק של יתרונות השיטה בה למנוע אחד משודכים גם מגדש וגם מדחס.

לא מדובר על שיטת המיתוג של צ'מפיון. השמות מנועים זהים בכל העולם, וגם באירופ הפאסאט 1.8 עם טורבו בלבד נקראת 1.8TSI.

• תוכן חדש...